Hangoskönyvet szeretőknek: leírhatod, véleményezheted, mit és kit hallgattál

Ki a jobb Hangoskönyv előadó, az alábbi nem amatőrök közül?

  • Schnell Ádám

    Szavazat: 7 10.0%
  • Benkő Péter

    Szavazat: 6 8.6%
  • Rudolf Péter

    Szavazat: 30 42.9%
  • Bodor Tibor

    Szavazat: 13 18.6%
  • Széles Tamás

    Szavazat: 6 8.6%
  • Kern András

    Szavazat: 16 22.9%
  • Kútvölgyi Erzsébet

    Szavazat: 11 15.7%
  • Molnár Piroska

    Szavazat: 13 18.6%
  • Galambos Péter

    Szavazat: 11 15.7%
  • Ifjú György

    Szavazat: 6 8.6%

  • Összes szavazó
    70
  • Szavazás lezárva .
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Lucan0

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Információ:
Elkészült a

11.Sharpe haragja (professor)

hangoskonyv-Bernard-Cornwell-Sharpe-haragja-Sharpe-sorozat-11.jpg

1811-et írunk. Miután a brit hadsereg Portugália egy kis területére szorult, Spanyolország pedig Cádiz kikötővárosa kivételével a megszállók uralma alá került, úgy tűnik, a franciák megnyerték a háborút. Richard Sharpe kapitánynak semmi keresnivalója sincs Cádizban, ám amikor egy francia kézen lévő híd elleni támadás katasztrofális véget ér, Sharpe hűséges őrmestere, az ír Harper, és az ellenszenves Moon dandártábornok társaságában a franciák ostromolta városban találja magát. A városban, ami egyben politikai rivalizálás színtere is. A spanyolok közül néhányan úgy vélik, országuk jövője szempontjából az lenne a legjobb, ha véget vetnének a Nagy-Britanniával kötött szövetségnek, és egyezséget kötnének Napóleon Franciaországával. Ezen szándékuk csak tovább erősödik, mikor kezükbe kaparintanak néhány levelet, melyeket a brit nagykövet írt egy prostituáltnak. Zsaroláshoz folyamodnak, Sharpe-ot pedig, aki London szegénynegyedében nőtt fel és tanult meg harcolni, elküldik Cádiz sikátoraiba, hogy megkeresse a nőt, és visszaszerezze a leveleket.
A zsarolók legyőzése azonban még nem menti meg a várost. Ez a feladat Sir Thomas Grahamre, a karizmatikus skótra vár, aki támadásra vezeti kisszámú brit haderejét a francia ostromgyűrű ellen. Csakhogy a támadás balul sül el. Sir Thomas csapdába esett seregének túlerővel kell szembenéznie, és egy márciusi reggelen Barrosánál Richard Sharpe a valaha vívott egyik legádázabb gyalogsági összecsapásban találja magát. Sir Thomasnak megvan a saját oka a bosszúra, ahogy Sharpe-nak is, aki azért vesz részt a csatában, hogy megkeressen egy francia ezredest, annak a katasztrófának az okozóját, mely miatt Cádizba került. A véres, zavaros csatában Sharpe és a britek bosszút állhatnak és győzelmet arathatnak, ám ezért borzalmas árat kell fizetniük.
1673157801335.png
 
Utoljára módosítva:

balacy

Állandó Tag
Állandó Tag
Mit kezdtem el hallgatni?
A félhold tündöklése
Hangjátéksor Bán Mór azonos című regénye alapján
Hunyadi VII.&

Szereplők: Papp János, Borbiczki Ferenc, Ruszina Szabolcs, Kormos Gyula, Gubík Ági, Kéner Gabriella, Gazdag Tibor, Vághy Vivien, Kroó Ádám, Szívós Károly, Dózsa Zoltán, Bakonyi Péter, Szalóczy Pál

Zenei szerkesztő: Horváth János
Hangmérnök: Bobák Bence Rádióra alkalmazta és rendezte: Horváth Péter
A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. megrendelésére készíttette az MTVA, 2022 - ben. A műsor újra meghallgatható a mediaklikk.hu oldalon. (két hónapig, erre érdemes figyelni!)

A tartalma:

Ezernégyszáznegyvennégy tavasza. Néhány hét telt csupán el, mióta a Hunyadi János vezette sereg hazatért a Balkán veszedelmes hágóitól. Noha nem sikerült végső győzelmet aratniuk a török felett, Murád birodalma alapjaiban rendült meg a keresztes hadak csapásaitól. A szultán bizonyos benne, hogy országa nem élne túl egy újabb frontális támadást Magyarország felől, kénytelen tehát cselszövéshez folyamodni. Tervei szerint Cillei Ulrik grófnak és Brankovics szerb despotának lesz a feladata, hogy megakadályozzák Hunyadit az újabb hadjárat megindításában. A hollós vezér hamarosan súlyos áldozatokkal járó politikai játszma kellős közepében találja magát, mely játszmában sem az ő, sem Ulászló király élete nincs biztonságban.
Bán Mór történelmi regénysorozatának hetedik kötete Hunyadi János sorsszerű várnai hadjáratát állítja középpontba. A tét óriási: sikerül-e egyszer s mindenkorra szétzúzni a Nyugat felé terjeszkedő Török Birodalom erőit, vagy végképp szertefoszlanak a Balkán feletti magyar hegemónia álmai? A sorozat talán minden eddiginél sodróbb lendületű kötete egy krimi izgalmával eleveníti fel az 1444-es esztendő eseményeit.

Vélemény: a regénysorozatot nagyon jól választották meg, már régen volt ilyen hosszú, jól kidolgozott sorozat a magyar rádióban. A megszokott öt...tíz részes maximális hangjátékok mellett jellemzően a rövid novellák voltak a megszokottak. Az elmúlt pár évben kerültek elő a nagyobb lélegzetű témák, főleg történelmi területen.

A szereposztás jó, a szereplők nem játszották túl. Jól eltalálták a hangokat, bár ez a fenti gárdával nem is csoda. Ami nagyon kellemes, bár nem a rádiójáték minősége: két-két részt adnak le az utóbbi időben, így gyorsabban végighallgatható a mű.
Ami már közel egy éve bevett szokás: a kulissza. Érdekességek és tudnivalók a témával kapcsolatban. Így nem csak egy művet hallgathat meg az ember, hanem kicsit a tudását is növelheti.

A zenei aláfestés is jó, nem viszik túlzásba a zenei betéteket, nem ezzel töltik ki az időt.
 

kalimera

Állandó Tag
Állandó Tag
Brunella Gasperini - Egy nő és egyéb állatfajták

Kutyák, macskák, madarak, hím- és nőnemű felmenők, no és persze a nyűgös, morcos, dörmögő-duruzsoló férj népesítik be ezt a könyvet, az olasz jelen és félmúlt egy darabkáját. És mindenekelőtt maga a szerzőnő, ez a hol izgága, hol riadt, hol pedig az érzelmeibe megadóan aláhulló asszony, aki védtelenségét az egész nagymonológot átszövő káprázatos humorral, bravúros nyelvi ötletekkel próbálja álcázni. Falat von maga köré, játszik, évődik, alakoskodik, de nem bírja sokáig szusszal, álmok, emlékek suhognak elő, s ő kapitulációra emeli a kezét, szabad folyást enged mindannak a lelki gazdagságnak, amelyet már képtelen visszafojtani, hiába búvik a fájdalmas cinizmus falai mögé. És akkor elénk áll maga az élet, egy régi család szomorúsággal, futó örömökkel, tragédiákkal, de a létezés boldogságával is teli élete, amelynek vezérfonala a szeretet. Az olasz írónő legújabb könyve nemcsak lenyűgözően szórakoztató, egyszerre kacagtató és lírai, de mindenekfölött szép. Az árad belőle, amit úgy hívunk: a lélek szépsége.

( moly.hu )

Brunella Gasperini - Egy nő és egyéb állatfajták.Jpg

6 óra 24 perces felolvasás a #508 ( 2022-08-04 ) csomagban.
 
