Ha emlékszel ezekre, akkor már "öreg" vagy...

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindez aktuális, mert jön az október 23. Ne feledjük: 51. évforduló! Aki akkor született, már ő is túl van az ötödik X-en! Lehet ötven év múlva is lesz még mindig min vitatkozni. Egy dolog realitás: az embertelen sztálinizmust már nem lehetett elviselni... és az ifjúság általában nem hagyja magát, hiszen előtte van még a teljes jövő!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Tetszik vagy sem, a politika kikerülhetetlen. Aki azt mondja, én nem politizálok, az a semlegességével politizál. (Ezt még a gímiben tanították.)
Hianyoztam arrol az orarol. A canadahun mentes a politikatol.

Főleg ennek a topiknak olvasgatása közben sokszor eszembe jutott, amivel ’56 után szépítették a fiatalok disszidálását. Ők megszédítette a Nyugati csillogása, Nem disszidensek, hanem csak kalandvágyók voltak. Ahogy telt az idő, egyre kevésbé értettem, miért kaland fejest ugrani az ismeretlenbe.
Ugy latszik Te hianyoztal a tortenelem orakrol. Az 56 valodi szabadsagharcosokra halal vart ha itthon maradnak.
De hogy tud akik kimentek azokat tavoletukben halalra iteltek, allampolgarsaguktol megfosztottak.A 60-as evekben enyhultek. valamennyit kulfold nyomasara.
Judith -nak van itt egy topicja ajanlom figyelmedbe.

Erre Pufiék és a többi, nem Magyarországon élő magyar tudja a választ. (Szerintem ez a jelző jobban elfogadható, mint a „határon túli” vagy a „külföldi magyarok”.)
Hadd tudjak jobban a valaszt akik ateltek ezt az egesz oruletet.

Csupán az emlékeimből idéztem fel egy kis darabkát, és nem politikai célzattal írtam. Változnak a tárgyak, szemléletek és az emberek is. Nem kell megtagadni a múltat, de görcsösen ragaszkodni sem szabad hozzá. A régi dolgokról, tárgyakról eszembe jut gyerekkorom, fiatalságom és hogy mekkorát változott a világ.
NA latod ezert sem politizalunk mert aki az eletet mentette meg az akasztastol annak rendkivul serto ha azt allitod,hogy a csillogo fenyek vonzottak nyugatra.
 

szundi53

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Melitta!
Nem fogalmazhattam pontosan, hogy félreértetted szavaimat. Tudom, miért hagyták el oly sokan hazájukat. Nem a csillogás miatt, és nem kalandvágyból. Ezzel magyarázták a megmagyarázhatatlant, és tömték az ifjúság fejét, hogy ne legyűnk túlságosan kíváncsiak. Az igazat nem merték elmondani, nem akartak újabb 56-ot.
Bennem minden régi tárgy, fénykép, történet gondolatok sorát indítja el. Akarva-akaratlanul felötlik az akkor észre se vett ámítás miértje.
Tisztelem az érzelmeket. Sem Téged, sem mást nem akartam megbántani. Ha mégis úgy érzi Valaki, bocsánatot kérek.
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Szoval...

* Raketa regenyujsag
Ez szamomra mindig a Kadar rendszer egyik rejtelye volt. Kivalo kalandregenyeket (pld. A.J.Quinnel: A zsoldos - Man on Fire) es egyebb regenyeket publikalt, nemritkan olyanokat melyeknek szerzoi jogai (valoszinuleg) kemeny es draga valutaba kerultek - az egyik legcsunyabb, legolcsobb, es mindig a kereslet alatti peldanyszamu lapban. Gyuloltem a folytatasokra varni, igy altalaban kerestem valakit aki gyujtotte, es egyszerre kertem tole kolcson 3-5 osszefuggo peldanyt.;) (A legtobb konyv azota megjelent onallo formaban, a piacokon meg ma is lehet kapni oket.)

* IPM
Ez volt az egyik 'bibliam'. Mivel magyaron kivul egyetlen mas nyelvet sem beszeltem, nivos kulfoldi cikkekhez csak az IPM-en keresztul tudtam jutni. Meg egyetemi eveim alatt is bujtam erte az antikvariumokat, mert egy 3-5 eves peldany gyakran meg mindig 'frissnek' es megbizhatonak szamitott a magyar atlaglapokhoz kepest...;)

* Vajda Peter
A neve valoszinuleg semmit nem mond az ittirok 99%-anak. Tobbek kozott a Zrinyi Katonai Kiadonak irt rengeteget ugy a '70-es evektol, majdnem kizarolag katonapolitikai ill. propagandamuveket a Nyugatrol (mint pld. 'Veszelyes Ellenseg' a CIA-rol, 'Riado!' stb.). Rettentoen szorakoztatonak talaltam a konyveit, kulonosen a kora '80-as evektol (amikor mar jobban ossze tudta az ember hasonlitani az igazsaggal), mert annyira elkepesztoen elfogult volt, es annyira nyiltan ferditette az igazsagot, hogy az mar-mar Rejtobe csuszott! Egyik 'kiemelkedo' muveben az amerikai 'imperialista militarizmusrol' pld. azt erositgette, hogy a Blue Thunder film (Roy Schneider-rel, ha meg emlekeztek) azert keszult el, mert Washington el akarta rettenteni a szovjeteket a Los Angeles-i Olympiatol...:p

S vegul egy szemelyes sztori. Mivel a katonatechnika es kemkedes mindig erdekelt, gyakran ellatogattam a Zrinyi Miklos Konyvkiado boltjaba (az egyik hid pesti labanak a kozeleben volt, de a tobbire mar nem emlekszem). Egyszer a keresgeles kozben talaltam egy poros konyvet (egyetlen peldanyban) a polcain, Koszegvari Tibor: Diverzio cimmel, kiadas eve 1984. Belelapozok... es rogton az elso oldalon ez all (itt van a konyv elottem, szoszerint idezek):

"BELSO HASZNALATRA. Ez a konyv csak a Magyar Nephadseregben (fegyveres testuletekben) terjesztheto. A vasarlo koteles gondoskodni arrol, hogy a konyv illetektelen kezekbe ne keruljon."

Remego kezzel vittem a kasszahoz. Gondoltam, azert man csak nem tartoztathatnak le, hogy egy nyilvanos konyvesboltban veszek egy konyvet... Az elado eletunt arccal szamlazta, es kesz! Igaz, hazafele menet egesz uton azon gondolkodam, hogyan kovethet majd engem draga orszagapam...;) Azota is fel-felmerul bennem, hogy tulajdonkeppen milyen baromsag volt a 'Tilos a fenykepezes' minden laktanya kozeleben, meg a 'zarolt' es 'titkositott' es 'listazott' forrasok tomkelege a Szechenyi es a Parlamenti konyvtarban - amikor a CIA ugynokoknek csak annyit kellett tenniuk, hogy besetaljanak egy konyvesboltba...:mrgreen:
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon jó, hogy lehet erről beszélni és amig ezen a szinvonalon zajlk az ,,emlékezés,, nem is lesz semmi baj.

