Határzár: több százezres bírság jár a kerítésépítés szabotálásáért

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2015 Augusztus 1.

Melitta - 2015 Augusztus 1, 12:29
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  300 ezres bírság jár annak, aki akadályozza a kerítés épülését, 50 ezer annak, aki egyáltalán megközelíti a kerítést - rendelkezett a kormány. A határzár megépítésének Orbán Viktor által kihirdetett határideje augusztus 31-e.

  Akár 300 ezer forintos bírság is kiszabható arra, aki az ideiglenes biztonsági határzár építését akadályozza - az erről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

  A jogszabály szerint aki az ideiglenes biztonsági határzár építési vagy karbantartási munkálatai során, az ideiglenes biztonsági határzár területén szolgálatot teljesítő hivatalos személyek, vagy az ott munkát végzők be- és kijutását, illetve az ideiglenes biztonsági határzár területére tartó hatósági vagy szállító járművek be- és kijutását akadályozza, 300 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezhető.

  Emellett az ideiglenes biztonsági határzár területének védelme érdekében rögzítik, hogy aki a területre az építési vagy karbantartási munkálatok során illetéktelenül belép, 50 ezer forint közigazgatási bírsággal sújtható. Aki az ideiglenes biztonsági határzár területén az ott folyó építési, telepítési munkálatok akadályozása céljából bármilyen tevékenységet végez, 150 ezer forint közigazgatási bírság megfizetésére kötelezhető.

  Orbán Viktor miniszterelnök múlt szombaton az erdélyi Tusnádfürdőn jelentette be, hogy augusztus 31-éig megépül a kerítés Magyarország déli határán.

  A mostani Közlönyben jelentették be azt is, hogy a Baranya megyei Martonfán és a Zala megyei Sormáson új ideiglenes befogadó állomások épülnek, nemzetgazdaságilag kiemelt beruházás keretében.

  Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán közölte, hogy a kormány 22,2 milliárd forinttal egészíti ki az ideiglenes határzár építésére, valamint a migránsok átmeneti elhelyezésére fordítható költségvetési keretet; így a korábban az ideiglenes határzár anyag- és technikai költségeire elkülönített 6,5 milliárd forinttal együtt idén összesen mintegy 29 milliárd forint jut a probléma kezelésére.

  HVG
  kerites5.jpg
   
  vica52, Kicsi Fecske és Éva Kismadar kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2015 Augusztus 1.

  1. cdurmol
   cdurmol
   A kerítés gondolatának felmerülésétől kezdve figyelem, hogy melyik pártnak van konstruktív tippje. (Nem az, hogy mi nem jó, hanem az, hogy hogyan lenne jó. Mondjuk kivétel az a tipp, hogy fogadjuk be Európába a Közelkelet lakosságát. ) Titkos vágyam, hogy a következő választáson arra a pártra szavaznék. Még nincs jelöltem... :(
   setni kedveli ezt.
  2. tornando
   tornando
   Mit vársz ott tippet ahol nincsen megoldás?
   Dobjanak össze a G8-ak néhány üzemet, szüntessék meg a háborús övezeteket
   Még javaslom a Bilderberg-csoport tagjaihoz való elszállásolást
   Vagy imádkozzon minden hívő csodáért
   ----------------------
   Na David Cameron bemondta a nagyokost:
   Meg kell állítani a migránsok beözönlését
   Többet kell tenni azoknak az országoknak a stabilizálásáért ahonnan indulnak
   MTV1
   Utoljára módosítva: 2015 Augusztus 15
   cdurmol kedveli ezt.
  3. cdurmol
   cdurmol
   Én nem értek a kérdéshez, nem tudom, mi lenne a megoldás. A politikusok feltehetően nálam jobban értenek hozzá, tőlük azért tippeket várnék. Lehet, hogy akkora khm... khm... csacsiság, mint a kerítés, de az legalább tipp a megoldásra, és nem olyan álhumanizmus, hogy fogadjunk be mindenkit, ne várjuk el tőle, szegénytől, hogy kikerülje a haszonnövényekkel beültetett területet, adjunk ételt, ha eldobja is, és segítsük azt, aki tíz - tizenötezer eurót bírt költeni, hogy ide eljusson.
   setni kedveli ezt.
  4. tornando
   tornando
   Az alábbi minden politikusosra igaz
   Ha hazánk béli, ha nyugati
   A valóságos helyzet nem jó felmérése, ha csupán humanizmusra való hivatkozások jelennek meg!!
   Ezért az ál-humanizmus mondatoddal egyetértek
   A tippek amik nem vezetnek semmire azok ál-tippek és pénzbe kerülnek
   Hangzatos kirakati megoldások épp úgy politikai taktika részei mint annak támadása
   Hogy mennyit költött addig egy migráns amíg valameddig eljut
   Az nem jó érv,hiszen a van-ból volt lesz egyszer.
   A teljes út hónapokig tart.Most ha egy utazáskor elfogy a pénz akkor ismét nincstelenné válik.
   Ez nem kéjutazás.Mégis enni kell rendszeresen
   Utoljára módosítva: 2015 Augusztus 16
   cdurmol kedveli ezt.
  5. cdurmol
   cdurmol
   Nézd, hogy ki mire költi a pénzét az magánügy. Ha elitta, elkaszinózta a családi vagyont, vagy a fél világon áthurcoltatta magát a pénzen kétes alakokkal, és itt áll éhesen és nyomorultan, akkor megetetni bármikor hajlandó vagyok. De ne rajtam követelje, hogy emberhez méltó életet biztosítsak neki, mert arra nem vagyok hajlandó. Tegye meg maga. De ne az én rovásomra.
   Utoljára módosítva: 2015 Augusztus 16
   setni kedveli ezt.
  6. kágyula
   kágyula
   Szervusztok ,
   pont ma reggel mutatta a Német TV hogy épül az " átkozott " határ Magyarországon , mondta a Hirbemondo - Bildenber ámulatos emberke , hogy ugye Magyarország volt aki lebontotta a kerités ma meg Ö állitja fel . De aztán jött a helyi riporter aki helyszinni tudositás mutatott be Szerbiából ahova Görögországból érkeznek Macedonián át a menekültek , hogy Taxival szállitják öket a Magyar határhoz ! Aztán megnött a drotvágó ollok árusitása és bemutatott tartanak a Szerbek hogyan lehet takarok segitségével a drotkeritést leküzdeni !? Aztán ugye még kiegészitette a riporter , hogy ugye mivel Magyarország az utolsó tag a Schengeni szerzödés szerint igy neki kötelessége hatetszik hanem megakadályozni az "illetéktelenek" bejutását az EU területére . Akkor most kérnék tájékoztatott az itteni meg a Brüsszeli illetékesektöl , hogy most ez hogyan is van ??? Most Magyarország teljesiti e az elöirtakat , vagy csak ugatunk mert Orbán nem tetszik és más kell ???
   setni és cdurmol kedveli ezt.
  7. tornando
   tornando
   Természetesen ne rajtad, ne rajtam hanem azokon akik miatt alindul
   cdurmol kedveli ezt.
  8. Ernoe
   Ernoe
   Kedves Gyula
   -
   Elöitéletekkel utaztam Mo.-ra, ezt szerettem volna leépiteni. Nos egy het országjárás után mondhatom, hogy az aluljárokban csak magyar koldusokkal találkoztam akik "illendö modon" irredenta (mindenesetre magyar-notákat) énekeltek, valoszinü, hogy ne tévesszék öket össze a rádiobol olyan jol ismert "siheder haddal", igy nem volt alkalmam menekülteknek pénzt csusztatnom a zsebükbe.
   -
   Különösen megvoltam döbbenve az állami adokbol jövö hirek hallatán, ugy a rádioban mind a TV-ben nem hallani másrol, mind "betolakodokrol" akiket elkap a rendörség, akik egy nagy nagy veszélyt jelentenek a keresztény világunkra, a hangulat olyan mind amilyen Orson Wells "The invasion from mars" rádiojátéka idelyén lehetett.
   -
   Ez a háburkat elökészitö heccelésre emlékeztetö hirszolgáltatás teszi ki a magyar hirek 70%-át, utána jön a "jobban teljesitünk" propaganda ami a sztahanovista munkaerkölcsöt probálja felgyujtani az emberekbe, kudarcokrol, hiányisságokrol, nehézségekröl nem hall az ország, kivéve ha a dolgok mögé nem lehet egy külföldi hatalmat, egy népcsoportor hozzárendelni.
   -
   A maradék idö pedig arra van kihasználva, hogy a kereszténységhez valo hozzátartozásunk legyen erösitve, ehez még azt sem találják nevetségesnek, hogy a levegö páratartalmátol nedves mariaszobrot isteni jelnek, "könnyezö madonnának" nevezzenek, a rádiobemondo nyilvánosan köszönetet mond az istennek a "csoda" miatt. :(
   -
   Eddig haragudtam a beszélgetöpartnereimre az egyoldaluságuk miatt, ma látom, hogy nehéz kikerülni az agymosást ott ahol ilyen egyoldaluak az informatiok.
   -
   Gyulám, hallgassál meg külföldi adokat, hireket, számold össze hány féle téma, hány féle vélemény hangzik el ott. Nyugaton az ujságirok feladata nem, hogy a politikussal együtt duruzsoljon, nyugaton minden politikusnak felkell kötnie a nadrágot ha egy ujságiroval beszél mert az ujságirok kritikusak, a céljuk kinos kérdések feladása.
   -
  9. kágyula
   kágyula
   Szervusz Ernoe ,
   na az utolsó bekezdésedet megtarthattad volna magadnak az újságirodaiddal együtt . hazug banda Tisztelet a kivételnek !! Kiváncsi vagyok azokra az általad nevezett kritikusra , ja az igaz Putinal szembe az 200% meg a Grörögökkel is ja azzok meg Kommunisták voltak eddig :rohog:. Magam olvasok néha néha és már nem a Joffe úr féle újságot az vissza mondtam .
  10. Ernoe
   Ernoe

   -
   "Ha én kapu volnék...." vannak dalok amik nem vesztettek a jelentöségböl.
   Melitta kedveli ezt.
  11. tornando
   tornando
   Meg van még az a kerítés?Lebontották?
   Már a kormány se veri a nyálát.
   Ha nem lesz téma még le is bontják vagy elrozsdásodik mint a vasfüggöny.
   Óvodásokat se visznek, éltetni szavalni?
   Ernoe kedveli ezt.
  12. Melitta
   Melitta
   Ugy nez ki meg van a kerites , csak a hatarvadaszokat kapta el a szapora, egyszerre 40-50 ember ha egyiranyba jar azonos idobe vajon nekik van-e Wc ami higenikus mert a muszak valtok is elkaptak a szaporat....lotas futas lehet a hatarnal....

Megosztás