Házi és egyéb állatok képekben :)

jeejee

Állandó Tag
Állandó Tag
Baba és sünike
IMG_6104.JPG
 

mami616

Állandó Tag
Állandó Tag
Házi állatok?

Sziasztok!
Most regisztraltam, szetneztem, de nem sok fotot latok.
Nos, nalunk laknak allatkak. 2 lanyom van es mind a ketto nagy allatbarat...volt es lesz :) Amikor kicsik voltak, mindent osszevasaroltattak. Pintyet,teknost, kutyust, tengerimalacot.

Jaj, teljesitenem kell a 20 beirast :)

Folyt.kov.
 

mami616

Állandó Tag
Állandó Tag
Házi állat?

Kesobb, amikor setaltunk egy erdoben, utanunk jott egy tarka pici cicus, ..nem is tarka, hanem fekete es feher.Fekete pötty van az orrocskáján. Eroszakos kis fenevad volt, kovetelte az ennivalot. Jott utanunk hangosan nyavogva. Felvettuk es elvittuk papaekhoz, persze nem volt otthon igy hoztuk haza. Hamar szobatiszta lett es sok-sok oromet szerzett nekunk. Mara mar megoregedett, de meg jatekos, csak olykor szenilis a cicus.

Folyt.kov.
 

mami616

Állandó Tag
Állandó Tag
Házi állat?

Azért irom külön ezt a cimet, mert már egerünk is van. Nem mezei, hanem tenyésztett.
Egy kis kitérő.
Korabban, amikor bevasaroltam a tengerimalacnak szénát, kutyinak konzervet, pintyeknek magokat a freshnapf-ban, haza hoztunk egy mezei egerket. Akkor vettem eszre, amikor mar a konyhaszekrenyben ereztem a szagat. Tettem be neki enni-inni valot, nehogy megragja a vezetekeket. Takaritottam utana es beszereztem egy élve fogot, majd utjara engedtem. Arra azonban nem szamitottam, hogy lefiall, pedig igy volt :)
 

mami616

Állandó Tag
Állandó Tag
Házi állat?

Egyszer ket pici kis egerke botorkalt elo, ennivalot keresve. Fogalmam sincs hogyan eltek tul, de ott volt a ket pici egerbaba. Azonnal megetettem, inni adtam es napokon belul megfogtam oket. Nem tartozom azok a nok koze,akik felnek az allatoktol, kiveve az izeltlabuakat. Brrrrr.
Szoval megfogtam a piciket, de oket nem engedtem el, hiszen tarsashazban lakom es nem tudna meg elrejtozni sem. Igy elovettem egy nagy uvegkaspot, beagyaztam nekik szenabol, kaptak magokat, vizet es elkezdtem olvasni roluk.
 

mami616

Állandó Tag
Állandó Tag
Ahogy novekedtek, mar kaptak jatekot, nagyobb kalitkat es probaltam tanitani oket, kezhez nevelni. Addig mig kicsik voltak, ez ment is konnyen, megusztam minden furdetest harapas nelkul, de kesobb amikor mar ivarerettek lettek, akkor elojott beloluk a vad. A fiut elengedtem, hiszen mar nagy volt, de a kislany meg nem volt kesz. Mivel a kislany egyedul maradt es azt olvastam,hogy nem szabad egyedul tartani,igy kerestunk eger tenyesztot es neztunk melle egy masik kislanyt.
 

mami616

Állandó Tag
Állandó Tag
Házi állat?

Ez volt az a pont, ahol megpecsetelodott a sorsunk :)
A tenyesztotol vettunk 2 kislanyt. Meg kicsik voltak es a lanyok tudnak egyutt elni. Egy ido utan a mezei kislany is elvadult es ot is elengedtem, igy maradt a ket tenyesztett szepseg. Nagyon aranyosak, puhak es kulon jellem mind a ketto. Komolyan mondom lehet szeretni oket. Aki igazan allatbarat, az megerti ezt.
Kesobb, amikor mar felnottek, egyszer lattam, hogy az egyik kislany pocija nagy. Megijedtem,hogy beteg. Orvoshoz akartam masnap vinni, de ....lefialt!
 

mami616

Állandó Tag
Állandó Tag
Házi állat?

3 egérkéről itt a kep , de itt mar nagyobbak.
 

Csatolások

  • fénykép.JPG
    fénykép.JPG
    268.4 KB · Olvasás: 3

mami616

Állandó Tag
Állandó Tag
Házi állat?

Elszalltak a kepek is. Most ujra probalom. Egeszen kitartonak bizonyulok, meg akkor is, ha nem olvassa el senki az iromanyom :)
 

Csatolások

  • Névtelen 2.jpg
    Névtelen 2.jpg
    213.9 KB · Olvasás: 2

mami616

Állandó Tag
Állandó Tag
Házi állat?

5 picurnak adott eletet.3 fiu, 2 lany. A kepeket feltettem, remelem lathato. edesek voltak es meg most is azok. 2 evig elnek ..korulbelul, nagyon konnyen tanithatok es gyorsan az emberhez szoknak. Ezt olvastam a neten....nos a sajat velemeny. Valoban konnyen tanithatok, de a kezhez szoktatas nem meg olyan konnyen es siman. Felosek,de kivancsiak.
 

mami616

Állandó Tag
Állandó Tag
Házi állat?

Kesobb hozott a lanyom egy aranyos meg hosszabb szoru, krem szinu kislanyt. osszetettuk a babakkal, hiszen ő is pici volt meg. Hatalmas jatek, pattogas, kergetozes, csipkedes szem,- es fultanuja voltam. Majd egyszer csak ismet gombolyodott a mama. Mi a csoda???? Mar elore feltunk,hogy ismet lesznek kicsik es igy is volt. A kislany eger ismet fiu volt! Lehidaltam. Sok pici lett...nem mondom meg mennyi,mert azota mar nehany elment a szivarvany hidon tulra. A tenyeszto visszavette volna az egereket fiastol mindenestol, de akkor mar inkabb nem,mert patkany eledel lett volna, igy maradtak.
 

mami616

Állandó Tag
Állandó Tag
Házi állat?

A lanyok egyutt, a fiukat kulon-kulon kellett elhelyeznem, mert az ivarerettseg utan,mar kepesek lettek volna megolni egymast. Vehettem a kalitkakat szepen sorban. 3 naponta takaritani, furdetni, futogombbe elengedni... nem kicsi munka, de kulonosebben nem zavarta meg eletemet,hiszen volt mas allat is. Komolyan mondom,ez olyan feladat volt,mint akinek Isten tudja mennyi haziállata van es meg kell etetni, itatni, rendbe tenni stb. Jelemleg nagy oromomre van 1 nagy kalitka 8 kislany lakja. Van 8 fiu kalitka es meg 1 kislany,mert o egy kis kulonc.
 

mami616

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez a pici, az elozo kepen Kokusz es eppen mosdik. Ő is lanyom szerzemenye, persze en gondozom,mint a jol tűrő anyukak. Mivel iparmuveszettel foglalkozom igy megtanultam hogyan lehetek turelmes, de ennek ellenere olykor kiborul a bili. :)
 

mami616

Állandó Tag
Állandó Tag
A kovetkezo kep telefonnal keszult. Mokuska. Szegeny pici 4 labbal szuletett,de az egyik beteg volt es leszaradt. Nem vicc....szo szerint elsorvadt es leesett. Jelenleg 3 labu es gondor szoru, de allitom a legvidamabb egerke. Annyit dolgozik, tepkedi a papirt es hordja az emeletre a feszkebe vagy pattog a boldogsagtol es jon,ha szolok neki ! Valoban igy van..jon a kicsi, sot rohan hozzam. Kidugja pici, rozsaszinu orrocskajat a racson es en is odaerintem az enyemet...na ettol madarat tud fogni. Persze csikland a kis tumcsi. :)
 

Csatolások

  • 0704 087.jpg
    0704 087.jpg
    239 KB · Olvasás: 2
Oldal tetejére