Utoljára módosítva:

balacy

Állandó Tag
Állandó Tag
Professor legutolsó anyagánál ( Bernard Cornwell - Sharpe haragja ) megjelent a

Vájtfülűeknek: eredeti fájlok (akár egyben is letölthető)

lehetőség, ami kb. négyszer részletgazdagabb hangot jelent a megszokotthoz képest.
Nagyon jó, hogy ezt választotta, így mindenki el tudja dönteni, hogy melyik verziót szedi le. A különbség még egy gagyi Tesco gazdaságos hangszórószerűségen és gagyi alaplap árnyékolatlan hangcsipjén is hallható...

Ez a normál minőség, az lenne az ideális, ha mindenki így tenné fel az anyagot.

Ráadásul mega.nz-re tette fel, ami egy plusz érték, mert át lehet irányítani a saját mega tárhelyemre és majd, valamikor szinkronizálni a gépemmel... kényelmes.
 
Utoljára módosítva:

Lucan0

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Mondta hogy van 2 ember ki állandóan a felbontással szekírozza hogy neki nem jó úgy kicsi bitssebességgel
Szerintem innen mentek nyöszörögni ugyanazok.(B és K)
A hangteknikusa szerint merő akadékoskodás.
Nincs zenész fül sem (mondta) hogy lényegi különbséget észrevegyen csak a bitbohóc sznobok beszélik maguknak és szájalnak mert sznobok.
Szeretik használni a gagyi szót

Gerald annyira sznob, hogy becsukott szemmel beszél és – mint fogalmaz – már a saját szellentése sem büdös számára.

10×02 – Sznobriadó!
A "Vájtfülűeknek" csúfos iróniának szánta kik ezzel hencegnek és szekírozták!:mad2:
A külső tárhely be-linkelésében segítettem kicsit Robnak.
Így kapcsolódhat össze a saját tárhelyükkel az oldal

 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Lucan0

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Nehezen kedvelem meg
Bernard Cornwell – Sharpe haragja
Hangoskönyvet
Másabbul kapcsolódtam rá mint az előtte lévőkre.
Talán mert a főszereplő saját cselekvéseit szeretem követni
És ez eléggé ugrálós volt!
A katedrálison belüli jelenetnél vált személyes drukkolhatóvá
És az utána következő nyomdai történéseknél.
 

Lucan0

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Készülőben egy professor könyv
Sajnálom hogy nem azokat folytatja amikbe (sorozatokba) már jól belehaladott
Most: Vince Flynn-Gyilkos lövés (Mitch Rapp) sorozat 2.
1674400055520.png

A fiatal Mitch Rapp a lockerbie-i katasztrófáért felelős embereket akarja elkapni. Rapp hónapokig állhatatosan próbálja az összegubancolódott szálakat kibogozni, és felderíteni a 270 civil áldozattal járó terrorcselekmény felelőseit. A célkeresztjébe egy líbiai diplomata kerül, aki éppen Párizsban tartózkodik, mindenféle testőr nélkül. Mitch Rapp azonban hamarosan üldözőből üldözötté válik, s megsebesülve az életéért folytat versenyfutást.

 

kisbuldi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Nem találtam más témát, ahol kérdéseket lehet feltenni letöltéssel kapcsolatban. Ha vétenék a szabályok ellen bocsánat. Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e arra lehetőség, hogy a Youtube-ról lejátszási listát (pld. egy hangos könyvnek a 10 fejezetét 10 db-ban rakják fel) egyben letölteni. Mert az jó, hogy fejezetenként van felrakva és egyenként lehet letölteni (hosszadalmas és unalmas) vagy van rá mód, hogy egyszerre letöltse az ember??? Válaszokat előre is köszi! Szép és nyugodt napotok legyen. Üdv Kisbuldi®
 

balacy

Állandó Tag
Állandó Tag
Van rá lehetőség, gondolom Windows alatt szeretnéd. Van olyan, hogy JDownloader, ami sajnos java-s, de működik Ablakok alatt is. Kijelölöd azokat a videókat, amikre szükséged van, vagy az egész lejátszólistát és szépen leszedi, kép, szöveg és videó és audio fájlt.
 

kalimera

Állandó Tag
Állandó Tag
A legújabb Professor hangoskönyv ( Vince Flynn - Gyilkos lövés ) is elérhető a felvételkészítés eredeti hangminőségében.
 
Utoljára módosítva:

Lucan0

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Mit ne mondjak én hallgatom is a hangoskönyveket
Ezért élményem is van róluk!!
A felolvasó is nyomot hagy bennem.
Most például a professor előadásában, a gyilkos lövést hallgatom, közel egy hete.
Megfigyelésem.
Nincsen benne szerepjáték.
Hanem tiszta érthetőség miatti, örömokozó felolvasás.
Ezt a könyvet tárgyszerűsége miatt így kellett, hisz kémkönyv.
Professor jól választ stílust.
Persze nem tudom miért, de van egy hanghordozása ami minden könyvnél jelen van illetve fellelhető.
Ez a női gyengédség hangja.
A nők beszédénél ezt nem képes kihagyni.
Nem is sorolom szerepalakításhoz
Ez hozzátartozik ösztönös képességéhez
Ettől függetlenül és e mellett tárgyszerű tiszta felolvasás.
A képessége kiváló.
Öröm tőle könyvet hallgatni.
Nem mindig ad hozzá színészi pluszt a könyvhöz.
Ezért bárkitől természetesebb.
Köszönet Rob.
1674665130575.png
 
Utoljára módosítva:

balacy

Állandó Tag
Állandó Tag
Mit hallgatok most?

John Saul
Az élősködő

Miután évekig Los Angelesben éltek, Karen Spellman, a csinos, fiatal özvegy és két lánya visszatérnek Karen szülővárosába, ahol az asszony feleségül megy fiatalkori szerelméhez. Azonban boldogságuk hamarosan rémületté változik…
Valami fenyegető vár Spellmanékre. Valami, ami annyira rejtélyes, mintha egyenesen a pokol szülötte volna. Alszik és vár… várja, hogy a nyári hőség fullasztó hulláma elárassza a völgyet, vár a tökéletes áldozatra…
És most, a rémálom beköszöntével Karen hazatérése nem más, mint szembesülés magával a gonosszal. Minden erejével próbálja megvédeni lányait az iszonyattól, amely mintha magából a föld mélyéből törne elő, és amelynek egyetlen célja, hogy csillapítsa borzalmas éhét…

A történet jó, fordulatos, és igazi horror. Nekem azért is érdekes, mert ezt nem olvastam, így maga a meseszövés is érdekes, újdonság.

A felolvasás gépi, de pár kisebb kiejtési furcsaságtól eltekintve teljesen élvezhető. A felolvasó program hangja Anna, ami kellemesebb szerintem, mint a férfihangok, de ez egyéni izlés dolga :)

Örülök, hogy egyre jobb a gépi hang és egyre jobban be is állítják a felolvastatók. Pár régebbi, kezdetekbeli felolvasásba is beletekertem, ás látni, hogy egyre jobb és jobb lesz :)

A másik véglet:

Nemrég futott le a rádióban a Petőfi 200 részeként a:

János vitéz

Petőfi Sándor elbeszélő költeményének rádióváltozata

Szereposztás:

Mesélő - Básti Lajos,
Kukorica Jancsi - Szabó Gyula,
Iluska - Vass Éva,
Mostoha - Olty Magda,
Gazda - Deák Sándor
Zeneszerző: Szöllősy András
Dramaturg: Zala Zsuzsa
Rendezte: Bozó László
(1966)

A felvétel csodálatos minőségű, a kornak megfelelő, picit "modorosabb" előadás nagyon jó előadóktól.
Érdekességképp: a helyi általánosban a magyartanár "néni" (nekik még az :)) ezeket a Petőfi műveket lejátszotta a gyerekeknek, és sokkal jobban megtanulták, megismerték, mint amit remélt. Általában kisebb az érdeklődés egy-egy ilyen témára, mert ami kötelező, az kötelező és jobb túl lenni rajte, de az előadások most megragadták a gyereket :)
 

Lucan0

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
A felvétel csodálatos minőségű, a kornak megfelelő, picit "modorosabb" előadás nagyon jó előadóktól.
És még van képed ilyen méltatás közt azt mondani a gépi felolvasás jó
Még azt se tudja amit itt írsz: Básti Lajosról.(picit modoros)
Persze Básti olyan volt
Ő a Básti

