Hírek Gyilkolásra képes robotokat vetne be a bűnözők ellen a San Franciscó-i rendőrség

Szükség esetén képesek lennének az emberélet kioltására is a távirányítású robotzsaruk.

Szükség esetén gyilkos robotokat vetne be San Franciscó-i rendőrség a bűnözők ellen, írja a New York Post. A helyi ügyészséghez benyújtott tervezet szerint a robotok halálos támadása engedélyezett lenne, ha veszély fenyegetné a rendőrök vagy civilek életét, és a hatóság más eszközzel képtelen lenne beavatkozni.

A vitatott javaslat alapján az éles lőszerrel felszerelt bombakereső gépeket távolról irányítanák kezelőik. A gyilkolásra alkalmas robotokat elsősorban letartóztatások, kritikus incidensek vagy gyanús tárgyak azonosítása során vethetnék be. A javaslatot elbíráló testület megszavazta a tervezetet, amit kedden hagyhat jóvá a felügyelőbizottság.

Az emberélet kioltására alkalmas kaliforniai robotzsaruk bevetésének rengeteg az ellenzője. Tifanei Moyer ügyvéd egyenesen disztópikusnak nevezte az ötletet, ahol a rendőrök akár a bíróság vagy esküdtszék nélkül is dönthetnek az élet kioltásáról. Moyer a rendőrségnek küldött levelében úgy fogalmaz, hogy a jogászok és az átlagemberek sem fogadhatják úgy az ötletet, „mintha ez normális lenne”. San Francisco rendőrsége közölte: egyelőre 17 robotot használnak a hétköznapok során, de még soha nem vetették be a szerkezeteket emberek ellen.

Akad azonban olyan város, ahol már használtak hasonló célra robotot. Hat évvel ezelőtt Dallasban egy robot segítségével ártalmatlanítottak a rendőrök egy embert, aki egy lövöldözés során végzett a társukkal.

Legutóbb az ugyancsak kaliforniai Oakland rendőrsége kérvényezte gyilkos robotok bevetését, ám akkor végül elvetették az ötletet.

1669396483844.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,181
Üzenet
4,813,398
Tagok
616,417
Legújabb tagunk
Dragonjoymn
Oldal tetejére