Határzár: több százezres bírság jár a kerítésépítés szabotálásáért

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2015 Augusztus 1.

Melitta - 2015 Augusztus 1, 12:29
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  300 ezres bírság jár annak, aki akadályozza a kerítés épülését, 50 ezer annak, aki egyáltalán megközelíti a kerítést - rendelkezett a kormány. A határzár megépítésének Orbán Viktor által kihirdetett határideje augusztus 31-e.

  Akár 300 ezer forintos bírság is kiszabható arra, aki az ideiglenes biztonsági határzár építését akadályozza - az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

  A jogszabály szerint aki az ideiglenes biztonsági határzár építési vagy karbantartási munkálatai során, az ideiglenes biztonsági határzár területén szolgálatot teljesítő hivatalos személyek, vagy az ott munkát végzők be- és kijutását, illetve az ideiglenes biztonsági határzár területére tartó hatósági vagy szállító járművek be- és kijutását akadályozza, 300 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezhető.

  Emellett az ideiglenes biztonsági határzár területének védelme érdekében rögzítik, hogy aki a területre az építési vagy karbantartási munkálatok során illetéktelenül belép, 50 ezer forint közigazgatási bírsággal sújtható. Aki az ideiglenes biztonsági határzár területén az ott folyó építési, telepítési munkálatok akadályozása céljából bármilyen tevékenységet végez, 150 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezhető.

  Orbán Viktor miniszterelnök múlt szombaton az erdélyi Tusnádfürdőn jelentette be, hogy augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán.

  A mostani Közlönyben jelentették be azt is, hogy a Baranya megyei Martonfán és a Zala megyei Sormáson új ideiglenes befogadó állomások épülnek, nemzetgazdaságilag kiemelt beruházás keretében.

  Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán közölte, hogy a kormány 22,2 milliárd forinttal egészíti ki az ideiglenes határzár építésére, valamint a migránsok átmeneti elhelyezésére fordítható költségvetési keretet; így a korábban az ideiglenes határzár anyag- és technikai költségeire elkülönített 6,5 milliárd forinttal együtt idén összesen mintegy 29 milliárd forint jut a probléma kezelésére.

  HVG
  kerites5.jpg
   
  vica52, Kicsi Fecske és Éva Kismadar kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2015 Augusztus 1.

  1. setni
   setni
   Most őszintén miért akarná valaki szabotálni az építkezést? Nem kell ellenőrzés nélkül bejönni egy országba sem.
   Csak azt nem tudni mennyire lesz eredményes az építkezés. Tegyük fel mindenki a határellenőrzésnél jön be de mit csinálunk több ezer vagy ne adja isten több tízezres tömeggel,látni hogy csehországban is folyamatos lázadások vannak a táborokban követelik hogy engedjék őket tovább ..szép kis menekültek... akik ezért törnek zúznak.
  2. tng1
  3. Bezsongár_királyfi
   Bezsongár_királyfi
   Biztos olyasmire gondolnak, hogy amint a Greenpeace odamegy egyes helyekre ami nem tetszik neki és ott rombolni kezd, ahhoz hasonlóan majd a kerítésellenzők kimennek oda a határra és lerombolják a kerítés valamely részét tiltakozásképpen.
   Jaszladany és Ernoe kedveli ezt.
  4. Ernoe
   Ernoe
   Egy szemernyit nem vagytok mások mind akik a hozzám hasonlot már Györnél levették a vonatrol mert nem volt "határsávi-igazolványom". Engem az bosszant, hogy kriminalizáljátok azokat akik az életüket is kockára teszik a szabadságuk érdekébe.
   -