Amit borella ir érdekes és tele van valós megállapitásokkal. Többször mondtam, hogy rendpártinak tartom magam és mindenhez ezen keresztűl próbálok útat találni. Rendpártiságomban megtalálható a tárgyilagosság és haragudni nem tudok és nem is akarok. Ilyenkor felmentem az ,,ellenfelet,,. Igy van az is, hogy akár első olvasásra úgy tünhet: na ez a Pufi meg itt a Kádárt élteti. Pedig messze nem igy van, de mert nem ismerem a körülményeket lejátszom magamban az eseményeket. Azonnal felmerül a kérdés: kinek volt igaza Kossuthnak vagy Deáknak? A történelem ugyan egy kegyetlenebb diktaturában késztette Kádárt döntésre, Haynau bosszúakasztásaira is októberben emlékezünk. Tudom a történelmet nem lehet lejátszani avagy szemlélni feltételes módban, de vannak helyzetek amikor fel kell vállalni a kegyetlent is a rosszat is. Kádár mondhatta volna, hogy nem. Szép hősi halott lett volna belőle. Ma őt is ünnepelnénk. De van a kérdésnek olyan oldala is, hogy ha nem a Kádár hanem a korábban már emlitett Münich vagy mások lettek volna a Kádár hősihalottsága mellett az oroszokat kiszolgáló népvezérek, nem lett volna e még kegyetlenebb a magyarság helyzete. Nem tudni. De azt lehet tudni, hogy a Kádárnak a konszolidáció után számtalan olyan ,,cselekedete,, volt aminek nem örültek Moszkvában. Pl amikor elment a Dubcsekkhez és figyelmeztette - irja Dubcsek - hogy hagyjátok abba, nem láttátok velünk mit csináltak?
Félreértés ne essék tudom itt két rossz közül kell választani, de azt gondolom a kevésbé rosszat kaptuk. Ezt arra alapozom, hogy a Nagy Imréék újra temetésekor Kádár megbolondult. Tételezzük fel, hogy hosszú évek vivódásának eredménye ebbe belejátszik. Kádárnak szigorú főnökei voltak, akár Hruscsovot akár Brezsnyevet nézzük. A háttérben álló Szuszlov a párt főideológusa kegyetlen volt. Nehéz volt ellentmondani, de azért az 56 szerezte respektünk mindig ott lebegett a ruszkik elött. Mindez nem vonatkozik az első 2-3 évre, amikor ellentmondást nem tűrve ,,példát statuláltak,,.
Németh Miklós már egy Gorbacsovot örökölt. S amikor a kelenémet turisták ellepték Magyarországot, akkor Németh egy privát repülővel Moszkvába ment és elmondta Gorbacsovnek, hogy kinyitják a határokat. Gorbacsov kikelve magából üvöltött, hogy nem. S akkor Németh megkérdezte, ha mégis, akkor lesz egy újabb 56? Itt már csapkodta Gorbacsov az asztalt és kimondta azt az akkor már meggyengült Szovjetunió vezetőjének a helyzetfelismerése volt. ,,Vegye tudomásul, amig én itt ülök, nem lesz még egy 56. Köszönöm - mondta Németh és hazarepült és kinyitották a határokat.
Mindezt csak azért irtam le, hogy amikor értékitéleteket mondunk sok szempont figyelembevételével kialakitott véleményünk, talán könnyebben megáll.
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Nezd, Pufi, sokmindenben igazad van, amit leirtal. Kadar valoban nemcsak a kivegzesekert, hanem a 'cuclista tabor legvidamabb barakkja' megteremteseert is felelos volt, es valoban iszonyatos nyomas alatt allt Moszkvatol...

...azonban egyen nem tudok tultenni magam. Az en vallasom azt tanitja, hogy a tomenytelen szabalybol es parancsolatbol effektive csak harmat nem szabad megszegni eleted megmentese erdekeben - s ebbol az egyik az, hogy egy artatlan embert nem olhetek meg pusztan azert, mert azt parancsoltak, kiveve ha megtamad (vagy megtamadni keszul) engem, es az eletem mulik az onvedelmen.

Ha CSAK ket valasztas allt volna Kadar elott - tomeges kivegzese masoknak, vagy szemelyes martiromsag - a valasztasa akkor is menthetetlen lett volna, csakugy ahogy azoke a katonake is az volt akik parancsra lottek civileket tomegevel a Dunaba. De Kadarnak NEM CSAK ez a ket valasztasa volt! Elhagyhatta volna az orszagot, peldaul, vagy egyszeruen megprobalhatta volna 'kihuzni a sotetsegben' ahogy szamos mas kommunista is megtette anelkul, hogy emberiseget feladta volna. Hisz '56-nak nemcsak antikommunista aldozatai voltak, ugye; tobbek kozott Nagy Imre sem antikommunista volt...

