Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Szépek Szépe
A SZOVJETUNIÓ NÉPEINEK MESÉI
IDxyEnr.png
Csodálatos történeteik hol a cári palotákban, hol a Kaukázus hegyóriásai között, hol a perzselő nap honában, hol meg a végtelen tajgában vagí Észak tundráiban játszódnak. Régesrégen keletkeztek ezek a mesék. Mesélőik egészen egyszerű emberek voltak: csordáikat őrző - legeltető pásztorok, az erdők munkásai, favágók, hosszú téli estéken hálójukat javítgató halászok, gyerekseregtől körülvett nagyanyók, kiszolgált katonák, tengerészek, vadászok...
És szállt a mese szájról szájra, egyik embertől a másikhoz, az idősebb nemzedéktől a fiatalabbhoz. Azért is ilyen szépek és bölcsek ezek a történetek, mert sok ember gondolkodásmódját, bölcsességét tükrözik.
Figyeld meg, kis olvasó, hogy mindegyik mese az ember boldogulásáról szól. Azért küldi harcba hősét, hogy legyőzze a gonoszt, a jogtiprást és az erőszakot, mindegy, ki személyesíti meg azt, a rettegett sárkány avagy a kegyetlen kán. Az embereknek ártó gonosz könyörtelenül megbűnhődik, hogy a mese végén a jó és a szép győzedelmeskedjék.
Az egyszerű ember bölcsessége és leleményessége diadalmaskodik ott, ahol az elviselhetetlenül ránehezedő hatalommal veszi fel a harcot. Túljárni a gazdagok eszén, megtréfálni és kijátszani őket - ez az elesettek, a gyengék fegyvere a hatalmasok elleni harcban.
Sok mese a férfival még nem egyenrangú nő eszességét mutatja meg. A nő leleményesebb férjénél, és a háttérből irányítja annak a célhoz vezető lépteit.
Látod, a mesék bölcsessége messze megelőzi azt a kort, amelyben keletkeztek!
 

Csatolások

  • VA - Szépek Szépe.epub
    295 KB · Olvasás: 149

Bárdos Tünde

Állandó Tag
Állandó Tag
Michelle Cuevas: Egy képzeletbeli barát kalandjai
Jacques Papier-nek az a sanda gyanúja támad, hogy a húgát, Fleurt leszámítva mindenki utálja őt. Hiába jelentkezik az órákon, a tanárok ügyet sem vetnek rá, a társai sosem válogatják be tesin a csapatba, és a szülei folyton elfelejtenek megteríteni neki az asztalnál. De nagyon megdöbben, amikor végre megtudja az igazat: ő valójában Fleur képzelt barátja! Miután meggyőzi Fleurt, hogy eressze őt szabadon, Jacques meglepő, megható és mindvégig mulatságos útra indul, hogy rátaláljon önmagára: hogy kitalálja, ki is igazából Jacques Papier, és hová tartozik.
(németül találtam csak meg, ezért hozom. Nem csak gyerekeknek.)
 

Csatolások

  • képzeletbeli barát 1.pdf
    26.8 MB · Olvasás: 99
  • képzeletbeli barát 2.pdf
    13.1 MB · Olvasás: 97
  • képzeletbeli barát 3.pdf
    22.6 MB · Olvasás: 90

Hamunatra

Állandó Tag
Állandó Tag
A régi 366 történetes sorozat megvan valakinek?
Gianni Padoan - 366 és egy tucat mese
Anne-Marie Dalmais - 366 és négy történet a természetről
Andrée Bertino, Fredo Valla - 366 és egy tucat történet az állatokról
Vezio Melegari - 366… sőt több állatmese
Andrée Bertino, Fredo Valla - 366 történet a világ csodáiról
Valentina Beggio - 366… sőt több kérdés és felelet
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag

Charlie Bood - A természet csodái - Az állatvilág képekben 1-11. (Teljes sorozat)


1668968686857.png 1668968818176.png 1668968841412.png 1668968859925.png 1668968883182.png 1668968904584.png 1668968927728.png 1668968946888.png 1668968965166.png 1668968984987.png 1668969005493.png

A Föld sokszínű élővilágáról - elsősorban az állatvilágról - 11 albumban közreadott tények, érdekességek most gyűjteményes kötetben látnak napvilágot. Az állatok életfeltételeinek, szokásainak ábrázolása olyan távoli vidékeken honos élőlényekkel is megismerteti az olvasót, amelyek így együtt, egy kötetben másutt nem lelhetők fel. A természetet, a természeti leírásokat kedvelők soksok érdekes, különös ismerettel gyarapíthatják tudásukat, ha végigböngészik a közel ötszáz különféle állat rajzos, szórakoztató leírását.
1995
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
John Farndon · Michael Chinrey - Állatlesen – Pillangók és lepkék

1669091073508.png


Szépek, sebesek és méltóságteljesek. Gyönyörködtető, csodálatos teremtmények. Ez az átfogó útmutató a pillangók és lepkék rövid, de pompás életét vizsgálja. Fedezd fel táplálkozási szokásaikat, ismerd meg a bonyolult átváltozási folyamatot, amelyen életük során keresztülmennek, valamint azt, hogy miért ők az álcázás nagymesterei!
– 24 fejezet tárja eléd a pillangók és lepkék életének és viselkedésének minden részletét!
– 5 fejezet állítja középpontba és elemzi részletesen a pillangók és lepkék életének egy-egy momentumát.
– 180 lenyűgöző, színes képben gyönyörködhetsz.
– Részletes keresztmetszetek és ábrák mutatják be a pillangók és lepkék testének bonyolult belső működését.
– A könyv ideális otthoni vagy iskolai használatra, 8-12 éves gyermekek számára.

2000
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Dr. Horánszky András, Dr. Csapody Vera - Vadvirágok 1.

1669092869986.png

Azokat a fajokat válogattuk inkább ki a közép-európai növényvilág (flóra) mintegy ezer fajából, amelyek még valóban feltűnnek erdőn-mezőn, csavargásaink közben. Könyvünk kora tavasztól késő őszig követi ezeknek a „virágoskerteknek” változásait, s hogy megkönnyítse a keresést, a virágok felismerését, színek szerint csoportosítja őket fehér, sárga, lila, kék, rózsás, bíbor és cinóberpiros táblákba. A táblák összeállításakor szinte csokrokat kötöttünk, élveztük annak az örömét, hogy tudjuk: melyik virág nőhet egymás közelében hasonló igényei miatt; melyik virág hűséges kísérője egy-egy erdőtípusnak, vagy melyik csak ritka vendége a növénytársulásnak.
1981
 

Csatolások

  • Vadvirágok 1.pdf
    10 MB · Olvasás: 99

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Christopher Grey-Wilson - Vadvirágok

1669093183952.png

A határozó kézikönyvek a természet megismerésében és megértésében segítik Olvasót. A gondosan összeválogatott, szines fényképek, a rövid lényegre törő leírások segitséget nyújtanak élő és élettelen környezetünk, a növények, az állatok , az ásványok és a kőzetek közetek világának megismeréséhez.
1999
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Henter János - Budapest Ferihegy 2
Kivágható papírmakett

1669604494821.png

Henter János - Budapest Ferihegy 2 papírmakett kivágó könyve csak a repülőtéren volt kapható.
A makettfüzetből a budapesti repülőtér Ferihegy 2 fogadóépületét lehet elkészíteni. Összeállítása nagy figyelmet igényel, de ha az építési leírást betartjuk, a befektetett munka olyan sikerélménnyel ajándékoz meg, mely feledteti a nehézségeket és a család fiatalabb tagjai innen indíthatják majd apró műanyag repülőgépeiket.
1989
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Bosnyák Viktória - Budapesti kis boszorkány

