Hírek Ha Orbánnak egyszer igazat kellene mondania, abba tán bele is halna

Az nem meglepő, hogy Orbán Viktor ismét hosszasan bírálta az Európai Uniót, de az már feltűnő, hogy azt közölte, amíg az unió finanszírozza a háborút, addig nincs megoldás.


– Ha Orbánnak egyszer igazat kellene mondania, abba tán bele is halna. Hatalmas csúsztatások hangzanak el tőle, s mind kommunikációs produktum. Most ugyan kimondta az unió nevét – hiszen általában Brüsszelt emlegeti –, de annak, amit állít, pontosan az ellenkezője igaz. Az Európai Unió – mint közösség és a tagállamok többségének szintjén is – az utóbbi hónapokban hatalmas erőfeszítéseket tett azért, hogy ne finanszírozzák Putyin háborúját Ukrajnában. A németek még az Északi Áramlat második vezetékének építését is leállították, ami számukra veszteségekkel jár, de a politikai hasznot nagyobbnak tartják, hiszen így megvonják az erre szánt összeget Oroszországtól. A nemrég elfogadott hatodik szankciós csomag az olajembargót is bevezette, egyedül Orbán Viktor kérte, hogy hadd finanszírozhassa tovább Putyin háborúját.



– A megkapott kedvezményt óriási sikernek értékelte, miközben jelezte, a már szóba került gázembargóhoz végképp nem járulna hozzá.


– Valóban szó van már a hetedik szankciós csomagról, aminek része lenne a gáz is, de az biztos, hogy ez már sokkal nehezebben helyettesíthető, mint az olaj. Németország persze könnyebben talál alternatív forrást a gázimportra. A közelmúltban kibéreltek két hatalmas tartályhajót, ahol vissza lehet fejteni a folyékony gázt, miközben az egyik német miniszter már Katarban tárgyalt ugyanilyen ügyben. Több ország tehát megpróbálja lényegesen csökkenteni az orosz gáz vásárlását.


– Orbán azt is mondta, hogy Ukrajnának joga van megvédenie magát és harcolni, miközben az orosz agresszióról egy szót sem ejtett.


– Ezt a világ már értékelte. Nincs még egy NATO-, vagy uniós tagállam, amely ennyire kitartana Oroszország oldalán, és amely ennyire kerülné, hogy néven nevezze az agresszort, amit a magyar vezetés csak kényszeredetten tett meg. Nincs még egy ország, amelynek vezető politikusai ennyit érvelnének az ukránok ellen, miközben a világ túlnyomó részének szimpátiája és támogatása kíséri őket. Legújabban az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un állt ki Putyin mellett, de a kínaiak már nagyon óvatosak Oroszországgal, amely veszélyes kalandokba bocsátkozott. Ez a támadás ugyanis nemcsak Ukrajnának fájdalmas, hanem megkérdőjelezi a II. világháború után kialakult egész világrendet.


– De milyen érdeke fűződik a miniszterelnöknek ahhoz, hogy a háború támogatójának állítsa be az uniót és azt mondja, Magyarországról vehet mindenki példát arra, hogy a békét kell finanszírozni. Ez szimplán propaganda, vagy van valóságalapja is?


– Több oka van annak, hogy ezt mondja. Először is, hazafelé mindig megpróbálja igazolni a lépéseit, s magas belpolitikai áron eladni a külföldi ütközeteit. Ugyanakkor a Fidesz propaganda-gépezete tudatosan összekapcsolja egymással a különböző kommunikációs elemeket, például azzal, hogy Soros György húz hasznot az ukrán háborúból. Orbán Viktor egy felfokozott konfliktus-szituációban él, állandóan ugyanazokat nevezi ellenségnek, hogy aztán egyedül, kivont karddal harcolhasson ellenük. Mindez most azzal is összefügg, hogy nem áll jól a kormány szénája Brüsszelben, miután nem teljesülnek a jogállamiság feltételei. Emiatt egyelőre nem jönnek az úgynevezett helyreállítási csomag pénzei és még az is elképzelhető, hogy ezek az összegek egyáltalán nem jutnak el Magyarországra. Ezt próbálja a miniszterelnök ilyen kommunikációs eszközökkel pótolni és egyúttal indokolni.


– Ön szerint is burkolt zsidózást jelentett az amerikai milliárdos emlegetése?


– Ez egy régi kérdés. Úgy vélem, Soros György leírását, mint spekulánst, vagy azokat az emlékezetes plakátokat, amelyeken Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság egykori elnökével volt látható egy eltorzított portréval, nem lehet másképpen értelmezni, mint ravaszul megkonstruált antiszemita utalásokat. Ezeket nehéz bizonyítani, de ha kicsit belegondolunk, nincs más magyarázat rájuk.


