Három éve harcol egy francia nő, hogy bebizonyítsa: nem halt meg

Az 58 éves Jeanne Pouchain Franciaországban, a Lyon és Saint-Étienne közötti Saint-Joseph faluban él, és három éve igyekszik bíróság előtt bizonyítani, hogy nem halt meg. 2017-ben ugyanis egy másik bíróság egy perben a felperes kérésére halottnak nyilvánította annak ellenére, hogy a felperes nem mutatott be bizonyítékot arról, hogy Pouchain tényleg meghalt volna.

Jeanne Pouchain ügye azért került bíróság elé, mert 2004-ben egy francia bíróság elrendelte, hogy Pouchain takarítócége fizessen 14 ezer euró kártérítést egy korábbi alkalmazottnak, akit azután rúgtak ki, hogy a cég elvesztette egyik fontos ügyfelét. Pouchain azonban nem fizetett kártérítést, és mivel az ítélet nem magát Pouchaint, hanem a cégét kötelezte a kártérítés megfizetésére, a bírói döntést sosem hajtatták végre. 2009-ben az alkalmazott újra perelt, de a bíróság elutasította a keresetét.

2016-ban viszont az alkalmazott azt állította, hogy Jeanne Pouchain meghalt, hiszen nem válaszol a leveleire, íméljeire és telefonhívásaira sem, és miután a bíróság sem tudta elérni a nőt, halottnak nyilvánították, és elrendelték, hogy a volt alkalmazott felé fennálló tartozását a férje és a fia fizesse meg, mint örökösök. A döntés értelmében Pouchaint törölték a hivatalos francia állami nyilvántartásokból, bevonták az igazolványait, a jogosítványát és még a bankszámláját is megszüntették.

Pouchain ügyvédje tanácsára kért egy igazolást az orvosától arról, hogy él, és megpróbálta azt bemutatni a bíróságon, de mivel a haláláról szóló bírói döntés már jogerőre emelkedett, ez nem volt elég. A nő ügyvédje szerint egyébként egészen hihetetlen, hogy a bíróság annak ellenére nyilvánított valakit halottnak, hogy nem látták a halotti anyakönyvi kivonatát sem.

Pouchain és ügyvédje szerint a volt alkalmazott szándékosan keltette halálhírét a bíróság előtt annak érdekében, hogy az örökösöket kötelezzék az adósság megfizetésére, a volt alkalmazott ügyvédje szerint viszont Pouchain maga idézte elő a helyzetet, hiszen ő tettette halottnak és elérhetetlennek magát, hogy ne kelljen fizetnie.

Sarkadi Zsolt

fracia no.jpg
 
A felperes ügyvédje ügyesen járt el amikor a volt munkaadó örököseitől próbálta behajtani a pénzt és provokatív halottnak vélte a hölgyet.

A probléma akkor keletkezett amikor Jeanne Pouchain elvesztette a pénztárcáját a személyi igazolványával, bankkártyával és szociál biztosítási igazolvánnyal. Ez hiányzik a fenti cikkböl.

"Ahölgyről most már tudjuk, hogy nem halott de még nem számít élőnek" - mondták a hivatalok

Engem már régóta bosszant, hogy az embert papírok legitimálják nem pedig ö maga. Egy story:
- Korábban rendszeresen jártam egy atomerőműbe.
- A belépési procedúra mindig hosszadalmas volt a sok papír kiállítása miatt.
- Néhány év múlva annyira ismertek az üzemben, hogy felajánlották, csinálnak nekem egy "tartós belepőt", amivel akár mikor jöhetek.
- Valóban, egy tucat kérdőív kiállítása után, belevonva a Berlini nemzetbiztonsági hivatalokat meg is kaptam a tartós igazolványt.
- A következő alkalommal, szokásosan ismerősként üdvözöltek engem a portán.
- A biztonsági örök örültek, hogy megspórolják az adatfelvételt, én pedig, hogy nem kell a délelőttöt a portán töltenem.
- Ahogy említettem, a tartós igazolványt a fővárosban, valami biztonsági központban állították ki
- a lónak négy lába van mégis megbotlik, ebben a centrumban a születési évem utolsó két számjegyét felcserélték,
- minek következtében úgy nézett ki mintha az első világháború elött születtem volna.,

Facit, mégis csak a portán töltöltöttem a délelöttöt, holott mindenki ismert.
 
A bíróság nem hibázott abban, hogy nem nézte meg a halotti bizonyítványát, hiszen épp ez a lényege a bíróság általi holttá nyilvánításnak, hogy annak alapján jegyzik be a halálesetet az anyakönyvvezetőnél. A hölgynek nem kellett volna bujkálnia a bíróság elől, át kellett volna vennie a hivatalos papírokat, akkor nem kerül ebbe a helyzetbe. Nyilvánvaló, hogy ki akart bújni a fizetési kötelezettség alól. Nem az a megoldás, hogy ha nem tetszik magunkat, akkor homokba dugjuk a fejünket, habár sokan ezt teszik.
 
A bíróság nem hibázott abban, hogy nem nézte meg a halotti bizonyítványát, hiszen épp ez a lényege a bíróság általi holttá nyilvánításnak, hogy annak alapján jegyzik be a halálesetet az anyakönyvvezetőnél. A hölgynek nem kellett volna bujkálnia a bíróság elől, át kellett volna vennie a hivatalos papírokat, akkor nem kerül ebbe a helyzetbe. Nyilvánvaló, hogy ki akart bújni a fizetési kötelezettség alól. Nem az a megoldás, hogy ha nem tetszik magunkat, akkor homokba dugjuk a fejünket, habár sokan ezt teszik.
Azért ennél picit komplikáltabb a helyzet.
Miért a nőt kereste az alkamazott?
Miért nem a céget?
Nem ismerem a francia törvényeket, de ezen a téren kb. ugyanaz lehet az eljárásrend, mint nálunk (a cégnek van székhelye, levelezési címe,...). Oda kellett volna írnia a volt alkalmazottnak.
A cég nem hal meg, legfeljebb a tulajdonosa, de akkor meg van örökös/jogutód. A cég ellen lehet végrehajtási eljárást indítani, hacsak nem jelentett csődöt...
Nem állítom, hogy nem hibás a tulajdonosnő, de a bíróságnak először eltűnté kellett volna nyilvánítania. Ráadásul, ha cége van, akkor azon keresztül csak el tudták volna érni (hisz a cég működött, tehát a tulaj nyilván bejárt aláírni).
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Szalay Lenke Mogyoró sorozatát szeretném letölteni. Köszi előre is!
Sziasztok! Keresem Debra Lobato Brothers sisters and special needs könyvét, angolul vagy ha valakinek meglenne magyarul még szuperebb lenne:) Online formában érdekelne elsősorban. Köszönöm!
Kicsichi wrote on Ajuda67's profile.
Helló, megint. Keresem J R Ward Örökség sorozatának fordítását. Ha valaki tudja hol találom, légyszi árulja el. Előre is köszönöm.
D
DE. Andi wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta kérem a fiókom törlését. Köszönöm!
benudori wrote on szjucus2's profile.
Szia!
Szeretném elkérni a English Plus 2 Second edition teszteket.
Előre is köszönöm!

Heni

Statisztikák

Témák
36,460
Üzenet
4,399,912
Tagok
591,252
Legújabb tagunk
Valaki888
Oldal tetejére