Gyurcsány contra Botka

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 19.

Melitta - 2017 Augusztus 19, 15:25
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Tények Gyurcsány-fóbia ellen

  Olvasom a sok kommentet pró és kontra Gyurcsány Ferencről. Íme néhány tény, hogy segítsek a tájékozódásban.


  - Gyurcsány Ferenc az utolsó aktív baloldali politikus, aki választást nyert Magyarországon, aki legyőzte Orbán Viktort.

  - Amikor Gyurcsány 2004-ben átvette a kormányzást Medgyessy Pétertől, a Fidesz 15 százalékkal vezetett. Másfél év alatt sikerült fordítani, és nagyobb különbséggel nyerni mint 2002-ben. Tényleg nem tudott kormányozni? Hogy nyerhet választást egy állítólag nem sikeres miniszterelnök?

  - Gyurcsány Ferenc volt az első miniszterelnök, aki pártját hatalomból, tehát a kormányrúd mellől vezette újabb győzelemre, és ehhez még a választójogi törvényt sem kellett átírni. (Horn Gyulának ez parlamenti kétharmadról, és az MSZP abszolút parlamenti többségével sem sikerült...)  - Gyurcsány Ferenc kormányzása három részre osztható: 1. 2004-2006: hátrányból indulva győzelem, a 100 lépés programjával és az ÚJ Magyarország Fejlesztési Tervvel (ÚMFT). Az ÚMFT-ben ígért beruházások több, mint mint 90 százaléka utóbbi megvalósult. 2. 2006-2008. Reformok indítása, csatlakozás a schengeni övezethez, az amerikai vízumkényszer felszámolása, az ország közúti, egészségügyi és oktatási infrastruktúrájának fejlesztése. 3. 2008-2009. A világválság minket sújtó részének sikeres kezelése.

  - Gyurcsány Ferenc 2006. október 6-án az őszödi beszéd kiragadott mondatainak nyilvánossága után bizalmi szavazást kért a Parlamentben. A teljes MSZP- és SZDSZ-frakció a munka folyatására kérte... (A bizalmi szavazás cáfolja azokat, akik szerint Gyurcsánynak le kellett volna mondania. Megvolt a lehetőség, hogy a koalíciós pártok elmozdítsák a helyéről. Nem tették...)

  - Gyurcsány Ferenc azért mondott le 2009-ben, mert harmadik válságkezelő csomagjához már nem kapta meg pártja támogatását - majdnem ugyanezt a csomagot Bajnainak megszavazták -, és nem akarta azt sem, hogy a nevéhez fűződjön a 13. havi nyugdíj teljes elvétele.

  - Nincs egyetlen olyan felmérés sem, miszerint ma Gyurcsány Ferenc többet visz az ellenzéktől, mint amennyit hoz

  - Ha Gyurcsányt állítólag lekaraktergyilkolták, akkor miért a DK-t mérik a negyedik legnagyobb erőnek, miért nem szavaznak nagyobb számban a többiekre, az "újakra", a "tisztákra"? Történik mindez annak ellenére, hogy egyszerre üti a Fidesz, a Jobbik, és szinte a teljes ellenzék...

  - Ha Gyurcsány állítólag "leszerepelt" és "elutasítják", hogy lehetett a DK a Fidesz mögött második Budapesten a, tisztán listás, tehát a pártok népszerűségét mutató európai parlamenti választáson?

  - Hogy lehet, hogy a "megosztó" Gyurcsány ugyanannyi képviselőt küldött Brüsszelbe, mint az MSZP, és többet, mint az állítólag nem megosztó, ellenben patyolat tiszta, Bajnai vezette Együtt-PM és a talán még hófehérebb LMP?

  - Az időközi választások eredményei - és ezek nem közvéleménykutatások - azt mutatják, hogy ha a DK benne van az ellenzéki együttműködésben, akkor az ellenzék nyer (Zugló, Veszprém, Újpest, Salgótarján) . Ha nincs benne (az MSZP a DK nélkül indul), akkor az MSZP vezette ellenzék veszít Dopeman - Józsefváros.). Ha a DK és az MSZP külön indul, akkor a DK bőven legyőzi az MSZP-t. (Dunaújváros, Debrecen.)

