Hírek Gyilkolásra képes robotokat vetne be a bűnözők ellen a San Franciscó-i rendőrség

Szükség esetén képesek lennének az emberélet kioltására is a távirányítású robotzsaruk.

Szükség esetén gyilkos robotokat vetne be San Franciscó-i rendőrség a bűnözők ellen, írja a New York Post. A helyi ügyészséghez benyújtott tervezet szerint a robotok halálos támadása engedélyezett lenne, ha veszély fenyegetné a rendőrök vagy civilek életét, és a hatóság más eszközzel képtelen lenne beavatkozni.

A vitatott javaslat alapján az éles lőszerrel felszerelt bombakereső gépeket távolról irányítanák kezelőik. A gyilkolásra alkalmas robotokat elsősorban letartóztatások, kritikus incidensek vagy gyanús tárgyak azonosítása során vethetnék be. A javaslatot elbíráló testület megszavazta a tervezetet, amit kedden hagyhat jóvá a felügyelőbizottság.

Az emberélet kioltására alkalmas kaliforniai robotzsaruk bevetésének rengeteg az ellenzője. Tifanei Moyer ügyvéd egyenesen disztópikusnak nevezte az ötletet, ahol a rendőrök akár a bíróság vagy esküdtszék nélkül is dönthetnek az élet kioltásáról. Moyer a rendőrségnek küldött levelében úgy fogalmaz, hogy a jogászok és az átlagemberek sem fogadhatják úgy az ötletet, „mintha ez normális lenne”. San Francisco rendőrsége közölte: egyelőre 17 robotot használnak a hétköznapok során, de még soha nem vetették be a szerkezeteket emberek ellen.

Akad azonban olyan város, ahol már használtak hasonló célra robotot. Hat évvel ezelőtt Dallasban egy robot segítségével ártalmatlanítottak a rendőrök egy embert, aki egy lövöldözés során végzett a társukkal.

Legutóbb az ugyancsak kaliforniai Oakland rendőrsége kérvényezte gyilkos robotok bevetését, ám akkor végül elvetették az ötletet.

1669396483844.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,844
Tagok
615,338
Legújabb tagunk
Jo Maya
Oldal tetejére