H O P P Á !

Georgina Bojana témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2016 Június 14.

 1. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Okostojás szerepében nem szeretnék tetszelegni
  Csodás idő volt/van, hét ágra süt a Nap, tavaszi illatot hordoz és visz az enyhe szellő.
  Piac nap volt ma, itt, ahol élek. Szedelődzködtem és ki is mentem, mert nagyon szeretem a harsogóan színes zöldségek, almák, s egyéb csetreszeket végig mustrálni, s valami fínomat vásárolni is. No meg a színes forgatag nyüzsgésébe bele is hallgatni.
  Jósorsom összehozott egy 89 éves és még mindig szép arcú paraszt asszonnyal. Mintha egy régi mesekönyvből "ugrott" volna elő, olyan friss volt, a kosarában piros, ropgós retket kínált, csokorban a petrezselymet, takaros üvegekben barack- és málna lekvárt. Befőttet is több üveggel. Beszélgettünk, az Élet szépségéről és annak a csúnyábbik oldaláról.
  Egyszerre csak olyan örök érvényű igazságot mondott ki ez az asszony, hogy muszáj Veletek ezt megosztanom:
  - Tudja aranyoskám, - mondókájába így kezdett bele - , nagyon sok évet megéltem, de mégsem eleget. Születésnapomat ünnepelte a család és rádöbbentem arra, hogy csak úgy elporoztak mellettem az évtizedek... Hiszen én még nem is éltem? Nem voltam soha gyógyfürdőn, nem láttam a Balatont, hegyeket sem láttam, csak a helyi erdőt, de azt is csak azért, mert gombát szedtem. Mit is mondhatnék? Éljék az életet, addig, amíg tudnak mozogni, amíg friss az ész és addig, amíg vannak körülöttünk, igen, vannak, akiket szerethetnek.
  :oops:
  Most, hogy haza érve, leültem a géphez, úgy döntöttem ezt és itt megosztom. Sokan és de sokszor ezt gondoljuk, s mégsem cselekszünk így. Mellettem is elröpültek az évtizedek és mit tudok felmutatni? Dolgoztam, szerettem, dolgoztam, de igazán, úgy Isten igazából nem éltem ki az életemet, mint amit lehetett volna.
  Hol erre, hol arra kuporgattam. Dolgoztam, gyereke(ket) neveltem, s ők is többnyire úgy és azt tették, hogy az íróasztalom mellé álltak, s amíg gépeltem, mondták, mondták a napi történéseiket. Igaz, szerencsém van, megosztott figyelemmel tudtam erre is, no meg arra is teljes szívvel, ésszel figyelni. Ha "necces" volt a témájuk, a gépelést abba is hagytam és közel vontam az "aktuális gyerekemet" magamhoz és meghánytuk, -vetettük a dolgaikat.
  Nem panaszkodhatom, ifjú koromban több országban jártam, volt, hogy hívatalosan, volt hogy szabadságomat töltöttem. De még mindig kevés amit láttam, de még mindig mennyi minden van, amit nem láttam, amit meg nem tapasztaltam.
  Közel a hetedik X-hez bizony elgondolkoztam. Arra a megállapításra jutottam, hogy figyelmeztetni kellene az embereket, hogy addig éljék az életüket és teljesen, amíg jól tudnak mozogni, amíg van lehetőségük a mindig új és még újabb élményt, tudást, látványt, kapcsolatot befogadni.
  Azon is elgondolkoztam, milyen sokan -nálamnál- rosszabbul élik az életüket.
  Hosszú évek alatt csak kuporgatnak, még nagyobb ház, még nagyobb autó, még több ruha, még több táska és cipő... S, egyszerre azon kapják magukat, hogy itt fáj, ott fáj, már nincs is kedvük semerre menni, sőt legszívesebben bekuckósodnának...
  S, most felteszem a kérdést:
  - Célba ért ez az irományom? Elgondolkoztál? Változtatsz-e az életeden? Most, most, amíg nem késő. Öleld meg akiket szeretsz és soha ne felejtsd kimondani azt: szeretlek. A tegnapot megéltük, a mai nap a biztos, de a holnap?
  No ezt a "szeretlek" szócskát kimondom, leírom - mindazoknak - akik erre érdemesek. S, bizony jó érzés kimondani, leírni, hogy a tudomásukra adtam azt, hogy nekem igenis ők a legértékesebbek, mert szeretem őket. Igaz, kevesen vannak, mert nagyon is megválogatom, kinek mondom ki ezt a szót, de akinek kimondom, vagy leírom, no ők a kiválasztottak. S, tudom azt, hogy velük az életem minden percében érdemes sorsközösséget vállalni.

