Húsvét ünnepe

Húsvét ünneplése évről évre arról tanúskodik, hogy Isten az élet oldalán áll - olvasható a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közös, az MTI-hez eljuttatott húsvéti üzenetében.

A dokumentumot Veres András győri megyés püspök, az MKPK elnöke, Steinbach József, a MEÖT elnöke, Fischl Vilmos, a MEÖT főtitkára, valamint az ökumenikus tanács tagegyházainak - református, evangélikus, baptista, metodista, pünkösdi, anglikán és ortodox - vezetői írták alá.

Az egyházi vezetők üzenete szerint Isten "egyházára bízta azt a hírt, hogy a keresztre feszített Jézus harmadnapon feltámadt". "Így lett a Betlehemben született, a Golgotán keresztre feszített és a harmadik napon feltámadott Jézus a Krisztus, a mi Urunk és Megváltónk".

Hozzátették: "elmondhatjuk az egyház Szentírásra alapozott bizonyságtételeként, hogy Jézus szerzett nekünk is bűnbocsánatot a kereszten, s feltámadásával legyőzte a bűn és a halál hatalmát".

Az egyház népe bízhat abban, hogy az élő Jézus Krisztus nem hagyja magára. A keresztények mint Isten gyermekei napról napra átélhetik és megtapasztalhatják, milyen fontos az élet, "mert az élet Jézusé, s aki Jézusé, azé az élet is" - fogalmaztak.

"Isten áldásaként ezt a tudást, ismeretet, hitet és vallomást kívánjuk megélt tapasztalatként minden keresztény ember életébe" - tették hozzá.
MTI

Kellemes Husveti Unnepeket kivanunk!

images
 
Nállunk multi-kulti van. A keresztény szokások melett megvan a nyul, a piros tojás, passach... söt a boszorkány égetés.
-
Epp most jövök a feleségemmel egy "Osterfeuer" husvéti-tüz ünnepségrö, rengetegen vannak még ott a tüz körül, fiatalok, idösek. De majd késöbb mesélek rolla.
-
381_0008_947676_noosterfeuer1-750x480.jpg

-
*
Szívből örülök annak, hogy ez az Ünnep is úgy múlik el, hogy szép élményeket gyűjtöttetek össze. De még van az Ünnepből! A legjobbakat kívánom: egészséget, szeretetet, békességet, sok-sok örömet, sikert és minden, de minden jót!
 
Ne haragudjatok, de néhány írásotok nagyon nem illik ehhez a témához! A Húsvét a keresztények legnagyobb ünnepe, semmi keresnivalója nincs itt a nemi erőszakkal példálózó írásoknak!
Akinek nem ünnep az lépjen tovább! Néha jobb hallgatni, mint másokat megsérteni!
Akiknek Jézus feltámadása ünnep azoknak kellemes Húsvéti ünnepet kívánok!
Boldog nyuszit.Ennyi maradt belőle
Meg ez:
Terrormentes Húsvétot Mindenkinek! (THM 0%)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

horzsa wrote on Syncmaster's profile.
Kedves Syncmaster,
a hozzszólásokban találtam, hogy korábban felrakta '70-es évek legendás autó kvartett paklijait. '73 kiadást és a '75-t 'és a '77-t
Sajnos a datás linkek már nem működnek, fel tudná tenni esetleg valahova újra?
üdv:
Éva
Keresem Daniella steel fordulópont című könyvet. Kérem akinek meg van ossza meg velem. Köszönöm.
oxenden oxenden wrote on Jekatyerina68's profile.
Keresem a következő könyvet letölthető formában, vagy megvételre . Tudna valki segíteni? Köszönöm.
Címe:
Sírjak vagy nevessek ? Az emberi agy boldogságra hangolható.
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm a fordítást, szeretem ezt a sorozatot.

Statisztikák

Témák
36,893
Üzenet
4,493,460
Tagok
596,167
Legújabb tagunk
varadine_zsuzsi
Oldal tetejére