– És igaz lehet, amit Orbán Viktor mondott, hogy az uniós tagállamok kormányai közül a magyar a legstabilabb? Ezt ugyan a legutóbbi választási eredmények igazolhatják, de ettől még a többiek stabilitása aligha kérdőjelezhető meg.


– A kérdés az, mit értünk stabilitáson. Az igaz, hogy nincs még egy kormány Európában, amely 2010 óta ugyanazzal a miniszterelnökkel hatalmon lenne. De az is tény, hogy nincs még egy olyan torz választási rendszer, amely biztosítja ezt a fajta stabilitást. Demokratikus körülmények között egy kormány nem szokott ilyen sokáig fennmaradni. Németországban ugyan volt példa rá, hogy előbb Helmut Kohl, majd Angela Merkel négy cikluson át volt kancellár, csak közben a kormányok összetétele változott, mert ott valódi koalíciók működnek. Az Orbán-féle stabilitás záloga tehát az a fajta demokrácia, amit ő teremtett Magyarországon.


Sebes György

1655301670304.png
 
Sokat gondolkodtam rajta, hogy a nyílvánvaló és feleslegesen tagadott, színtiszta gyűlöleten kívül mi vezérelheti Melittát és csapatát.
1. Szellemi gyengeség? Nem fognák fel, hogy ha nincs gáz, olaj, leáll a gazdaság, ha egyik pillanatról a másikra feloldanák az ársapkákat, hipp hopp a felét sem érné a fizetésünk?
Ha így van - amit nem hiszek - akkor oké! A tyúkokat sem azért vágják le, mert telepiszkítják az udvart.
2. Bosszú? Vélt és valós problémák miatt sokan leléptek az országból, miért ne gondolhatnák úgy egyesek, hogy ott rohadjon meg ahol van, az ottmaradottakkal egyetemben. Pláne, hogy mostanában jobban megy soruk, mint mikor hátat forditottak nekik.
3. Vagy épp azért, mert leléceltek a szülőföldjükről, de ismerik az országot, a nyelvet, az emberek egy részének gondolkodásmódját, mint egy népszerű, sok érdekes anyagot tartalmazó netes oldalként tökéletesek a globalista magyar ellenzék legerősebb képviselője, a dk, vagy az ő főnökeik számára, hogy mint a "Nyugati fény" kanadai tagozata, hülyítsék a népet.
Nem, nem állítom, hogy le vagytok fizetve. Az első mondaton, és az első két ponton kívül még számtalan oka lehet, hogy ingyen is megteszitek.

Mivel ezt számomra egyre aljasabb és visszataszítóbb módon csináljátok, megpróbáltam törölni a regisztrációmat, de kérni kell, ezért kérem tegyétek meg.
Nem ütök vissza a labdával és kezdek el burkoltan hülyézni, egyszerűen rövid látásról teszel tanulságot.

Természetesen be lehet hódolni Putyinnak és el lehet fogadni, hogy a kezét a torkunk köré fonja.

Te valoszinü azok közé tartozol akik szülei kényelmi okokból nem álltak ki a nácik ellen és végig nézték miközben a szomszédjaikat - a rendszerrel egyet nem értőket, a szocialistákat, a cigányokat, a homoszexuálisokat majd a zsidókat - összeszedték és elcipelték a haláltáborba.

Mit gondolsz hol lenne Magyarország ha mindenki mindenbe - fasizmus, kommunizmus - beletörödött volna? Igen én több más szabadságszerető emberrel elmenekültem Magyarországról, nem volt aki tartsa a plafont ezért dőlt össze a kommunizmus. Mert ügye mi nem hurráztunk hanem dolgoztunk odahaza is, hogy túléljük a helyzetet egyenes gerinccel.

Orbán eladta az országot Putyinnak vazelinért, már 12 éve megpróbál éket verni az Európai Uniós tagálamok közé, Europa gyengítésén dolgozik.

Épp most néztem, Magyarország fizetési mérlege 2010-től 2018-ig pozitív volt, míg 2008-ig erősen negatív, 2019 óta pedig ismét negatív. Egyszerűen mondva, a nyugat-európai országok irányában a mai napig egy pozitív mérleggel rendelkezünk, tehát többet exportálunk mint importálunk, kelet irányában ez fordítva van.

Oroszország területileg a világ legnagyobb országa, lakóit tekintve viszont csak a világ 1,9%-a, az EU államokban majd 5 ször annyian lakunk.

Nem lehet hagyni, hogy egy ember az atombombáira és az olajra támaszkodva, tetszés szerűen területeket raboljon el országoktól, gyilkoljon.

Biztos hogy nehézségeink vannak és lesznek ha szemben szálunk Putyin aggressiv viselkedésével de ha ezt haddjuk akkor még súlyosabb lesz a helyzet. Biztos vagyok benne, hogy a világközösség megtudja állitani azt az örültet ha összefog.