Lehetne persze mondani, hogy az o allasaban nem volt mas valasztasa; nu de senki ot erre az allasra nem kenyszeritette!

Ezert valamit tisztazni kell. Kadar nem a magyar nep megmenteseert vegeztetett ki ezreket, hanem a sajat karrierje vedelmeben (csakugy ahogy a Pragai tavaszbol is kimaradhatott volna...); marpedig egy karrier egyetlen artatlan ember eletet sem eri meg.

De persze ez is csak egy szemelyes velemeny.:mrgreen:
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyertértek sokmindennel Pufival. Ezért is írtam még a sajnos rosszul végződő, myladyvel való eszmei vita során korábban, hogy értékelem az "átkos"-ban mindazt, ami kétségkívül jó volt, mert olyan is volt. És az is igaz, hogy nem szabad ítélkezni, mert embertelen helyzetekbe hozták a magyar történelem alakjait mindenkor ebben az országban. És ha már az októberi haynaui áldozatokról is szó esett, említeném pl. Horthyt (anélkül, hogy értenék hozzá vagy felmenteném), de ő maga angolbarátként hasonló kelepcébe került a német nyomás alatt. Ő is a kevésbé rosszat képviselte, el is bukott, és aki helyette jött, sokkal rosszabb volt...
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 border=0><TBODY><TR><TD class=j>[SIZE=-1]A sorsnak hálásak lehetünk mi akik maradtunk valóban azért, hogy végülis a konszolidációban élhettünk, bár én mindig lázadtam, de belátom, volt ennél és lehetett volna még sokkal rosszabb. Münichet ne is említsük, az rémálom lett volna.[/SIZE]
[SIZE=-1]Én voltam 1982-ben Erdélyben, azt nem lehet leírni, hogy a Ceausescu-rezsimben micsoda nyomor és elnyomás volt, onnan hazajönni akkor olyan volt, mint otthonról nyugatra kiszabadulni vagy még olyanabb. Minden relatív, belátás kérdése, de elismerem, engem is erősen motiválnak személyes indíttatásaim, tapasztalataim, de igyekszem objektíven is közelíteni a dolgokhoz.[/SIZE]
Érdekes, hogy szundi53 is úgy érezte, erősen érintik az itt olvasható emlékek, nosztalgiák. Úgy látszik, ez kikerülhetetlen és nehezen szabályozható, hiszen én is olvastam itt jónéhány egyszavas felsorolást, szavakat a gyerekkoromból, és mintha megnyomták volna a gombot... Az életünkről van szó.
Elnézést kérek Melittától, ha nem mindig úgy terelődik a beszélgetés, ahogy ideálisnak szeretné, ez nem valami célzott szándék, az sodor minket, amiket itt találtunk...
És ezek rendkívül érdekes dolgok.


</TD></TR></TBODY></TABLE>
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Amit Hahalman ír, abban meg azzal értek egyet, hogy Kádárt se mentesíti bűnei alól nehéz helyzete, ahogy magát a magyarságot se, mert sajnos maga a nép is hibás abban, amit ellene el lehetett követni. Hibás volt a háború előtt, amikor behódolt a német uralomnak, ott se kellett volna lapítani, amikor a honfitársainkat vitték el, nem kellett volna lecsapni a megüresedett lakásokra és ezért feldobni embereket. Nem kellett volna behódolni tömegével a gulyáskommunizmusnak sem, ennyire kepeszteni a javakért, pártlakájnak lenni, igen, vesztesnek lenni is egy alternatíva volt. Ezért nem tudom felmenteni azokat, akikről most sorra kiderül, III/3-asok voltak, jelentettek a barátaikról, munkatársaikról, mert sarokba szorították őket, muszáj volt... Nem volt muszáj, a rosszat is lehet választani, ha az etikusabb, csak persze azt nehéz.
 

