Ha Windows 7 fut a gépén, tudjon róla: nincs mese, jön a likvidálós figyelmeztetés

Most már valóban elkezdődött a visszaszámlálás, mármint ami a Windows 7 támogatásának végét jelenti. A Microsoft az eddiginél erőteljesebb módszerrel fogja felhívni a figyelmet erre, igaz, lehetőséget is ad a figyelmeztetés hárítására.

Vajon van olyan Windows-használó, aki ne tudná, hogy január 14-én – néhány kivételtől eltekintve – véget ér a Windows 7 támogatása? A Microsoft a lehető legtöbb fórumon hangoztatja ezt, és szinte nincs is olyan tech-oldal, amelyik ne foglalkozott volna már e témával. A redmondi cég ettől függetlenül maga is elkezdte figyelmeztetni a felhasználókat, akik időnként egy kis felugró ablakot láthattak az említett határidővel.

Mindezzel a Microsoft azt szeretné elérni. hogy aki csak teheti, frissítsen a Windows 10-re, hogy a jövőben is kaphasson biztonsági- és szolgáltatásfrissítéseket. Ez igazán dicsérendő szándék, azonban nem kevesen vannak, akiket nem zavar annyira a biztonság, és teljesen elégedettek a Windows 7-tel. Ezt az mutatja, hogy csak nehezen csökken a Windows 7 piaci részesedése, sőt egy pár napja született statisztika szerint, a népszerű játékplatformon, a Steamen például egyenesen nőtt az ezt a rendszert használók aránya.

A Microsoft úgy döntött, az eddigieknél kissé erőszakosabb módon figyelmezteti a renitenseket: január 15-től már teljes képernyős figyelmeztetéseket jelenít meg, amelyben rámutat arra, hogy a Windows 7-et futtató gépek sebezhetőbbek a vírusok és a rosszindulatú programok ellen, mivel nincs biztonsági frissítés, szoftverfrissítés és technikai támogatás. „A Microsoft határozottan ajánlja a Windows 10 használatát a legújabb biztonsági szolgáltatások és a rosszindulatú szoftverek elleni védelem érdekében". A figyelmeztetés a következő rendszereken jelenik meg: Starter, Home Basic, Home Premium, Professional (amennyiben valaki megvette a kiterjesztett biztonsági frissítést – ESU, Extended Security Update –, akkor nem lesz figyelmeztetés), Ultimate.

Azok, akiknél megjelenik a teljes képernyős figyelmeztetés, három lehetőség közül választhatnak: Emlékeztessen később; Tudjon meg többet; Ne emlékeztessen újra. Amennyiben a felhasználók nem kattintanak a Ne emlékeztessem újra gombra, és csak bezárják az ablakot, akkor továbbra is megjelennek a figyelmeztetések.
HVG



image.aspx
 
Ha én egy erőteljesen védett felületen; pl. UPC, aminek a szervere a hírek szerint Mo. legjobban kezelt és védett felületet biztosít; Windows 98-t futtatok és az emlékirataimat írom, akkor mit érdekel a vírusfenyegetés? Ja, hogy esetleg az UPC szerver is bedöglik? Szerintem meg az enyém ennél hamarabb. Biztos, ami biztos, többszörös mentés megy egy háttér-gépre.
A mikroszoft meg fujja fel magát. És pont.
Volt egy ismerősöm, aki ezt tette. Hamarabb elment az örök vadászmezőkre, minthogy a gépe lerohadt volna.
----
Vagy: használj más oprendszert, van egy pár. Lásd itt
Ezek közül a legkiforrottabb valamelyik Linux distro. Mivel a Linux nem Windows, minden futó alapprogramhoz (kernel) sok kezelői profil tartozik. Röptiben a leggyakoribb néhány: KDE, Gnome, Mate, Cinnamon, xfce - még ez hasonlít a legjobban a Windows-ra, lxde, és a többi .... sok.
 
A sima felhasznalo forumozo nem hasznal Linuxot.
Aki ugy gondolja feltelepiti a 10-est , aki mast hasznal azt meg nem erinti a hir.
 