Hitlernél is az volt a probléma, hogy Horthy - akinek a szobájában üll most Orbán - arra számított, hogy Németország majd segit visszaszerezni a Trianon által elcsatolt területeket. Most Putyin igérte be Orbánnak a Kárpátalját.
 
Még egy dologra szeretném azokat emlékeztetni akik vazelinért eladnák Európa szabadságát.

Hasonlítsátok össze a vasfüggönnyel saját magukat izoláló Szovjetuniót és az impériumához tartozó országokat,
az utána létrejött, mai állapotokkal. Én nemcsak írásos emlékekre tekintek vissza, én éltem én dolgoztam ott.

- Szívesen elmondom az élményeimet amit a pálfordulás elött és utána átéltem a moszkvai GUM áruházban.
- Elmondom neked hogyan volt "hus-osztás" az orosz gázipai minisztérium dolgozóinak. Mint az oroszlán etetés.
- Már elnézés a hasonlatért, de te hogy neveznéd amikor egy ponyvás teherautóról, baltával ledarabolt húst osztogatnak?
- A teherautó, megállt a minisztérium elött, az összes dolgozó kiszaladt az utcára és sorba állt a teherautó mögött
- A platón egy ember baltával lekanyarított egy darab húst valamilyen állat maradványából
- A másik becsavarta egy ólommal nyomtatott újságpapírba és a kezébe nyomta a sor elején állónak
- Ezek boldogok voltak, hogy húst tudnak hazavinni a családnak...
- Aztán szétesett a Szovjet birodalom, kinyitotta a kapuit és jött a meggazdagodás.
- A Moszkvai GUM áruház felnőtt a Párizsi Galeries Lafayet színvonalára, volt orosz állampolgárok milliói élnek velünk.


A történetet nem lejáratásként akarom kezelni, hanem megmutatni, hogy ekkora ugrásra nem lett volna képes az a hatalmas ország, ugyanakkor megjegyzem, hogy az oroszokkal gazdagodott a mi világuk is.

Aki újra izolálni akarja az országát, annak hatalmas visszalépésekkel kell számolnia akár milyen hatalmas, akár milyen tehetséges is az országának a lakosága.

Ami viszont nem megy, nemzetközi jogot lábbal taposni, ököljogot alkalmazni és elvárni, hogy minden marad a régi.

Lehet, hogy Europa nagy árat fog fizetni a szabadságáért de az soha nem volt ingyen.
Ezt a legjobban az Oroszoknak kéne tudni akik annak idején Hitler leküzdésében részt vettek.

Nagyon szomorú, hogy a magyar kormányzó átvette Putyin ideológiáját és a nyugati szabad világ ellen harcol, hamis vádakkal.
 
Nem ütök vissza a labdával és kezdek el burkoltan hülyézni, egyszerűen rövid látásról teszel tanulságot.

Természetesen be lehet hódolni Putyinnak és el lehet fogadni, hogy a kezét a torkunk köré fonja.

Te valoszinü azok közé tartozol akik szülei kényelmi okokból nem álltak ki a nácik ellen és végig nézték miközben a szomszédjaikat - a rendszerrel egyet nem értőket, a szocialistákat, a cigányokat, a homoszexuálisokat majd a zsidókat - összeszedték és elcipelték a haláltáborba.

Mit gondolsz hol lenne Magyarország ha mindenki mindenbe - fasizmus, kommunizmus - beletörödött volna? Igen én több más szabadságszerető emberrel elmenekültem Magyarországról, nem volt aki tartsa a plafont ezért dőlt össze a kommunizmus. Mert ügye mi nem hurráztunk hanem dolgoztunk odahaza is, hogy túléljük a helyzetet egyenes gerinccel.

Orbán eladta az országot Putyinnak vazelinért, már 12 éve megpróbál éket verni az Európai Uniós tagálamok közé, Europa gyengítésén dolgozik.
,
Ernoe az az elvakultsag ami benned munkál elképesztő!

Te elitélsz mindenkit, aki nem fogadja el a gon dolataidat! Nem az igazsagot, han em amit Te annak velsz!
Én, és velem egyutt sokan mások nem azt valljuk - velewwd elletétben - hogy mienk a kizarolagos igazság, hanem hogy Mi valami mást hiszunk mint Te!

Ha tenni akar valaki egy hazug, hamis rendszer ellen, akkor személyesen tegyen, és ne másokat kényszeritsen bele azokba a helyzetekbe amikorol beszelsz! Én és velem egyutt még nagyon sokan nem azert verettuk magunkat ossze számtalanszor a Kádár rendszer rendoreivel,, hogy aztan egy Nemetorszagba menekult ember elmagyarazza nekunk, hogy igen, ő volt a hős, mert ő neeemmmm...

Ha ez a forum arrol szol, hogy pár elmenekult ember az ő "igazsagat" bizonygassa, akkor sokunknak itt tényleg nincs helyunk!
Itt maradtunk és próbáltunk tenni azert, hogy mas legyen, hogy aztan mara azok akik anno a gumibot masik oldalan altak buszken demokratanak vallhassak magukat, hogy azok, akik elmentek kihuzhassak magukat és lehurroghassanak minket - sokakat -, hogy irastudatlan buta sopredeknek nevezhessetek akik eladjak a hazajukat!

Én azt monmdom, még igy is megérte, és az elmult valasztasok minket igazonlnak!

Mit is irt anno Bertrand Russel: " Az a baj ezzel a vilaggal, hogy a hulyek mindenben holtbiztosak, az okosok meg mindenben kételkednek..."
 
Utoljára módosítva:
Lehet, hogy Europa nagy árat fog fizetni a szabadságáért de az soha nem volt ingyen.
miféle szabadságról van szó? Győzzél már meg miért jobb az EU -nak ha dupla áron veszi az amerikai LNG gázt mint az orosz földgázt?
Nagyon szomorú, hogy a magyar kormányzó átvette Putyin ideológiáját és a nyugati szabad világ ellen harcol, hamis vádakkal.
Nyugati szabad világ ... mióta is nem a gyarmattartásból élnek, gazdagodnak?
 
Ernoe az az elvakultsag ami benned munkál elképesztő!

Te elitélsz mindenkit, aki nem fogadja el a gon dolataidat! Nem az igazsagot, han em amit Te annak velsz!
Én, és velem egyutt sokan mások nem azt valljuk - velewwd elletétben - hogy mienk a kizarolagos igazság, hanem hogy Mi valami mást hiszunk mint Te!
Kedves eddy56, kérlek vedd már észre, nem én állok itt diszpozícióba, tök mindegy hogyan ítéled meg az elmeállapotomat, nyithatsz erről egy topikot is de kérlek maradj a témánál.

Itt arról beszélgetünk, hogy hagyjuk e magunkat zsarolni, lelövöldözni, és mekkora áldozatot ér meg nekünk a szabadság?

Ha tenni akar valaki egy hazug, hamis rendszer ellen, akkor személyesen tegyen, és ne másokat kényszeritsen bele azokba a helyzetekbe amikorol beszelsz! Én és velem egyutt még nagyon sokan nem azert verettuk magunkat ossze számtalanszor a Kádár rendszer rendoreivel,, hogy aztan egy Nemetorszagba menekult ember elmagyarazza nekunk, hogy igen, ő volt a hős, mert ő neeemmmm...
Ismétlem, nem én állok itt diszpozícióba ezért nem fogok itt veled arról vitázni melyikünk a nagyobb szabadságharcos.
Hidd el a menekültjogot nem adják meg alaptalanul nyugaton.

Ha ez a forum arrol szol, hogy pár elmenekult ember az ő "igazsagat" bizonygassa, akkor sokunknak itt tényleg nincs helyunk!
Itt maradtunk és próbáltunk tenni azert, hogy mas legyen, hogy aztan mara azok akik anno a gumibot masik oldalan altak buszken demokratanak vallhassak magukat, hogy azok, akik elmentek kihuzhassak magukat és lehurroghassanak minket - sokakat -, hogy irastudatlan buta sopredeknek nevezhessetek akik eladjak a hazajukat!
Én nem csinálok höst magamból de nem hagyom, hogy sértegesd azokat akik egy diktatura miatt elmentek és nem hajlandók egy másik diktaturába beilleszkedni Orbán alatt.

Nem vagyok hajlandó átvenni a stilusodat és témát váltani, hogy ne kelljen felened arra amit irtam.

Én azt monmdom, még igy is megérte, és az elmult valasztasok minket igazonlnak!

Nem akarok cinikus lenni, de "a gyümölcs beérett, csak le kell szakitani" jóétvágyat hozzá.

Mit is irt anno Bertrand Russel: " Az a baj ezzel a vilaggal, hogy a hulyek mindenben holtbiztosak, az okosok meg mindenben kételkednek..."

Remélem tudod, hogy Bertrand Russel a vallások birálataként mondta amit idézel?
A magyar parlamentben a "Fatimai titok megfejtése alapján" dönt a kormány és a rózsafüzér varázsereje az eszköz, a parlamenti székekböl átkozza meg a kormány az ellenzéket.