  - Gyurcsány idején kisebb volt a kivándorlás, kisebb volt az államadósság, erősebb volt a forint, olcsóbb volt a benzin, kisebb volt az áfa, többen jártak egyetemre, többet költöttek egészségügyre, nem volt ekkora tandíj, nem ültek pártkatonák független testületek élén. Nem nyert semmilyen pályázatot Gyurcsány Ferenc gázszerelője, fogorvosa, focis társa stb.

  - Az utolsó igazi nagybefektető a Gyurcsány-kormány idején érkezett, a Kolozsvár elől megszerzett kecskeméti Mercedes-gyárral. A Mercedes nélkül ma nagyjából stagnálna a magyar gazdaság teljesítménye...

  - Amikor Gyurcsány lemondott, másfél millió szavazója volt az MSZP-nek. Azóta a szocialistáknak volt négy elnöke (Lendvai, Mesterházy, Tóbiás, Molnár) és két miniszterelnök-jelöltje (Mesterházy, Botka). Egyikükkel sem közelített meg semmilyen, a Gyurcsány-korszakhoz mérhető eredményt a Magyar Szocialista Párt. Pedig Gyurcsány lemondása 8 és fél éve történt...

  - Ha 2009 és 2010 között a Gyurcsányt kiszorító MSZP megőrzi a lemondáskor mért másfél millió szavazót, sosem lett volna Orbánnak kétharmada. De az MSZP - immár Gyurcsány nélkül, az egy évre vállaló Bajnai által nemigen támogatva - elvesztett még félmillió támogatót. Ezért lett kétharmad.

  - A Gyurcsányt ma bíráló MSZP-seknek szinte kivétel nélkül az az időszak volt a politikai karrierjének csúcsa (miniszteri, államtitkári pozíciók, polgámesteri helyek), amikor Gyurcsány kormányzott. Ez Botka Lászlóra és Molnár Gyulára is igaz...

  - Nincs ma olyan vezető, érdemi hatáskörrel és befolyással rendelkező szocialista politikus, akinek ne lett volna szerepe az MSZP-ben és/vagy a kormányban Gyurcsány idején

  - Az MSZP új székházba költözését az akkori elnökség támogatta, Gyurcsány a rá bízott Táncsics Alapítványt veszteséggel vette át és nyereséggel adta vissza.

  - Gyurcsány nem elhagyta az MSZP-t, hanem egy pártszavazással megpróbálta megreformálni. A valós párttagsági adatok alapján a pártszavazást megnyerte, de a szavazást mégis érvénytelennek és eredménytelennek nyilvánították. A reformkísérlet elbukott, ezért alapított új pártot.

  - Az IMF hivatalos jelentése szerint Magyarország 2008-2009-ben példamutatóan kezelte a gazdasági világválság következményeit. Ez igazolja, hogy Gyurcsány Ferenc részese volt a Bajnai által eredményesen folytatott sikeres munkának.

  - Ha Botka László szerepelhetett egy listán - közvetlenül Gyurcsány Ferenc mögött - 2010-ben és 2014-ben, akkor miért nem szerepelhetnek együtt 2018-ban?

  - Botka László 2004-ben egyike volt azoknak, akik Gyurcsány Ferenc mellett érveltek Kiss Péterrel szemben Medgyessy bukása után

  - A Gyurcsány-kormány reformjait méltatta Budapesten Barroso bizottsági elnök, Merkel német kancellár és Sarkozy francia elnök. Itt volt az amerikai elnök, Gyurcsányt fogadták Washingtonban is.

  - Gyurcsány volt az, aki az utolsó tárgyalási pillanatban még egymilliárd euró fejlesztési pénzt szerzett Magyarországnak. Mai áron mintegy 300 milliárd forintról beszélünk.

  - Gyurcsány volt az első magyar miniszterelnök, aki kormányfői időszaka alatt nem vette fel a fizetését. A neki járó anyagi juttatásokat jótékony célra ajánlotta fel.

  - Gyurcsány volt az első vezető politikus, aki nem csak önmaga, hanem házastársa és gyermekei vagyonnyilatkozatát is nyilvánossá tette.

  - Ki más próbálná meg megszólítani a 2006-os 2,6 milliós MSZP-SZDSZ szavazótábort, mint akinek ez egyszer már, mindeddig utoljára sikerült?

  - A Gyurcsány vezette DK-val valamilyen választáson, tüntetésen már együttműködött az MSZP, az Együtt, a Párbeszéd (utóbbiban volt LMP-s politikusok), a MoMa, a Szolidaritás és a Liberálisok, Ezek szerint Gyurcsány Ferenc mégsem annyira elutasított?

  - Gyurcsány idején sosem fordult elő, hogy az MSZP 5 százalék alatt kapjon szavazatot bármilyen választáson. Botka és Molnár Gyula idején Debrecenben ez is megtörtént.

  - Karácsony Gergely, a Párbeszéd mai miniszterelnök-jelöltje a zuglói önkormányzati választás előtti utolsó kampányrendezvényére Gyurcsány Ferencet hívta meg utcafórumra. Karácsony nyilván azért fordult a DK elnökéhez, mert úgy gondolta, segíthet abban, hogy nyerhessen. A DK elnöke nagy tömeg előtt ajánlotta a másik párt jelöltjét, és két nap múlva Karácsony magabiztosan polgármester lett.

  - 2018-ban Gyurcsány Ferenc indul a választáson. Csak az a kérdés, hogy hogyan, milyen módon. Erről azonban kizárólag a Demokratikus Koalíció elnöksége hivatott dönteni.

  Szerző: Gréczy Zsolt

  333586.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Augusztus 19.