A sima felhasznalo forumozo nem hasznal Linuxot.
Aki ugy gondolja feltelepiti a 10-est , aki mast hasznal azt meg nem erinti a hir.
Ez a baj.
De mindegy is.
Ha valaki gondolkodni kezd - nehéz dolog ám! - akkor mindjárt másra vált. Persze vannak programok, főleg a profibb fajtából, amik csak a Win alatt működnek ... és onnan nincs menekülés.
De akárkinek ajánlottam, az mind azt mondja, hogy az ikonok mások! Máshol van a tálca! (egy klikkel átállítható). Nem olyan a színe! Meg garanciája van arra, hogy mindig frissítik! Bezony ám! És hát igen, meg kell fizetni az árát!
Míg a más rendszerek olcsóbbak és minden állítható rajtuk. Az, hogy 20 perc telepítés után futnak és agyonverhetetlenek, az érdektelen.
És "A sima felhasznalo forumozo nem hasznal Linuxot." Persze, mert M.o.-on minden lopható, törhető, s mint ilyen, ingyenes, vagy olcsóbb. Én viszont inkább maradok a jogtiszta ingyenesnél, amit a kezem alá állíthatok egy kevés munkával.
u.i.: rendszergazda koromban egy-egy frissítés után két hétig az volt a dolgom, hogy az eddig jobb oldalon lévő ikonokat visszategyem a bal oldalról az eredeti helyükre. Ez nem vicc! Egy Office-csere után a titkárnők futkostak hozzám, hogy ami itt volt, az most hol van???? Végül is, én ezért kaptam a fizetésem.
 
Még egy igaz hír:
A Windows központi szerverek kb. 2010-ig debian Linux rendszert használtak. Aztán ezért annyira vegzálták őket, hogy terveztek maguknak Windows alapon futó szervert.
Azóta ez van. Az Isten mentsen meg minden rendszergazdát ennek a szervernek az installáció utáni személyre szabott beállításától.
 
A forumozok 99% nem es nem is volt rendszergazda. A kozep es az idosebb koruak orulnek ha egyet megtanultak hasznalni.
Mikor kezdtuk a Ch Goyo csinalt computer tanfolyamot tobbet is. Sokan itt kezdtek a nettel valo ismerkedesuket. Elosorban nekik szol a cikk, hisz sokuknal meg a regebbi versio van.
 
Nekem speciel 7-esem van, a 8-ast és a 10-est nem kedvelem, maradok ennél.
Jó vírusirtóm van, nem járok huncut oldalakra, innentől kezdve ne próbáljon a Microsoft újabb pénzt kisajtolni belőlem.
 
A forumozok 99% nem es nem is volt rendszergazda. A kozep es az idosebb koruak orulnek ha egyet megtanultak hasznalni.
Mikor kezdtuk a Ch Goyo csinalt computer tanfolyamot tobbet is. Sokan itt kezdtek a nettel valo ismerkedesuket. Elosorban nekik szol a cikk, hisz sokuknal meg a regebbi versio van.
akartad irni a magyarsagnetet a ch szuletesenel a goyo kozeleben sem volt
 
A kozep es az idosebb koruak orulnek ha egyet megtanultak hasznalni.
Őket lekicsinylő jelzőkkel szokták emlegetni
Ha ők nem lennének, a microsoft rég éhenpusztult volna.
----
Egy városi legenda. Egy minisztériumunk frissítette a gépparkját. A megsemmisítő brigád, akik szétbontják újrahasznosításra a gépeket, talált egy monitort, amire lakkfilccel rá volt írva, hogy -1- ... -2- ... és -3- . Valószínűleg egy adatfeldolgozó emberé volt, aki képtelen volt megjegyezni mikor és főleg milyen sorrendben kell a megfelelő helyekre kattintani.
Ezt én nem hiszem el.
De amilyen a magyar számtech kultúra, többen esküsznek rá, hogy ez igaz.
 
Még valami.
A számítógép-park is fejlődik. Olyan CPU-k (Central Process Unit) kerülnek piacra, hogy a régi típusú szoftverek már egyáltalán nem futnak rajtuk. Ha valaki dolgozni, szórakozni akar, kénytelen szoftvert váltani.
A régi szoftverek azért nem futnak ezeken, az újakon, mert sokkal gyorsabbak. Azokban a régi programokban a futásközbeni rutinok hosszú időre vannak beállítva. Ezek a rutinok már nem működnek, mert mire a várakozási időkben tervezett mellékszálak a végükre érnek, a fő szál már régesrég várakozó állapotban van és így a program-szálak nem találkoznak. Kész, vége. Működő régi gépet taláni kb. olyan, mint a 4-es találat a lottón. Nekem is van egy itt a lábamnál. Van rajta egy 2010 debian, de nem érek vele semmit, mert a laptopom i5-ös prociájaval nem tud kommunikálni. Nézhetnék rajta régi filmeket. Mehet a lecsóba ...
 
