Ha a melegek a heteroszexuálisokkal egyenlő jogokat kapnak, akkor nem melegből lesz több, hanem boldog emberből

Szerzőnk szerint nemhogy nem pedofilellenes, de még csak nem is kizárólag melegellenes a kedden a Parlament által elfogadott törvény. Publicisztikájában arra próbál rávilágítani, hogy miért tartja emberellenesnek az új szabályozást, és hogy miért érint ez többeket, mint a szexuális kisebbségek csoportjait.

Egy történetet mesélnék el úgy 15 évvel ezelőttről. Egy kedves ismerősöm épp hazatért Torontóból, ahol egy melegfelvonuláson kapott apróságot mutatott meg nekem. Mivel abban az évben (is) itthon komolyabb atrocitások mellett zajlott a budapesti Pride-felvonulás, megkérdeztem, vajon Kanadában hogyan állnak ehhez az ellenzők. Mint kiderült Torontóban egy keresztény közösség éppen közös imát szervezett a mássággal élők lelki üdvéért, ahova mindenkit vártak egy közeli templomba. Bár sem vallásos nem vagyok, sem nem gondolom, hogy bármilyen módon jogunk vagy feladatunk lenne megváltoztatni emberek szexuális irányultságát, de ez a megoldás, bevallom, meglehetősen tetszett. Az illetőknek volt egy hitük és meggyőződésük, amit saját körükben gyakoroltak is. Mikor (egyébként sokáig ott élő) ismerősömet megkérdeztem, hogy oké, mindez szép, de balhé nem volt-e a felvonuláson, teljesen értetlenül nézett rám: „Minek mentek volna oda, ha egyszer nem értenek egyet velük?!” Hát, igen, ez arrafelé ennyire egyértelmű volt.

Amit tegnap a Parlamentben elfogadtak a honatyák és -anyák, azt hívják pedofiltörvénynek, ami hiba. Mostanra már nyilvánvalóan látszik, hogy egy szexuális bűnöző csoportot csak álcaként használtak ahhoz, hogy egy Európában példátlanul embertelen, a társadalmat megosztó (ám a párbeszédre nem törekvő), egy egész csoportot ab ovo megbélyegző törvényt hozzanak. Adná magát, hogy „melegtörvénynek” vagy – nem kerülgetve a forró kását – homofób törvénynek nevezzük.

De én itt sem állnék meg: a kedden az Országgyűlés többsége által elfogadott törvény egyszerűen emberellenes.
Mikor egy kommentszekcióban kifejtettem a véleményem a törvényről, egy vicceskedő ellenoldali röhögős emojik mellett megjegyezte, hogy: „Érintett vagy a témában, mi?” Gondolkodás nélkül vágtam rá, hogy: igen. Harmincas éveiben járó, heteroszexuális párkapcsolatban élő férfiként naná, hogy érintett vagyok abban, ha hozzám rengeteg dologban hasonló honfitársaimat egy születéskor eldőlő adottságuk miatt nemhogy másodrendű, de kifejezetten nem kívánatos állampolgárnak tartanak. Érintettebb már nem is lehetnék. Rendkívül ostoba az, aki nem veszi észre, hogy ő is érintett. Mindannyian azok vagyunk, még ha sokan most legyintve azt is gondolják, hogy „Hja, már megint hisztiznek a buzik!” Ilyesmi esetekben nagyon óvatosan kell fogalmazni, de szeretném, ha egy pillanatra belegondolnánk azokba az időkbe,

amikor utoljára kellett honfitársainknak így vagy úgy bűnhődniük azért, amilyennek születtek. Hol vagyonelkobzással, hol megkülönböztető jelzéssel – hol pedig 18-as karikával és 22 óra utánra száműzve.
Az elmúlt napokban sokan belementek abba a kérdésbe, hogy ezt most vajon miért kellett. Érdekes megoldások születtek, valószínűleg van bennük igazság. Jó ez a törvény a koronavírus utáni részben talán megtépázott renomé visszaállítására azzal, hogy egyben tartja a tábort egy új ellenségkép kialakításával. És valószínűleg az sem elvetendő ötlet, hogy igyekeztek olyan törvényt alkotni, amivel potenciálisan szétszabdalhatják a számukra oly kellemetlen (és oly sokszor gúnyolt) „nagy politikai összefogást” is. Ez mind meglehet, de ha hátrébb lépünk, ezek a napi politikai kérdések csak apró és jelentéktelen kis foltocskák az egyébként összképében is ocsmány (az elmúlt 30 év egyik legocsmányabb) törvénykiegészítésén.

