Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Gyermek és ifjúsági könyvek csatolása.

Kérés vagy feltöltés előtt kérem használjátok a Keresés funkciót. A duplázásokat itt is töröljük!

Kihűlési idő: minimum 6 hónap (tehát ha 6 hónap eltelt a magyarországi megjelenés napja óta, akkor kérhető) https://www.lira.hu/hu/cimlap

Hálátok kifejezésére bőven elég a teszik gomb megnyomása, ha kevésnek érzitek köszönetet mondhattok privát üzenetben, vagy a profil oldalán annak akinek szeretnétek!


Az üzenet mezőben legyetek szívesek az író nevét és a könyv címét feltüntetni, mert a kereső a csatolmányokban nem keres!

Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.
A Canadahun nem járul hozzá bemutatni - vagy a megtaláláshoz iránymutatást adni - olyan tartalmú anyagot, ami a copyright (szerzői jog) által védett, csak akkor, ha van szükséges legális engedély rá.


Felhívjuk mindenki figyelmét csak jogtiszta dolgokat töltsön fel.
A Canadahun torekszik es mindent megtesz az erdekeben hogy ne utkozzon torvenyellenes dolgokba.
A Canadahun profilja kozossegi oldal es nem letolto.

Az oldal aljan van a "kapcsolat" ahol lehet jelezni a szerzoi jogi serelmet amit azonnal eltavolitunk.
Koszonjuk mindenki megerteset, es kozremukodeset!
 

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Stefanik Krisztina - Csillagbusz
Mese Dorkáról, Misiről és az autizmusról

covers_390867.jpg


Az autizmus spektrumzavar megjelenési formája rendkívül sokszínű, befolyásolja az intellektuális és nyelvi képességek szintje, az életkor, a környezet, illetve az esetlegesen társuló problémák különféle hatásai, sőt a személyiség is.

Könyvünk célja az integráló intézményekbe járó 5-10 éves autista gyerekek közösségeinek megerősítése, a megértés, az el- és befogadás növelése.
 

Csatolások

  • csillagbusz.pdf
    4.5 MB · Olvasás: 1,920

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
A varázsdob és a látó asszonyok
Lapp mesék és mondák
(Népek meséi sorozat)
——— epub + doc formátum ———
sUJA24O.png
Három kisfiú játszott az úton. Az öregasszony elindult, hogy megegye a holdat. Kiment az útra, gyékényből szárnyat, bőrből farkat készített magának, és rongyos ruhájában elrepült az ég felé. A gyermekek szaladgáltak, felfordítottak egy csónakot, bujkáltak alatta. A gyermekek játszottak, a hold hirtelen elsötétedett, a fénye kialudt. Egy idő múlva a hold újra kivilágosodott, és fényesen sütött. A gyermekek előbújtak, és szaladtak a kunyhókhoz. A kunyhókhoz érkeztek, és elmondták, hogy mit láttak.
 

Csatolások

  • NM_Avarázsdobésalátóasszonyok.rar
    1.2 MB · Olvasás: 735

danceangel

Állandó Tag
Állandó Tag
Valakinek nincs meg véletlenül " A zöld urai " könyv akkár angolul is jó " epic attack of the boggans " egy kislány-nak szeretnék a szobáját erdövé varázsolni és ez a kedvenc meséje. Ezért ebből indulnánk ki de egy könyv jó ilusztácio lenne.
 

ritocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Keresem David Walliams könyveit: Patkányburger, Milliárdos fiú, A nagy szökés,Az éjféli banda. llletve Roald Dahltól a Fantasztikus róka úr című könyveket. Előre is köszönöm!
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

patus55

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Keresem Louis Sachartól a Stanley kincse című könyvet. Ha meglenne valakinek és feltöltené pdf formátumban, nagy örömet szerezne unokámnak. Előre is köszönjük szépen!
 

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
A Laima és a két anya
Lett népmesék

(Népek meséi sorozat)
——— epub + rtf formátum ———
VZMHoUc.png
„Akkor, azon a napon, amikor Jézus Krisztust keresztre feszítették, minden fa reszketett attól, amit látott. Csak halkan suttogtak egymás között. Egyedül a nyárfa nem reszketett, hanem nyugodtan állt. Ezért reszket ma minden nyárfa örökösen a legkisebb fuvallattól is. És azon a napon, és attól a rettegéstől minden fának elakadt a szava, úgyhogy mind a mai napig egyetlenegy fa sem tud beszélni.”
 

Csatolások

  • NM_Laima_es_2anya.rar
    548.2 KB · Olvasás: 631

halgató istván

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
A Klasszikusok könnyedén sorozat egy új darabja: Az Ezeregyéjszaka meséi!
Az érdem Titineni-é ő készítette el, nem az én munkám, a köszönet neki jár, a kérése annyi volt hogy tegyen fel az oldalra hogy elérhető legyen másoknak is. Kérés teljesítve!
 

Csatolások

  • Az_Ezeregyejszaka_mesei.pdf
    10.3 MB · Olvasás: 1,066

Süni28

Állandó Tag
Állandó Tag
Sofía Rhei : A dodó rejtélye

A tizenkét éves James Moriarty briliáns elme, ám rendszeresen bajba kerül, mert szenvedélyesen vonzódik a rejtélyekhez, és sosem tétovázik, ha borsot lehet törni nővére, Arabella orra alá. Amikor bácsikája, Theodosius világ körüli útjáról a szokásos apró ajándékok mellett egy kivételes meglepetéssel, egy dodóval tér vissza Angliába, a Moriarty-házban minden a feje tetejére áll. A rég kihaltnak hitt faj utolsó képviselőjét Theodosius bácsi ünnepélyes keretek között szeretné bemutatni a vendégeknek, csakhogy a madárnak addigra nyoma vész. Az összegyűltek közül mindenki gyanúsított, mindenkinek volt indítéka és lehetősége a rablásra. A rejtélyes ügy megoldásával James nemcsak a tettest leplezheti le, hanem azt is bebizonyíthatja, hogy okosabb a nővérénél.
 

Csatolások

  • Sofía Rhei - A _dodó rejtélye.pdf
    606.3 KB · Olvasás: 762
  • 36176015_1703552039697957_5493793685944401920_n.jpg
    36176015_1703552039697957_5493793685944401920_n.jpg
    37.5 KB · Olvasás: 166

csigafi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kemény Kristóf - Irány a felnőtt csapat! (Puskás Öcsi – A külvárosi vagány hihetetlen kalandjai 3.)

covers_468033.jpg


A Puskás Ferenc gyerekkorát bemutató mesekönyvsorozat befejező része ott ér véget, amikor a 16 éves Öcsi csatlakozhat a bajnoki meccsre készülő felnőttekhez. Hosszú és kalandos út vezetett el odáig, hogy teljesüljön a kis Puskás nagy vágya és bekerüljön a Kispest első csapatába.

Eleinte még az idősebbektől örökölt ócska focicipőkkel is meg kellett küzdenie Öcsinek és barátainak, hogy megmutassák az edzőnek: ügyesebbek az ellenfélnél! A fiúk persze nem mentek a szomszédba turpisságért, ahogy ezek az évek sem múlhattak el kisebb-nagyobb balhék nélkül.

Lehet egyáltalán mezítláb focizni? Nem esik bántódása a kisiskolás Évinek, ha ott felejti a testvére a suli előtt? És kiderül-e, hogy Öcsi és Cucu mással végezteti el a munkát a vasedény boltban?

A tréfás és tanulságos történetek mellett azt is megtudjuk, hogyan lehet a szerető édesapa egyben szigorú edzője is fiának, és melyik az a pillanat, amikor a mindig kritikus Feri bácsi végre kimondja: Öcsiből egyszer világsztár lesz!
 

Csatolások

  • puskas_ocsi_3_irany_a_felnot_csapat.pdf
    2.3 MB · Olvasás: 491

halgató istván

Állandó Tag
Állandó Tag

Csatolások

  • Lofting & Olmstead - Doktor Dolittle és az állatok.pdf
    9.3 MB · Olvasás: 825

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Ot eves a lanyom, es kulfoldon elunk. Nagyon szeretnem ha megtanulna magyarul is olvasni.

Milyen konyveket ajanlananak erre a celra? A Gogos Gunar Gedeon mar megvan, a Balázs Ágnes – Mesélő ABC is, milyen mas konyvet ajanlanak?

Elore is koszonom.

Én a lányommal az első osztályos Apáczais tankönyvből tanultunk olvasni. Biztos van feltöltve a tankönyves topicba. Utána olvastuk Kovács Klárától a Kirándulás az Ábécé-hegyre; szótagolva vannak benne a mesék egy része. Ha nincs fenn és szeretnéd, akkor beszkennelem. Utána mi is a Gőgös Gúnárt, Mosó Masát olvastuk. Aztán mikor már jól ment az olvasás, akkor az Olvasólétra sorozatot kezdtük el - jó pár része fel van töltve. Majd Bartos Erikától az Anna, Peti, Gergő meséket olvasta. Lényeg, hogy ne hosszú és nehéz szövegű mese kerüljön a kezébe. Esetleg még: Minden napra egy mese; Jó éjt Árnyasfalva (ezt én töltöttem fel). Aztán van még a Bori sorozat; ezek már hosszabb történetek. Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
 

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Az utolsó sárkány
Bolgár népmesék

(Népek meséi sorozat)
——— epub + rtf formátum ———

dWCfq2N.png
Egyszer a róka meg a sündisznó összebarátkozott, s attól kezdve nem tudtak elválni egymástól: ahol a sün, ott a róka, ahol a róka, ott a sün. Egy nap így szólt a róka a barátjához:
– Sünikém, nem akarsz velem kijönni a szőlőskertbe? Már érik a szőlő.
– Akarok én, komámasszony, miért ne akarnék. De hogy őszinte legyek, félek, nem történik-e valami bajunk?
– Ejnye, de gyáva vagy! Ne félj, míg engem látsz! Tudok én százhúszféle bölcsességet. S ha el is csípnek bennünket, majd megszökünk. Hát te, tudsz-e valamilyen bölcsességet?
– Én csak hármat tudok, de azok jók.
– Akkor gyerünk – mondta a róka. – Utánam, indulj!

[Kedves „Törölt Felhasználó“, köszönet a nyersanyagért!]
 

Csatolások

  • Az_utolso_sarkany.rar
    451.4 KB · Olvasás: 626
Oldal tetejére