   
 2. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Behoztam, mert nagyon tetszik. Ha fiatal lennék, vékony, biztosan alkalmaznám...
  De mivel már egyiket sem mondhatom el magamról, azért gondolok fiatal olvasóinkra, tagjainkra. Ők még viselhetik, hát legyen lehetőség ennek a begyakorlására, de alkalom is, hogy pompázzanak benne :)
   
 3. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  A hastáncosok mindig is elvarázsoltak! A mozdulatok, a keleti zene. Hastáncosok, akik lányból, asszonyból voltak. Itt és most viszont behoztam KÉT fiú hastáncosnak a műsorát. Hááát... Meresztettem a szemeimet, ez tény :omivel számomra is új dolog volt ez a látvány. Hangosan ki is mondtam, "de jó nekik, hogy így tudnak mozogni?!" De jó nekik... Jó bizony!


  *

  *
  No meg, hogy férfi tagjainknak is örömet szerezzek, itt egy klasszikus hastáncos hölgy műsora:

  *
  Legvégül, küldök egy "vörös kígyót" - nem hiszem, hogy van férfi, ki ellent tudna neki állni...

  persze, a dallam is igen csábító...
  *
  Bízom, szép estét okoztam lányoknak és fiúknak -egyaránt! :hurra:
   
 4. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Egy "kis" balatoni "csemege"... Ezen elrágódhatunk...
  Lőrinc barát tihanyi strandján ennyi a belépő és kikötik, hogy sem ételt, sem italt, de még hűtőtáskát sem lehet vinni a területre. Erre varrjunk "gombot" :o Mélységesen felháborít, hogy nem elég, hogy ez a lőrinc barát kisajátítja a Balaton-part-i részeket, de még utasítgat, hogy mit, merre és hogyan? Még mindig tovább és tovább akar nyerészkedni. Csak azt tudnám, hogy mitől családbarát ez a Magyarország?! A jó fenében... Egy a biztos, hogy az én családomból senki nem gazdagítja tovább ezt a maffiát, senki. Ezt a beírást a Faceról hoztam át, a beírónak teljesen igaza van. No persze, lázár megmondta, hogy akinek semmije nincs, az annyit is ér. No persze, nem véletlenül írtam kisbetűvel a neveket. A helyesírás szabályait ismerem, de azt is, hogy dühös és elkeseredett vagyok. De mérhetetlenül.:mad:
  [​IMG]
   
 5. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

 6. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Elvesztett - retro dolgok...
  1. A múltba vesztettük azt az "élményt", amikor egy telefon fülkében, egy vastag telefon könyvből kerestük ki egy ismerős személy vagy ismeretlen cég telefonszámát, hogy felhívhassuk.

  Az első telefonkönyvet 1878-ban nyomtatták ki az Egyesült Államokban, 50 nevet tartalmazott. A különféle telefonkönyvek és szaknévsorok utána egyre nagyobbra dagadtak, majd az internet megjelenése után az online tudakozók vették át a nyomtatottak helyét, vagy a legegyszerűbb a Facebook Messengeren felkeresni valakit. Azt azért hozzá kell tennünk, hogy a több kilós telefonkönyv továbbra is létezik, és a Telekom a vonalas előfizetőknek továbbra is évente biztosít egy példányt.

  [​IMG]
  © Wikipedia / Tomasz Sienicki
  2. Lexikonokat, óriási szótárakat vásárolni, hogy megtöltsék a polcunkat - Emlékeznek még, amikor a nyelvtanulók pár éve még várva várták, hogy kijöjjön egy, utoljára a hetvenes években frissített szótár újabb, modernebb verziója? És hogy mekkora becsben tartották a különféle enciklopédiákat, amelyekből egy-egy szócikk tényleg komoly viszonyítási pontnak számított? Először a CD-Romok jelentek meg, már ezek betették a kaput a klasszikus lexikonkiadásnak, majd jött a mindent elárasztó net, ami odáig vezetett, hogy 2013-ban lehúzta a rolót a híres német Brockhaus kiadó, amely 1809-től jelentetett meg enciklopédiákat. Helyettük itt a Wikipedia, amelynek a megbízhatóságával biztosan lehet vitatkozni, de a frissességével aligha.

  3. Film kölcsönzése a tékából - Eleve téka sincs már a sarkon, Budapesten is alig néhány DVD-kölcsönző maradt meg. A legnagyobb nemzetközi tékahálózat, a Blockbuster 2013-ban szűnt meg. Ha otthon akarunk filmet nézni, csak felkapjuk a távirányítónkat és kikeressük a kábelszolgáltatónk on demand kínálatából, vagy egyenesen az HBO vagy a Netflix netről streamelhető sorozataiból. (Fotónkon a tavaly, 25 év után bezárt James Dean videótéka.)