   -
   Hangsulyozom, egy börtönböl kitörni nem számit büntetendö cselekménynek. (Természetesen csak jogállamban, diktaturákban más erkölcs uralkodik)
   -
   Nem megmondtam, hogy egy kerités nemcsak egy irányban egy akadály? Még azok sem látogathatják meg akiknek a pénzén huzták fel. :)
   -
   Mi a biztositék arra, hogy a jövöben nem ezzel fogják visszatartani a fiatal orvosokat, mérnököket, hogy ne menjenek oda ahol jobban megfizetik öket?
   -
   A kerités nem egy egyszeri kiadás, ott még gereblézni fognak, kamerák jönnek amit ellenörizni, karbantartani kell. Az ember képes megmászni a Chomolungmát, a Kilimandscharot, a Mount Everest pusztán kiváncsiságbol, akkor egy jobb élet reményében nem fog visszariadni egy keritéstöl akár menyi szögesdrotot akasztunk rá.
   Melitta és setni kedveli ezt.
  5. setni
   setni
   De ha nem akarnak regisztrálni itthon, akkor mit kellene csinálni??
  6. Jaszladany
   Jaszladany
   Jaja, mint pl. Szerbiában, Macedóniában, meg Bulgáriában.
   Ajuda67 és FeketeFarkas kedveli ezt.
  7. Ernoe
   Ernoe
   De fellengzös lettél kedves Jászladány, én még emlékszem idökre amikor a Dinar egy jobb fizetöeszköz volt mind a Forint, a déli szomszédunk volt a kapu a szabad világ felé... :)
   -
   Legyél szerényebb, a szerencse forgando, még nagyon könyen el-driftelhetünk egy nemkivánatos irányba, a politika elöszele sajnos már érzödik. ;)
  8. Jaszladany
   Jaszladany
   Kedves Ernoe, senki sem kriminalizálja őket.
   Engem is bosszant, hogy a szerencsétlenek megveszik a vonatjegyet Bécsig, és Győrnél leszállítják őket a vonatról. Ez nekünk se jó, meg nekik se, csak az osztrákoknak meg a németeknek. Miattuk kell szívatnunk ezeket a nyomorultakat.
   Kampányolj Merkelnél, hogy szóljon Orbánnak, engedjük a bevándorlókat nyugodtan hozzátok, és biztos lehetsz benne, hogy ingyen is elviszik innen őket a magyar hatóságok akár Berlinig is.

   Miért teszel úgy, mintha a magyar kormány akarná mindenáron visszatartani őket? Azt hiszed, érdekli Orbánékat, hány arab vándorol be Németországba? Ostoba Úniós szabályozásoknak kell eleget tennie, nem jókedvükből kergetőznek itt a rendőrök meg a közterületesek ezekkel a határon átszökött idegenekkel. Gondolhatod, hogy a rendőröknek lenne hasznosabb dolguk is!

   A németek adták ki az ukászt, hogy ne engedjük be az Únióba a bevándolókat. Ezzel gyakorlatilag a magyar kormányra bízva, hogy védje meg az egész Únió határát.

   Ez pont olyan, mint hogy az angolok kiadták a kamionosoknak, hogy ne engedjék a bevándorlókat a kamionjaikra felmászni, bemászni, mert 2 ezer fontra bírságolják meg őket, ha tudtukon kívül bevándorlókat visznek át Angliába. Magyarul: védjék meg a kamionosok Anglia határait a bevándorlóktól, védjék meg a kamionjaikat, magukat, stb. Marhajó!
  9. Jaszladany
   Jaszladany
   Ernoe, ne aggódj az orvosok és a mérnökök miatt, azok, ha menni akarnak, úgyis mennek, ha van kerítés, ha nincs.
   Ajuda67 és Bezsongár_királyfi kedveli ezt.
  10. Jaszladany
   Jaszladany
   Milyen driftre gondolsz, aminek következtében a magyarok Szerbia felé akarnának emigrálni?
   Ajuda67 és stencer kedveli ezt.
  11. Ernoe
   Ernoe
   Politikai irányra gondolok nem geografiaira.
   -
   De ha már ujra csevegünk, épp most kaptak el két magyar "ember-csempészt" Szlovákiában.
   A teherautojukon 81 Pakisztáni és Sziriai utazott, több család 20 gyerekkel. Az autovezetöt kiadták a Német rendörségnek.
   -
   Elgondolkodtato, "embercsempészek" (jaj de csunya szo) mindig is voltak, pénzt is szedtek csakhát már hozzávoltunk szokva az utobbi idöben, hogy az Ostblock-bol nyugatra csempészök egy negyed évszázad ota hösként voltak tisztelve. :(
   -
   tornando, setni és Jaszladany kedveli ezt.
  12. Jaszladany
   Jaszladany
   Ami most folyik ezzel a migránshullámmal, főleg Calais-nál, egyértelműen felfedte az Európai Unió védtelenségét. Nincs határőség, nincs katonaság, nincs honvédelem, nincs semmiféle koncepció, ami az Únió védelmére ki lenne dolgozva.

   Kamionosokra, meg a Csalagútat üzemeltető társaságra bízzák Anglia védelmét? A skandinávok meg a németek pedig az olaszokra meg a görögökre? Meg ránk?
   Ha az ISIS Hummerei masíroznának át a határon, ki állítaná meg őket? Irénke, a határvadász?
   Ajuda67, setni, stencer és 1 másik tag kedveli ezt.
  13. Jaszladany
   Jaszladany
   Így néz ki most az Európai Unió is!
   "Ha ezt megneszelik a vizigótok!" :D (Félek, hogy már megneszelték!)

   Ajuda67, cdurmol és setni kedveli ezt.
  14. Bezsongár_királyfi
   Bezsongár_királyfi
   Az EU egyszerűen egy bohóc-testület, mindigis mondtam. Annyifelé húz ahány tagja van, sőt többfelé mert az országokon belül is sok politikai párt van, és nem tudnak felülemelkedni a hülye kis pitiáner önérdekeiken, a leendő Európai Egyesült Államok létrejötte érdekében.
   Ajuda67, setni és Jaszladany kedveli ezt.
  15. qmpp
   qmpp
   Az EU egy puha pöcs bagázs. Merkel elővehetné a tökösebbik énjét (ha van neki). Az angolok csak szívjanak, ők megérdemlik. Szétgyarmatosítottak anno mindent, most visszakapnak belőle. Kevés olyan mocskos népség van a bolygón, mint ők.
  16. kágyula
   kágyula
   Szervusz Jászladány ,
   nem is tudom mikor volt olyan , hogy valakit akinek érvényes vonatjegye volt Bécsig -Györben a vonatról levettek ?! Mert vonatjegyet Bécsbe , ha emlékezettem nem csal csak érvényes odaszóló útlevélre kaptál , már mint az én idömben ilyen volt a helyzet . Azt meg mindenki tudta , hogyha Györ, Sopron ,Szombathely és más határ vidéki városba vagy annak környékér akart utazni annak Határsávi belépöt kelett beszereznie a rendörségen . Aztán akinek nem volt az valószinüleg nem "rokon" látogatóba" ment .
   Jaszladany kedveli ezt.
  17. Ernoe
   Ernoe
   -
   Nem tudom miért sirod vissza a katonaságot? En örülök annak, hogy a keleti- és a nyugati megszállocsapatok kivonultak, hogy a határokon nincs szögesdrot, hogy akár egy karton Bordeaux-ot is magammalvihetek a rokonaimnak, ismeröseimnek magyarországra.
   -
   A konceptio leegyszerüsödött, ami az egyik országban büntetendö cselekmény az a másik országban sem akceptált. Kell ennél több? Honvédségre, határörségre ellenséges nationalista államoknak van szüksége.
   -
   Te még a Holdban élsz kedves Jászladány? :)
   -
  18. Jaszladany
   Jaszladany
   Abszolút egyetértek!
   Ennek a káosznak és összevissza nyilatkozatoknak is köszönhető a mostani migránshullám. Mert pl. miközben Cameron habzó szájjal ismételgeti, hogy ne jöjjön Angliába egyetlen illegális migráns se, mert mind haza lesz paterolva, addig a Daily Mail ilyen cikkeket hoz le online a boldog szudáni migránsról, aki egyetlen cent nélkül jutott el Angliába az örök jólét és biztonság földjére, ahonnan most ragyogó arccal integet a többieknek: gyertek csak, itt nagyon jó!

   http://www.dailymail.co.uk/news/art...train-rides-Europe-wants-family-join-him.html

   Döntsék már el, hogy mehetnek a szudániak, vagy nem mehetnek, akiket amúgy anno ők gyarmatosítottak!
   Utoljára módosítva: 2015 Augusztus 2
  19. Jaszladany
   Jaszladany
   A híradóban hallottam a minap, hogy a migránsok megveszik a vonatjegyet Bécsig, és Győrnél leszállítják őket.
   Ma már nem kell útlevél ahhoz, hogy Bécsbe utazz.
   stencer kedveli ezt.

Megosztás