háztartási tippek ötletek

EditMo

Állandó Tag
Állandó Tag
Melyik a legjobb ablaktisztító? Bármelyiket próbáltam, mindegyik csak homályos foltot hagy az üvegen, amit aztán szétkenek. Olyanra gondolok, amitől tényleg teljesen átlátszó lesz.
 

Babcica

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet házi rovar permetszert csinálni citromléből, limeléből meg fokhagymából. Jó a zöld fűszernövényekre, vagy a sima szobanövényekre, ha nem vegyszerrel akarjuk kezelni. Egyszer hallottam róla, régen. Sajnos a pontos arányokat nem tudom, de érdemes utána nézni.
 

rozelany

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok
Keresném Reader's Digest: Mindennapi tárgyaink nem mindennapi szerepben könyvet.
Köszi előre is.
 

kagylotar

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Lehet hogy másoknak nem újdonság, de én most jöttem rá, hogy a mosódióval való mosástól elszíneződik, szürkés-barnás árnyalatot kap a ruha. A színfogó kendő viszont jó megoldás volt erre.
Van tapasztalata valakinek a folyékony mosódióval kapcsolatban?
 

kagylotar

Állandó Tag
Állandó Tag
Ja, és öblítő helyett időről időre almaecetet használok, ami a száradás alatt kiszellőzik a ruhából és még a mosógépet is vízkőmentesíti :)
 

böbexx

Új tag
Köszönöm a jó ötleteket Kedves renta!
A nagymamám ha nagyon sós volt valami, például a füstölt hústól, akkor egy kiskanál szódabikarbónát tett a főzővízhez.
 

böbexx

Új tag
Én használom a mosódióhéjat és a kivonatot is. Ha fehér a ruha akkor nálam egyik sem vált be, mivel utófehérítés szükséges. Színes és nem zsírfoltos ruhákhoz elmegy.
Apropó, a nagyon olajos-zsíros ruhákat (a férjem víz-gáz szerelő) előkezelem a nálunk most divatos JAR mosogatószerrel, amit úgy készítek el egy kis flakonba, hogy 1/4 rész 20 %-os ételecet és 3/4 rész JAR. Nagyszerűen oldja a zsírt! Ha már ez sem segít, akkor előveszem a féltve őrzött, régi magyar FLÓRA mosószappant, azzal lekezelem. Az végez minden zsírfolttal, vér-kávé-tea-gyümölcs, stb. Csak az a kár, hogy már nem gyártják! Ki érti a magyar ipart? Én biztosan nem. És tavaly Görögországban, NeiPoriban kaptunk mosószappant, az még ugyanolyan jól bevált mint a régi Flóránk. Sajnos elosztogattam, így az idén már legalább 4 kg-ot kell vennem, mivel RENDELTEK a családomból többen. Bezzeganyu, majd hoz mindenkinek, mondta egyszem leányom.
Bocsi, már megint rabul ejtett a klaviatúra.
 

leeeannacska

Állandó Tag
Állandó Tag
A kave kedveloknek kivanom gazdagitani az eletet. Jomagam is nagyon szeretem a finom kavet... de nem csak meginni... a hasznalt kavezaccott kirakva egy kistanyerra jo szagelszivonak... valamint ha furdes utan vegig dorzsoljuk a testunk vele nagyon jo borradir.
 
kerámialapos tűzhelyre esetleg nincs valami tippetek? igaz azt könnyebb tisztítani, de arra is elég rendesen rá tud égni, ha kifut valami... :S
 

dundulino

Állandó Tag
Állandó Tag
Én a szódabikarbónát hasznosítom sokrétűen. Alkalomszerűen csinálok egy kúrát, 2 teáskanál szódabikarbóna egy pohár vízbe, kiválóan lúgosít, de csak 2 hétig szabad csinálni. A sütőpor helyett is ezt használom. A csempe sokkal csillogóbb lesz, ha ezzel tisztítom. A mosáshoz, fehéreknál mosószódát használok. A fürdőben meg vízkőoldásra ecetet. Nekem ezek a Legtrükkösebb házi praktikáim :) Remélem van, akinek ez is tetszik, nekem bejött.
 

your witch

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én még csak most regisztráltam, de már most imádlak Titeket! Első körben engem a kreatívkodások (xszemes, patchwork, stb...) érdekelnek, de gondoltam beleolvasok pár fórumba. Tegnap éppen nagytakarítást csináltam és olyan jó olvasni, hogy vannak emberkék, akik hasonló praktikák bevetésével oldják meg a háztartási problémákat, mint én. Pl. ablak, tükör, üveg felületeknél én is az ecetre esküszöm. Megdöbbentettetek: azt hittem, hogy a barátnőm és én vagyunk csak olyan elvetemültek, hogy popsi törlőkendővel töröljük a port, de látom, nem.
A legújabb felfedezésem: a hajfestéket a PVC padlóról körömlakk lemosóval tudod feltakarítani. (Én kuka, először benzinnel estem neki.)
Sokan írtak a szódabikarbóna sokrétű felhasználásáról: ha szereted a szép körmöket - nem műköröm, hanem a saját -, szép fehér lesz a vége, ha hetente egyszer 10 percre szódabikarbónás vízbe áztatod a kezeidet.

Igyekszem gyakran jönni, öröm Titeket olvasni.
 

Anna88

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Máris imádom ezt a topikot, pedig még csak most tévedtem ide:):) Jó pár nap lesz míg átolvasgatom, de már alig várom:) Rengeteg kérdésemre választ kaptam az eddigi pár perc alatt is:)
Apropó, valakinek nincs meg a Reader's Digest Nagymama házipraktikái c. könyve? Mindenki isteníti, valami vélemény róla? Ajándékba szeretném, de elég húzós az ára....
Előre is köszi!
 

PRJ

Állandó Tag
Állandó Tag
ha a tojást hideg, sós vízbe tesszük, a friss tojás lesüllyed és az oldalára fekszik, amelyik a víz felszínén marad, az nem friss, tanácsos eldobni
 

Angel888

Állandó Tag
Állandó Tag
Apukám is megcsinálta ezt a kúrát, és kinőtt a haja. Én még nem mertem, mert ha a fejére ilyen hatással volt, mi van a többi testrészen ? :)
 
Oldal tetejére