  [​IMG]
  © Fülöp Máté
  4. Sorban állni a telefonfülke előtt - Oké, az érzés ugyanígy megvan, csak manapság a bankautomaták előtt vagyunk kénytelenek kivárni, amíg valaki berakja a kártyát, próbálkozik, nincs keret, visszajön a kártya, újra próbálkozik. Korábban ugyanezt a telefonfülke előtt éltük meg: bedobja, tárcsázik, leteszi, visszaadja, újra próbálkozik. Mobilja mindenkinek van, az itt élő, csekélyebb jövedelemmel rendelkező külföldiek meg gyakran net kávézókból bonyolítják a drága afrikai, ázsiai hívásokat. Nem állítjuk, hogy hiányzik a fülkénél várakozás, semmiképpen sem. (Éppen valamelyik nap gondoltam arra, micsoda fertő volt egy-egy ilyen nyilvános telefonfülkében elhelyezett készüléknek a fülhallgatója. Gondoltuk-e valaha, hogy hány ember fülét érintette? S, milyen emberek fülét? Brrrrrr :confused: bele sem merek gondolni).

  [​IMG]
  © Túry Gergely
  5. Előhívásra beadni a fotókat az Ofotértbe - A mai fiatalok talán el sem tudják képzelni azt a ráérős korszakot, amikor az ember elment nyaralni, fotókat készített, aztán egy hónap múlva megtudta, hogy milyenek lettek. A filmtekercsek piacán 1888 óta etalonnak számító amerikai Kodak 2012-ben csődölt be, és ha úgy vesszük, egészen sokáig húzta. Fotónyomtatás azért még van: akár drogériák webshopjában is megrendelhetjük feltöltött digitális képeink kinyomtatását. Arra is várni kell valamennyit, az élmény végül is hasonló.

  6. Tanácstalanul egy szakemberhez fordulni - Régebben ha valami problémánk volt, kilyukadt a bringánk kereke, valami gond volt a számítógépünkkel, le kellett glettelni a falat, kerestünk egy szakit, aki megoldja. Ma viszont már mindenre találunk a Youtube-on egy útmutatót: készíthetünk pizzát, megszerelhetünk akármit, megtanulhatunk hangszeren játszani, de még arra is találunk tutorialt, hogy hogyan kell csókolózni. A Youtube ezzel a csináld magad! mozgalom legfőbb csatornája lett.

  7. Mi lett vele? - Manapság jóformán semmi szükség nincs már osztálytalálkozókra, hiszen mindenkiről folyamatosan tudunk mindent a Facebook révén. "Tanít még a Horánszky? Mi? Elvált a Sallai tanárnőtől?" - ilyesmi aligha hangzik el ma már, hiszen ki az, aki nem tudja meg pár napon belül, ha egykori sulijában vagy egykori tanára családi állapotában változás történt?

  [​IMG]
  Osztálytalálkozó - képünk illusztráció
  8. Ne spoilerezz! - Aki a nyolcvanas években idehaza leült a tévé elé egy amerikai sorozatot nézni, az pontosan ugyanazt az élményt kapta, mint az az amerikai néző, aki pár évvel korábban nézte meg ugyanazt az epizódot. Hiába teltek el akár évek, amíg ide is beszivárgott egy-egy sikeres sorozat, a nézők semmit nem tudtak a történet fordulatairól, hiszen nem volt szinte senki, aki előttük látta volna, és nem voltak blogok a sorozat-őrülteknek, hogy elmeséljenek minden részletet. Egyrészt. Másrészt azonban aki gyerekként a nyolcvanas években ismerkedett a VHS-videómagnón terjedő másolt filmek világával, az ahhoz is hozzászokhatott, hogy a gyerekekben semmilyen spoiler hisztéria nem volt: teljes természetességgel tárgyalták ki társaik előtt egy-egy film kulcsjeleneteit, így az is pontosan tudhatta, mit cipel a vállán Schwarzenegger a Commando című film egyik nyitójelenetében, aki sosem látta a filmet.

  9. Órai levelezés - A mobiltelefonok ezt a régi műfajt is taccsra tették, bár vannak még iskolák, ahol óra előtt le kell adni a mobilokat, így az ottani diákok Whatsapp helyett kénytelenek a régi jó kézírásos módszerhez folyamodni.

  [​IMG]
  © Pexels
  10. Lemenni hajnalban az újságoshoz az Expresszért - Igen, hajnalban kellett lemenni érte, hiszen reggel nyolcra már át kellett nézni és be kellett karikázni az összes szóba jöhető állást, hogy nyolckor már telefonálhassunk. Volt, hogy csak cím volt feltüntetve, és amikor az ember elindult a megadott külvárosi címre, akkor egy erdőben találta magát. Hát az álláskeresés ma már online megy, a Jobline-on vagy más állásportálon keresztül, ahol ahelyett, hogy hajnalonta átnyálaznánk egy egész lapot, elegendő beírni az adatainkat, és maga a portál küldi el az álláskínálatot.

  [​IMG]
  (Az olasz Focus magazin gyűjtése alapján.)
   
 7. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Szembesültem ezzel az alábbi videóval....

  .... és elgondolkoztam. Így élünk? Valóban ennyit ér az életünk? Rohanunk és közben mennyi mindenről lemaradunk. Sodor minket a világ, s nem minden esetben jobb helyzetbe, szebb életbe. Nekünk kell döntenünk, hogyan éljünk, mit és mennyit ér a pénz, amit keresünk, de egyre kevesebbet találunk. Miről mondunk le és milyen emlékeket gyűjtünk?
  Nem arra gondoltam, hogy mindent toljunk el magunktól, ami -látszólag- jobb életet biztosít, iparkodjunk arra, hogy életünk "serpenyője" jól és kiegyensúlyozottan álljon.
  Fordítsunk időt családtagjainkra, inkább mondjunk le a pillanatnyi luxusról, de érdemes volna rácsodálkozni közelebbi, v. távolabbi vidékekre, környezetre. Természetesen ha egészségünk megengedi, jó időben sétáljunk és álljunk fel a tévé és a munka mellől.
  Barátainkra több időt szánjunk, még annak ellenére is, hogy még többet dolgozzunk.
  Nézzük meg a videót és gondolkozzunk el, mi éri meg, s főképpen megfizethető-e az életünk?! Egyáltalán van-e annyi pénz, ami kiegyenlíti azt a számlát, mely arról szól, becsüljük meg az IDŐT, az időt, mely egyre fogy körülöttünk. De legfőképpen a MIÉRTEKEN gondolkozzunk el...

   
 8. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  "Ugorj le az Orbán vonatról, amely a semmiből a semmibe tart!"

  No persze, ez a hollandok és más nemzetek üzenete a Magyarországon élő embereknek. A "királyi" tévében, médiákban, nem ezt halljuk, nem ezt látjuk, hanem éppen ennek az ellenkezőjét.D o.v. és udvartartása szerint minden nagyon jó, minden nagyon szép és mindennel legyünk megelégedve.
  Akiknek viszont rálátása van arra, hogy a jelenlegi kormány, megvezet, minket, mi bizony másként látjuk a helyzetet. Akkor is, ha o.v. és udvartartása rózsaszín szemüveget tart a mi szemünk elé.
  *
  Hollandiában is téma lett az Orbán-kormány Sargentini-ellenes kampánya, egy szatirikus műsorban magyarul üzentek.
  Miközben manipulált üzenettel kampányol maga mellett a kormány külföldön, addig Arjen Henrik Lubach holland komikus, televíziós előadó is műsorszámmá tette mindezt. Műsorában, a Zondagban, amely egy hírszatíra-komédia, hosszan beszélt a Sargentini-jelentésről és Orbán Viktorról.
  A 168 Óra beszámolója szerint a riport végigveszi az Orbán-kormány kommunikációját, s az egyre romló európai megítélését, természetesen alaposan kifigurázva az eseményeket, valamint az arra adott magyar diplomáciai reakciókat. Külön szólnak az Orbán-kormány Sargentini-ellenes kampányáról, valamint arról, hogy minderre akár 6 milliárd forintot is szentelhet a kabinet – a magyar és az európai adófizetők pénzéből.
  Ezután magyarul is üzennek Orbánnak – persze sokkal olcsóbb klipet készítve, mint a kormányzati milliárdos kampány.

  A videó fő üzenetei:
  • „Ne cseszegesd Sargeninit!
  • „Ugorj le az Orbán-vonatról, amely a semmiből a semmibe tart!”
  • „Az EU nemcsak a pénzről szól!”
  • „Nem lehetsz az EU tagja, ha elpusztítod a saját demokráciádat!”
  • „Egy másodpercnyi Sargentini több igazságot tartalmaz, mint két hónapnyi Hír Tv!


