Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Kádár Annamária - Lilla és Tündérbogyó kincset keres...

1649696923126.png

Mindannyian kincseket keresünk. Kezdetben kint, a nagyvilágban, majd miután mindent bebarangoltunk, egyszer csak jön a felismerés: a kincs mindig ott volt a közelünkben. Ott van mindannyiunkban, legbelül.

Kisiskoláskorban lassan véget ér a nagy mesekorszak, és kezdődik az ifjúsági regények, kalandregények időszaka. Még hiszünk a csodában, a varázslatban, de fél lábbal már a realitás talaján állunk. A világ már nem fekete-fehér, megjelennek az árnyalatok, felismerjük, hogy szüleink is hús-vér emberek. A legfontosabb üzenet, amit ebben az életciklusban kaphatunk, hogy nem kell tökéletesnek lennünk, csak elég jónak. Nem kell mindig jól döntenünk. Tévedhetünk, de kijavíthatjuk hibáinkat. Nem kell mindenre tudnunk a választ.

Lilla újabb kalandjaiban a láthatatlan barát, Tündérbogyó még mindig jelen van, de sokszor már csak a háttérből figyeli a családi élményeket, az együtt töltött percek örömét, valamint a nehézségeket és az azokkal való megküzdést is. Hiszen a valóságban is vannak sárkányok: a nagymama megbetegedhet, autóbalesetet szenvedhetünk, kirabolhatnak. De a legfontosabb dolgokat nem lehet tőlünk elrabolni.

A 15 érzelmi intelligenciafejlesztő mese segít a családoknak, hogy gyermekükkel együtt szőjék a közös történeteket. Segít összegyűjteni az életbátorságot és a hitet az elinduláshoz, az erőt a nehézségekkel való megbirkózáshoz és a fantáziát égig érő álmaink megálmodásához. Amikor már úgy érezzük, nincs tovább, sokszor a közös történetek adnak erőt a továbblépéshez, mert mindnyájunkban él egy Tündérbogyó, aki tudja a választ az élet fontos kérdéseire.
2018
 

Csatolások

  • Kádár Annamária - Lilla és Tündérbogyó kincset keres.epub
    1.1 MB · Olvasás: 284

Asil

Állandó Tag
Állandó Tag
Sebők Zsigmond: Mackó úr kalandjai I.-IV.

covers_366156.jpg
covers_366157.jpg
covers_366158.jpg
covers_366159.jpg
 

Csatolások

  • Sebők Zsigmond _ Mackó úr kalandjai I. _ _ gyermek.mobi.zip
    197 KB · Olvasás: 198
  • Sebők Zsigmond _ Mackó úr kalandjai II. _ _ gyermek.mobi.zip
    280.7 KB · Olvasás: 171
  • Sebők Zsigmond _ Mackó úr kalandjai III. _ _ gyermek.mobi.zip
    2.3 MB · Olvasás: 170
  • Sebők Zsigmond _ Mackó úr kalandjai IV. _ _ gyermek.mobi.zip
    2.5 MB · Olvasás: 171

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Edith Nesbit
Hárman a vasút mentén
kN9c9iq.png
Ez a történet a mai nagypapák gyermekkorában játszódik, amikor a vasút még olyan szenzáció volt, mint a mai gyerekek számára egy szuperszonikus utasszállító vagy egy új autótípus. Mégis lelkesen és izgatott érdeklődéssel olvassuk a városi életből falura szakadt három angol kisgyerek históriáját, hiszen Bobbie, Phil és Peter akár a mában is élhetnének. A mai gyerek is rajongva szereti szüleit, arról ábrándozik hogy részt vesz és helytáll a felnőttek temérdek gondjában, és – ha nem is veszi talán észre – nap nap után részese olyan fordulatos, izgalmas kalandoknak, mint regénybeli három barátja.
 