Mit állít egy egyszeri homofób a melegekről? (Most ne jöjjünk azzal, hogy nem azok: akikről itt és most beszélek, azok bizony vastagon homofóbok, bárhogy igyekeznek kozmetikázni magunkat, akárhogy lobogtatják a Freddie Mercury-lemezüket vagy takaróznak azzal, hogy Oli úr volt a kedvenc Szomszédok-szereplőjük). „A melegekkel semmi baj nem lenne, ha nem nyomulnának ennyire”. Azaz, ha csendben, meghúzódva gyakorolnák teljesen alapvető emberi jogukat a szeretetre. Ismerős? Néhány éve Orbán Viktor is „megdicsérte” azokat a homoszexuálisokat, akik „tudnak viselkedni”, akik nem „provokálnak”. „Akkor most mi vagyunk a jó buzik?” - tette fel a legendás és zseniálisan találó kérdést a Kossuth-díjas Kulka János. Aki hamarosan ilyeneket lehet, hogy csak 22 óra után tehet fel. Egyáltalán: szerepelhet ő még a tévében 18-as karika nélkül? Énekelve például a több értelmezés szerint a másság himnuszaként is felfogható Hallelujah című Leonard Cohen-dalt? Kínzó kérdés, és sokkal komolyabb jelentőségű, mint sokan gondolják.

Szóval homofóbék szerint a melegek állítólag túlságosan nyomulnak, és mit ad isten: ott az utalás a törvényben! Nem tehetik be a lábukat az iskolákba olyan szervezetek, akik akár csak utalás szintjén is beszélnének arról, hogy létezhetnek a többségtől eltérő szexuális irányultságú egyének. Nem „nyomulhatnak” be a gyerekek életébe olyan szakértők(!) sem, akik adott esetben egy fiatalnak tudnának segíteni azzal, hogy megmutatnák: „nem vagy egyedül, amit érzel, teljesen normális, segítünk abban, hogy ezzel együtt tudj élni”. Ehelyett a törvénykiegészítés az amúgy is zaklatott és zavart tinédzsernek kimondja: „amit érzel és amivel vívódsz magadban, az bűn. Te egy két lábon járó tizennyolcas karika vagy, sötétedésig itt látni sem akarunk”.

Ha eddig is voltak tizenévesek, akik nem bírva az érzéseikkel és a környezetük által rájuk nehezedő nyomással, inkább a halált választották a szenvedések helyett, mi várható akkor, ha az állam, amiben élnek, deklaráltan is kirekeszti őket a társadalomból?
Nem kell szeretni vagy pártolni a melegeket ahhoz, hogy felismerjük, amit fentebb említettem: az új szabályok nem melegellenesek, hanem emberellenesek.

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy Magyarország Országgyűlésének választott képviselői közül több mint másfél százan (igen, a "szent leváltó összefogás" tagjai is) minden idők legprimitívebb, legalpáribb és legaljasabb melegellenes tételére húzták fel javaslatukat: a pedofilok és a homoszexuálisok összemosására. Egy percig se gondoljuk, hogy a képviselők ne tudnák, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz. (Na jó, legyünk megengedőek: az elmúlt évek politikusi nyilatkozataiból kiindulva talán mégis lehet, hogy néhányan valóban megrekedtek ezen a szinten.) Ez az összemosás semmi más, mint a legalantasabb érzelmekkel való tudatos játék. Egy olyan veszélyes és kegyetlen játék, amit általában a legvaskosabb diktatúrákban "játszanak" – és most, a 21. század harmadik évtizedében az Európai Unió egyik tagállamában is.
Civil szervezetek kezdeményezésére több ezren tiltakoztak hétfőn a Parlamentnél a homofób törvénykiegészítés ellen.
”[...] tilos tizennyolc éven aluliak számára […] olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely […] a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.” Minden bizonnyal a szöveg megalkotói is érezték, hogy a szexuális másság bemutatásával senkinek nem a népszerűsítés a célja, hanem a megismertetés, az elfogadás erősítése. Úgyhogy akkurátusan, egyszersmind a leggonoszabb módon kiegészítették azzal, hogy a fiatalok soha ne is láthassanak ilyet. Mert nem szabad - sem látni, sem ilyennek lenni. Ezután viszont semmi túlzás nincs abban, amit sz RTL Magyarország üzent.

A Harry Potter- és a Bridget Jones-filmek is tiltólistára kerülhetnek az RTL szerint, ha elfogadják a módosított pedofiltörvényt

A televíziós csatorna szerint a múlt héten beterjesztett törvénytervezet súlyosan sérti a szólásszabadságot, valamint az emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló európai uniós egyezmény diszkrimináció tilalmáról szóló rendelkezéseit is.

Persze a rendelkezés nem fogalmaz ennél részletesebben (az efféle szövegek sosem teszik), így a szabály gumi volta miatt ki-ki kedvére büntetheti az iskolai tanárt, aki mondjuk Oscar Wilde Dorian Gray arcképe című, homoerotikus vonallal fűszerezett művét mutatja be. Vagy akár meg akarja ismertetni Márai Sándor rendkívül fontos, Egy polgár vallomásai című művének teljes szövegét, olyan mondatokkal, mint például: „A legtöbb ember néha homoszexuális, néha nem az”.

Kérdezhetném, hogy ennek az őrületnek vajon hol van a vége, de az igazság az, hogy azt sem nagyon látjuk, hol kezdődik.
Egyáltalán beszélhetünk-e a fiataloknak Csajkovszkijról, az említett Wilde-ról, Verlaine-ről és Rimbaud-ról (nem beszélve kettejük viharos kapcsolatáról), Pilinszky Jánosról? És amíg pont nem kerül az irodalomtörténeti vita végére, énekelhetjük, taníthatjuk-e a jó eséllyel homoszexuális Kölcsey Ferenc Himnusz című művét?

Én nem vagyok meleg - de erről nem tehetek. Sokan mások azok – és épp annyira nem tehetnek róla, mint én az ellenkezőjéről.
Nem akarnak plusz jogokat, de ahhoz ragaszkodnának, hogy annyi illesse meg őket, mint engem. Miért gondolunk vajon sokszor a jogra úgy, mint egy véges dologra? Amiből ha rajtam kívül részesül valaki, akkor az én érdekeim sérülnek? Ha Zsolt és Judit összeházasodnának, ezt akkor is gond nélkül megtehetik, ha János és Zoltán is részesülhetnek ebből az alapvető jogból. Ha Zsófia és Adrienn egy párként örökbe fogadhatnak egy gyereket, miért gondoljuk azt, hogy ez sérti Gábor és Szilvia családalapításának jogait? Márpedig aki a családok védelmében korlátozná a melegek jogait a fenti dolgokban, az ezt gondolja. És vajon az a gondolat honnan jön, hogy ha valaki szembesül azzal, hogy léteznek melegek, maga is azzá akar válni? Annyi mindent látunk felnőtt korunkig a filmekben, klipekben, Híradóban vagy akár csak a mindennapokban, és a töredékét sem akarjuk magunk megélni.

Meggyőződésem, hogy ha a melegek a heteroszexuálisokkal egyenlő jogokat kapnak házasságra, családalapításra, bujkálásmentes életre, akkor nem melegből lesz több, hanem boldog emberből.
Amikor fiatal fiúként majd felnőtt férfiként a páromról kérdeztek, sosem kellett köhécselve elmismásolnom a kérdést. Amikor a munkahelyemen jelezték, hogy egy összejövetelre elhozhatom az élettársam is, sosem kellett kimentenem magam (vagy őt), esetleg hosszan tépelődnöm, hogy jó ötlet-e felvállalnom mások előtt. Az utcán bármikor megfoghattam szerelmem kezét, a parkban bármikor megcsókolhattam – anélkül, hogy emiatt atrocitás vagy megvetés lett volna a jutalmunk. Ez az a dolog, amit egyáltalán nem irigylek el meleg honfitársaimtól, hovatovább boldoggá tenne, ha ezt mindenki szabadon megélhetné.

Nem tudom megérteni, hogy másoknak miért fáj ez ennyire. Azt pedig végképp nem tudom – mert nem lehet, sőt nem szabad – elfogadni, hogy az eddig is csak nyomokban meglévő, törékeny egyenlőséget egy ország vezetése deklaráltan elvegye a körülöttünk elő emberek egy részétől.

Ne a melegek miatt álljunk ki a súlyosan homofób és emberellenes törvény ellen – hanem magunk, mindannyiunk miatt.

meleg-par_pixa-resized-970.jp2.jpg
 
Ha jól értelmeztem a lány anyja aláírta a beleegyezését. Nem ismerjük a teljes történetet csak azt amit az apa nyilatkozott. Így véleményt is nehéz mondani. Ettől függetlenül értem miről írsz!
Beka, ilyen alapon akkor kijelentheti az a 14 éves lány azt is, hogy ő soha az életben nem szeretne gyereket szülni, és szülői általi aláírással meddővé is teszik?
 
Beka, ilyen alapon akkor kijelentheti az a 14 éves lány azt is, hogy ő soha az életben nem szeretne gyereket szülni, és szülői általi aláírással meddővé is teszik?
Ne engem okolj, nem az én lányom.

Viszont, biztos emlékszel olyan esetre amikor valaki azt kérte vágják le valamelyik végtagját, mert az nem az övé. Nem öt percig foglalkozott vele a pszichológus amikor a véleményére alapozva amputálták a végtagot. Pár év múlva felkeresték, azt nyilatkozta, hogy boldogan él, és örül az akkori döntésének.
Ki tudja hogy működik az emberi agy, mi miért teszünk?
 
Ne engem okolj, nem az én lányom.

Viszont, biztos emlékszel olyan esetre amikor valaki azt kérte vágják le valamelyik végtagját, mert az nem az övé. Nem öt percig foglalkozott vele a pszichológus amikor a véleményére alapozva amputálták a végtagot. Pár év múlva felkeresték, azt nyilatkozta, hogy boldogan él, és örül az akkori döntésének.
Ki tudja hogy működik az emberi agy, mi miért teszünk?
Felnőttkorban el tudom fogadni, de egy gyereknél nem! Ő még nem képes életre szóló, visszavonhatatlan döntéseket hozni.
Helyeslem, ha Magyarországon ebből nem lesz gyakorlat. Ha egy gyerek nem dönthet szabadon arról, hogy megigyon egy üveg sört, vagy elszívjon egy szál cigarettát, akkor erről se dönthessen.
Az, hogy Kanada hogy rohan a vesztébe, legyen az ő problémája.
 
Kanadában erre az lett volna a válasz, hogy a szülők megkérdezése nélkül elkezdték volna a hormonkezelés mert ott ez most nagyon divat.
aztan te ott elsz hogy ilyen jol tudod mit tesznek Canadaban??
pont itt nemtesznek semmit amig egy szulo nem ad engedelyt
majd ha nagykoru akkor mar onnalloan donthet
Az, hogy Kanada hogy rohan a vesztébe, legyen az ő problémája.
Casaloma ennel okosabb vagy hogy minden cimeres okorsegnek folulj
se itt se az allamokban meg vizsgalatot sem vegeznek szuloi engedely nelkul
 
...aha... kellemetlen, ha valaki a saját gyerekét a maga felfogásában kívánná felnevelni, az kétségtelen... valahogy... nem elég vonalas, meg minden...igazis, nem hagyni beszélni a problémáiról - ha valaki ezt az egész törvényt meg gondolkodásmódot ÍGY értelmezi, azt tényleg nem nagyon hasznos gyerekkel beszélgettetni...

