Hátborzongató látvány a tanyán: kutyatetemek feküdtek mindenütt

Több kutya tetemét le is darálta a férfi.

Számtalan, illegálisan szaporított kutyát darálhatott le egy férfi a Pest megyei Kocséron - tudta meg a Bors. A Ceglédi Állatmenhely Nyílt Alapítvány egy betelefonáló segélykérése után ment ki egy tanyára, ahonnan öt kutyát még élve sikerült kimenteniük.

"Borzasztó látvány és förtelmes bűz fogadott bennünket, amikor kiérkeztünk, de már jóval messzebbről is érezni lehetett, hogy valami nagyon nincs rendben" – mondta Soltész Katalin, az állatmenhely alapítója és kurátora. A tanya korábbi tulajdonosa, egy 72 éves férfi lánya értesítette a szervezetet, mert az új tulajdonosok vasketrecekben kutyákat tartottak bezárva, és állati csontvázakkal volt tele az udvar. Amikor a menhelyesek bementek, senki sem volt otthon. A látvány hátborzongató volt.

"Mindenhol halomban álltak a csontok és a töméntelen sok szőrcsomó. A kenneleket, ami a kutyák fekhelye is volt, az állatok ürüléke és földi maradványai borították" – emlékezett vissza Katalin. "Öt, borzalmas állapotban lévő kutyát kiszabadítottunk és azonnal az állatorvosainkhoz vittük. Nemhogy ételük nem volt a ketrecükben, de kettőnek még fény sem jutott be a zárkájába. A szaporítótelep udvarán egész kutyatetem-maradványok is hevertek szétszórva. De a legelképesztőbb, hogy találtunk egy helyiséget, ahol egy hatalmas daráló volt, s mellette fehér szőrcsomók hevertek mindenhol" – mondta Katalin.

A Nagykőrösi Rendőrkapitányság állatkínzás gyanúja miatt indított nyomozást.
Faktor

kutya tetem.jpg
 
Felháborít, hogy az ilyen emberek szabadlábon vannak,
mert ezeket a védtelen állatokat egy idézőjeles törvény nem védi.
Még akkor sem ha napvilágot lát,de vajon mennyi lehet ami nem derül ki?
Mikor fogjuk már végre azt hallani, valaki letöltendőt kap az ilyen és ehhez hasonló tettéért?
Ismerjük a börtönök telítettségét, de biztosan jutna hely az állatkínzóknak,egy kicsi kis szűk fénytelen lyuk...
(felesleges beruházásokból juthatna néhány tégla is, de ez már más történet)
Ma egy kutya,holnap egy ember lesz az áldozat...

Élni és élni hagyni!
 
Ezt bírom: "állatkínzás gyanúja" miatt. Mi az állatkínzás, ha ez csak gyanú?

Értem én, hogy van egy bikfa jogi nyelvezet, de aki ezért felelős, azzal ne finomkodjunk. Semjén Zsolttal se, a Nimród újság szerkesztőivel se, a vadászegyesületek vezetőivel se, ha a vadászkutyák idomításához megkötözött "sebzett" kóbormacskákat, kölyökrókákat használnak.
Senkivel se, mert én is úgy gondolom, ha egy élővel szemben nem szólal meg ott belül a részvét, az együttérzés hangja, akkor egy ilyennek tök mindegy, hogy egy kicsi kutya, macska, gyerek vagy idős ember, akivel szemben keménykedik.
 
Utoljára módosítva:
Nos....,1991-2004 között kutyatenyésztéssel foglalkoztam,így van egy kis belelátásom a dologba....,amelyik kölyköt nem tudtuk eladni rendes áron azt kb. bekerülési költségen elajándékoztuk,nem a darálóban végezte.....
A magyar állatvédelmi törvények egy kalap SZART se érnek,mert "bizonyíték vagy elkövető beazonosítása hiányában az összes vádlottat felmentik vagy csekély pénzbírság ellenében elengedik"......,a darálós hozzászólásomat fenntartom........csak lábbal előre befelé a darálóba...és ha eszméletét veszti akkor várok,míg magához tér-....:D
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,677
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére