Hírek Gyurcsány beleszállt Magyarba: „Orbánt nem megbuktatni, hanem felfelé buktatni szeretnéd“

Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy, frissebb, mint Orbán, de minden bizonnyal tehetségtelenebb - fakadt ki a Demokratikus Koalíció (DK) elnök-frakcióvezetője közösségi oldalán.


Gyurcsány Ferenc szerint Magyar Pétert mentalitása, gondolkodása, véleménye a Fidesz világához köti, bár igaz, saját magadat jobban szereti, mint őket.
A DK elnöke Fabebook-bejegyzésében a Tisza Párt elnökének szóló, tegező módban írt nyílt levelet tett közzé.

Ebben egyebek közt azt írja, hogy bár azt feltételezte, a választásokig hátralévő alig két hétben nem fog kiderülni, hogy Magyar Péter politikai értelemben ki is valójában, de Telex-nek adott interjú minden kétséget eloszlatott.
Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy, frissebb, mint Orbán, de minden bizonnyal tehetségtelenebb. Eldőlt, hogy mentalitásod, gondolkodásod, véleményed a Fidesz világához köt, bár igaz, magadat jobban szereted, mint őket
- írja Gyurcsány Ferenc.

Hozzáteszi:

...te hatalmi értelemben lehet, hogy Orbán ellenfele vagy, hiszen az ő helye kell neked, nem szégyelled, nem is kell, hogy miniszterelnök akarsz lenni, de tartalmi értelemben, politikád lényege szerint te nem a Fidesz ellenfele vagy, hanem maga a Fidesz.

Ezért Gyurcsány Ferenc Magyar Pétert ellenfélnek tartja, mert amit a Tisza Párt alelnöke gondol a világról, Európáról, Magyarországról, azzal a DK nem ért egyet.

Új vagy a politikában, de régi, jól ismert fideszes szöveget nyomsz. Orbánt nem megbuktatni, hanem, ahogy mondják, felfelé buktatni szeretnéd

- fogalmaz a DK elnöke, aki Magyar Péterrel ellentétben semmilyen dealt nem köt Orbán Viktorral.

1716892622466.jpeg
 
És te mondogatnád nekik?
Védekezésben se mindegy mi az üzenet és mi a stílus Ha rátolja a Fidesz Gyurcsány embereként kalitkát
Az se hihetőbb ha Gyurcsány tolja rá Orbánra
Az érzelmi követőknek nem számít.Ők döntöttek egyik se kell
Kit erősít hát meg az ellenzéki volt erős párt támadása?
A kik még eddig nem tudták hova álljanak
Vagyis a sok siker pillanat eljön ilyen taktikával
Mindkettő fél a másik felé tolná
Ezzel megerősítik épp egyikhez sem tartozik
Ezt nem tudom.
 
akkor kérdezz meg olyat akikkel beszélgetni szoktál
Vagy egyszerű gondolkodási alapon tedd
Nem lehet hogy mindkettő a másik emberének állítsa
Akkor egyikhez biztos nem tartozik de ha mindkettő letolja magáról
egyik hazudik
Vagy mindkettő hazudik.
Hogy valójában nem tartozik sehová azt lehet gondolni
Meg kell nézni választás után

Kik kapkodnak utána gyere hozzánk
Ugyanez a kettő még partnerré s válhat.
De MP kijelentése szerint egyik sem kell.
És ekkor még csak ott tartasz mint az elején:
Kinek az embere
Itt a választás dönteni kell hiszel bízol vagy épp nem.
Totóban van x az az döntetlen
Én nem tudom jobban mint 2 hónapja
De alakul a támogatottsága nagyon.
Ez a megoldás ha váltani akarunk ne régit hanem újat
Dinamikusnak dinamikus nem tötyi régi.
 
Utoljára módosítva:
akkor kérdezz meg olyat akikkel beszélgetni szoktál
Vagy egyszerű gondolkodási alapon tedd
Nem lehet hogy mindkettő a másik emberének állítsa
Akkor egyikhez biztos nem tartozik de ha mindkettő letolja magáról
egyik hazudik
Vagy mindkettő hazudik.
Hogy valójában nem tartozik sehová azt lehet gondolni
Meg kell nézni választás után

Kik kapkodnak utána gyere hozzánk
Ugyanez a kettő még partnerré s válhat.
De MP kijelentése szerint egyik sem kell.
Megkérdeztem....a válasz az hogy veri a feleségét....
 
Olvasok egy elemzést így a választások előtt.
hányan lesznek szombaton a Pedofilmeneten. A fidesz a kegyelmi botránnyal jókora morális válságba került, a Tisza megjelenése pedig nyílt kihívás a rendszer ellen. A kegyelmi botrány után nem merték bevállalni a menetet, most azonban több okból is szükségük van rá. Ha megfelelő számú ember vesz részt, az megnyugtathatja a tábort és jelezheti, hogy a kampány iránya jó, a Tiszának pedig már viszonylag kevés ideje marad reagálni, ahogy azt fentebb láthatjuk a programból. Ha a résztvevők száma hervasztó lesz, az pedig világos jelzés a fidesznek, hogy az utolsó héten még annál is keményebben kell nyomniuk a Kubatov-listát, mint amire eredetileg készültek.
Itt érdekes húzás lenne, ha a Tisza (vagy akár más ellenzéki pártok) részt vennének az eseményen, mutatva, hogy Magyarországon mindenki békét akar, a kommunista állampárt közönségéről pedig kiderülne, hogy valójában mennyire békések. Nagy számú kormánykritikus résztvevő, azzal az üzenettel, hogy békét akarunk, de pedofilokat és lopást azt nem, az parádés hullámokat indíthatna el a közegben.
. A kampányfinisben ugyanis két olyan dolog fog versenyezni (megint csak fenntartva, hogy váratlan dolog nem történik), amelyek nem igazán mérhetőek: Magyar országjárásának passzív hatása és a Kubatov-lista mozgósító ereje.
Az első még csak nem is tippelhető. Magyar rendezvényein az elmúlt hetekben százezres nagyságrendben vettek részt emberek, akik erről fotókat, videókat készítettek, a tapasztalataikat, gondolataikat megosztják másokkal. Beszélgetnek olyanokkal is akik nem voltak ott. Beláthatatlan, hogy ennek milyen kifutása lesz az urnáknál.
A Kubatov-lista volt az egyik oka az ellenzék pusztító vereségének 2022-ben. A közvéleménykutatók közül egyedül a Medián járt közel a végeredményhez, a mozgósítás hatását mindenki alábecsülte.
(kard)
 
Bertrand Russelt a hires matematikust megkérdezték hogyan is kezdodott a fasizmus.
Mire ő:
- Eloszor elbuvolik a hulyeket, aztan letorkoljak az intelligenseket

Ismeros nem?
 
De az a Tiszát lejárató kampány ha azt állítja amit a plakáton
Mert semmi ilyen szándéka nincs
Azonos ez azzal amit a Fidesz művel a te háború párti vagy
És mindenki soros bérenc
Ez a plakát egy tipikus negatív kampány
Akár tiszted akár nem fel lehet ismerni az azonossági jegyeket

És erre írtam visszaüt az ilyen
Csatolás megtekintése 2000818
Ordas hazugság épp úgy mozgósítja az ellentábort teát nem is jó

Gyakran aratott nagy sikereket, de néha visszaütött az élesen negatív kampánya, amely mobilizálta politikai ellenfeleinek híveit.
Ki szereti a negatív kampányt Gyufa pedig számoljon azzal
mobilizálja politikai ellenfeleinek híveit

Finkelstein azt hiszi, hogy figyelmen kívül lehet hagyni, hogy a politikusok mit mondanak vagy tesznek, az újságok mit írnak: elegendő egy egyszerű, világos és gyakran negatív üzenet, ami eleget ismételve, meghozhatja a sikert.


I
Ezt jó hogy mellé teszed, mert akkor tudom, hogy miről beszélsz és értelek. Magam részéről csak a GyF bejegyzésére reagáltam és amit írtam szigorúan csak arra értendő.
Nincs kétségem, a dk is csak a fidesz inverze. Egyébként nem a Finkelsteinek a hibásak ők csak az elkövetők. Mi töltjük meg indulattal vagy éppen rajongással ezt a felkínált teret. Ha mindenki csak röhögne rajtuk, akkor maguktól hullanának le ezek a plakátok is a falról.
 
Nyilván valami hülye buborékban ill. azok algoritmusaiban vagyok én is, de amióta ez elindult, nem tudok bekapcsolni semmit ami nem MP-rol szól, min. címében, de gyakran tartalmában is.

Ha árulnék ruhát amin szerepel MP neve, esetleg feje + a CH.com, ezekben a hetekben a fórum forgalma exponenciálisan emelkedne es a szerver/licensz költségek is megoldódnának jó időre.

Ugy-e nem azt akarod mondani egypart rendszer van otthon?
Nem tudom melyiket nem erted. Bal oldalhoz tartoznak a demokokratak a szoc demek a zoldek is es Mszp Dk Egyutt , sot meg a liberalisok is ide tartoznak.

@Melitta kérlek ne vedd rossz néven, de a “liberális” nem feltétlen baloldali. Az, hogy a jobb oldal sok országban igyekszik egy csoportba helyezni őket, vagy MO-n az SZDSZ anno baloldalra szerződött egy - idővel - pocsékul működő koalícióba, nem jelent hasonló eszméket.

Az sem, hogy a Fidesz szitokszóvá avanzsálta a “libernyakok, libsik stb.”, miközben az elején ok is azok voltak - vagy kisajátította a nemzeti jelképeinket (anno ez jobban bosszantott, de az azóta elvégzett romboláshoz képest lópikula), sem jelent semmit. Aki ezeket bevette, megette, lelke rajta.

A politikai címkezes elavult, ezért értelmetlen (erről írtam eleget itt is).

Magyar Péter:
pl. “nemzeti liberális”-nak vallja magát és ez sem az ő találmánya.

Teljesen logikus amit csinál; a százalékokról lehet vitázni, de a beszédeiben mostanság kb. 40%-ban kifejezetten eddig “baloldali”-ak szájából hallott, 60%-ban “jobboldali” mondatokat használ.

A 9.-ei választásokat követő két évben egy rakat dologba belebukhat, akár a rosszakaróitól, akár magától.

Ha a fentieket túlélné, egyetlen esélye 2026-os jó szerepléshez,
hogy ne csak fellobbanó láng maradjon, mint megannyi előtte:

1. ha nem is ilyen elánnal, de továbbra is az emberek közé járni és időnként tömegeket utcára vinni - azaz nonstop kampány üzemmód.

2. Nem koalícióra lépni senkivel sem az elmúlt 20 év parlamenti pártjaiból, sem ismert politikusaival.

Számára minden más út hattyúdal.

Ui.: Ilyen okosságokat a meglévő magyar pártoknak is
lehet írni:
Ideje lenne már elfelejteni a 89-es eszmék, illúziók többségét!
Nagyon más idők járnak minden téren. Az elmúlt 35 évben nagyobbat fordult a világ körülöttünk, mint az azt megelőző 100+ban (az emberi hülyeség nyilván konstans, de a biológia lassabban adaptálódik) és a következő 15 még durvább lesz.
Ideje lenne utolérniük, a jelent.

Ui2.: ősz hajjal írom, nem az idősebbek kritikajakent (mert lassan én is ott vagyok) - és nem (csak) Amerikának, Kínának, Oroszországnak, vagy épp Indiának, de akár Izraelnek: Ideje lenne 70+ - 80+as éveiket taposó férfiak helyett olyanokat pozícióba juttatni akik közelebb állnak korban azokhoz a népekhez amelyeket vezetniük kell(ene), akiknek a problémáival foglalkozni kell(ene), vagy akiket épp a frontvonalakra küldenek. Minimum egy mai rendszeres és publikus kognitív, intelligencia stb. teszthez kötni, hogy tudjuk: kb. mennyivel vannak túl az 1950 körüli szocializaciojukon.

Olimpiai nézettséget megszégyenítő lenne, ha a fenti vezetők egy ringben, rövid gatyában, boxkesztyuvel, egymással küzdenenek meg a küldötteik helyett, az általuk vélt, vagy valós problémáikkal, borondjeikkel.
 
Mindenkinek van sajat elkepzelese velemenye hova tartozasa. Az ido lesz ami megoldja kinek is lesz igaza.
Nem agastyanokat kell valasztani ,de a vezeto politikusok nem a fiatal korosztalyokbol kerulnek ki. A tudas melle kell a bolcsesseg a tapasztalat gyakorlat amit idovel lehet csak megszerezni.
Orban az iskolapadbol lett magas beosztasu politikus ill, fonok. Rafert volna ha par evet a politikai palyan mozogjon mielott Minidszter Elnok lenne.
 
Nyilván valami hülye buborékban ill. azok algoritmusaiban vagyok én is, de amióta ez elindult, nem tudok bekapcsolni semmit ami nem MP-rol szól, min. címében, de gyakran tartalmában is.
Köszönd a média viharnak mind olvasott akar lenni.
És ezt még az sem ellensúlyozza a CH DK-t terjeszt.
Az az algoritmus amit írsz mégis az MP-t adja fel legolvasottabbnak
És már ez megmutatja mi a tényleges érdeklődés
Ha ebből vissza lehetne következtetni támogatottságra.
Máris lejátszott lehetne a magyarországi pártok sorrendje.
De nem lehet, ehhez le kell zongorázni az ep választást fizikálisan.
 
Utoljára módosítva:
Teljesen logikus amit csinál; a százalékokról lehet vitázni, de a beszédeiben mostanság kb. 40%-ban kifejezetten eddig “baloldali”-ak szájából hallott, 60%-ban “jobboldali” mondatokat használ.

A 9.-ei választásokat követő két évben egy rakat dologba belebukhat, akár a rosszakaróitól, akár magától.

Ha a fentieket túlélné, egyetlen esélye 2026-os jó szerepléshez,
hogy ne csak fellobbanó láng maradjon, mint megannyi előtte:

1. ha nem is ilyen elánnal, de továbbra is az emberek közé járni és időnként tömegeket utcára vinni - azaz nonstop kampány üzemmód.

2. Nem koalícióra lépni senkivel sem az elmúlt 20 év parlamenti pártjaiból, sem ismert politikusaival.

Számára minden más út hattyúdal.
Ez az ami a rejtély számomra is a, második a hogyan tovább
Miként ér el 2026 ig
Hisz már az EU. választás másnapján meg is lesz mérve valódi támogatottsága. Ekkor válikhús-vér párttá
És ugyanakkor már régi és megszokott párttá is kezd. érni, válni kopni.
Innen jön a nehézség.
Szembesül a már nem utcai hordószónoki politizálással.
Fel kell mérni a magyarországi akkori erőviszonyokat
Amiből dönthet tényleg kihagy mindenkit.
Ha igen akkor 70% fölöttinek kell lenni
és ez már egypárt.
Ha nem hagyja ki a többit.Akkor simán felveszi azt a rendszert betagozódást ami most épp van a látszatpolitizálást
És igen nagy kérdés számomra is.
Mi lesz 2024.junius 6 után 1 héttel
És még nem mondta senki mit csinál közben Orbán 2 évig
Te is csak a Tisza szempontjából írtad.
 
Utoljára módosítva:
Egyébként nem a Finkelsteinek a hibásak ők csak az elkövetők. Mi töltjük meg indulattal vagy éppen rajongással ezt a felkínált teret. Ha mindenki csak röhögne rajtuk, akkor maguktól hullanának le ezek a plakátok is a falról.
Persze hogy nem a kampányguruk Ők Amerikától Bulgárián át járják a világot és ugyanazt technikát terjesztik tovább és be is tanulják mindenütt a hazaiak
E többi "elméleti nem fontos"
Miért? mert tudott.
A marketingesek lappangó érzéseket váltanak valósággá hoznak felszínre.
Azok a kampány tudorok politikai marketinget folytatnak.
Belőlük a gátlástalanabbakból lettek a kampány tudorok
De azért én mégis az agresszív marketinget és politikai kampányt
elutasítom és hibásnak a megrendelőt és a kivitelezőjét tartom.
Nem nincs igazad.
Mert csak elméleti igaz hogy mindenki röhögne rajtuk
Ilyen nincs.
Mint ahogy Mónika só is eldöcög a maga alantas stílusával
és lassan átalakítja a befogadókat.
Nincs olyan "ha senki se nézné" és "lehullanának a plakátok"
Elméletileg igen, de gyakorlatilag lealjasít mindenkit idővel
És miként tesz egy világot tönkre minden kampánytrükk és minden politikai kampány.
A hazafias népfront jelöltjei nem úgy kampányoltak(hihihi)
1717049681861.png
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!

Statisztikák

Témák
38,221
Üzenet
4,818,903
Tagok
616,686
Legújabb tagunk
victorss
Oldal tetejére