 
Utoljára módosítva:
Nyugati szabad világ ... mióta is nem a gyarmattartásból élnek, gazdagodnak?
Nem zabralas modszerrel uzemelnek a volt gyarmatok, hanem eladjak penzert amit el tudnak adni. Latogass el a tozsdere es meglatod India es a tobbi ok talan a legnagyobbak, mi mindent arulnak.
Piac gazdasag van a nyugati orszagokba idoktelen idok ota
 
Utoljára módosítva:
Nem zabralas modszerrel uzemelnek a volt gyarmatok, hanem eladjak penzert amit el tudnak adni. Latogass el a tozsdere es meglatod India es a tobbi ok talan a legnagyobbak, mi mindent arulnak.
Piac gazdasag van a nyugati orszagokba idotelen idok ota
én csak rákérdeztem, miféle szabad nyugati viágról beszélünk, mikor ezek az államok a gyarmattartásból gazdagodtak meg ... például a Marokkói Nemzeti Felszabadítási Hadsereget ( ALN ) 1955- ben hozták létre azzal a céllal, hogy Marokkót felszabadítsák a francia és a spanyol megszállás alól, még ma is vannak francia csapatok Afrikai államokban (természetesen a rendet fenntartani, és nem a franciabarát kormányokat védeni).
De nap mint nap látható mekkora a szabdság például Spanyolországban, a katalán politikusok tudnának bővebben mesélni a témárol.
Feltéve ha akkora nagy a szabdság nyugaton, hogy lehet például elkobozni egyik napról a másikra üzletemberek vagyonát, mindenféle tárgyalás nélkül?
 
én csak rákérdeztem, miféle szabad nyugati viágról beszélünk, mikor ezek az államok a gyarmattartásból gazdagodtak meg ... például a Marokkói Nemzeti Felszabadítási Hadsereget ( ALN ) 1955- ben hozták létre azzal a céllal, hogy Marokkót felszabadítsák a francia és a spanyol megszállás alól, még ma is vannak francia csapatok Afrikai államokban (természetesen a rendet fenntartani, és nem a franciabarát kormányokat védeni).
De nap mint nap látható mekkora a szabdság például Spanyolországban, a katalán politikusok tudnának bővebben mesélni a témárol.
Feltéve ha akkora nagy a szabdság nyugaton, hogy lehet például elkobozni egyik napról a másikra üzletemberek vagyonát, mindenféle tárgyalás nélkül?
Most azzal vágsz fel, amire nekünk nem volt lehetőségünk. :rohog:

Mellesleg:

 
Utoljára módosítva:
Most azzal vágsz fel, amire nekünk nem volt lehetőségünk. :rohog:

csupán érdekesnek tarom az elméletet a szabad nyugatról és közben eszembe jut a japán-amerikaiak internálása a második világháborúban, de zseniális az az ötletük is, hogy kubai területként Guantánamón nem érvényesek az amerikai törvények... ott aztán el lehet végezni a piszkos munkát amit a szabad nyugaton nem illik.
 
csupán érdekesnek tarom az elméletet a szabad nyugatról és közben eszembe jut a japán-amerikaiak internálása a második világháborúban, de zseniális az az ötletük is, hogy kubai területként Guantánamón nem érvényesek az amerikai törvények... ott aztán el lehet végezni a piszkos munkát amit a szabad nyugaton nem illik.
Nem kell Kubáig menned, ti is felelősök vagytok több millió ember haláláért, ha már a múltat kaparod nézz szét Románia múltjában is!
 
csupán érdekesnek tarom az elméletet a szabad nyugatról és közben eszembe jut a japán-amerikaiak internálása a második világháborúban, de zseniális az az ötletük is, hogy kubai területként Guantánamón nem érvényesek az amerikai törvények... ott aztán el lehet végezni a piszkos munkát amit a szabad nyugaton nem illik.

Terelsz, csúsztatsz, relativizálsz.
Ez vagy te, a fidesz trollok gyöngye.:D
 
Utoljára módosítva:
csupán érdekesnek tarom az elméletet a szabad nyugatról és közben eszembe jut a japán-amerikaiak internálása a második világháborúban, de zseniális az az ötletük is, hogy kubai területként Guantánamón nem érvényesek az amerikai törvények... ott aztán el lehet végezni a piszkos munkát amit a szabad nyugaton nem illik.
Összehozol tücsköt bogarat, a saját érveiddel cáfolod a hibás következtetésedet de észre se veszed miket mondasz.

Orbán a saját bevallása szerint 1000 évvel ezelőtt vonult be Pannonia területére, (valoszinü az elözö életének egyikébe)
hát a nyugati államfők nem ilyen "konzervatívok", Makron 15 évvel fiatalabb mint Orbán és garantáltan az Afrikai államok önálósága után jött világra és el is határolja magát a kolonializmustól.

Orbán a nemzetközi sajtóban azt hazudja, hogy "volt tengerünk csak elvették töllünk", irredenta törekvések miatt állandóan be van rendelve a szomszédos országokba...

Ma nagyon meleg van, kérlek ne hecceljél fel.
Épp most meséltem el a sörkertben valakinek, hogyan gondolkodik Orbán a magyar cigányokról.
"A megkérdezésünk nélkül valaki betelepítette öket és most kénytelenek vagyunk velük élni"
Igy beszél a magyar miniszterelnök a magyar cigányokról.
Az Orbánnál rasszistább miniszterelnök nem létezik Europában.

Hallottad már a Bayer Zsoltot fekázni kormányképviselők jelenlétében?
A stadionban a magyar gyerekek is kifütyülték a rasszizmus ellen egy jelet adó angolokat, mert az anyatejjel, az apa-neveléssel szivják magukba. A felekezeti gimnáziumba ovatosan cigányozik Bayer Zsolt és a gyerek tudják mikor kell tapsolni. Hát honnan tudják!
 
miféle szabadságról van szó? Győzzél már meg miért jobb az EU -nak ha dupla áron veszi az amerikai LNG gázt mint az orosz földgázt?

A válasz nagyon egyszerű:
- Nem vagyunk hajlandók megvárni míg Putyin zárja el a csapot mert akkor valóban tönkre mennénk.
- Továbbá nem vagyunk hajlandók Putyin háborúját finanszírozni
- Putyin politikailag elintézte magát, nem fog vele üzletet kötni senki

Nyugati szabad világ ... mióta is nem a gyarmattartásból élnek, gazdagodnak?

A nyugati világ a 2. világháború után elengedte a volt gyarmatait az önállóságba, szakított az elödjeik politikájával
Szovjetunió csak ekkor lendült bele.


Ezt tudta kezdetben Orbán is de aztán korrumpálta öt a volt KGB tiszt, akinek segítségével visszaállította az egypártrendszert és a Moszkvai függőséget. Orbán védjegye az idegen gyűlölet, az ember csak szégyelli magát miatta.
 
Az nem meglepő, hogy Orbán Viktor ismét hosszasan bírálta az Európai Uniót, de az már feltűnő, hogy azt közölte, amíg az unió finanszírozza a háborút, addig nincs megoldás.


– Ha Orbánnak egyszer igazat kellene mondania, abba tán bele is halna. Hatalmas csúsztatások hangzanak el tőle, s mind kommunikációs produktum. Most ugyan kimondta az unió nevét – hiszen általában Brüsszelt emlegeti –, de annak, amit állít, pontosan az ellenkezője igaz. Az Európai Unió – mint közösség és a tagállamok többségének szintjén is – az utóbbi hónapokban hatalmas erőfeszítéseket tett azért, hogy ne finanszírozzák Putyin háborúját Ukrajnában. A németek még az Északi Áramlat második vezetékének építését is leállították, ami számukra veszteségekkel jár, de a politikai hasznot nagyobbnak tartják, hiszen így megvonják az erre szánt összeget Oroszországtól. A nemrég elfogadott hatodik szankciós csomag az olajembargót is bevezette, egyedül Orbán Viktor kérte, hogy hadd finanszírozhassa tovább Putyin háborúját.



– A megkapott kedvezményt óriási sikernek értékelte, miközben jelezte, a már szóba került gázembargóhoz végképp nem járulna hozzá.


– Valóban szó van már a hetedik szankciós csomagról, aminek része lenne a gáz is, de az biztos, hogy ez már sokkal nehezebben helyettesíthető, mint az olaj. Németország persze könnyebben talál alternatív forrást a gázimportra. A közelmúltban kibéreltek két hatalmas tartályhajót, ahol vissza lehet fejteni a folyékony gázt, miközben az egyik német miniszter már Katarban tárgyalt ugyanilyen ügyben. Több ország tehát megpróbálja lényegesen csökkenteni az orosz gáz vásárlását.


– Orbán azt is mondta, hogy Ukrajnának joga van megvédenie magát és harcolni, miközben az orosz agresszióról egy szót sem ejtett.


– Ezt a világ már értékelte. Nincs még egy NATO-, vagy uniós tagállam, amely ennyire kitartana Oroszország oldalán, és amely ennyire kerülné, hogy néven nevezze az agresszort, amit a magyar vezetés csak kényszeredetten tett meg. Nincs még egy ország, amelynek vezető politikusai ennyit érvelnének az ukránok ellen, miközben a világ túlnyomó részének szimpátiája és támogatása kíséri őket. Legújabban az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un állt ki Putyin mellett, de a kínaiak már nagyon óvatosak Oroszországgal, amely veszélyes kalandokba bocsátkozott. Ez a támadás ugyanis nemcsak Ukrajnának fájdalmas, hanem megkérdőjelezi a II. világháború után kialakult egész világrendet.


– De milyen érdeke fűződik a miniszterelnöknek ahhoz, hogy a háború támogatójának állítsa be az uniót és azt mondja, Magyarországról vehet mindenki példát arra, hogy a békét kell finanszírozni. Ez szimplán propaganda, vagy van valóságalapja is?


