Hazassagon belul kulon kassza????

Boszi témája a 'Traccsoljunk!' fórumban , 2004 Június 17.

 1. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Szerintem a házasságban nincs "te pénzed" meg "én pénzem", hanem a "mi pénzünk"van. Emellett persze lehet mindkét félnek külön "zsebpénze" is, egy olyan összeg, amit mindig magánál tart a közösből. De lehet akár dugipénze is, amit egy-egy alkalomra (pl. születésnap, házassági évforduló), vagy nehezebb időkre magának vagy a családnak félretesz.
  De ha két ember teljesen külön kasszán van, ott valami hibádzik a házasságban.
   
  Csabianya kedveli ezt.
 2. Csabianya

  Csabianya Állandó Tag

  De ha két ember teljesen külön kasszán van, ott valami hibádzik a házasságban.
  Ez tény számomra elfogadhatatlan. Mindkettőnk annyi pénzt tart magánál a közös kasszából, /persze,ha van miből/,hogy ne maradjon az utcán egy fillér nélkül. Kisfiam zsebpénze az általunk "talált" százasok, kétszázasok gyűjtögetése, amit még az én gyerekkori nyelves kutyaperselyemben gyűjtöget.

  csanya
   
 3. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Kedves csanya, ha elolvastad a fenti hsz-emet, én is ugyanazt írtam, amit Te. Ti is a "közös" kasszából vesztek ki magatoknak, tehát közös kasszán vagytok, és nem külön kasszán.
   
 4. Csabianya

  Csabianya Állandó Tag

  Az első mondatodat idéztem, a többit a saját "kútfőmből" tettem hozzá.
  A lényeg ugyanaz, ne vesztegessünk több sort rá.

  csanya
   
 5. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Bizony mondom, hogy én a külön kasszának vagyok a híve. Természetesen vannak közös költségek, nem sorolom. A gyerekre fordított költségek is megosztódnak. Nem kell mindent és mindig kifillérezni, ez érthető. De jó betartani a nem leírt, de kimondott szabályokat. Mert a pénz miatt lehetnek gondok...
  G.B.
   
 6. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  *
  Pontosan így gondoltam én is.
  G.B.
   
  hangay13 kedveli ezt.
 7. MrMilkman

  MrMilkman Állandó Tag

  "Ja és hogy miért vesztem össze a mamával? Mert most jöttem rá, hogy 30 éve különkasszán vagyunk és fogalmam sincs, hogy mennyit keres. Na ezen... "

  Viszont egyre gyakrabban hallom hogy a parok sajat erszennyel gazdalkodnak a hazassagon belul. En ha tobbet keresnek a paromnal vagy ha kevesebbet, ragaszkodnek a kozos bankszamlahoz. En vagyok a maradi vagy a vilagon mar a "kozosben" is mindenki onallo akar lenni?? Miert kene hogy a penz tabu legyen egy parkapcsolaton belul???
  ---

  Érdekes számomra a hozzászólásokban irtak, de főleg (2004-ben), több mint 14 évvel ezelőtt irt téma inditója, mondhatni a vég kezdetét előre jelző mondatok.
  2004 óta sok, a statisztikai adatokra hivatkozó cikkek, műsorok az egyre növekvő számú válásokra (40-60%) hivják fel a figyelmet, ill. a "boldog időkben" (1-4 év alatt) összegyűjtött "közös anyagi, gyermek szerzemények" a másiktól történő ellopásának trükkjeit hirdetve. Azaz "ha megházasodsz, már akkor kezdj felkészülni a válásodra"! Ezeket a hireket még turbózza az egyre szaporodó (mind a hires emberek, mind a saját környezetünkben) tapaszalt 1-2 év utáni, "már kihült a kapcsolat, elmúlt a szerelem varázsa" szlogenek használata indokként a válásokra.
  Ugyan akkor, ha mindeni "önálló" akar lenni, maradni, (külön kassza, külön élet), akkor minek házasodik meg, majd pár év múlva válik el tönkre téve a másik (esetleg +1-2 gyerek) életét!?
  Akkor hogyan lehetne egyáltalán bizalomról beszélni, gondolni a "mai világban"?
   
 8. Bobobaba

  Bobobaba Állandó Tag

  Én 15 éve élek a férjemmel, három nap után költöztünk össze, és soha nem volt kérdés, hogy a kassza közös. Szerintem ha külön kassza van, az mindig valahol a teljes bizalom hiányát jelenti...

  Egyébként ezt én sem így gondoltam, amíg nem találkoztam az emberremmel. Szóval szerintem a közös kassza a természetes, de csak akkor, ha megtaláltad az igazit. Tudom, hogy ez nyálasan hangzik, de ez van. Ha probléma a "ki mennyit, mire költ", akkor ott van/lesz más probléma is. Az összes ezt megelőző kapcsolatomban külön kassza volt, és idővel ki is derült, hogy másról is külön gondolkodunk...
   
  setni és varázsdoboz kedveli ezt.

Megosztás