Hírek Gyilkolásra képes robotokat vetne be a bűnözők ellen a San Franciscó-i rendőrség

Szükség esetén képesek lennének az emberélet kioltására is a távirányítású robotzsaruk.

Szükség esetén gyilkos robotokat vetne be San Franciscó-i rendőrség a bűnözők ellen, írja a New York Post. A helyi ügyészséghez benyújtott tervezet szerint a robotok halálos támadása engedélyezett lenne, ha veszély fenyegetné a rendőrök vagy civilek életét, és a hatóság más eszközzel képtelen lenne beavatkozni.

A vitatott javaslat alapján az éles lőszerrel felszerelt bombakereső gépeket távolról irányítanák kezelőik. A gyilkolásra alkalmas robotokat elsősorban letartóztatások, kritikus incidensek vagy gyanús tárgyak azonosítása során vethetnék be. A javaslatot elbíráló testület megszavazta a tervezetet, amit kedden hagyhat jóvá a felügyelőbizottság.

Az emberélet kioltására alkalmas kaliforniai robotzsaruk bevetésének rengeteg az ellenzője. Tifanei Moyer ügyvéd egyenesen disztópikusnak nevezte az ötletet, ahol a rendőrök akár a bíróság vagy esküdtszék nélkül is dönthetnek az élet kioltásáról. Moyer a rendőrségnek küldött levelében úgy fogalmaz, hogy a jogászok és az átlagemberek sem fogadhatják úgy az ötletet, „mintha ez normális lenne”. San Francisco rendőrsége közölte: egyelőre 17 robotot használnak a hétköznapok során, de még soha nem vetették be a szerkezeteket emberek ellen.

Akad azonban olyan város, ahol már használtak hasonló célra robotot. Hat évvel ezelőtt Dallasban egy robot segítségével ártalmatlanítottak a rendőrök egy embert, aki egy lövöldözés során végzett a társukkal.

Legutóbb az ugyancsak kaliforniai Oakland rendőrsége kérvényezte gyilkos robotok bevetését, ám akkor végül elvetették az ötletet.

1669396483844.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok!
Keresem Széplaki Erzsébet szövegértést fejlesztő gyakorlatok 5-öt. Esetleg megvan valakinek? Előre is köszönöm.
Sziasztok!Új vagyok,valaki tudna segíteni hol,hogyan tudok csatlakozni az ezoterikus könyvek folyóiratok feltöltéséhez?
ametiszt99 wrote on Ajuda67's profile.
Szia
Szeretném megkérdezni,hogy abbahagytad a Hallhatatlan Őrzők fordítását?Jó lenne pedig Cliff történetét elolvasni.Ez a történet nekem nagyon hiányzik.Köszi
Szeretnék egy kisebb fordítói csapatot, ahol leginkább gyerekkönyvek, ifjúsági könyvek, fantasy könyvek kerülnének lefordításra. Mindenki azt fordíthatna a megadott kategóriákon belül, ami érdekli, és még nincs publikálva :)
Ha esetleg valaki rendelkezik középfokú angol tudással, vagy jól tud fordítani angolról magyarra, és van egy kis szabadideje/kedve, az csatlakozhat bátran :)

Statisztikák

Témák
37,544
Üzenet
4,644,356
Tagok
605,821
Legújabb tagunk
miviki5
Oldal tetejére