Hazassagon belul kulon kassza????

Boszi

Állandó Tag
Állandó Tag
Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem enged, bemutatni, vagy a megtalálásához irányítást adni olyan tartalmú anyagoknak, amelyek a copyright (szerzői jog) által védettek,
csak akkor ha a szükséges legális engedély megvan rá.






Meghokkentem Pufinak ezen a beirasan:

"Ja és hogy miért vesztem össze a mamával? Mert most jöttem rá, hogy 30 éve különkasszán vagyunk és fogalmam sincs, hogy mennyit keres. Na ezen... "

Viszont egyre gyakrabban hallom hogy a parok sajat erszennyel gazdalkodnak a hazassagon belul. En ha tobbet keresnek a paromnal vagy ha kevesebbet, ragaszkodnek a kozos bankszamlahoz. En vagyok a maradi vagy a vilagon mar a "kozosben" is mindenki onallo akar lenni?? Miert kene hogy a penz tabu legyen egy parkapcsolaton belul??? Ennyire feltik mar az emberek egymastol a sajat kezuleg megkaparintott kis vagyonukat?? :blink:
 
C

csocsike

Vendég
Nalunk kozos kasza van, egyutt keresuk egyutt koltjuk. Szerintem kulon kasza csak olyan hazassagokban letezik ahol a partnerek nem biznak meg maradektalanul egymasban , es egymas itelokepessegeben. Az ilyen csaladokban kene eljatszani azt, hogy az egyiknek nincs munkaja, jovedelme par honapig es forditva. Kivancsi lennek arra a kulon kasszara, hogy mukodik akkor
 

dialuna

Állandó Tag
Állandó Tag
Hah! <_< Nálunk előfordult hogy nekem nem volt munkám pár hónapig, a barátom azt mondta elsőre hogy én csak ne aggódjak nem lesz gond sőt akár ne is dolgozzak ha esetleg nem akarok. Eredmény pár hónapal később: nálam önértékelési zavar - kibírhatatlan viselkedés. Nála: fejemhez vagdosása, az idő előrehaladtával egyre sűrűbben hogy miért nem dolgozom (amely természetesen marha jó volt az önbecsülésemnek, hiszen közben kerestem a munkát folyamatosan, és pont ez volt az én bajom is) Azóta: van munka mindkettőnknek, pénzt közösen kezeljük problémáink számaránya visszatért a normálisba.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Csöcsikém egyszer majd elmagyarázom. Valójában jól müködik. Bizalom kérdése az egész. Elsején egyeztetünk kinek mennyi pénze van és ki fizeti ezt ki fizeti azt. Egyszerű. Persze generális kérdésekben közös a dolog...
Amikor összekerültünk nekem nagyon fontos volt, hogy a páram megőrizhesse személyiségét. Ez is beletartozott. Nem csábitok senkit, hogy utánozzon minket, de ugyérzem soha nem voltam megcsalva és fordítva.
Soha nem kérdezte még meg a nejem, ha későn jöttem haza, hogy hol jártam. Igaz általában telefonálok. Bizalom...
 

Sz.Szonja

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi a kezdetektől közös kasszán vagyunk, olyannyira, hogy az ő nevén van a folyószámla, csak neki van kártyája, de mégis arra a számlára megy a fizum. Sőt, ő kap mindent a gyerekek után is. Nem kérdezzük soha, hogy mire költ a másik, a lényeg, hogy maradjon pénz. El nem tudnám képzelni, hogy külön kasszán legyünk, mert akkor már beindulna az enyém-tied, és azt nem szeretném. Közös a "vagyon", közös a csóróság, közös minden. Ja, és sokak szemében nem vagyunk normálisak ezzel a felfogással...
 

jullan

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez egy rázos dolog...

Az elsö férjemmel közös kasszán voltunk.De sokszor a fejemhez volt vágva,hogy ö bizony mennyivel többet hoz a házhoz. Pénzben igen,de itthon én álltam mindent: a porszivozást,a fözést,a mosást,vasalást,sokszor a bevásárlást is.Ö melegitette a kanapét,mert focimeccs mindig volt valami tv csatornán...
Aztán amikor megkérdezte,hogy minek neked egy uj melltarto...mert letépted rolam...akkor ment a cirkusz...mibe kerül ez meg az...
Amikor felháborodva kiteritettem az okos válaszaimat,akkor megkérdezte,hogy most miért üvöltök...
Na,elváltam,nem ez volt a fö ok,de mindegy.

Azota össze nem költöztem senkivel,igy nem kell a számláimat megosztani senkivel sem. Nem egyszer el sem kezdödött egy kapcsolat,mert az illetö meghivott vacsorára és amikor a pincér hozta a számlát,akkor elvárta,hogy ö fizeti az övét én meg az én részemet.
Hát aztán elmagyaráztam,hogy mit jelent meghivni valakit....cirkusz,szinház minden volt...a svéd nem értette,mert egyik másiknak tényleg marslako modora van...néha nem tudom hogy tudnak egy életet leélni az egoista gondolkodásukkal.Nem adnak és nem is várják el hogy bárki adjon nekik.
Ilyen udvarlokat hamar leépitek....de a barátnöim akik férjnél vannak,ház kocsi gyerek anyámturo közös,a pasi 3-or annyit keres mint az asszony és mindent feleznek.Az 1 kilo almát is. Volt olyan ahol a pasi elvitte a gyerekeket nyaralni mert az asszony nem tudta összesporolni a ráésö részt a nyaralásra. Nem történt semmi:otthon ült a kertben....a férj és a gyerekek Spanyolországban fagyizgattak a tengerparton.

A közös kasszának is meg van az elönye és a sajátnak is. A kutya nem szol bele,hogy ki mire költi a pénzét....
Attol függ mennyire tartozik össze az ember és mennyire bizik meg a másikban.

Azt viszont tudom,hogy ha váloperre kerül a dolog,akkor nagyon jo,hogy nem a közöst kell osztani hanem mindenki megmarad a bankszámlájánál.
 

dialuna

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem az a jó ha a számlákat meg a kajapénzt közösen fizeti az ember, és azon felül legyen mindenkinek saját pénze ruházkodásra, szórakozásra, vagy bármire.... (persze ez gyermektelen pároknál jó így).
 

Garfi

Állandó Tag
Állandó Tag
Én személy szerint a külön kassza híve vagyok. Ok, most eltekintek a tradícionális "papa leadja a zsetont pénzügyminiszter mamának, aki zsebpénzzel jutalmazza papát" mert az egy hányinger. Szerintem egy párkapcsolatban a férfi állja a költségeket mint rezsi, utazás, kaja, mozi szóval mindent ami a hétköznapokhoz kell. A Nő pedig költse el a pénzét a férfiak által felfoghatatlan női kütyükre és ne nyúzza a férfit ezekkel. És pl. egy gyakorlati dolog..hogyan veszel egy váratlan, kedves ajándékot a közös kasszából? Sehogyan.
Amennyiben gyerek is van, az más... arra meg kell osztani bizonyos hányadát a jövedelmének mindkét félnek. Ez sztem nem bizalom, hanem önállóság, felnőttség kérdése. Ne élősködjön senki a másikon. ( lehet köpködni hölgyek )
 

Ági21

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálunk két számla van. A férjemére megy a fizetése, és abból mennek a havi levonások. Az ö 2. régi számlája közös számla, amihez 2 kártya van. Ameddig dolgoztam, az én pénzem erre ment, most csak a gyerekpénz hivatalosan. Ezt a számlát viszont gyakorlatilag csak én használom, amire a hétköznapokon kell. Ha megcsappan, akkor a másik számláról ráutalunk, de ez nem fix, hogy mennyit. Soha nem ellenörizzük, ki mennyit vesz le, és mire, de a nagy dolgokat (bútor, vagy nyaralás), megbeszéljük, hogy tellik-e rá perpillanat. Ha sovány hónap van, akkor mindketten behúzzuk a hasunkat, és akkor egyértelmü, hogy nem veszünk mondjuk cipöt, vagy ruhát. Igen, abszolút meg kell bízni a másikban, anélkül ez nem megy. Ha elmegyünk, vagy beülünk valahová, akkor ö fizet, de néha az is elöfordul, hogy csak nálam van készpénz. Mindegy, egy kasszán vagyunk.
 

Sz.Szonja

Állandó Tag
Állandó Tag
Én nem köpködök, mert tetszik a hozzáállásod, csak éppen nálunk nem működne. Közös kasszánál is lehet meglepi, ha nem kell minden fillérrel elszámolni. Én is szólok, ha kell pénz, a párom ad, de nem kérdezi, hogy mire kell. Nálunk nincs olyan, hogy ki osztja be, magától osztódik be. Régebben a párom osztotta be, mármint amíg jól álltunk anyagilag, mert én elég jó körülmények között nőttem fel, és kifolyt a kezemből. Általában most is úgy történik, hogy ugyan nincs pénzünk, de vállat vonok, és akkoris megveszem, amit kell (nem századik pár cipő meg ilyenek), ő inkább húzza a száját, de nem szól érte. Az meg, hogy a férfi állja a költségeket, szóval erre csak annyit: ha teheti. Ha nem a nő keresi a többet (ami még problémát is okozhat).
 

dialuna

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem az a jó hogy ami közös élet kaja rezsi az legyen közös pénz, a többi meg saját. Ez így korrekt is + az anyagi szabadság is megvan.
 

zaz

Állandó Tag
Állandó Tag
én külön kasszát szeretnék majd, de úgy, hogy legyen közös része is.
jó ha van mindkettő.
persze, nem havi 80 ezerből, hogy a párom meg a dupláját keresi... így én kicsit rosszabbul járok... ő dupla annyit tud félre tenni...
 

szilvi1981

Állandó Tag
Állandó Tag
furcsa ez a "külön kassza" dolog.
nekem SOHA eszembe nem jutott, hogy így csináljam...ha együttélsz valakivel azt azért teszed, mert mindent meg akarsz vele osztani(időt, problémákat stb.)így meg olyan, mintha idegennel lennél.
akkor meg minek?
legyen külön lakás, külön élet...
ja, igen ,ezt nem együttélésnek/házasságnak hívják...
 

Brigicó

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Én is szeretnék reagálni erre a helytelenül különkasszának nevezett jelenségre.
A nagyszüleimnél úgy volt, hogy a papám vásárolt be, nap mint nap. A mamám felírta, ami kellett és odaadta a pénzt. És nevetve mindig hozzátette: a visszajáróból vegyél magadnak valami nyalánkságot!
A nyugdíj mellett a papám mindig fusizott valamit és a pénzt betette a közösbe. A mamám egyszer azt mondta, ha nem tenné sem kérné számon, mert egy férfi önbecsülése csorbát szenved, ha folyton számon kérik. És ha egy nőnek költenie kell fodrászra, meg egyébre, és nem szeretjük, ha a férj megkérdezi, hogy mennyibe került, akkor mi nők milyen jogon tennénk ugyanezt? Emiatt adott mindig több pénzt a bevásárlásra is, hogy a papám ne érezze ellenőrizve magát.
Amikor a papám meghalt, előtte elmondta, gyűjtött egy kis pénzt, hogy a mamámnak és nekünk, unokáknak ne legyenek gondjaink a temetése miatt. Az az összeg 6 millió forint volt.
Sose titkolta, hogy gyűjt, de sose kérdeztük, hogy hol tart.
És mindig harmonikus volt a házasságuk, sose veszekedtek pénz miatt.

Ja, amúgy a mamámék elméletét, mivel gyakorlatban is működni láttam, beleültettem a párkapcsolatomba is. 16 éves korom óta vagyunk együtt, azaz 14 éve!!! És működik!!!
Nálunk az van, hogy kiszámolom a költségeinket: számlák, kosztpénz, hitel, tartalékpénz. Megmondom, h én mennyit tudok beletenni a fizetésemből és ő hozzádobja a maradékot. Ez több, mint amit én adok, mert ő klasszisokkal jobban keres, mint én és mindig hozzáad pluszban valamennyit. Havi 10-20 ezer marad nála. Mivel nem fix a fizuja, ezért ez változó. Én meg azon is tudok spórolni, hogy alaposan megnézem, mit és hol veszek meg, illetve nem veszek felesleges dolgokat. Így marad arra, hogy néha elmehessek a barátnőimmel ide-oda, vagy a férjemmel kirándulni. Ő a zsebpénzét szerintem javarészt rám költi. És sokszor kiderül, hogy nem költötte el a pénzt és akkor el tudunk menni nyaralni vagy valami hasonló.
Szerintem az egésznek a lényege a bizalom. Merthogy:
Megkapom, ami egy háztartás vezetésére kell.
Van költőpénz, amit nem a kosztpénzből kell elvennem.
Tehát nem szenvedek hiányt semmiben!!!! Akkor miért kellene nekem azon erőlködnöm, hogy a férjem összes fizetését uraljam? Miért kellene nekem irányítanom? Ha egyszer megvan mindenem??? Mert megvan!
És tudjátok ez mekkora ajándék? Én nem szorongatom a férjem pénzügyekkel, önálló és nem érzi gyereknek magát, akit ellenőrizgetnek.
És neki soha, de soha eszébe nem jutott, hogy a fejemhez vágja, hogy feleannyit keresek, mint ő. Mert látja, hogy nem lustaságból keresek ennyit. És mert tudja, hogy egy nő nehezebben érvényesül.
Szerintem a pénzen való huzakodás nagyon sok házasságot tönkretett már, anélkül, hogy a házastársak észrevették volna, hogy ez az ok!!!!

Bocs ha nagyon belelendültem, de ez van. :)
Egy nő egyedül jár fodrászhoz, kozmetikushoz. A férje, pasija nélkül. Én speciel ott felfrissülök, meghallgatom a legfrissebb pletykákat, csacsogunk.
Hány nőnek jut eszébe, hogy talán a férjének is szüksége lenne ehhez hasonló felfrissülésre?!
Na nem kozmetikushoz menni, vagy ilyesmi, hanem amit a pasik szeretnek. Mondjuk úszni egy jót, áztatni magukat, közben dumálni, szauna, masszázs. Vagy focizni menni vagy fallabdázni a haverokkal.
Mert szép a megosztjuk mindenünket, de azzal, hogy férjhez mentem, nem lettem más személyiség. Néha szükségem van arra, hogy egyedül legyek, hacsak 1 órácskára is.
Ti erről mit gondoltok?
Szerintem kevesebb lenne a válás, az ellaposodott párkapcsolat, ha erre figyelnének a nők!
Én vagyok az élő példa!!!! Pedig voltak nagy mélypontjaink, de mindig észhez tértem és hozzáállást változtatva sikerült rendbehoztuk a kapcsolatunkat. Ugyanis nálunk én vagyok a nyugtalan, a makacs, a dacoskodó. De ha én változtattam magamon, jobban figyeltem magamra, akkor a férjem is nyugodtabb lett és így minden olyan egyszerűvé vált!
A nőket külön tanítani kellene arra, hogy ők a család motorja és hogyan maradjanak kiegyensúlyozottak!
 

Abigel573

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocs ha nagyon belelendültem, de ez van. :)
Egy nő egyedül jár fodrászhoz, kozmetikushoz. A férje, pasija nélkül. Én speciel ott felfrissülök, meghallgatom a legfrissebb pletykákat, csacsogunk.
Hány nőnek jut eszébe, hogy talán a férjének is szüksége lenne ehhez hasonló felfrissülésre?!
Na nem kozmetikushoz menni, vagy ilyesmi, hanem amit a pasik szeretnek. Mondjuk úszni egy jót, áztatni magukat, közben dumálni, szauna, masszázs. Vagy focizni menni vagy fallabdázni a haverokkal.
Mert szép a megosztjuk mindenünket, de azzal, hogy férjhez mentem, nem lettem más személyiség. Néha szükségem van arra, hogy egyedül legyek, hacsak 1 órácskára is.
Ti erről mit gondoltok?
Szerintem kevesebb lenne a válás, az ellaposodott párkapcsolat, ha erre figyelnének a nők!
Én vagyok az élő példa!!!! Pedig voltak nagy mélypontjaink, de mindig észhez tértem és hozzáállást változtatva sikerült rendbehoztuk a kapcsolatunkat. Ugyanis nálunk én vagyok a nyugtalan, a makacs, a dacoskodó. De ha én változtattam magamon, jobban figyeltem magamra, akkor a férjem is nyugodtabb lett és így minden olyan egyszerűvé vált!
A nőket külön tanítani kellene arra, hogy ők a család motorja és hogyan maradjanak kiegyensúlyozottak!
Ez így van, szólj, ha megnyílt valahol egy ilyen iskola, beíratom a párom.
 

angyalka822

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálunk a volt élettársammal közös volt a kassza.Sőőt.Még csak 1 hete vtunk 1ütt,de rámbízta a fizetését és én vásáróltam be neki mindent!
 

elefantok

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó e a külön kassza ..??

Szerintem itt is kell egy határ legyen . Külön kassza , de mire és miért ? Az is lehet közösen megbeszélve , hogy mindketten saját szeméyes kiadásokra esetleg félretesznek . De ugyanúgy mindenki kiveszi a részét a közös kiadások teherviselésében . Tehát ha úgy döntenek a felek , és közös megegyezéssel születik a döntés akkor kis mértékben lehet külön kassza , de csak a jó izlés határain belül . Mert ha valaki mindent külön intéz akkor már költözhet is külön , ahogy valaki itt találóan irta ...... És ez az igazság .....
Egyébként én nem értek egyet a külön kasszával , mert hosszú távon megmérgez egy kapcsolatot és állandó gyanú kiséri a személyel életét . Miért gyújti ? Kire költi? Mire költi ? Mi a célja vele ?? stb..


Viszlát és minden jót mindenkinek .....Erdélyből
 

mikimi

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi kezdetektől kezdve közös kasszán vagyunk,de így 13 év után sokat elgondolkodom,hogy több mindent megengedhettem volna magamnak és megis engedtem volna ha nem mindig a másikkal szemben háttérbe szorítom magam.Az is igaz,hogy talán ebből a gondolatból is látszik,hogy kezdenek gondjaink lenni...
 
Oldal tetejére