Diogenes-45

Kitiltott (BANned)
Kedves Fórumtársak!
Látjátok, milye hévvel tudtok nekiesni annak, aki itt, magyarországon élte át a késő-kádári időszakot és nem hajlandó bemocskolni azokat az éveket, amelyek számára a fiatalságot, a küzdelmes, de szép életkezdést jelentették?
Honnan táplálkozik bennetek ez az indulat? Miért jó neketek, ha külföldről visszakiabáltok ránk minden rosszat?
Ha jó nektek ott kint, hát éljetek boldogan és békességben, ha nem jó, akkor gyertek haza és éljetek itthon. Nem korrekt, hogy felsőbbrendűséggel beszéltek, hiszen ezt semmi sem indokolja.
A világ sokszínű, mindenki másként látja a történéseket, de senkinek sincs joga a másik véleményét félresöpörni, csupán azért, mert nem egyezik az övével.

Barátsággal: Diogenes-45
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Diogenes-45,

te nem olvasol elég figyelmesen. Egyrészt többen itthonról írunk, másrészt a beszélgetés meglehetősen mérsékelt, tárgyilagos és elemző jellegű, indulatot te képzelsz bele. Diskurzus folyik, érvek, ellenérvek. Ilyen a fórum, ahogy ilyen volt a görögöknél az Agora is, mikor kimentek a főtérre vitázni, beszélgetni. A mai agora a fórumozás.
Az itthonmaradottakat senki nem bántja, elmélkedünk a sorsunkról és a miértekről.
Felsőbbrendűségnek nyomát nem látom, annál inkább valamiért a te kisebbrendűségérzésedet, hidd el, felesleges, érezd magad teljes jogú vitafélnek.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Ertem en Borbala, hisz en sem vagyok mai csirke:D
Amit mindenkeppen szeretnek elkerulni, hogy barki sertve ereze magat.
Itt minden fele ideologia kepviseloi jelen vannak, sajnos a targyilagossag ,indulatok nelkul 1-2 oldal es oda.

Nem gyozom hangsulyozni a canadahun elsosorban szorakoztato es kulturalis portal es minden ami a kellemes idotolteshez szukseges azt szeretne biztositani.
Az emlekek idovel szebbe valnak, a keserusegek fakulnak ez a kozosseg tamogatja megmutatja,hogy lehet beszelgetni kulturaltan mindenkivel ha maganugyenek tekintjuk politikai nezeteit.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Igen en keszitettem. Edesanyam filmeket mosott le es tustintaval rajzoltunk mesefigurakat viragokat a filmre es vartuk ossze, sztaniollal beleltuk dobozza.
Kepes lapokbol is rengeteg dobozt csinaltam,ezek voltak a baratnoimnek a szulinapi ajandekaik.
Konyvjelzoket is keszitettunk szep vers idezetet irtunk ra,
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Könyvjelzöt préselt virágokkal?

NAgyon sok fele konyvjelzot csinaltunk.
Igaz nem volt mar "divatba" de minden gyereknek megmutattam mi mindent csinaltunk estenkent leven a tv nem mindig volt valami izgalmas szorakozas. Hetfon meg adas se volt.Jok voltak ezek a csaladi estek beszelgetesek.
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Tényleg, volt könyvjelző préselt virágokkal és lyukacskáinál összevarrt filmből készült tok.
És voltak "gyakorlati órán" készített, vékony falapokból kivágott mesefigurák, Donald kacsa, Hét törpe, ilyesmik, amiket befestettünk, lelakkoztunk és ajándékba adtunk.
És szinte mindenkinek volt emlékkönyve, kis csattal vagy anélkül, ebbe írtak a barátok, barátnők, rokonok, tanárnénik, kis versikék rajzzal, ilyesmik. Pl. "Piros rózsa, kék nefelejcs, Engem soha el ne felejts" - ilyeneket írtak bele.
 