Sok gép van amin win 7 fut win 8 at még elbirná de win 10 alá nincs semmilyen driver támogatottság hozzá. a win 10 egy hatalmas fos és érvágás mert nagyon sok régebbi perifériával nem működik együtt. lomha is ráadásul.
Annyi fog történni hogy a win 7 továbbra is használható lesz csak már biztonsági meg egyéb rendszer frissítsek nem leszek hozzá. Aki letiltotta az automatikus frissítéseket azok zavartalanul fogják használni továbbra is a gépüket.
Nem feltétlen kell váltani mindig a legújabb szoftverekre. Nagyon sokan vannak akik még mai napig nem tértek át XP ről fejlettebb oprendszere mert ahhoz hogy szöveget szerkesszenek, könyvet írjanak vagy könyveljenek stb tökéletesen megfelel nekik az is.
Igazábol ez üzlet egy mocskos erőszakos üzlet amivel az embereket arra akarják kényszeríteni hogy vegyenek új gépet és kész a többi körítés meg csak maszlag. Aki teheti az MAC-et használ.
Hiába vannak 9i procik a gép alig gyorsabb mint 15 évvel ezelőtt ez nem fejlődés hogy nagyobb erősebb hardvereket hoznak létre de kb ugyan olyan sebességen dolgoznak mint elődjeik mert a szoftverek amikkel együtt dolgozik nagy erőforrást igényelnek pedig simán meg lehetne írni azokat a szoftvereket gyengébb hardverekre is. xp is futna 9i procin csak át kéne programozni hozzá kicsit és kész. Már nagyon kevés cég van akiket a felhasználók érdekelnek sajnos. A verseny szféra meg egy másik terület. Persze akik okos telot meg tapbeletett használnak neki mindegy is milyen os-ek vannak a világban. Mondjuk az okos ketyerék világában nem sok a lehetőség van kb 3 nagy cég akik közúl lehet választani kinek a platformja fusson a kütyün oszt kész a többi felejthető :)
 
Baromi nehezen szántam rá magam anno az Xp -> Win7 váltásra. "Természetesen" az akkori tintasugaras nyomtatóm és a lapszkennerem is ment a levesbe :mad2: a váltás miatt. (Mondjuk a hardver kompatibilitás kérdés is megérne egy misét :oops:) Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a Win7 -> 10 váltással nem járnék ismét így. Ezt pedig szimplán szemétségnek tartom.
A másik gondom - a már mások által is említett - puszta megszokás.
"A szokás nagy Úr" :)
Nyilván előbb utóbb átállnék az újabb ikonokra, rendszerekre de nem értem miért kell ekkorákat "ugrani" a megjelenésben, kezelésben. Egy Win10 gépen legutóbb egyszerűen nem találtam meg a nyomtatást. Végül feladtam és elküldtem otthonra email-ben és ott nyomtattam ki:confused:
 
Egy Win10 gépen legutóbb egyszerűen nem találtam meg a nyomtatást. Végül feladtam és elküldtem otthonra email-ben és ott nyomtattam ki:confused:

Windows alatt minden esetben Ctrl+p billentyűkombináció.
Utálom én is a váltásokat már pont stabil volt az xp amikor kidobtak egy nagyon instabil win 7 et amit persze később javítottak mostanra már egész megbizgató a win7 amíg a win 10 több sebből vérzik még jelenleg és egyáltalán nem felhasználóbarát ráadásul teli van sokak által feleslegesen bele integrált alkalmazásokkal. Persze mint el távolítható de az átlag felhasználok nem fogják tudni hogyan lehet ezt megtenni. Ami hátrány mert így a háttérben futnak és lassítanak. Nem a magyar embereknek van az kitalálva nagyon nem.
 
Linux, mi? Hahaha. Azon kb semmi sem fut (még Wine-nal sem), amit WinFos alatt használok. Emlékszem, mikor először próbálkoztam az Ubuntuval... Jézusom. Nem átlagembernek való.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,797
Tagok
615,335
Legújabb tagunk
KevinSon
Oldal tetejére