Óriási szerencsére a pedagógusok NEM így gondolkodnak - sem erről, sem az egészről. Még mielött - rettenet mennyiséget ismerek napi szinten, nem kell überelni...

Hát, ez a kicsavart előkotort érvecske sem megy a gyakorlatban... viszont remekül mutat érvként

Eddig nem szerezte uge? Eddig a bölcs pedagógusok bölcsen felvilá... hagyjuk már a bolond dolgokat, kérem. Ellenben teljes erővel folyik a minden rétegben, szinten és eszközzel történő Nagy Felvilágosító Eszme beerőltetése a gyerekek közé. Nem kell cáfolgatni, számtalan napi példa van rá. Mindenki megoldotta magának a dolgot eddig is. Meg fogja ezután is - de nem kell hozzá a rendkívül felvilágosult szabad szellő és a zászlóvivő lelkes asszisztencia. Nem mellesleg a gyerek hatévesen jobban kezeli a Netet, mint a szülei, régesrég ahhoz fér hozzá, amihez nem restell. Nem kell még útmutató és kalauz is nekik mindehhez. Pont erről szól az egész történet, nem másról.
Nem fogom egyenként szétszedni a mondataidat, nincs rá idő.

De állom, amit írtam.
S nem hinném, hogy a kollégáim számában kellene versenyeznünk, az tény, van olyan köztük, mint te.
Szerencsére a többség, az általam nagyobbra tartott többség, válaszol a 13-14 évesek kérdéseire, ahogyan én is megtettem mindig. Sőt, már a 10-11 évesekére is.
Képzeld! Hajaj, micsoda libsi, komcsi, homo fertő lehetett ott!!!!
 
Utoljára módosítva:
Casaloma ennel okosabb vagy hogy minden cimeres okorsegnek folulj
se itt se az allamokban meg vizsgalatot sem vegeznek szuloi engedely nelkul
Ilyen jellegű beavatkozást még szülői engedéllyel sem szabad lenne kiskorűakon elvégezni! A szülő is lehet hülye, joga van hozzá.
Még fiatal, 18 évet alig betöltött felnőtt esetében is meghatározott idejű "várakozási idő"-höz kötném. Ez nem vegasi esküvő, hogy gondolunk egyet, és beleugrunk, aztán ha nem jön össze, legfeljebb elválunk. Ez a döntés egy életre kihat.
Mi, akik már túl vagyunk pár x-en, nagyon jól tudjuk, hogy a mai eszünkkel már vannak dolgok, amiket másképp látunk, mint 18 évesen, és vannak olyan, akkor helyesnek gondolt döntéseink, amiket ma már megváltoztatnánk, ha lehetne.
 
S nem hinném, hogy a kollégáim számában kellene versenyeznünk, az tény, van olyan köztük, mint te.,
...még az a szerencse... és tudnád, mennyien :)
Szerencsére a többség, az általam nagyobbra tartott többség, válaszol a 13-14 évesek kérdéseire, ahogyan én is megtettem mindig. Sőt, már a 10-11 évesekére is.
Tudod, tanár létedre jobb lehetne a szövegértelmezési készséged és képességed. Ám a rendkívüli lelkesedés szokásos szele téged is elkapott - ismét olyasmire utalsz, amit viszont én egyszerűen nem mondtam. Nagyon rossz szokás - viszont hatékony, az kétségtelen.
Képzeld! Hajaj, micsoda libsi, komcsi, homo fertő lehetett ott!!!!
Azon vidulok, mennyire egysíkúak vagytok, mennyire végtelenül nevetséges szekértábort gondolsz te is magad köré - és mennyire nem ismered a sokszínű valóságot... Nem mellesleg hihetetlen döbbenetben lenne részed, ha tudnád, gengszterváltás óta szinte megszakítás nélkül stabilan kikre is szavaztam és kiket támogattam eddig. Félelmetesen aberrált, ahogy sikerül embereket ismeretlenül és látatlanban cipőkanállal rangsorolni. Pontosan ez az egyik legnagyobb gond manapság sok mindennel, de sebaj.
A törpe óriásként kiabál, a manók létráról óbégatnak, trollok nekivadult dzsemborija folyik - ez a szép világ :)
 
Ilyen jellegű beavatkozást még szülői engedéllyel sem szabad lenne kiskorűakon elvégezni! A szülő is lehet hülye, joga van hozzá.
Még fiatal, 18 évet alig betöltött felnőtt esetében is meghatározott idejű "várakozási idő"-höz kötném.
mivel jo sokat forgolodtam a kamaszok vilagaban es fokent azon ethnicumban
amelyben fokozottan elofordulnak a hasonlo identasuak
igy merem Neked allitani ,hogy ezek az ifjak sokkal erettebbek mint hason koru tarsaik
kiforrot identitas tudattal es eletkeppel rendelkeznek mar a fiatal kamaszok is
szoval csak ovatosan azzal az egykaptafara veszem az osszeset gondolattal
ezek a kolkok nagyon tudjak mit akarnak es azt is hogy hogyan
mikorra donthet az mar neki nem szeszely az egy kiforrott akarat
 
...még az a szerencse... és tudnád, mennyien :)

Tudod, tanár létedre jobb lehetne a szövegértelmezési készséged és képességed. Ám a rendkívüli lelkesedés szokásos szele téged is elkapott - ismét olyasmire utalsz, amit viszont én egyszerűen nem mondtam. Nagyon rossz szokás - viszont hatékony, az kétségtelen.

Azon vidulok, mennyire egysíkúak vagytok, mennyire végtelenül nevetséges szekértábort gondolsz te is magad köré - és mennyire nem ismered a sokszínű valóságot... Nem mellesleg hihetetlen döbbenetben lenne részed, ha tudnád, gengszterváltás óta szinte megszakítás nélkül stabilan kikre is szavaztam és kiket támogattam eddig. Félelmetesen aberrált, ahogy sikerül embereket ismeretlenül és látatlanban cipőkanállal rangsorolni. Pontosan ez az egyik legnagyobb gond manapság sok mindennel, de sebaj.
A törpe óriásként kiabál, a manók létráról óbégatnak, trollok nekivadult dzsemborija folyik - ez a szép világ :)
Úgy látom, kevés vagy ahhoz, hogy érvelj.
Abban éled ki magad, hogy a fennsőbbrendűségedet bizonygatod.

Tedd, ha ettől okosabbnak érzed magad.
 
Nos egy lengyel meleg aktivista
kiakasztotta a magyar parlamentre az „LMBT-mentes övezet” táblát, hogy így tiltakozzon a magyar kormány homofób és transzfób politikája ellen
A bejegyzés szerint a rendőrök egy órán keresztül igazoltatták Staszewskit, akit próbáltak megbírságolni, de mivel nem tudták, hogy ezt milyen jogalappal tehetnék meg, egy órán keresztül vártak „felsőbb utasításra”. A rendőrök végül elengedték az aktivistát, állítólag azután, hogy a telefonjukon elolvastak pár cikket a munkásságáról.
(ez ha igaz akkor tökéletesen mutatja be hogy magyarországon hogy működik a jogszolgáltatás. Ha engedik bűntetnek ha nem akkor lépjünk tovább.)
 
Visszatérve az eredeti témához. Elolvasatam a törvényt, arról szól, hogy csak a szülőnek van jóga szexuális kérdésekben nevelni a gyerekét. Bármilyen szexuális tartalmú propagandának és "érzékenyítő" kampánynak pedig semmi keresnivalójuk nincs az óvodákban és az iskolákban. A törvényben nincs állásfoglalás a homoszexualitásról, az unió sem tudott belekötni. Tehát mégegyszer feltenném a kérdést, mi a probléma vele - azon kívül, hogy Orbánék hozták meg a törvényt és nem az ellenzék - miért meleg és emberellenes?
 
Azt is tiszteletben kéne tartani, nem az arcukba tolni az egymással enyelgő hetero párokat! Az is irritáló, közlekedési eszközökön parkban, utcán és egyéb nyilvános helyeken azt is tilthatnák!
Ez 1950-1960-ban is elhangzott
Általános erkölcsi szabadosság első lépcsője.(ártatlan semmiként)
 
Visszatérve az eredeti témához. Elolvasatam a törvényt, arról szól, hogy csak a szülőnek van jóga szexuális kérdésekben nevelni a gyerekét. Bármilyen szexuális tartalmú propagandának és "érzékenyítő" kampánynak pedig semmi keresnivalójuk nincs az óvodákban és az iskolákban. A törvényben nincs állásfoglalás a homoszexualitásról, az unió sem tudott belekötni. Tehát mégegyszer feltenném a kérdést, mi a probléma vele - azon kívül, hogy Orbánék hozták meg a törvényt és nem az ellenzék - miért meleg és emberellenes?
Pl.: ...hoztak egy törvényt aminek a neve a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról*
Ezzel összemossák a két dolgot így elérték hogy aki az egyiket támadja az a másikat is. Ha egyiket véded akkor a másikat is véded.
 
Ezzel összemossák a két dolgot így elérték hogy aki az egyiket támadja az a másikat is. Ha egyiket véded akkor a másikat is véded.
Jó válasz Kamunak.Bár jog betűi szerint nem jó válasz
Az összemosás a részletekben van. Mik ködölnek és összemosnak
Bármilyen szexuális tartalmú propagandának és "érzékenyítő" kampánynak pedig semmi keresnivalójuk
Ezzel mindent lehet támadni még a népmeséket is pl Tündér Ilona
A bíró okos lánya
1625375547683.png

Merő szexuális tartalmú propaganda és érzékenyítő kampány ugye
Kamu Jóska?


 
Utoljára módosítva:
Visszatérve az eredeti témához. Elolvasatam a törvényt, arról szól, hogy csak a szülőnek van jóga szexuális kérdésekben nevelni a gyerekét. Bármilyen szexuális tartalmú propagandának és "érzékenyítő" kampánynak pedig semmi keresnivalójuk nincs az óvodákban és az iskolákban. A törvényben nincs állásfoglalás a homoszexualitásról, az unió sem tudott belekötni. Tehát mégegyszer feltenném a kérdést, mi a probléma vele - azon kívül, hogy Orbánék hozták meg a törvényt és nem az ellenzék - miért meleg és emberellenes?
Akkor ugorjal neki megegyszer mert 6 szor szerepel benne homosexualitas.
NEm is ertem a vilag felhaborodott, magyarazzak a megmagyarazhatatlant es akkor josz te , mindez nem is igy van.
Hosszu ut vezetett el a nyugati vilagba is mire az emberi jogok a kirekesztes a megkulonboztetest nem turik el es torvenyesen is elfogadhatatlanak itelik.
Orban a mehkasba nyult, nem csak mert torvenybe foglalja a kirekesztest, hanem mert egyenesen buncselekmenyhez a pedifiliahoz is koti ami felhaborito.
A massag nem uri huncutsag , vagy betegseg amit el lehet kapni mint a nathat. MInden esetben hetero szulok gyereke lesz homo. A vilag hiressegeknek nagyon sokuknak gyereke lett meleg pedig a szuloktol nem ezt latta. De visszanezve a tortenelmet a kultura kimagaslo egyenisegek kozott is szep szammal akadt homo.
Sokan osszekeveri az ejszakaba penzert arulo szexet homo vagy hetero embereket azokkal akik nem igy elnek hanem normalis csaladi eletet akarnak elni.
Raadasul jo ha tudja Orban , sokkal tobb ember all ki a melegek mellett mint amennyi meleg van, es nem azert mert arra vagynak, hogy bekeruljenek ebbe a tarsasagba hanem mert nem turik a kirekesztest a megkulonboztetest ,mert ma o , holnap lehet en leszek a kipecezett ember akit ki akarnak utalni a kozossegbol sot erre torvenyt is krealnak.
A kefebajszos a II.v.h-ban az esok kozott voltak a melegek akiket kinyirt.
 
Úgy látom, kevés vagy ahhoz, hogy érvelj.
Abban éled ki magad, hogy a fennsőbbrendűségedet bizonygatod.

Tedd, ha ettől okosabbnak érzed magad.
Ismét ennyit értesz, vagy akartál az egészből megérteni. Konklúzió - én, mint az okoskodó "fennsőbbrendű".
Pont erről beszéltem eddig is. Reménytelen vállalkozás volt első pillanatól fogva, de tisztességgel megpróbáltam.
Mindíg eszembe jut egy régi Miami Vice rész, ahol a nyomozó az apjának panaszkodik. Apa főz, nyomozó mondja, mondja... A lány nem akar egyetemre menni, pedig minden vágya ez volt, erre készült, megvan a felvételije, de valami hülye eltérítette, most fene tudja mit akar a tanulás helyett, hiába magyaráz... Apja főzöget... - No, befejezted? - Be. - Elmondtál neki mindent? - El. - Megmondtad a véleményed, érveltél, körbejártad? - Persze. - Jó. akkor ülj le enni, mert kihűl a vacsora...
Ennyit az egészről, minden egyéb ott van már korábbról, bár itt amúgy is tökéletesen érdektelen :)
 
A Tobi színei című, négy és fél évig forgatott dokumentumfilm 2021. július 1-je óta látható a mozikban. Bár a történet központjában Tobi és a nemváltás áll, a film egy család összetartását mutatja meg. Tuza Éva hatalmas szeretettel, a realitás talaján állva támogatja gyermekét, hangosan feltett kérdései, kételyei és félelmei pedig akaratlanul is rávilágítanak globális problémákra és megoldásokra. Kíváncsiak voltunk rá, mi az, ami nem derült ki a filmből, mit érez egy anya, aki elveszítette kislányát, viszont kapott egy fiút.
 
Kocsis Máté szerint
elszomorítónak nevezte a műsorban, majd arról beszélt, hogy „az látszik, hogy a Soros-féle hálózatok aktívak a témában”.

Míg az idősebb Soros a migráció kapcsán hergelte az európai közvéleményt Magyarország ellen, fia a gyermekvédelmi törvény kapcsán teszi ugyanezt”
( Hirtelen mint gyermekvédelmi törvényre hivatkoznak...mikor mire van szükségük)
 
Kocsis Máté szerint
elszomorítónak nevezte a műsorban, majd arról beszélt, hogy „az látszik, hogy a Soros-féle hálózatok aktívak a témában”.


( Hirtelen mint gyermekvédelmi törvényre hivatkoznak...mikor mire van szükségük)
Hirtelen a személyt is váltották erre már fiát vették elő
Még van ütőkártyája Fidesznek.Hisz van vagy 5 gyermeke

Lassan Novák Katalin(alias Ratkó Anna) Ideálja lehetne és a keresztény nép-nemzeti ideológiának példaképe
  • Alex Soros
  • Gregory Soros
  • Jonathan Soros
  • Robert Soros
  • Andrea Soros
    1625392841264.png
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Létrahuszár wrote on boszorka9395's profile.
Kedves Ismeretlen!
A segítséged szeretném kérni. Régi tag vagyok, de csak nézgelődni szoktam bizonyos témákban. Mivel a történelem nagyon érdekel, feltettem három írást. Nem tudom, hogyan kell úgy feltenni a következőt, hogy az az előző elé kerüljön. Netán mindegyiket új fórumtémaként kell feltenni? - mert ez számomra logikátlan lenne. Kérlek, ha tudsz, segíts! Előre is köszönöm: Létrahuszár
Farkas89 wrote on Bálintné's profile.
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni! Mozaik Kiadó 3 osztály környezetünk titkai: Tudásszintmérő geladatlapok-at keresem. Köszönöm.
16. Szeretek olvasni.
17. Szeretem a könyveket.
Sziasztok. Kezdem gyűjteni a 20. hozzászólást. 20.

Statisztikák

Témák
36,884
Üzenet
4,492,624
Tagok
596,113
Legújabb tagunk
Gulyaserika
Oldal tetejére