CatAngel

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt pár perce kaptam mail-ben (azt hiszem nagyon öreg vagyok..., pedig 1985-ben születtem, mégis egy csomó minden vonatkozik rám is) :
Öregszünk?...




Az idei egyetemi gólyák közül sokan 1988-ban születtek... Ekkor Te már
tudtál osztani, szorozni, sőt egyenleteket megoldani... Nekik nem mond
semmit a Reagen-korszak, és nem is hallottak az ellene elkövetett
merényletről, gyerekek voltak az Öböl-háború idején.
A pápa - emlékezetük szerint - mindig is II. János Pál volt. Soha
nem énekelték, hogy We are the World, we are the children, és amikor García
Márquez megkapta az irodalmi Nobel-díjat, még olvasni sem tudtak.
Hatévesek voltak, amikor széthullott a Szovjetunió. Nem emlékeznek a
hidegháborúra és csak egy Németországot ismernek - akkor is, ha az iskolában
megpróbálják nekik elmagyarázni, hogy valaha kettő volt. Túl fiatalok ahhoz,
hogy emlékezzenek a Challenger katasztrófájára.
Számukra mindig létezett az AIDS.
A CD egyéves koruk óta kapható. Nem volt soha hagyományos<SCRIPT><!--D(["mb","\u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>lemezjátszójuk, nem játszottak soha fakockákkal. Sokan azt sem tudják, hogy \u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>milyenek voltak régen a tévékészülékek, sőt, sokan közülük nem is láttak \n\u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>soha fekete-fehér tévét, a hétfői adásszünetet is csak hallomásból ismerik. \u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>Nem tudják\u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>elképzelni, hogy milyen lehetett a világ távkapcsoló nélkül... \u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>Öt évvel azután születtek, hogy a Sony piacra dobta a walkmant. \n\u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>Nekik a görkorcsolyának mindig egy sorban voltak a kerekei. És akkor még nem \u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>beszéltünk róla, hogy milyen természetesnek veszik a mobiltelefont, vagy a \u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>PC-t. Lehet, hogy sohasem látták a Futrinka utcát, vagy a Magyar Népmeséket. \n\u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>Nem olvasták a Pöttyös Pannát. Számukra Michael Jackson mindig fehér volt, \u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>és nem értik, hogy táncolhatott valaha John Travolta. Nem ismerik a Hazárd \u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>megye Lordjait vagy a Starsky és Hutchot, azt hiszik, hogy a Charlie \n\u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>angyalai a tavalyi évad újdonsága. És itt még sorolhatnám a szabad \u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>szombatot, az iskolatejet, a reklámmentes filmeket és összesen két\u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>csatornát, vagy az úttörő- és építőtáborokat, az őszi szüretet. \n\u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>Gondolj bele, hogy ezek az emberek már egyetemre járnak! Ők a mai fiatalok. \u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>Íme néhány bizonyíték, hogy öregszel:\u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>Egy. Érted a fenti szöveget és mosolyogsz rajta.\u003c/span\>\u003cbr\>\n\u003cspan\>Kettő. Férfi vagy és már nincs lelkiismeret-furdalásod, ha nemet \u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>mondasz egy nőnek.* \u003c/span\>\u003c/span\>\u003c/font\>\u003cspan\>\u003cfont color\u003d\"#000000\" face\u003d\"Arial\" size\u003d\"2\"\>\u003cspan style\u003d\"font-size:10pt;color:#000000;font-family:Arial\"\>\n *\u003c/span\>\u003c/font\>\u003c/span\>\u003c/p\>\u003cp\>\u003cspan\>\u003cfont color\u003d\"#000000\" face\u003d\"Arial\" size\u003d\"3\"\>\u003cspan style\u003d\"font-size:12pt;color:#000000;font-family:Arial\"\>*Három. Nő vagy és végre igent tudsz mondani egy férfinak, \u003c/span\>\u003c/font\>\u003c/span\>\n\u003cfont color\u003d\"#000000\" face\u003d\"Arial\"\>\u003cspan style\u003d\"color:#000000;font-family:Arial\"\>\u003cbr\>\u003cspan\>",1]);//--></SCRIPT>
lemezjátszójuk, nem játszottak soha fakockákkal. Sokan azt sem tudják, hogy
milyenek voltak régen a tévékészülékek, sőt, sokan közülük nem is láttak
soha fekete-fehér tévét, a hétfői adásszünetet is csak hallomásból ismerik.
Nem tudják elképzelni, hogy milyen lehetett a világ távkapcsoló nélkül...
Öt évvel azután születtek, hogy a Sony piacra dobta a walkmant.
Nekik a görkorcsolyának mindig egy sorban voltak a kerekei. És akkor még nem
beszéltünk róla, hogy milyen természetesnek veszik a mobiltelefont, vagy a
PC-t. Lehet, hogy sohasem látták a Futrinka utcát, vagy a Magyar Népmeséket.
Nem olvasták a Pöttyös Pannát. Számukra Michael Jackson mindig fehér volt,
és nem értik, hogy táncolhatott valaha John Travolta. Nem ismerik a Hazárd
megye Lordjait vagy a Starsky és Hutchot, azt hiszik, hogy a Charlie
angyalai a tavalyi évad újdonsága. És itt még sorolhatnám a szabad
szombatot, az iskolatejet, a reklámmentes filmeket és összesen két
csatornát, vagy az úttörő- és építőtáborokat, az őszi szüretet.
Gondolj bele, hogy ezek az emberek már egyetemre járnak! Ők a mai fiatalok.
Íme néhány bizonyíték, hogy öregszel:
Egy. Érted a fenti szöveget és mosolyogsz rajta.
Kettő. Férfi vagy és már nincs lelkiismeret-furdalásod, ha nemet
mondasz egy nőnek.

