Hírek Házakat mosott a tengerbe Kanadában a Fiona

Házakat mosott a tengerbe és elektromos vezetékeket szakított le Kanada Atlanti-óceáni partvidékén a Fiona nevű trópusi vihar. Newfoundland tartományban egy nőt a tengerbe sodort a vihar, egyelőre keresik.


A Fiona hurrikán a Karibi-térségből indult, Puerto Rico lakosságának 80 százalékát el is vágta az áramtól és hatalmas pusztítást okozott. Pénteken hurrikánról trópusi viharrá minősítették, mert valamelyest vesztett az erejéből. Ettől még nagyon tartottak tőle a kanadai hatóságok, arra számítva, hogy ez lesz a valaha volt legnagyobb vihar, ami az ország partvidékén pusztít. Meteorológusok előre figyelmeztettek, hogy a Fiona lehet "Kanada Sandy hurrikánja", utalva arra a viharra, ami 2012-ben 223 ember halálát okozta az atlanti partvidéken.


Fiona öt kanadai tartományon söpört át 160 km/órás széllel, rengeteg esővel elárasztva a partot.

A vihar többszáz embert hagyott áram nélkül, az ár pedig Newfoundland egyes részein több házat is a tengerbe mosott. A CBC kanadai televízió riportere szerint egész utcák tűntek el a viharban, a hatóságok szerint nagyjából 20 épület veszett oda. Többen meg is sérültek, amikor a házuk elkezdett összeomlani a viharban, egy nőt pedig a tengerből kellett kimenteni, miután a házát elsodorta az ár.


Justin Trudeau miniszterelnök bejelentette, hogy Nova Scotia tartományban a hadsereget is bevetik a mentésben és a helyzet kezelésében, és hozzátette, hogy a szövetségi kormány minden tőle telhetőt meg fog tenni, hogy segítsen a bajba jutottakon. Azt is bejelentette, hogy a viharkárok miatt nem tud elutazni Japánba Abe Sinzó miniszterelnök temetésére. (BBC)

Csurgó Dénes

1664289224647.png
 
Remelem minnél hamarabb visszatér az élet a normális kerékvágásba ! Áram élelmiszerek stb… kitartás Canada ! ezek olyan katasztrófák amit addig nem is lehet elképzelni amíg át nem eli az ember …. Hozzánk szerdára ér ide ian hurricane. Category 4 csapódik a nyugati partra …
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,807
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére