Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Gimesi Dóra

Csomótündér​

1623329704075.png
„Van a világon egy csomó tündér, ezt mindenki tudja. Tavasztündérek, konyhatündérek, villamosvezető-tündérek. De Csomótündér csak egyetlenegy volt.” Ő csomózza össze a szerelmes királyfiak és királylányok cipőfűzőjét, hogy örökre együtt maradjanak. De néha a királyfiaknak a világ tetejére is el kell menniük, hogy legyen merszük megkérni a királylány kezét. Néha kell egy kis tündérvarázslat, hogy egy szerelmes óriáslány át tudjon kelni tízemeletes házával együtt a hídon az ő szerelmes óriásához. Néha egy szemüveges, vézna kisfiúnak is sikerül tündérszárnyat varázsolnia a tündérére, akár egy kockás ballonkabátból is. Néha egy nagy veszekedés vége egy nagy közös láblógatás. Budapest jól ismert terei, a Margitsziget, a Gellérthegy, Zugló és a Klauzál tér megtelnek szerelemmel és mesével. Tündérkislányoknak, bátor kiskirályfiknak és ifjú szerelmeseknek ajánljuk.
 

Csatolások

  • gimesi_dora__csomotunder.epub
    141 KB · Olvasás: 309

Mircella

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Keresem a Varázslatos állatbirodalom köteteit az ötödiktől; a Mesél az erdő sorozat utolsó két kötetét (varázslók, kis dinoszaurusz); Pierre a labirintusnyomozó sorozatot; Moony Witcher Morga trilógiáját.

Előre is köszi mindenkinek!
 

Wildcath

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Az Atlantisz Könyvkiadótól a Prileszky Csilla
féle teljes, hétkötetes Az Ezeregyéjszaka meséi I. - VII. sorozatot keresem nagyon. Hatalmas köszi előre is!
 

lrghtp

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresem:
Balázs Ágnes

Lufi és Szamóca

sorozat könyveit.
A pöttyös könyvek sorozatban voltak kiadva. Előre is köszönöm!
 

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Hestia Potter

Lázadás (Legendary 1.)

2016
1623758396652.png
Amikor már azt hiszed, hogy tudod, hogyan fog végződni a történet. Amikor már biztos vagy benne, hogy az utolsó oldalakról csöpögni fog a nyál a tökéletes szerelemtől, akkor fog a feje tetejére állni minden. Amely egy varázslatos világban játszódik, ahol a tündérek nem feltétlenül kedvesek, a vérfarkasok nem feltétlenül vérszomjasak, és ahol az „emberek” nem egy menü az étlapon.
 

Csatolások

  • potter_hestia__lazadas.epub
    707.9 KB · Olvasás: 265

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Hestia Potter

Szövetség (Legendary 2.)

2018
1623758550415.png
Lilien csupán csak egy-két percig élvezhette apja megnyugtató ölelését, miután a túszcserét követően átsétált a tündérek táborába.
Lughtig védelmezően zárta a lányát karjaiba, és miközben az arcát a lány dús fekete hajába temette hipnotikusan egyetlen mondatot ismételgetett, mely jövőjük záloga lehetett.
– Az engedelmességed most mindkettőnk életét megmentheti.
Lilien akkor még nem értette a szavak jelentését. Apja mondanivalója csak akkor nyert értelmet, amikor kitépték a biztonságot nyújtó ölelésből, és ismételten elhurcolták a tündérek világába, ahol újabb, hosszú napokon átnyúló toronyrabságra kényszerült magányosan. Sem Lughtiggal, sem egyéb, számára ismerős tündérrel nem érintkezhetett. Míg a tanács nem döntött sorsáról, addig csupán csak egy névtelen rab volt a tündérek birodalmának egyik toronyszobájában.
Lilien a napok múlásával egyre inkább megértette a férfi szavainak súlyát a tanácsgyűlés akaratának elfogadásáról – azaz hogy az ő engedelmességén múlik mindkettőjük élete. Így hamar belátta, bármire is fogja őt kérni a tanács, azt egyelőre lehajtott fejjel, szolgalelkűen elfogadva fogja tűrni.
A lázadók serege, mely a legkisebb létszámmal vett részt ebben a csatában, legelsőként távozott a véráztatta mezőről abban a szent meggyőződésben, hogy velük tart a lázadók vezérének fia. Ám ezzel szemben Sebtyán néhány nappal később már Inezával, a boszorkánnyal igyekezett vad, betörhetetlen sárkányához, hogy azzal egyesülve végre szíve szerelmével is együtt lehessen, figyelmen kívül hagyva a törpök jövőbe látó álmát, miszerint Norát egy sárkány pusztítja el.
A wolferek Ródusz vezetésével diadalittasan tértek vissza a világukat rejtő vízesés mögé abban az önhitt tudatban, hogy a farkasok népe legyőzhetetlen. Ródusz, a császáruk, ebben a pillanatban még teljes erejével hitt a saját szent háborújában és abban, hogy ezáltal megszilárdítja családja hatalmát a trónon. Az ehhez vezető úton kötelező áldozatként tekintett csupán Ládor halálára és Nora szabad akaratának elvesztésére.
Mindeközben Nora kényszerházassága, szíve fájdalma és apja elvesztése után vak dühtől vezérelve kirobbantja a perem valaha volt legnagyobb háborúját a népek között.
Ayián ezt próbálja megakadályozni. Továbbá maréknyi követőjével bosszút fogad, hogy elégtételt vesz a császáron a népért ért igazságtalanságokért és kiszabadítja kedvesét a tündérek fogságából.
 