  (Forrás: hvg)
   
  Utoljára módosítva: 2018 Október 18
 9. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Okos ötlet az utódoknak, amikor -

  [​IMG]
   
 10. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Valeria Levitin Monaco-ban él, és hosszú évek óta anorexiában szenved. Egy két lábon járó csontváz. A nő 38 éves és mindössze 26 kilogram! Ő maga szeretne meggyógyulni, és leghőbb vágya, hogy édesanya legyen, de egyelőre nem megy neki.
  [​IMG]

  A legszélesebb csípő birtokosa Mikel Ruffinelli, Los Angeles-i nő, aki szintén most 38 éves. Konkrétan nem fér be egy átlagnormál ajtón. De persze sem mozi székbe, sem közlekedési eszközre nem tud ülni. A körmérete 254 cm! Négygyermekes anyuka, és állítólag nem beteg, ez a természetes állapota. Habár nagyon szeretne fogyni, így is boldogan él.

  [​IMG]

  Elizabeth Starr, aki természetesen pornós. 15 évvel ezelőtt rakatott be implantátumokat a melleibe, hogy beindítsa a karrierjét. Aztán addig feszítette a húrt és a bőrét, míg feketén, illegális méretű ballonok kerültek be neki. Konkrétan életveszélyes az állapota, a mellkasán időzített bombákat hord, de a kétgyermekes anyuka azt mondta, nem akar több műtétet, annyit szenvedett.
  [​IMG]

  A picurka Jyoti Amge Indiában él, és mindössze 60 cm magas. A mindig mosolygó fiatal lány számos filmben, reklámban és videó klipben szerepelt már. Sajnos nem lehet tudni, szervei hány évig képesek életben tartani az aprócska kis hölgyet.
  [​IMG]

  Asha Mandela haja hosszabb, mint egy busz. A 6,7 méter hosszú hajzuhatag 20 kilós teher. Az orvosok veszélyesnek ítélik hosszú haját, mert irgalmatlanul hatalmas súly a nyakára, gerincére sőt a fejére is. Ő kitart, ezek szerint? A végtelenségig... Amíg nő a haja....

  [​IMG]
   
 11. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Két Nagy-Ágyu - együtt, egy térben -
  - rendkívül szórakoztató, de legfőképpen érdekes:

   
 12. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Rendkívül érdekes ez a videó, ha van időd 51'47", hogy megnézd.
   
 13. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

 14. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Hogy mik vannak?! :o
  Hihetetlen látvány, egy fényárba borult traktor látható a 81-es főútnál, Kisbérnél. A különleges erőgéphez az ország számtalan településéről érkeznek az érdeklődők, hogy megcsodálják ezt az igazán egyedi látványosságot.
  Tavaly már kiállítottak egy feldíszített traktort az ötletgazda GI-GA Farm Kft. munkatársai, de az még közel sem volt annyira látványos, mint a mostani. Miután van már fényvillamos és fénytaxi is, a helyiek úgy gondolták, hogy létrehoznak egy fénytraktort is.
  Az alkotók semmit sem bíztak a véletlenre: látványtervet készíttettek és azt is pontosan megtervezték, hogy mennyi LED-szalag szükséges a terv megvalósításához. Igaz ezt, meglehetősen túlgondolták. Eredetileg 1,2 kilométernyi szalag került volna rá, ám végül 450 méternyi maradt a kivitelezésben. A traktor feldíszítésére szánt összeg meghaladta a félmillió forintot. A látványosságot kamerák védik, de még a rendőrök is kiemelt figyelmet fordítanak a védelmére, amit december 31-ig lehet megnézni.
  [​IMG]
  *
  [​IMG]

  Forrás: Blikk
   
 15. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Különleges tehetségek
  Itt alább olyan fiatalok mondják el szorgalmas hétköznapjaikat, felkészüléseiket, harcaikat és győzelmeiket, akikre érdemes oda figyelnünk. Rendkívül érdekes életpályák, melyeket elkezdtek, de van aki már a "közepe" felé araszol...
  Polgár Judit - sakk csatáiról és győzelmeiről...
  Legyőzte a lehetetlent...


  *
  Imre Anna Léna
  11. osztályos diák, magántanuló, jelenleg jogra készül. Többször vállalt már gyerekekkel kapcsolatos diák állást, most is angol nyelvet tanít. Elsősorban a történelem, a jog, a művészetek és a társadalmi problémák iránt érdeklődik. Társszerzője egy magán tanulósággal foglalkozó könyvnek, és cikket is publikált ebben a témában. Előadásában arról beszél, miért érdemes, illetve miként lehetséges magántanulónak lenni ma Magyarországon.


  *
   

Megosztás