1669606110452.png


Eltűnt barátnőnk, a 333 éves Amnézia! Különös ismertetőjegyei: bibircsókos orr, görbe hát, kellemetlen hang, repülő seprű. Nélküle fuccs a boszorkánykodásnak. Jelentkezz, ha láttad őt, vagy tudsz olyan kislányról, akiből igazi boszorkányt nevelhetnénk, hogy újra hárman legyünk. Különben Budapest boszorkányság nélkül marad!
Keress bennünket a Gellért-hegyen, a Várban, a Hősök terén! Fogalmunk sincs, hol voltunk, hol vagyunk, hol leszünk.
Jelige: Jó tett helyébe rosszat várj!
2011
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Sarah Andersen - Felnőni Kiábrándító

1669709512200.png


Úgy érzed, kilógsz a sorból? Szeretnéd kapcsolatépítésen keresztül előremozdítani a karrieredet? A felnőttség olyan új, izgalmas kihívás a számodra, amire érzésed szerint teljesen fel vagy készülve? Hát pfuj. Kérlek, állj odébb!
Sarah Andersen, az elképesztően népszerű, ifjú brooklyni művész lezseren megrajzolt, tökéletesen célba találó rövid képregényei ugyanis nekünk, többieknek szólnak. Bemutatják, hogyan lehet teljes hétvégéket fenséges módon elszúrni az interneten, milyen elviselhetetlen kín egy jóképű sráccal kézenfogva végigmenni az utcán, vagy egész nap arról álmodozni, hogy végre hazaérünk és belebújhatunk a pizsamánkba. Más szavakkal: a modernkori fiatal élet horrorisztikus és kényelmetlen valóságát. Ja, és egyáltalán nem önéletrajzi ihletésűek! Cseppet sem azok!
A Felnőni kiábrándító a rajongók kedvenc képsorait tartalmazza tucatnyi új képregény mellett, amelyek csak ebben a kötetben olvashatóak. Sarah őszintesége, az olyan témáknál, mint pl. testkép, öntudat, introvertáltság, személyes kapcsolatok, és a melltartó-mosás gyakorisága, képregényeit elképesztően viccessé varázsolják – amellett, hogy mindenki magára ismerhet bennük.
Sarah munkásságát csak a Facebookon több, mint egy millióan követik, e könyv megjelenésekor a magyar rajongótábor, a Doodle Time Magyarul pedig kis híján harmincötezer rajongót tudhat magáénak!
2016
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Varga Domokos, Varga András - Rejtelmes világ

1669801080420.png

Milyen magas az ég? Hogy játszhatsz mozit? Miért száll oly könnyedén a földgolyó? Tudnak-e számolni az eleféntcsont golyók? A tömegvonzás a legnagyobb erő? Lehet-e papírral fát fűrészelni? Miért nem áll meg a hegyén a tojás? Úszhat-e a forint a vízen? Mi történeik az atomokban? Mitől ered az elemek eltérő természete? Hány elektron mozog egy zseblámpa áramában? Mit nevezünk atomenergiának? Hogy lehet aranyat csinálni? Hogyan terjed a fény? A gyors mozgás miért lassítja az időt?
Íme, néhány kérdés a sok közül, melyet a Kérdések könyvének II. kötete, a Rejtelmes világ felvet, és választ is ad rájuk. A gazdagon illusztrált enciklopédia közeli és távoli környezetünk rejtelmeibe, a fizika és a kémia birodalmába vezeti be a fiatal olvasót. Már a nyolcávesek is kíváncsian böngészhetik, a tozenéveseknek pedig fizikai, vegytani tanulmányaikhoz, ismereteik rendszerezéséhez is bőséges segítséget ad.
Ez a könyv nem a tantárgyak hagyományos fejezetei szerint csoportosítja mondanivalóját. Környezetünkből, tapasztalatainkból, mindennapi életünkből fakadó kérdéseket gyűjt csokorba, de úgy, hogy a válaszokból egységes, átfogó kép alakuljon ki bennünk a világról. Felnőttek számára is hasznos időtöltés, ha lapozgatják e könyvet, mert sok olyan kérdésre kapnak választ, amelyet gyermekeik, tanítványaik és ők maguk már sokszor feltettek.
A gyermekenciklopédia eme újabb kötetének szép, színes grafikáját is Kiss István készítette.

1990
 
Oldal tetejére