Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Subodh Narvekar - Tanulj meg rajzolni!
Árnyékolás ceruzával - Vázlatkészítés,Állatok,Arcképek

1667621802480.png 1667623132460.png 1667623147811.png


Fedezzük fel a fekete és fehér színekben rejlő varázslatot, az Árnyékolás ceruzával sorozat köteteivel! A kötetek mindegyikében jól követhető magyarázatok, mintarajzok és feladatok vezetnek be a különböző technikák rejtelmeibe. A praktikus vázlatkészítési gyakorlatok elvégzése a rajzolás iránt érdeklődő, gyermekek és felnőttek számára egyaránt érdekes és izgalmas elfoglaltság lehet.
2004
 

Csatolások

  • vázlatkészítés.pdf
    5.3 MB · Olvasás: 295
  • árnyékolás.pdf
    9.6 MB · Olvasás: 287
  • állatok1.pdf
    5.2 MB · Olvasás: 300
Utoljára módosítva:

ilyvo

Állandó Tag
Állandó Tag
Doór Ágnes
Szökevények epub

1667806379927.png

Négy fiatal – három lány és egy fiú – szokatlan vakációra indul a Velencei-tóra. Nem a sátoros életmód a szokatlan számukra, hanem egy szülői engedély nélkül, sőt szigorúan tilalom ellenére vágnak neki az útnak. Milyen mámorító a szabadság érzése, milyen semmiség hozzá képes a pénzszűkéből fakadó sok apró kényelmetlenség! Legalább is néhány napig. Aztán jönnek a kalandok, vidám és kínos kalamajkák, szelíd kamaszszerelem szövődik, mégis valahogy a tiltott gyümölcs oly kedves íze egyre fanyarabb lesz…
Doór Ágnes humorral és megértéssel kíséri botladozó kamasz hőseit, és minden didaktikus mesterkedés nélkül juttatja el őket a belátásig, hogy az egyenes út nemcsak a legjobb, de a legjárhatóbb is


Köszönet a feltöltőnek
 

Csatolások

  • Doór Ágnes - Szökevények.epub
    166.3 KB · Olvasás: 127

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Allan Frewin Jones - Talizmán sorozat
Allan Frewin Jones - Talizmán 1. – Ízisz könnyei
Allan Frewin Jones - Talizmán 2. – Csang-O holdsüteménye
Allan Frewin Jones - Talizmán 3. – Quilla amulettje
Allan Frewin Jones - Talizmán 4. – Parvati elefántja

covers_12059.jpg covers_12060.jpg covers_12062.jpg covers_12061.jpg


Olly Ghristie és Josh Welles bejárja az egész világot Olly apjával, a neves régészprofesszorral, aki az ókori világ felbecsülhetetlen értékű kincseit, a Hold-talizmánokat akarja felkutatni. Mindenütt veszély leselkedik rájuk. Vajon Josh és Olly képes lesz túljárni azoknak az eszén, akik a legnagyobb gazságoktól sem riadnak vissza, hogy megkaparintsák a kincset?
 

Csatolások

  • Allan Frewin Jones - Talizmán 1. – Ízisz könnyei.pdf
    491.3 KB · Olvasás: 155
  • Allan Frewin Jones - Talizmán 2. – Csang-O holdsüteménye.pdf
    465.7 KB · Olvasás: 144
  • Allan Frewin Jones - Talizmán 3. – Quilla amulettje.pdf
    586.7 KB · Olvasás: 143
  • Allan Frewin Jones - Talizmán 4. – Parvati elefántja.pdf
    623.9 KB · Olvasás: 146

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Delphine de Vigan: No és Én

covers_518764.jpg

Lou tizenhárom éves, látszólag mindene van, szülei, szobája, számítógépe.
Lou intellektuálisan koraérett, két osztállyal előrébb jár, mint kortársai. Lou álmodozó, nehezére esik megszólalni mások elôtt, és a cipőfűzője is mindig lóg.

No tizennyolc éves, senkije és semmije nincs, csak egy zötyögős kerekes bőröndje.
No bizalmatlan, vad, keserű.
No az utcán él. Hajléktalan.

Lucas tizenhét éves, az osztályban túlkoros, már kétszer bukott.
Lucas vagány, pimasz, szép, minden lány odavan érte.
Lucas egyedül lakik egy ötszobás, fényűző párizsi lakásban.
Három különböző módon magára hagyott fiatal, akinek a sorsa összekapcsolódik.