  1. setni
   setni
   Erre mondja a kormánytámogató tömeg hogy ˝bukott baloldal˝...
  2. CasaLoma
   CasaLoma
   Orbán beteheti a pezsgőt a hűtőbe.
  3. Éleskés
   Éleskés
   A Gyurcsány-elleneseknek: Savanyú a szőlő!
   Gagamail és SZMEKY kedveli ezt.
  4. setni
   setni
   Mit tett ez a proli gyerek hogy ilyen a véleményed róla?
   Gagamail és SZMEKY kedveli ezt.
  5. Ildikoilda2202
   Ildikoilda2202
   Magyarországon divat lett - Gyurcsány a legelútasítottabb politikus - és ki tudja ezt biztosan? Az ezer embertől megkérdezett vélemény alapján? Hát nekem ez nem bizonyíték.
   Gagamail és setni kedveli ezt.
  6. Melitta
   Melitta
   Merhetetlenul igazsagtalanak tartom hogy minden part talan most meg nagyobb elannal ekezi mint a fidesz teszi.
   Az Mszp tonkre vagta mert elarulta ano es meg o van megsertodve es nem all vele szoba....rohejes, mert elvaltunk akkor mindenki megy a maga utjan.Botka gogosege nagykepusege a fidesz retorikaja. A DK talpra allt, es van eleg nagy tamogatottsaga hanem tobb mint amit mernek mert merok is ket oldal kozott ingadoznak.
   LMP kormanynak szivesen besegitenek ha kell alkotmany biroknal, HAdhazi is Gy F nem akar beszelni hat ki is o.... mind megjarta mar a fidesz partot...Schifferrol mar nem is beszelve Sukoro mmillardokba kerult a meg nem valosult beruhazas per koltsege akkor igen furcsa korupciorol beszelniuk..
   Egyutt Pm kis partok senki nem tartja vissza oket hogy annyit dolgozon es agitaljon mint a DK teszi.
   Momentum beszol ......Keri Farkashazy es demokratanak hitt emberek nagyon nyomnak, pedig elso rendezvenyukkel se tudtak elszamolni , fideszes kotodesuket nem titkoljak.
   Pap Reka KInga ertelmisegi lady olyant allit a tv be a DK nak nincs programja, vagy nem olvas es tejekozatlan vagy fobias o is. De nem az lenne a dolguk az ertelmissegnek hogy ekezes helyet javaslatokat tegyen? part szimpatia nelkul, Gyurcsany fobiajuk ennel sokkal nagyobb.
   Egyenlo esely minden partnak a szavazok meg eldontik ki az aki a legjobb az orszagnak es az embereknek.
  7. JuhJóz
   JuhJóz
   A tények makacs dolgok. Most hová lettek a vakhitűek? Se soros, se migráncs.
   De az is beszédes, hogy az "ellenzéki" oldal soha nem emlegeti a mérhetetlen méretlen KDNP-t.
   Nem buktak volna hatalmat, pénzt, ha legalább az eu-s választásokon önállóan indulni mernek.
   Egy szó nem esik a magyar túltömött egyházak viselkedéséről.
   Ők nem úgy viselkednek, mint kedves oligarchiáink?
   Iskolát a "határ szélén" nem, de csili-vili új templomot gazdagék nyájának adópénzből igen?
   Ki mert kiállni a szekularizált állam ötletével?
  8. Sirkánkán
   Sirkánkán
   Szabad-é törölni a demokrácia nevében?....:D
  9. setni
   setni
   Természetesen szabad ,hisz ha létrehozol egy oldalt akkor TE leszel a felelős az ott megjelentekkel kapcsolatban.
   Lehet hogy át kell fogalmaznod a mondanivalódat.
   Melitta kedveli ezt.
  10. Melitta
   Melitta
   Csupan melloznie kene a szemelyeskedest. Az nem erv ha engem tamad vagy serteget.
   Gagamail kedveli ezt.
  11. setni
   setni
   Nem tudom miről van, volt szó csak általánosságban válaszoltam. Épp olyan mint amikor a Facebookon felháborodnak mert kitiltották őket egy -két hétre...magán oldal azt engedélyeznek amit akarnak.
  12. Sirkánkán
   Sirkánkán
   Nos...mentettem a tartalmat...majd máshol eldöntik, hogy kinek volt igaza...:D
  13. Beka Holt
   Beka Holt
   Ne Melittát szidd, én töröltem!
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  14. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Hujjjj! Most aztán totál beijedtem. Hová lesz a "tartalom" elvíve? Hol lesz a döntész-bizottság?! Ezt is megéltem, hogy itt, a fórumon fenyegetőzöl.
   tornando kedveli ezt.
  15. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Jól tetted. A radír itt szükséges és megengedett volt.:o
  16. Melitta
   Melitta
  17. setni
   setni
   Igen az öszinteség még ma is sokakat meglep, hisz ismeretlen a politikában...(lassan más a való világban is)
   Gagamail kedveli ezt.
  18. *Rima
   *Rima
   nem mindenki egy humor maca !!

   ez mar eltunt DE
   zulufönök írta:
   Egy gátlástalan,jellemtelen pápai proli gyerek,némi tudatzavarral.Más, normális országban rég a sitkón ragasztaná a papir zacskót.Persze minden népnek olyan vezetői vannak és voltak,amit megérdemel!

   csondben megkerdem ezt a fekete kaffert
   a jelenlegi nepvezeto(d) melyik bubanatos tarsadalmi retegbol valo ???
   olyan proli hogy maa prolibb nem is lehetne
   HA abban az idoben a pozitiv disszkriminacio nem jatszott volna szerepet
   ( kiemelni egy ket egyedet )
   akkor ma nem stadionok epitese lenne a dilije hanem vetne a valyogot


   20840774_333969170389583_1706982114464853042_n.jpg
  19. CasaLoma
   CasaLoma
   Ez a fajta bajosan! Abba el lehet fáradni. Inkább nézem ki belőle, hogy a vásárokban itt a piros, hol a pirost játszatna a palimadarakkal.
   Gagamail és udvarfy kedveli ezt.

Megosztás