Halálbüntetés

Melitta témája a 'Kritikus szemmel' fórumban , 2004 Április 17.

 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  KÜLÖNLEGES KIVÉGZŐBUSZOK KÍNÁBAN

  Kínában különlegesen átalakított kivégzőbuszok állnak szolgálatba, amiket a bűntény helyszínéhez közel az elítéltek kivégzésre használnak.

  A kínai Szecsuán tartomány 19 buszt rendelt, amelyek belseje némi átalakítás után a halálraítéltek kivégzésének helyszínéül szolgál. A buszokon a bűntett helyszínéhez a lehető legközelebb szállítják az elítélteket, majd ott a busz utasterében hajtják végre a halálbüntetést.

  A kínai hatóságok ezzel az elrettentő lépéssel próbálják visszatartani az erőszakos bűncselekmények számát. A buszok átalakítása már befejeződött és az első ítéletet február 20-án végre is hajtották az egyiken. Arról nincs információ, hogy a buszokon milyen módszerrel végeznek az elítéltekkel. A kép illusztráció.
   
 2. Robert Hoffman

  Robert Hoffman Állandó Tag

  Ez azért kicsit iszonyú ! Úgy értem h aki tette az bíztos megérdemli a tettéért de ez így kicsit morbid '' kivégzőbusz ,, .:confused:
   
  Kicsi Fecske, xcbxcb és F.Dora kedveli ezt.
 3. mirjam77

  mirjam77 Állandó Tag

  szerintem nem kicsit....:-(
  pont Kínában!
  elfelejtették a tao-t...:-(
  Mao-nak sikerült kipusztítani....
   
 4. EUHun

  EUHun Állandó Tag

  Ez a megoldás, emlékeztet, amit történelemből tanultam, annakidején. A nácik kivégző teherautóira.
  Hát a németektől, mindig lehet tanulni valamit. Ki ezt, ki azt.
   
  Kicsi Fecske, xcbxcb és F.Dora kedveli ezt.
 5. Rozumnij

  Rozumnij Állandó Tag

  Gyilkosságra nincs mentség - senkinek nincs joga elvenni mástul az életet így a hatóságnak se , a gyilkos szenvedjen élete végeiig - arról gondoskodjan a hatóság.
   
  Kicsi Fecske, xcbxcb, F.Dora és 1 másik tag kedveli ezt.
 6. meszarosklari

  meszarosklari Állandó Tag

  Magyarországon is be kellene vezetni a halálbüntetést! Rengeteg alávaló alak él a földön!
   
 7. horvzol

  horvzol Állandó Tag

  Morbidan praktikus megoldas. Gondolom kelloen rivalkodo es feltunore van festve a busz, hogy mindenki megrettenjen, amikor atmegy a varoson. Remelem, azert megkulonbozteto jelzes / szirena nem jar neki !
  A halalbuntetes intezmenye kemeny dio. Szerintem bizonyos bunokert /fegyveres rablas, bergyilkossag, uzletszeru kabitoszerkereskedelem, nemi eroszak, emberkereskedelem.../ jogos lehet. Es ha mar csinaljak, akkor lassa mindenki, hogy tanuljon belole! IGY JARNAK A BUNOSOK!!!
  Ugy latom egyenlore nincs hatekony atnevelo program, amivel ezeken az embereken lehetne segiteni. Az eletfogytiglani borton nem megoldas. Miert kellene olyan embereket a tarsadalomnak evtizedekig eltartani, akikrol egyszer mar kimondtuk, hogy a tarsadalom szamara karosak es veszelyesek. Amugy is tulnepesedes van a vilagon, es ezekre az emberekre - szerintem- nincs szukseg. Persze, mi van akkor ha teved a biro?? Hat ne tevedjen!! Amikor az orvos teved, akkor is meghallhat egy ember. Az utakon is meghallhat veletlenul egy ember. Elni veszelyes.
   
