Happy Thanksgiving

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Október 8.

Melitta - 2018 Október 8, 20:45
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Október második hétfője Kanadában a hálaadás ünnepe, de tudjuk-e honnan ered?

  A hálaadás (Thanksgiving) észak-amerikai ünnep. A hagyományok szerint az őszi betakarítások után adnak hálát a termésért Istennek. A vacsora hagyományosan legfontosabb eleme, a pulyka olyannyira egybeforrt az ünneppel, hogy a hálaadást néha „pulyka napnak" (Turkey Day, T-Day) is nevezik. Az ünnepi asztalon tradicionálisan szerepelnek még olyan fogások, mint a pulykához felszolgált töltelék, áfonyaszósz, krumplipüré, zöldbab illetve a sütőtöktorta.

  A kanadai hagyományok Martin Frobisher 1578-ban, Új-Fundlandon tartott lakomájára vezetik vissza az ünnepet. Valószínű, hogy az amerikai függetlenségi háború idején Kanadába menekült lojalisták hoztak magukkal sok, az ünnephez kapcsolódó hagyományt.

  Hivatalosan először 1872. április 5-én ünnepelték a hálaadást Kanadában, a walesi herceg súlyos betegségből való felépülése alkalmából. A következő hivatalos hálaadás csak 1879-ben volt, mikor is a parlament nemzeti ünnepnek nyilvánította. Pontos időpontját többször áthelyezték, míg végül 1957-ben nyerte el a naptárban mostani helyét, október második hétfőjét.

  Egészségben, boldogságban, békében, boldogságban gazdag hálaadást - Thanksgivinget kívánunk!

  a CanadaHun Szerkesztősége

  [​IMG]
   
  Beka Holt kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Október 8.

Megosztás