Csatolások

  • Edith Nesbit - Hárman a vasút mentén.epub
    271.8 KB · Olvasás: 130

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Lucy Strange - A világítótorony legendája

1650417646550.png

A világítótoronyban felnövő Pet világa tengeri viharok, titkos alagutak és egy titokzatos vízszörnyről szőtt legenda köré épül. De most, hogy Anglia háborúban áll, a fennsík egyszeriben csaták helyszíne lesz, és a családja szétszakad. Ez a könyv egy kicsi, bátor lányról szól, akire senki sem figyel oda, és aki riadtan bújik el, ha egy repülőgép elszáll fölötte. Egy lányról, aki részese lesz a legendáknak.
2019
 

Csatolások

  • Lucy Strange - A világítótorony legendája.epub
    428.3 KB · Olvasás: 275

Zasztava

Állandó Tag
Állandó Tag
Lakatos István

Dobozváros

Egy város, amit le kell győznöd
WSADSPU.png
(2011)
Lakatos István meseregényében egy nem túl szép napon egy Zalán nevű kisfiúékhoz beállít egy Székláb nevű öregember, és azt állítja, hogy a szülei már nem az igaziak, hanem másolatok. Székláb elmeséli a kisfiúnak: szüleit elrabolták a dobozvárosiak, ezért vele kell mennie. Zalán nem tehet mást, mint útra kel az ismeretlen öregemberrel, mert csak így lát esélyt arra, hogy viszontlássa az igazi szüleit. Miután alaposabban megismerkedik Székláb birodalmával, egy családnyi vízimanóval és Jónással, a kecskével, még előtte áll, hogy sárkányokkal is találkozzon Dobozvárosban. Lakatos István könyve kalandos, varázslatos és szívhez szóló történet tíz éven felüli gyerekeknek.
 

Csatolások

  • Lakatos Istvan - Dobozvaros.epub
    1.9 MB · Olvasás: 139
  • Lakatos Istvan - Dobozvaros.pdf
    3 MB · Olvasás: 153

ilyvo

Állandó Tag
Állandó Tag
Manfred Mai
Iskolai történetek

Ki meri azt állítani, hogy az iskola unalmas? A másodikosok magukkal hozhatják a kedvenc háziállatukat az órára. Kisvártatva teljes a zűrzavar az osztályban. Panni nagymamája újra iskolába jár, hogy tudjon segíteni az unokájának a házi feladatokban és egycsapásra a feje tetejére állítja az órarendet. Matyi bácsi diákjai levelet írnak a tanáruknak, hogy elűzzék a rosszkedvét. Gyuri bától pedig elleshetik, hogyan kell tökéletes kifogásokat gyártani. Ezek után még mindig azt mondod, nincs szükség a sulira?
 

Csatolások

  • 1650870239732.png
    1650870239732.png
    93 KB · Olvasás: 33
  • Iskolai történetek.zip
    16 MB · Olvasás: 165
Utoljára módosítva:

titineni

Állandó Tag
Állandó Tag
Zsigray Julianna: Diana (1990)
(ifjúsági) krimi
borito.jpg
Lord Cowley kastélyában halott lányt találnak. A helyi rendőrség tehetetlennek bizonyul a bűntény földerítésében. Segítségükre siet Pringles, a nagyon fiatal és meglehetősen testes nyomozó, aki pillanatok alatt belehabarodik Dianába. A gyönyörű szép és előkelő származású, de szegény ifjú hölgy viszont a lordba szerelmes. No, nem túl régóta, mindössze egy napja. Egészen addig ugyanis a feltűnően csinos Archie-ért, a minden hájjal megkent bájgúnárért rajongott. A tengerparti fürdőhely főközege, Roberts, amolyan aggályosan pontos meg eredménytelen rutinnyomozó, tősgyökeres angol figura: még a kandallója is történelmi levegőt áraszt – akkor is süvölt belőle a huzat, ha odakünn szélcsend honol. Nos, Roberts végül is kénytelen elfogatni a lordot…
EPUB itt
MOBI itt
 

Csatolások

  • Zsigray_Julianna_-_Diana.pdf
    1.1 MB · Olvasás: 112
Utoljára módosítva:

ilyvo

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm, hogy szóltál.

Feltettem újra javítva.
Szia!
Köszönöm, hogy feltetted.
Nekem úgy tűnik, hiányzik a fájlból a vége, csak a 10. oldalig olvasható, és 12 oldalasnak kellene lennie a könyvnek.
Jelenleg egy kérdéssel végződik a fájl: "Eláruljam neked, miért szedtem le ezeket a virágokat?" Ám válasz nincs rá.
Lehetne a hiányzó oldalt pótolni?

Köszönöm hogy szóltál.
Javítva feltettem újra.

A rosszat törölni kell.
1650870609611-png.1856830

Mackókaland
A kertben

jpg-ben feltettl
 

Csatolások

  • A kertben.zip
    14.5 MB · Olvasás: 87
Utoljára módosítva a moderátor által:
Oldal tetejére