  Kocipor66, F.Dora és zsóka2. kedveli ezt.
 8. Koroknay bela

  Koroknay bela Állandó Tag

  SZerintem az a gond a halálbüntetéssel, hogy nem lehet visszacsinálni.
  Sajnos sokszor hallottunk mostanában olyasmit, hogy kiderült, mégsem az volt az elkövető, akit elitéltek. (pl. MÓR) Nemrég a rádióban azt hallottam, hogy ahol van halálbüntetés, ott is sokszor derül ki utólag, hogy nem a valódi tettest végezték ki. Persze tudom, hogy vannak akik megérdemelnék, nem is kevesen, de ha csak egy embert is ártatlanul végeznek ki, már kérdéses hogy megéri -e? (legalábbis szerintem)
   
 9. Naughty

  Naughty Állandó Tag

  Nos, én félig-meddig a halálbüntetés mellett vagyok. Azért félig-meddig, mert sokszor volt úgy, mint ahogy fentebb említették, hogy ártatlanul ítéltek halálra embert. S bizony, ha meghal, nincs bocsánat. Nincs vissza az egész. Ezért ez a buszos dolog tényleg érdekes kicsit.
   
  F.Dora kedveli ezt.
 10. Piccolo

  Piccolo Állandó Tag

  Az igaz, hogy minden ártatlan halál helyrehozhatatlan és még egy is sok!
  A tényleges megoldás az lehetne, ha már eltörölték a halálbűntetést a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetői soha többé ne kerülhessenek olyan helyzetbe, hogy emberéletet olhassanak ki!
  Ezt pedig, csak a törvény szigorával lehet megakadályozni!
   
 11. Koroknay bela

  Koroknay bela Állandó Tag

  No igen az nagyon fontos lenne, hogy ha már a halálbüntetést eltörölték, akkor valami igen szigorú büntetéssel "honorálnák" a súlyos bűncselekményeket. A mi városunkban pl. volt olyan, hogy kiengedték a bűnöző urat, az meg azzal kezdte, hogy még aznap megerőszakolt egy nőt. No az ilyennél már meggondolandó az a halálbünti.
   
 12. romesz

  romesz Állandó Tag

  Ausztraliaban az eletfogytiglan 200ev. Igy meg harmadolassal sincs eselye kiszabadulni a bunosnek
   
  bogec6 kedveli ezt.
 13. b.p.

  b.p. Állandó Tag

  No igen! Elvileg én is annak a híve lennék, hogy a "javíthatatlan" bűmözőt ki kell emelni a társadalomból, éljen, ameddig élhet, de ellenőrzött körülmények között. CSAK az ilyen nincs_veszítenivalója emberek őrzése iszonyú beruházást és iszonyú rezsköltséget von maga után. A halálbüntetést meg mindenképpen ellenzem. Nem vagyok elég okos, hogy mi lenne a jó megoldás. Talán, ha nem lenne szükség ilyen büntetésekre... tudom, naív vagyok.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 14. Bandi47

  Bandi47 Állandó Tag

  A halálbüntetéssel egy gond van csupán: tévedés esetén nem lehet már megmásítani...
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 15. tothacka

  tothacka Állandó Tag

  Ellenzem a hálábüntetést mivel senkinek sem lenne joga megölni egy másik embert még a törvény nevében sem.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 16. amendler

  amendler Állandó Tag

  Ha rajtam múlna, már holnap visszaállítanám a halálbüntetést. A gyilkosságért halál jár, ne engedjük vissza az ilyen aberrált állatokat a társadalomba! Nincs arra garancia, hogy nem teszik meg újra. Sőt!!!
   
  zsóka2. kedveli ezt.
 17. leone

  leone Állandó Tag

  Bandi47 !!! Osztom a véleményed!
   
 18. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Ez azt jelenti akkor, hogy a jövöben egyre több husvétot fogunk ünnepelni ? :D

  [​IMG]
   
  magdusis kedveli ezt.
 19. afca

  afca Kitiltott (BANned)

  Felfoghatod így is;)De nagyon is vissza kellene állítani a halálbüntetést.Szemet szemért fogat fogért!!!Nagyon nagy a bűnözés,,tudom most a statisztikával lehet érvelni,,de a gyilkosságot pár év börtönnel ne lehessen megúszni.Az egyik ember elveszti életét a másik meg 3 év múlva vidáman fütyörészve éli életét.Nem igazság ez....Csak hát a sok emberjogi majom rögtöm az elitéllt jogaival jön.Egy elitéltnek,,Nincsenek jogai!!!
   
 20. szinuhe90

  szinuhe90 Vendég

  igaz

  afca teljesen egyetértek veled
   

Megosztás