Gyorshajtó bálnagázolók a traffipax célkeresztjében Kanadában

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 15.

Melitta - 2017 Augusztus 15, 07:15
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Felére csökkentik a hajók megengedett sebességét Kanadában, a Szent Lőrinc-öbölben. A veszélyeztetett északi simabálnák védelmében szigorítanak.

  A sebességet minden hajónak, a teherhajóknak és óceánjáróknak is, 10 csomóra (18,5 kilométer/óra) kell csökkentenie azokban a térségekben, ahonnan már jelezték bálnák jelenlétét. Az elmúlt két hónapban hetente egy-egy bálna elpusztult a híres hajózási útvonalon, amely összeköti az Atlanti-óceánt a Nagy Tavak térségével.

  Az Egyesült Államok és Kanada partjai mentén az elmúlt hetekben 12 bálna pusztult el. Az első vizsgálatok szerint a veszélyeztetett tengeri emlősök halálát hajóval való ütközésből eredő trauma okozta. Néhány bálnatetemen olyan sebesüléseket találtak, amely arra utal, hogy halászhálóba akadtak.

  A sebességcsökkentéstől azt várják, hogy a bálnák így időben kikerülnek a hajók útjából, vagy ha ez nem sikerül, akkor legalább csak kisebb sebesülést szenvednek.


  Az észak-atlanti simabálna jóval nagyobb a hosszúszárnyú bálnánál vagy a szürkebálnánál, ez az egyik leginkább veszélyeztetett faj a Földön. Mintegy 500 egyed él a világ óceánjaiban. Közülük jelenleg 80-100 tartózkodik kanadai vizeken.

  FAK

  balna.jpg
   
  Beka Holt és ladybug7spots kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 15.

  1. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Egyre szimpatikusabb ez az ország !
   Gagamail és Beka Holt kedveli ezt.
  2. Gagamail
   Gagamail
   Mikor jön el az az idő, hogy a hajósoknak a tenger is fontos legyen és a tengerben élő élőnyek, ne csak a saját hasznuk?
   Amikor a természet leteperi az embereket, akkor aztán így a tenger, úgy az óceán. Ha az ember árt a természetnek, az nem gond.
   Legalább a hajósoknak szeretni kellene mindazt, ami körülöttük van, hiszen gyönyörű, csodás világ. Érthetetlen!

Megosztás