Hogy tudna Szabó Gyula stílust.Vagy Sinkovit Imrét pótolni?
Egyszerűen értelmetlen a gépit dicsérgetni
Mintha az asztali PVC díszbanánt dicsérgetnéd hogy micsoda fejlődésen ment át!!
Már szója babból van és lefújták banán illattal.
Sose lesz belőle banán.
Még érv hogy aki nem tud olvasni.
Erre meg az űrhajós tabletta ételt mondom.Vegyi anyagokat pótol.
Épp csak semmi több.Mind egyforma mű íz(mint ma a bolti sütemények)
Az űrhajós tabletta után
Majd otthon esznek csirkepörköltet.
Csak senki ne mondja micsoda jó a tabletta étel.(mert épp csak életben maradtak)
A hangoskönyv annál sokkal több mint hogy épp csak legyen.
 
Utoljára módosítva:

Calibre

Állandó Tag
Állandó Tag
A szakszolgálatok már a kilencvenes években is rendelkeztek olyan technológiával, amivel egy gép elegendő szó ismeretében képes volt az adott ember hangján beszélni, amit csak alapos elemzéssel lehetett leleplezni. Ezek a lehetőségek kerülnek be a mindennapi életünkbe. Rengeteg könyv jelenik meg naponta még magyar nyelven is, amiket képtelenség emberekkel felolvastatni. A gép fordítási képességei is sokat fejlődtek. Még néhány év és szépirodalmi szinten lefordítható bármely nyelven írott könyv, amit a gép képes felolvasni. A Google után kissé megkésve, nemrég jelentette be az Apple, hogy hamarosan elérhető lesz a saját rendszerében a könyvek hangos felolvasása, a felolvasó a könyv témájához igazodva eltérő jellegű lesz. Nem szépirodalmi jellegű szövegeknél (hosszabb ismertetőknél és cikkeknél) is nagyon hasznos, ha egy gép segít a felolvasásban. Szövegek képi és filmes megjelenítésével is előrehaladott kísérleteket végeznek.​
 

Lucan0

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
A szakszolgálatok már a kilencvenes években is rendelkeztek olyan technológiával, amivel egy gép elegendő szó ismeretében képes volt az adott ember hangján beszélni,
Még néhány év és szépirodalmi szinten lefordítható
De soha nem lesz olyan mint amit írtam.
Lesz belőle egy szójából készült banán szagú liszt
A "Még néhány év és szépirodalmi szinten lefordítható"
Vagy még nem akkor gyere vissza agitálni az emberi előadó-képesség ellen
Ha el tud énekelni egy dalomat a gép.
Legyen csak könnyűzenei legyen a dal
pl ez:
 

Calibre

Állandó Tag
Állandó Tag
Senki nem agitál az emberi előadó képesség ellen! Lehetőségekről van szó, amit valaki vagy használ vagy nem. Mindenkinek joga van eldönteni, hogy mit alkalmaz, ami szerinte előnyös vagy megfelelő. Van akinek jó a nagyon alacsony bitráta, másoknak pedig a gép felolvasása. Hamarosan bármilyen nyelven írt könyv (szöveg, cikk, tanulmány, értekezés, hír, használati utasítás) meghallgatható magyarul. Nem probléma, ha valakit ez nem érdekel, de legalább ne agitáljon ellene.​
 
Utoljára módosítva:

Lucan0

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Akkor eltévesztetted a témát ez humán irodalom téma nem pedig technikai bemutató
A neved is Calibre az is technikai önálló téma
Elektronikus könyvek készítése(calibre programmal)
Gépi felolvasás is van
Itt próbálj hangoskönyvek élményéről írni minként hatott rád mit ajánlasz
Miért tetszett a mű?
Ez mind csupa humán téma
A technikát tedd másutt
ez való a gépi felolvasásnak:

Szöveges e-könyvek gépi felolvasása



Egy kis humán művészet
hogy érezd a különbséget
A könny sem sós víz.
 
Utoljára módosítva:
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére