Határzár: több százezres bírság jár a kerítésépítés szabotálásáért

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2015 Augusztus 1.

Melitta - 2015 Augusztus 1, 12:29
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  300 ezres bírság jár annak, aki akadályozza a kerítés épülését, 50 ezer annak, aki egyáltalán megközelíti a kerítést - rendelkezett a kormány. A határzár megépítésének Orbán Viktor által kihirdetett határideje augusztus 31-e.

  Akár 300 ezer forintos bírság is kiszabható arra, aki az ideiglenes biztonsági határzár építését akadályozza - az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

  A jogszabály szerint aki az ideiglenes biztonsági határzár építési vagy karbantartási munkálatai során, az ideiglenes biztonsági határzár területén szolgálatot teljesítő hivatalos személyek, vagy az ott munkát végzők be- és kijutását, illetve az ideiglenes biztonsági határzár területére tartó hatósági vagy szállító járművek be- és kijutását akadályozza, 300 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezhető.

  Emellett az ideiglenes biztonsági határzár területének védelme érdekében rögzítik, hogy aki a területre az építési vagy karbantartási munkálatok során illetéktelenül belép, 50 ezer forint közigazgatási bírsággal sújtható. Aki az ideiglenes biztonsági határzár területén az ott folyó építési, telepítési munkálatok akadályozása céljából bármilyen tevékenységet végez, 150 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezhető.

  Orbán Viktor miniszterelnök múlt szombaton az erdélyi Tusnádfürdőn jelentette be, hogy augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán.

  A mostani Közlönyben jelentették be azt is, hogy a Baranya megyei Martonfán és a Zala megyei Sormáson új ideiglenes befogadó állomások épülnek, nemzetgazdaságilag kiemelt beruházás keretében.

  Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán közölte, hogy a kormány 22,2 milliárd forinttal egészíti ki az ideiglenes határzár építésére, valamint a migránsok átmeneti elhelyezésére fordítható költségvetési keretet; így a korábban az ideiglenes határzár anyag- és technikai költségeire elkülönített 6,5 milliárd forinttal együtt idén összesen mintegy 29 milliárd forint jut a probléma kezelésére.

  HVG
  kerites5.jpg
   
  vica52, Kicsi Fecske és Éva Kismadar kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2015 Augusztus 1.

  1. Jaszladany
   Jaszladany
   Az én véleményem is.
   Igen, akkor kezdtünk neki ész nélkül a kerítésnek, amikor az osztrák lezárta a határát az olaszok felé. Betojtunk, hogy felénk is lezárja.
   Mert ilyet lehet, de dublini egyezményből kilépni nem lehet.
   cdurmol és Ajuda67 kedveli ezt.
  2. Ajuda67
   Ajuda67
   sirion01 és Jaszladany kedveli ezt.
  3. cdurmol
   cdurmol
   Dupla költség, fele öröm. Így alakul, ha a kormányfő a szakemberek véleményével szemben politikai nyilatkozatokat tesz.
   sirion01 és Jaszladany kedveli ezt.
  4. Ajuda67
   Ajuda67
   Ha tízezret megfog novemberig, azokat sem pakolják vissza.
   És ha még emögé húzzák fel a nagyot, az már úgy elég stabil lesz.
   cdurmol, sirion01 és Jaszladany kedveli ezt.
  5. cdurmol
   cdurmol
   http://www.origo.hu/itthon/20150807-kerites-migransok-hatarsertes-asotthalom-hatarzar-rendorseg.html
   Naná, hogy átvágták.

   Valaki magyarázza el nekem legyen szíves a hivatalos belépéstől való iszonyodást! Miért jobb ddrótvágókkal felszerelkezve árkon, bokron, faágakon bukdácsolva, térdig patakban gázolva jönni, mint úton, legálisan. A menekülttábor így is úgy is esélyes, ha illegálisan jön, még a törvénnyel is számolnia kell. KINEK jó ez? MIRE jó ez? Hová vezet ez?
   Szerbiába hol és hogyan jutnak be?
   Utoljára módosítva: 2015 Augusztus 7
   setni kedveli ezt.
  6. Ajuda67
   Ajuda67
   A válasz a regisztráció.
   Mindennek a rákfenéje.
   Ha itt regisztrálunk, mi bírálhatunk, addig itt kell(ene) maradnia. Sőt, ha jól sejtem, tekintve a nemrégi dicső hatvanezres menekültosztogatást, utána is itt kellene maradnia. Ebben nem vagyok százig biztos.
   Ha már elkapták, akkor viszont muszáj beadnia a menekültkérelmét, másképp ha nincs varázsszó, sipirc kifelé.
   Ellenben ha bozótol, és átjut Ausztriába, netán Németországba, az ottaniak regisztrálják, és máris felcsatlakozhat a bőkezű nyugat cociális rendszerére.
   És várja a Kánaán.
   Ahol aztán majd marhára meglepődnek. Főleg most. Lassan már épületeket eistandol a német menekültügy.
   Szerbiába is úgy jutnak, mint ide. Csak szerbiát még nem kötik az Uniós szabályok.

   Minket meg de.

   "Júliusig 718 menedékkérőt vett át hazánk a dublini egyezmény alapján. Új tábor épül Kiskunhalason.
   Tízből kilenc esetben azért szüntették meg az év első felében az előzetes menedékjogi eljárásokat, mert a kérelmező ismeretlen helyre távozott."


   http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/a-menekultek-tobbsege-eltunik-1298961
   Utoljára módosítva: 2015 Augusztus 7
   cdurmol és sirion01 kedveli ezt.
  7. cdurmol
   cdurmol
   Akkor sem értem. Az EU-n belül szabad mozgás nincs? Regisztrálták Magyarországon, kisvártatva megjelenik Németországban, hogy ő ott akarna...
   Annak meg, hogy ki menekült, kit kell visszazsuppolni a feladóhoz, majdnem egyforma kritériumai vannak az egyes országokban . Akit Magyarországon nem fogadnak el menekültnek, azt Németországban sem fogják elfogadni. (Gondolom én.) Tehát nem annyira lényeges, hogy hol regisztrál. Akit elküldenek, azt mindenhonnan elküldik, aki meg maradjon, az majd kiválasztja magának, hogy hol szeretne maradni. A kezdeti időben elképzelhető, hogy a szociális ellátó rendszerek különbözősége számít. De ez nem tart soká, amint a menekültnek elfogadott ember a saját lábára áll, már nincs jelentősége, hol regisztrált.
   Szóval nem értem.
  8. cdurmol
   cdurmol
   https://www.facebook.com/pages/El-Camino-de-Balkan/1615912192018449
   Így kellene nekünk is!
   A menekültekkel jön végig a Balkánon a görög- macedon határtól. Ma volt az első bejegyzése.
   Vajh azt miért hagyja ki, hogy Görögországba hogyan jutnak be, ha már igen előzékenyen buszokkal szállítják őket a macedon határra, ahol még híd is könnyíti az illegálisok útját?
   Ajuda67 kedveli ezt.
  9. Ajuda67
   Ajuda67
   Van neked, meg nekem szabad mozgás, azért van schengen. Nincs a menedékkérőnek. Neki itt kellene maradnia, mert nekünk van jogosultságunk (inkább kötelezettségünk) rá, hogy elbíráljuk az ügyét.
   Ha tovább megy, az az ország, ahol bejelentkezik, megteheti, hogy bírál helyettünk, de nem kötelessége. Hat hónap után meg már vissza sem adható a regisztráló országnak.

   Abban, hogy a menekült majd oda megy lakni, ahova akar, nagyon nem vagyok biztos. Szerintem nem. Ha úgy lenne, nem kellett volna az Olaszoktól, meg a Görögöktől osztani őket.
   cdurmol kedveli ezt.
  10. cdurmol
   cdurmol
   Akkor a menekültekből másodrendű állampolgárok lesznek? o_O
  11. Ajuda67
   Ajuda67
   A görögök mentik őket. Vízből. Az olaszokkal együtt.

   Köszi ezt a linket, érdekes lesz, figyelni fogom.
   cdurmol kedveli ezt.
  12. Ajuda67
   Ajuda67
   Nem lesznek állampolgárok. Menekültek.
   Maradnak a saját országuk állampolgárai, ahová hazamennek, ha rendeződik a helyzet.
   cdurmol kedveli ezt.
  13. cdurmol
   cdurmol
   Gondolod?!
  14. Ajuda67
   Ajuda67
   Ez a törvény. :) Még az sem lesz állampolgár, aki itt születik.
   Nálunk ez nem úgy működik, mint pl az USA-ban.
  15. Melitta
   Melitta
   A lagerek az egy gyujto egy menedekhely, ahonet lehet beadni a bevandorlasi kerelmet a valasztott orszagba.
   Canada is minden lagerbol fogad menekulteket.
   Aki megkapja az engedelyt a beutazast pl nemetorszagba, vagy barmely Eus orszagba az legalisan lesz mar ott es minden orszagnak meg vannak a feltetelei az allapolgarsag felvetelehez.
   A lagerekbol valasztanak a quta szerint is. Biztonsag, hisz le vannak ellenorizve, sokan mar iskolaba jarnak a varakozasi ido alatt, egeszsegugyi szures is megtortent, es lagerekbol elfogadottak helyere jonnek az ujak akik vegig csinaljak a hivatalos procedurat.
   Canadaba 3 ev utan lehet beadni az allampolgarsagi kerelmet, kb 1 evig ulnek rajta es utana behivjak elbeszelgetnek vele van egy kisebb vizsga tortenelem foldrajz gazdasag, politikai stb es kozlik hogy elfogadtak es van egy hiatalos ceremonia eskutetel egy kis party es allampolgarra lett a kerelmezo.
   Ez az allampolgarsag ugyan az mint az orszag lakosainak , nincs ketfele allampolgarsag. Egyenlo jogok illetik meg szavazhat, es az uj utlevelevel oda utazhat ahova az adott orszagnak van utazasi lehetosege.

   Usaban ha feketen valaki szulni megy oda , a gyerek allampolgar de a szuloknek ezzel nincs meg a tartozkodasuk. Tehat ha el kell hagyni az usat mert feketen vannak kint, a gyerek maradhat, de a szulok nem. Altalaban nem hagyjak itt a gyereket hanem hazaviszik.A gyerek 18 eves koraban visszajohet es teljes jogu allampolgar.
   Utoljára módosítva: 2015 Augusztus 8
  16. sirion01
  17. setni
  18. tornando
   tornando
   (politikában)Performance -nak hívják azt amikor a hatalom nem hallgat másokra
   Jelképes cselekedetre van csupán lehetőség
   A linkeden elhangzott mondatnak van/volt szokott lenni, némi alapja
   Befogadóállomás
   Legfeljebb 1000 embert legfeljebb egy napig őrizhetnek
   Aztán agyő menj nyugatra
   Utoljára módosítva: 2015 Augusztus 15
  19. setni
   setni
   Igen hisz volt már Békeharc....most meg a fidesz folyamatosan harcban áll vagy a bevándorlók vagy az illiberálisok vagy a rezsi ellen. A lényeg a harc.
  20. tornando
   tornando
   Kihagyták és te is a IMF Nemzetközi valutaalapot, meg a bankárokat
   Meg még nekem se jut eszembe kik voltak már ellenségkép elég
   Aztán agyő menj nyugatra
   setni kedveli ezt.

Megosztás