– Több oka van annak, hogy ezt mondja. Először is, hazafelé mindig megpróbálja igazolni a lépéseit, s magas belpolitikai áron eladni a külföldi ütközeteit. Ugyanakkor a Fidesz propaganda-gépezete tudatosan összekapcsolja egymással a különböző kommunikációs elemeket, például azzal, hogy Soros György húz hasznot az ukrán háborúból. Orbán Viktor egy felfokozott konfliktus-szituációban él, állandóan ugyanazokat nevezi ellenségnek, hogy aztán egyedül, kivont karddal harcolhasson ellenük. Mindez most azzal is összefügg, hogy nem áll jól a kormány szénája Brüsszelben, miután nem teljesülnek a jogállamiság feltételei. Emiatt egyelőre nem jönnek az úgynevezett helyreállítási csomag pénzei és még az is elképzelhető, hogy ezek az összegek egyáltalán nem jutnak el Magyarországra. Ezt próbálja a miniszterelnök ilyen kommunikációs eszközökkel pótolni és egyúttal indokolni.


– Ön szerint is burkolt zsidózást jelentett az amerikai milliárdos emlegetése?


– Ez egy régi kérdés. Úgy vélem, Soros György leírását, mint spekulánst, vagy azokat az emlékezetes plakátokat, amelyeken Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság egykori elnökével volt látható egy eltorzított portréval, nem lehet másképpen értelmezni, mint ravaszul megkonstruált antiszemita utalásokat. Ezeket nehéz bizonyítani, de ha kicsit belegondolunk, nincs más magyarázat rájuk.


– És igaz lehet, amit Orbán Viktor mondott, hogy az uniós tagállamok kormányai közül a magyar a legstabilabb? Ezt ugyan a legutóbbi választási eredmények igazolhatják, de ettől még a többiek stabilitása aligha kérdőjelezhető meg.


– A kérdés az, mit értünk stabilitáson. Az igaz, hogy nincs még egy kormány Európában, amely 2010 óta ugyanazzal a miniszterelnökkel hatalmon lenne. De az is tény, hogy nincs még egy olyan torz választási rendszer, amely biztosítja ezt a fajta stabilitást. Demokratikus körülmények között egy kormány nem szokott ilyen sokáig fennmaradni. Németországban ugyan volt példa rá, hogy előbb Helmut Kohl, majd Angela Merkel négy cikluson át volt kancellár, csak közben a kormányok összetétele változott, mert ott valódi koalíciók működnek. Az Orbán-féle stabilitás záloga tehát az a fajta demokrácia, amit ő teremtett Magyarországon.


Sebes György

Csatolás megtekintése 1865813
Orbán-féle demokrácia? Szerintem ez nem az, nem demokrácia! Mindenben az ő akarata érvényesül. Környezete csak helyesel. Imát mondanak születésnapján.
Szóval, nekem ez inkább diktatúra, néhol személyi kultuszba hajlóan!
 
A válasz nagyon egyszerű:
- Nem vagyunk hajlandók megvárni míg Putyin zárja el a csapot mert akkor valóban tönkre mennénk.
- Továbbá nem vagyunk hajlandók Putyin háborúját finanszírozni
- Putyin politikailag elintézte magát, nem fog vele üzletet kötni senki

ne haragudj, de nem győztél meg, a kérdés ez volt:
"miféle szabadságról van szó? Győzzél már meg miért jobb az EU -nak ha dupla áron veszi az amerikai LNG gázt mint az orosz földgázt? "

A kérdés az volt, miféle szabadság az ha egy ország energiaellátása függ egy másik országétól?
Mi a különbség ha az amerikai LNG gáztól függ (ami ráadásul nagyon drága) vagy az orosz gáztól. Mennyivel jobb ha amerikai támaszpontok vannak és amerikai csapatok állomásoznak egy országban mint az orosz támaszpontok és csapatok ... ugye midkét nagyhatalom a baráti ország biztonságát garantálja ;).
A nyugati világ a 2. világháború után elengedte a volt gyarmatait az önállóságba, szakított az elödjeik politikájával
én fegyveres harcokra emlékszem, a francia hadseregnek a mai napig vannak "katonai missziói" például Maliba, Mauritániába, Nigerbe, Csádba ... szerinted nem a franciabarát kormányok támogatása a feladatuk?
Ezt tudta kezdetben Orbán is de aztán korrumpálta öt a volt KGB tiszt, akinek segítségével visszaállította az egypártrendszert
ezeket, úgy mondta neked valaki a sörkertben ... korrumpálás, meg hogy Magyarországon egypártrendszer van?
 
Utoljára módosítva:
. Az Orbán-féle stabilitás záloga tehát az a fajta demokrácia, amit ő teremtett Magyarországon.
John Fonte, az amerikai Hudson Institute kutatója szerint a jó úton haladó kormányok védelmezik a szuverenitást a globális intézmények ellen.
Példaként Amerikát hozta fel, szerinte ott a második világháborúig beszélhetünk kereszténydemokráciáról. „A liberalizmus az egyéni jogokról szólt, nincsenek benne csoportjogok: fekete jogok, feminista jogok, LMBTQ-jogok; az ilyesfajta jogokat ezért posztliberális és posztdemokratikus jogoknak nevezhetjük” – mondta.
 
Sokat gondolkodtam rajta, hogy a nyílvánvaló és feleslegesen tagadott, színtiszta gyűlöleten kívül mi vezérelheti Melittát és csapatát.
1. Szellemi gyengeség? Nem fognák fel, hogy ha nincs gáz, olaj, leáll a gazdaság, ha egyik pillanatról a másikra feloldanák az ársapkákat, hipp hopp a felét sem érné a fizetésünk?
Ha így van - amit nem hiszek - akkor oké! A tyúkokat sem azért vágják le, mert telepiszkítják az udvart.
2. Bosszú? Vélt és valós problémák miatt sokan leléptek az országból, miért ne gondolhatnák úgy egyesek, hogy ott rohadjon meg ahol van, az ottmaradottakkal egyetemben. Pláne, hogy mostanában jobban megy soruk, mint mikor hátat forditottak nekik.
3. Vagy épp azért, mert leléceltek a szülőföldjükről, de ismerik az országot, a nyelvet, az emberek egy részének gondolkodásmódját, mint egy népszerű, sok érdekes anyagot tartalmazó netes oldalként tökéletesek a globalista magyar ellenzék legerősebb képviselője, a dk, vagy az ő főnökeik számára, hogy mint a "Nyugati fény" kanadai tagozata, hülyítsék a népet.
Nem, nem állítom, hogy le vagytok fizetve. Az első mondaton, és az első két ponton kívül még számtalan oka lehet, hogy ingyen is megteszitek.

Mivel ezt számomra egyre aljasabb és visszataszítóbb módon csináljátok, megpróbáltam törölni a regisztrációmat, de kérni kell, ezért kérem tegyétek meg.
Nem kívánok vitatkozni veled. De ami a színtiszta gyűlöletet illeti, mikor olvastál origót például? A színtiszta gyűlölet onnan árad, meg a Mandinerből, 888-ról, stb. És ami a legbosszantóbb, hogy ezekbe az ún. hírportálokba rengeteg közpénz megy, pl. állami hirdetések formájában.
És akkor még nem beszéltem az ún. köztévéről, a rengeteg hazugságról, arról, hogy NERék szerint minden rossz a bal oldalról, Sorostól, Karácsonytól, Brüsszelből jön. Tudod, hány sajtópert vesztettek el a nerközeli orgánumok? Nem? Nézz utána. Itt mi a saját véleményünket beszéljük, vitatjuk meg, és nem kapunk érte fizetést, mint /állítólag vagy feltehetőleg/ Orbán trolljai. Elvégre miért emelték meg Rogán propagandafőmufti költségvetését a tízszeresére? Alapos gyanú. Részemről senkit nem gyűlölök, főleg nem a másként gondolkodókat. Talán ostobának tartom egy részüket, megvezetettnek, alultájékozottnak, korruptnak, megalkuvónak, csőlátásúnak, és talán nem értem, hogy lehet orbánért rajongani, de ez nem gyűlölet. Nem az a gyűlölet, ami a fidesz médiából özönlik a nem velük egyformán gondolkodókra.
 
ne haragudj, de nem győztél meg, a kérdés ez volt:
"miféle szabadságról van szó? Győzzél már meg miért jobb az EU -nak ha dupla áron veszi az amerikai LNG gázt mint az orosz földgázt? "

A kérdés az volt, miféle szabadság az ha egy ország energiaellátása függ egy másik országétól?
Mi a különbség ha az amerikai LNG gáztól függ (ami ráadásul nagyon drága) vagy az orosz gáztól. Mennyivel jobb ha amerikai támaszpontok vannak és amerikai csapatok állomásoznak egy országban mint az orosz támaszpontok és csapatok ... ugye midkét nagyhatalom a baráti ország biztonságát garantálja ;).

én fegyveres harcokra emlékszem, a francia hadseregnek a mai napig vannak "katonai missziói" például Maliba, Mauritániába, Nigerbe, Csádba ... szerinted nem a franciabarát kormányok támogatása a feladatuk?

ezeket, úgy mondta neked valaki a sörkertben ... korrumpálás, meg hogy Magyarországon egypártrendszer van?
Miért, nincs egypártrendszer? Ha mindenben egy párt dönt, ha sosem fogadja el az ellenzék javaslatait, ha szinte soha, senkivel nem egyeztet, ha kedve szerint felülírja a tákolmányt, az egypárt rendszer lényegében véve. Ha pedig akár állandó veszélyhelyzetre hivatkozva már a parlament sem kell a döntésekhez, elég Orbán szava, na, az meg már diktatúra.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,601
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére