Hazafelé az iskolából

buda

Új tag
Hazafelé az iskolából...Igen kalandos utakon járhatnék haza, óriási kerülőkkel, időt emésztő
csavargással. Írhatnék
betűket gyorsfolyású patakra, várnám mikor lesz mondat belőle. Szelídíthetnék rókát ( vagy boát ), de micsoda felelősség. Arcomat tapaszthatnám, nehéz, fülgombaszagú ricsajban a Westend AbOroginal kirakatára. Klassz csizma kéne! Felülhetnék a repülőre. Vagy, megnézhetném a Zöldpardont nappal. Lógathatnám kicsit borzongva a lábam a Libegőn. Megnézhetném tényleg van-e Grand-canyon. Ülhetnék jó meleg vízben, szundikálva, mint a Baraka majma. Elutaznék EMINEM koncertre és csápolnék ahogy a kezemen kifér, de szállhatnék is csak úgy, csak úgy. Vehetnék egy cicát, egy cirmosat. Olyan cuki kerekfejűt, meg minden…de, ha legalább egy arany hörcsög volna! Apukám szerint szemüveg kell nekem, mert a távolságot üveggolyóval nem lehet elkapni… Erről jut eszembe, hogy Apukám húga, általános első osztályban, az első napon fantasztikusan szerepelt. A tanár nő megkérdezte az osztályt, hogy tud-e valaki valamit Petőfi Sándorról. Hát Juditka jelentkezett és ezt mondta: - „ Én úgy tudom, hogy Petőfi Sándor, szokott néha gatyában is táncolni..”
Persze nevetgélek rajta rendesen, mintha most hallottam volna először.
Ennyi fért abba a 60 másodpercbe, míg az iskolából haza értem.
Itthon vagyok. Egy ideig teszek-veszek, átgondolom a mai napomat, hogy mit csináltam jól, mit rosszul, hogy máskor tanulhassak belőle. Várom haza apukámat. Tanulok, hogy a fennt írt vágyaim beteljesedjenek. Elmosogatok, hogy apukámé is beteljesedjen. Az alján lévő menzaiszapot nem bírtam leküzdeni a lyukon, de szerencsére megjött Apa. Jól érezzük magunkat együtt. Elmesélem neki a történteket, beszélgetünk. Neki is van mindig valami sztorija amit hülyéskedve elő ad. Valószínűleg ma is megemlíti, hogy kezdjem el olvasni a Bibliát. Aztán kicsit uzsonnázunk, közben Apa el kezd főzni valamit, szakirodalom mellőzésével. Jól főz! Én rádiót hallgatok a számítógépemen, persze nem a Kossuth-t, ugyan is reggel az a kötelező. Kis pihenő után folytatom a tanulást. Ha matekban elakadok és segítséget kérek Apa azonnal eldobja a fakanalat, veszi a kalapját és hármassával szedi a lépcsőt…Amikor a tömkomm-hoz érek, már lelkesebb. Vett nekem egy szakkönyvet is. Fotósok könyve. TV-t nem nagyon nézek, mert idő sem marad rá, meg nincs bekötve a kábel.
Elintézek egy-két emailt, vacsora, nevetgélés, fürdés, fogmosás, nevetgélés, bepakolás, zene hallgatás, heti jelentés folytatása, puszi, fekvés. Korán kell kelni. Mese nincs.
 
Oldal tetejére