Csatolások

  • potter_hestia__szovetseg.epub
    725.7 KB · Olvasás: 223

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Gaura Ágnes

Túlontúl​

2017
1624019303239.png
Mindig az Ördög győz – tartja a mondás Tündérföldön is, ami a mesés Erdélytől a rejtélyes Csallóközig Nagy-Magyarország árnyékvilágaként rejtőzik az ismert valóság mögött. Egykor erős és örökkévaló birodalom volt, de egy bűverejű szerelem feldúlta ember és tündér szövetségét, és az Ördög véghezvitte a lehetetlent: áthatolhatatlan Árokkal kettészakította, ami egynek rendeltetett. Hatalmát egy tiltott csóknak köszönhette, és átkát csakis egy újabb csók törhetné meg – ám a szerelmesek évszázados álomba dermedtek a birodalom két végében, és azóta sem akadt senki, aki át tudott volna kelni az Árkon, hogy segítsen egymásra találniuk.
A megváltó csók egy nap mégis kiszabadul Tündérföldről, útra indul egy utazókönyv segítségével, és végül a Budapesten élő Liliomig jut – ám a tündérmeséken nevelkedett lány nem is sejti, hogy Tündérország sorsa összefonódott az övével. Az utazókönyv varázsa az ő korántsem mesés életét is felborítja, így kettős feladat vár rá: ahhoz, hogy felismerje a mágikus világ sugallatait, neki is meg kell találnia az igaz szerelmet.
A kultikus Boriverzum-sorozat alkotója, Gaura Ágnes ezúttal a magyar tündérmesék világába vezeti olvasóit – a somorjai templomon is túl, az Aranyerdőn, Ezüsterdőn és Rézerdőn át egészen a Csörsz-árok legendájának varázslatos újraértelmezéséig.
 

Csatolások

  • gaura_agnes__tulontul.epub
    1.2 MB · Olvasás: 270

KathyBogar

Állandó Tag
Állandó Tag
Harry Potter tankönyvek gépi fordításban.
3.Jóslástan
4.Legendás állatok gondozása
 

Csatolások

  • A Mágia története.3.Jóslástan és csillagászat.pdf
    12.7 MB · Olvasás: 357
  • A Mágia története.4.Legendás állatok gondozása.pdf
    8.2 MB · Olvasás: 356
  • 3.Jóslástan.png
    3.Jóslástan.png
    203 KB · Olvasás: 41
  • 4.Legenddás állatok.png
    4.Legenddás állatok.png
    251.5 KB · Olvasás: 51

titineni

Állandó Tag
Állandó Tag
Astrid Lindgren: Juharfalvi Emil (Juharfalvi Emil 1.)
PDF: oldalkép + OCR réteg - EPUB

Astrid Lindgren: Juharfalvi Emil újabb csínyei (Juharfalvi Emil 2.)
PDF: oldalkép + OCR réteg - EPUB

Astrid Lindgren: Juharfalvi Emil még egyszer (Juharfalvi Emil 3.)
PDF: szövegszerkesztőből - EPUB

JE_1-3.jpg

Astrid Lindgren (1907–2002) a világ gyermekirodalmának egyik klasszikusa.
Emil történeteiben saját gyermekkorát idézi meg, a smålandi falu- és tanyavilág századeleji életének állít emléket. Könyvein olvasók nemzedékei nőttek fel, és szívükbe zárták a melegszívű kis csibész figuráját.

Köszönet a szkennelt anyagokért!

Kód:
https://mega.nz/folder/xkdQnL5R#JSkKwSFOE267hniaRLzYWQ
 

macleod

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Keresek Scarry-Tesz-vesz város könyveket. Találtam itt néhányat, de hátha valaki még tud segíteni. Köszönöm.
 
Oldal tetejére