Szembeszállhat-e három tizenéves a világgal, a társadalmi realitásokkal?
Vagy minden próbálkozás hiábavaló, úgyis mindig a könyörtelen valóságé az utolsó szó?
Delphine de Vigan ezért a könyvéért számos elismerésben részesült, sőt a legrangosabb francia irodalmi kitüntetésre, a Goncourt-díjra is jelölték.
Kesernyés hangvételű, mégis szívmelengető regényét húsz országban adták ki, és mozifilm is készült belőle. Egy érzékenyen megírt, mély, igaz történet a barátságról és egy a sors ellenében végzett nagyszabású kísérletről.
 

Csatolások

  • Delphine de Vigan - No és Én.pdf
    818.4 KB · Olvasás: 142

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Kathryn Littlewood - A varázslatos pékség titkai

covers_304952.jpg
Rosemary Bliss családja nagy titkot rejteget: a Bliss Családi Szakácskönyv valójában varázslatos receptek gyűjteménye. Süthetnek belőle mélyálom-kekszet, vagy épp muzsikáló gyömbérszeletet…
Amikor szüleik elutaznak, Rose-ra és testvéreire hárul a feladat, hogy a távollétükben őrizzék a könyvet. Egy habverőforma kulcs nyitja a titkos rejtekhely ajtaját, és most ők a felelősek érte. Ám megjelenik egy rejtélyes idegen, Lily nagynénjük személyében. Lily motorozik, lila flitteres ruhákat hord, és egzotikus csemegéket főz vacsorára. A hétköznapi receptek hamarosan éppoly unalmasnak tűnnek, mint a gyerekek élete Lily érkezése előtt. Hol marad a móka?
Rose és testvérei elhatározzák, hogy kipróbálják a konyhamágiát. Elkészítenek néhány receptet a Varázslatos Szakácskönyvből. Mi baj lehetne abból, ha sütnek néhány szerelem-muffint és igazmondás-süteményt?
 

Csatolások

  • Kathryn Littlewood - A varázslatos pékség titkai.pdf
    763.6 KB · Olvasás: 247

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Elena Kedros: Olimposz lányai sorozat

1. Elena Kedros: Olimposz lányai – Kristálykönnyek
2. Elena Kedros: Olimposz lányai – Az álmok hatalma
3. Elena Kedros: Olimposz lányai – Hádész foglya

Elena Kedros 1.jpg Elena Kedros 2.jpg Elena Kedros 3.jpg

Sid, Luce és Hoon első gimnazisták. Sid tőrvívásban bajnok, Luce tudja, hogyan kell meghódítani a fiúkat, Hoon pedig egyszerűen egy zseni. Látszatra semmi közös nincs bennük, hacsak nem egy különös egybeesés: mindhárman ugyanazon a napon születtek.
Azonban mindaz, ami velük történik – a váratlanul feltűnő könyörtelen ellenség, a kristállyá változó könnyek és egy távoli világ hírnöke – nem lehet puszta véletlen. Miként különös képességük és hatalmuk sem.
A három lánynak közös a sorsa, mely öröktől fogva és örökké összeköti őket. Céljuk és feladatuk, hogy küzdjenek és megmentsék azt a világot, melyben mindig is éltek.
 

Csatolások

  • Elena Kedros - Olimposz lányai 1. – Kristálykönnyek.pdf
    538.9 KB · Olvasás: 141
  • Elena Kedros - Olimposz lányai 2. – Az álmok hatalma.pdf
    706.9 KB · Olvasás: 136
  • Elena Kedros - Olimposz lányai 3. – Hádész foglya.pdf
    651 KB · Olvasás: 137

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Georgia Byng: Molly Moon hihetetlen kalandja a hipnózissal

Georgia Byng.jpg

Molly Moon árva kislány. A mélységesen nyomasztó és vidámlélek-ölő Harwick-árvaházban él. E helyütt pedig a mindenható, rémületes Kigyossy kisasszony uralkodik, akinek minden szava megfellebbezhetetlen parancs. S ha Molly vét a ház sajátos szabályai ellen, az egyik legszörnyűbb büntetése példának okáért az, hogy fogkefével kell a vécé minden négyzetmilliméterét kisúrolnia. Amikor azonban Molly rábukkan a hipnózis titkait rejtő ősrégi könyvre, élete egy csapásra megváltozik. Felfedezi szunnyadó tehetségét, és rádöbben, hogy képes mások tetteit befolyásolni. Kigyossy kisasszonyt teljesen a hatalmába keríti, és kiterveli, miként szökhetne meg az árvaházból. Elbűvölő, smaragdzöld szemének egyetlen villanása elegendő ahhoz, hogy hamarosan egy New York felé tartó gép utasai közt találjuk őt. Abban bízik, hogy a nagyvárosban újra megleli a legjobb barátját, Rockyt – no és természetesen hírnevet és gazdagságot is szeretne. Ámde egy félelmetes idegen ered a nyomába. Ismeri Molly titkát, és eltökélt szándéka a maga gonosz terveihez felhasználni a kislány nem mindennapi képességét. Meghökkentő kalandok sora csak ekkor veszi igazán kezdetét…
 

Csatolások

  • Georgia Byng - Molly Moon hihetetlen kalandja a hipnózissal.pdf
    1.1 MB · Olvasás: 122

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Gill Lewis: Égi vándor

Gill Lewis.jpg

Egy teremtmény él az erdő mélyén. Olyan teremtmény, amilyet már több mint száz éve nem láttak Callumék farmján. Callum és Iona megfogadják, hogy titokban tartják csodálatos felfedezésüket, de vajon képesek is megvédeni? Az ígéret, melyet egymásnak tettek, mindkettejük életét megváltoztatja.
 

Csatolások

  • Gill Lewis - Égi vándor.pdf
    687 KB · Olvasás: 116

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Michael Scott: A halhatatlan Nicholas Flamel titkai sorozat

1. Michael Scott: Az alkímista
2. Michael Scott: A halottidéző

Michael Scott 1.jpg Michael Scott 2.jpg

„Legenda vagyok. Halál nem foghat rajtam, betegség ki nem kezdhet. Kortalan vagyok, pedig több mint hatszázhetven éve láttam meg a napvilágot, az Úr 1330. esztendejében.” Íme Nicolas Flamel, minden idők legnagyobb alkímistája. Ő védelmezi a kódexet a sötét ősöktől, akik a könyv segítségével vissza akarják szerezni a világuralmat. Josh és Sophie élete szilánkokra robban, amikor Flamel és az ősök harcának közepébe csöppennek. Hamarosan kiderül azonban, hogy egyáltalán nem véletlenül…
 

Csatolások

  • Michael Scott - A halhatatlan Nicholas Flamel titkai 1. - Az alkímista.pdf
    1 MB · Olvasás: 142
  • Michael Scott - A halhatatlan Nicholas Flamel titkai 2. - A halottidéző.pdf
    1.3 MB · Olvasás: 141

konyveleva

Állandó Tag
Állandó Tag
Brendan Reichs - Nemezis projekt – Az első szakasz

covers_467353.jpg

Min nyolcéves volt, amikor minden elkezdődött, és azóta sem lett vége. Minden második évben, mindig a páros születésnapjain eljön hozzá egy idegen férfi, aki akárhol van, megtalálja, majd hidegvérrel megöli. Ennek ellenére pár órával utána minden alkalommal egy tisztáson ébred fel, apró idahoi szülővárosa mellett – egyedül, sértetlenül, a borzalmas eset minden bizonyítéka nélkül. A völgy túloldalán élő Noah hasonló gondokkal küzd. A bolygó azonban sokkal nagyobb problémával néz szembe. Az Üllő, egy hatalmas aszteroida fenyeget minden életformát a Földön, és ez mindenkivel elfeledteti két zűrős tini gondjait. Azonban Min, aki a 16. születésnapján a hálószobájában bujdokol, hogy ne haljon meg már ötödszörre, úgy dönt, elege van. Megesküszik, hogy kideríti, mi folyik Fire Lake-ben, és idővel egy egész életre elegendő hazugsággal találja szembe magát: egy hatalmas összeesküvéssel, ami magába foglalja 64 diáktársát is, és ami még a gyilkosságoknál is kegyetlenebb lehet.
 

Csatolások

  • Brendan Reichs - Nemezis projekt – Az első szakasz.pdf
    1.5 MB · Olvasás: 112
Oldal tetejére