Három. Nő vagy és végre igent tudsz mondani egy férfinak,
<SCRIPT><!--D(["mb","és még lelkiismeret-furdalásod sincs.*\u003c/span\>\u003c/span\> \u003c/font\>\u003cspan\>\u003cfont color\u003d\"#000000\" face\u003d\"Arial\" size\u003d\"2\"\>\u003cspan style\u003d\"font-size:10pt;color:#000000;font-family:Arial\"\>\n *\u003c/span\>\u003c/font\>\u003c/span\>\u003c/p\>\u003cp\>\u003cspan\>\u003cfont color\u003d\"#000000\" face\u003d\"Arial\" size\u003d\"3\"\>\u003cspan style\u003d\"font-size:12pt;color:#000000;font-family:Arial\"\>Négy. Elmész egy strandra, és el tudsz \u003c/span\>\u003c/font\>\u003c/span\>\u003cfont color\u003d\"#000000\" face\u003d\"Arial\"\>\n\u003cspan style\u003d\"color:#000000;font-family:Arial\"\>\u003cbr\>\u003cspan\>tölteni egy napot úgy, hogy nem mész bele a vízbe.*\u003c/span\>\u003c/span\>\u003c/font\> \u003cspan\>\u003cfont color\u003d\"#000000\" face\u003d\"Arial\" size\u003d\"2\"\>\u003cspan style\u003d\"font-size:10pt;color:#000000;font-family:Arial\"\>\n*\u003c/span\>\u003c/font\>\u003c/span\> \u003c/p\>\u003cp style\u003d\"margin-bottom:12pt\"\>\u003cspan\>\u003cfont color\u003d\"#000000\" face\u003d\"Arial\" size\u003d\"3\"\>\u003cspan style\u003d\"font-size:12pt;color:#000000;font-family:Arial\"\>Öt. És miután elolvastad \u003c/span\>\u003c/font\>\u003c/span\>\u003cfont color\u003d\"#000000\" face\u003d\"Arial\"\>\n\u003cspan style\u003d\"color:#000000;font-family:Arial\"\>\u003cbr\>\u003cspan\>ezt a levelet, úgy döntesz, hogy elküldöd pár barátodnak, mert biztosan \u003c/span\>\u003cbr\>\u003cspan\>tetszeni fog nekik.\u003c/span\>\u003c/span\>\u003c/font\>\u003c/p\>\u003c/div\>\u003c/div\>\u003c/div\>\u003c/div\>\u003c/div\>\n\u003c/div\>\u003c/div\>\u003c/div\>\u003c/blockquote\>\u003c/div\> \u003cbr\>\u003cbr\>\n--~--~---------~--~----~------\u003cWBR\>------~-------~--~----~\u003cbr\>\nAzért kapta ezt a levelet, mert feliratkozott a következőre: Google csoportok &quot;Baráti kör&quot; csoport \u003cbr\> *A hozzászóláshoz küldjön egy e-mailt a következő címre \u003ca href\u003d\"mailto:[email protected]\" target\u003d\"_blank\" onclick\u003d\"return top.js.OpenExtLink(window,event,this)\"\>[email protected]\u003c/a\> \u003cbr\> *Ha szeretne leiratkozni erről a csoportról, küldjön egy e-mailt a \u003cbr\> következő címre \u003ca href\u003d\"mailto:[email protected]\" target\u003d\"_blank\" onclick\u003d\"return top.js.OpenExtLink(window,event,this)\"\>barati-kor-unsubscribe@googlegr\u003cWBR\>oups.com\u003c/a\> \u003cbr\> *További lehetőségekért látogassa meg a csoportot: \u003ca href\u003d\"http://groups.google.com/group/barati-kor?hl\u003dhu\" target\u003d\"_blank\" onclick\u003d\"return top.js.OpenExtLink(window,event,this)\"\>http://groups.google.com/group\u003cWBR\>/barati-kor?hl\u003dhu",1]);//--></SCRIPT>és még lelkiismeret-furdalásod sincs.

