Hírek Hazatért Angliába Bob, az Amerikáig elkóricált postagalamb

Hányattatásai után végre hazatért az Egyesült Királyságba az galamb, aki egészen az Egyesült Államokig kóricált el, miután lelécelt Guernsey apró szigetéről, egy galambversenyről.

A galamb neve Bob, és egész szép utat járt be: Guernsey-ről indulva nem hazafelé, a 600 kilométerre fekvő észak-angliai Tyneside területére indult, hanem egy nagy levegővel átzúzott az Atlanti-óceánon, végül 7000 kilométerre az indulási ponttól, Alabamában nyugodott meg.

Alabamában egy bácsihoz szállt be, majd egy állatmenhely munkatársai a lábgyűrűje alapján azonosították Bobot. Értesítették a gazdáját, aki hanyatt-homlok repült is érte, mondjuk ő repülővel.

A hálás tulaj köszönetet mondott mindenkinek, aki segített megtalálni Bobot:

„Ha egy galamb eltűnik, szinte soha nem látjuk viszont, mivel a ragadozó madarak általában megölik őket. Ezért örülök ennyire, hogy visszakaptam Bobot, aki egészen a szívemhez nőtt.”
- mondta a gazda, ki amúgy 120 galambot gondoz. Szerinte a négyéves Bob egy hajón potyázhatott, ahová egy vihar elől menekülhetett. A galamb eléggé lefogyott, de a gazdája szerint hamarosan újra virgonc lesz, de versenyen már nem fogja indítani. Mi vár akkor rá? „Élvezheti az életet, ehet-ihat, sőt jöhet a szex is, mivel tenyészállat lesz belőle” – viccelődött a boldog tulajdonos.

Bob pár napja végül New Orleansból szállhatott haza, de már gazdájával, a British Airways egy gépén.

Bakró-Nagy Ferenc

1659418239951.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

V.Márti wrote on H-111's profile.
Szia!

Szeretnélek megkérni hogy küldd át nekem - Michael Drosnin - A Biblia Kódja - 2 . részét a Visszaszámlálás - t. Előre is nagyon köszönöm! Bármilyen formátumban.
Kedves Kollégák,

Tudna nekem valaki segíteni a 10-11 évesek méréséhez szükséges Meixner-féle olvasás felmérőlap/szöveg megküldésében?
Előre is köszönöm, Ildi
papapig wrote on Kolonel0708's profile.
Jókai Mór - Mire megvénülünk
A ZIP fájl nem létezik
Sziasztok.
Keresztszemes mintákat keresek: Utolsó vacsora és Egyiptomi minták.
Köszönöm a segítséget
nagynezsoka wrote on sziporka78's profile.
Nagyon köszönöm a fordításaidat. A Mások harmadik részét főleg, mivel esély nincs rá magyarul, ahogy az Ilona Andrews könyvekre sem, amik fantasztikusan jó fordítások. Még egyszer nagyon hálás vagyok érte, köszi.

Statisztikák

Témák
37,304
Üzenet
4,583,734
Tagok
601,431
Legújabb tagunk
Adrika96
Oldal tetejére