Négy. Elmész egy strandra, és el tudsz
tölteni egy napot úgy, hogy nem mész bele a vízbe.

Öt. És miután elolvastad
ezt a levelet, úgy döntesz, hogy elküldöd pár barátodnak, mert biztosan
tetszeni fog nekik.
 

alex53

Állandó Tag
Állandó Tag
Már a cím is butaság. Az öregség nem korfüggő állapot, hisz mindenki megszületésétől kezdve, pillanatról- pillanatra öregebb lesz. Amit leírtatok az csak azt bizonyítja, olyan szerencsések vagytok, az életben többet láttatok, tapasztaltatok másoknál.
 

Hahalman

Állandó Tag
Állandó Tag
Ismeri valaki a preselt 'szitalevelet'?

En imadtam csinalni.

Fogod a falevelet (lehetoleg olyat, amelyik nagy es sok benne az er) es egy cipokefenek a szoros reszevel (ami nem lehet sem tul durva sem tul puha) elkezded verni. A szalak vegei kiszedik a klorofilt/levelanyagot az erek kozul, de az erhalozat gyonyoruen egeszben marad (a harmadik vagy negyedik probalkozas utan...;)). Amikor megvan, rendesen lepreseled, es kesz! Sot, a mester meg azt is megteheti, hogy a levelen letakar egyes mintakat (hogy a kefe ne erje a veres soran) amiket utana leszed - igy lehetett a falevelbe 'beleirni'. A vegeredmeny ugy nez ki, mint egy elo rontgenkep...:mrgreen:
 
Oldal tetejére