Hellinger terapia

Hannoka

Állandó Tag
Állandó Tag
:):DMost eppen olvasom *A Csaladfelallitas tankönyve*-t. Meg nem sokat tudok erröl, de lassankent olvasom az e temaju könyveket. Kerem mindenkit akinek lenne ehhez füzese hogy irjanak batran. Elöre is köszönöm! Üdv. Hannoka:):D
 

Csillagvirag

Állandó Tag
Állandó Tag
En ismerem es szervezem is Kolozsvaron! Nagyszeru dolognak tartom, remek lehetosegnek arra, hogy csaladbol hozott problemakat feloldjon. mindenkit megmozgatott, aki eddig vallalkozott ra korulottem... Nem tudom, be tudod-e szerezni a Bert Hellinger Budapesten c. DVDket, szamomra ezek a legalaposabb, leghitelesebb ismertetoi a Hellinger fele modszernek. Alapos munka meg Gunthard Weber : Ket fele boldogsag (B.Hellinger rendszer-pszichoterapiaja), Bert Bellinger-Gabriele Hovel :Felismerni, ami van, Peter Orban :A szeretetbol fakado ero , Johannes Neuhauser: Mitol mukodik a szerelem (Ez a konyv a parkapcsolatokrol mond sokat, erdekes).
Az ismerteto konyvek kozul ezeket talaltam a legjobbaknak. Szeretettel Csillagvirag
 

Hannoka

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Csillagvirag!

:):DKöszönöm, hogy irtal erröl. En egyszer voltam egy ilyen allitason, es este hazafele menet nagyon nagy beket ereztem a lelkembe es könnyebben föllegeztem/fölsohajtottam. Nem elek Mon, es nagyon nehezen szerzem meg a magyarul irt könyveket /ilyen jellegüeket inkabb magyarul olvasok/. De ha van neked vagy masnak pdf formatumba hellinger könyvek, akkor szivesen fogadom. Elöre is köszönöm! Üdv. Hannoka:D
 

katus

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Hannoka és Csillagvirág!

Vannak tapasztalataim ami a családálltást illeti.Nagyszerű terápiának tartom,.és olyan régen "elásott" vagy hozott mintákat is a felszinrehoz amire igen nagy valószinűséggel fedve maradnának.
Vannak ismerőseim között is akik,rendszeresebben vesznek részt terápiás álltáson,és mindenkitől nagyszerű visszajelzést,sőt időnként döbbenetet hallok, - egyáltalán nem is hittem volna ezt az összefüggést- stb.
Hannoka sok sikert az olvaasásban,és majd a tapasztalásokban.
Szép Napot Mindenkinek!:)
 

Hannoka

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Katus!

:DNagyon szepen köszönöm a felbatoritast. Megfogadom neked, hogy többször resztveszek allitason. Üdv. Hannoka:D
 

Hannoka

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia M.Eta

Köszönöm nagyon szepen M.Eta, hogy elküldted nekem is a homepaget a Hellinger elöadasokrol. Ez talan mindenkit erdekel aki többet akar tudni e csodalatos terapiarol. Meg egyszer köszönöm. Üdv. Hannoka:D
 

Hannoka

Állandó Tag
Állandó Tag
Hoi mindenkinek!

Engem vegül is az erdekel, hogy aki mar volt többször az allitason, hogy erezte magat aztan. Szeretnem, hogyha erröl szamolnanak többen. Nagyon fontos, hogy masokkal is megosszak a boldogsagot, es masokat is batoritsak erre, persze akinek szüksege van a csaladfelallitasra. Elöre is köszönöm, Hannoka
 

Csillagvirag

Állandó Tag
Állandó Tag
http://www.jokai-bibl.hu/hellinger.htm

Kedves Hannoka! Kerdezted, fel tudok-e tenni pdf formatumban valamit. Sajnos, nem. De a fenti linken (a tobbiek is nagyon jok) szinten nagyon sokminden olvashato. Ez jo osszefoglaloja a lenyegnek.
En tobb csaladfelallitason resztvettem. Nehez megosztani az elmenyt. Eloszor sajat problemaval nem is jelentkeztem, de csoporttagkent atelni es esetleg megjeleniteni a masok problemait az is oriasi elmeny volt, vegigsirtuk az elso alkalmakat. De mindenki feltoltodott ez altal. minden egyes allitas mintha a sajat beavatasod is lett volna, mintha te magad is egy lepest tettel volna a paciensel egyutt. miert? Talan mert ezeken a csoportos alkalmakon nincs passziv resztvevo. Ha nem pacienskent mesz, akkor is lehet hogy kivalasztanak valamilyen szerepre: az anya, az apa, a tesstver, a szereto, az abortalt gyermek, a meghalt rokon szerepere...stb.. Mivel itt a paciens a nezo, es az elotte levo terben a kulonbozo szerepekre kivalasztottak jatszak el azt, amit ereznek, csak eppen megjeleno belso erzeseket fejeznek ki, de a jatekbol egy csaladi konstellacio, felallas korvonalazodik, viszonyok, es viszonyulasok,ki kihez hogyan tud viszonyulni valojaban, ki kinek a terhet hordozza, ki kinek nem tud megbocsajtani, ki milyen csaladi semakat ismetel sorsszeruen, kinek mivel kellene megbekulnie...Mert Hellinger alapjaban veve megkeresi veled a csaladban elfoglalt helyed, azt mondja ehhez a helyhez mindenkinek joga van, es kiold az egybefonodasok csapdaibol...Elvezet a legmelyebb problemaidban az oldodashoz, megbekeleshez....Ugyanakkor ezer eszencialis felismerese van: pl. aki nem tudja szeretni az edesanyjat annak mindig gondja lesz a parkapcsolataiban, mert a noi erot onnan nyeri az ember...Aki nem tud megbocsajtani egyik szulojenek , megvalositja a sajat eleteben annak a szulonek sorsat, akire. haragszik....stb., stb...Ez csak egy kicsi izelito abbol, amivel foglalkoznunk kellett, es amit meg kellett emesztenunk...Es nagyon fontos a szeretet rendje ...Kit hogyan jo szeretni a csaladban, hogyan viszonyulj a szuleidhez, hogyan a gyermekeidhez, es hogyan a tarsadhoz...Lenyegi kerdeseket erint, nagyon-nagyon bolcsen.., es kiold a megkotottsegekbol. Hat roviden velosen ennyi izelitore futotta most.
En is koszonom a valaszokat es szeretettel udvozlok mindenkit! Csillagvirag
 

katus

Állandó Tag
Állandó Tag
:DNagyon szepen köszönöm a felbatoritast. Megfogadom neked, hogy többször resztveszek allitason. Üdv. Hannoka:D
Nagyon szivesen:) Amikor majd lehet erről beszélni,mert egy meghatározott ideig nem lehet róla beszlni/ akkor beszélj a tapasztalásaidról.Sok sikert:)
katus
 

Hannoka

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Katus!

Ezt nem is tudtam. Kerlek irj reszletesebben erröl. Mert en voltam eddig egy allitason, es nem figyelmeztettek, hogy erröl nem kell beszelni meg. Ez megis furcsa. Elmondtam egy par embernek, hogy milyen volt. Köszönöm elöre is! Üdv. Hannoka
 

katus

Állandó Tag
Állandó Tag
Én igy tudom!

Kedves Hannoka!

Amiről én tudok és a barátaim is,az három hétig nem szabad róla beszélni,hogy min "dolgozól"
Valószinűleg tudatalatti okai vannak,de az biztós hogy "ne szórjuk szét az energiát,ne bontsuk meg, és a már működésben levő folyamat teljes maradjon. Van egy barátnőm aki karmaasztrológus és vele is csináltunk már,és szintén tanulja de mi igy tudjuk,és az én környezetemben mindenki.
Üdvözlettel katus
 

gicza

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Én két napja voltam családállításon, de nem nekem csinálták, hanem egy másik embernek a csoportból. Viszont engem is behívtak egy szerepbe. Én voltam a dédnagypapa szeretője. És tudom, hogy nem véletlenül kaptam azt a szerepet, mert én is hasonló gondokkal küszködök az életben, mint amivel az a nő küzdhetett. És az állítás után 1 nappal már változott a helyzet az életemben. Rögtön másnap! Hihetetlen és megrázó. Nagyon hálás vagyok érte.
 

Hannoka

Állandó Tag
Állandó Tag
Hoi mindenkinek!

Ismertek egy jo csaladallitot Bpen? Ha tudtok valakit ajanlani, kerlek irjatok nekem. Elöre is köszönöm! Üdv. Hannoka:D
 

katus

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

Igen, Kövesdi Krisztina (....) tel.
Este 7 óra körűl többszőr kell csengetni,elég sokáig dolgozik.
/esetleg irhatsz sms,is ha végképp nem tudod tel.elérni/
üdvözlettel
katus
 

swenson

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
17 év után elhagytam a páromat, és ezt Csillagvirágnak köszönhetem.Ő ajánlotta, hogy menjek családfelállításra.
17 év irányított magatartásforma, hazugság, szenvedés, félelem- ettől szabadított meg a családfelállítás.
Köszönöm neked Csillagvirág!

Még nem igazán tudom felfogni, hogy szabad vagyok, még nem nagyon tudok vele mit kezdeni, de határozottan jobban vagyok.
Nem tudom hogy működik ez az egész, de működik. Idegen emberek beszélnek arról, amit érzek, gondolok-és igazuk van. Olyanokról beszélnek, amit még magamnak sem merek bevallani.
Mindenki, aki eljött és állított is, nemtől, kortól és foglalkozástól függetlenül zokogott a végén.S az is igaz, kell az a három hét, míg letisztulnak a gondolatok, s tudod, látod magad előtt merre kell elindulnod.

Első alkalommal, amikor szereplőnek választottak, bevallom, nem hittem benne- végül jönnek az érzések.Ki kell mondanod, tudod, hogy ezek nem a te érzéseid, mégis belőled jönnek.
Nem hiszem, hogy el lehet mondani-át kell élni.

Örök hálám Csillagvirág!

Szeretettel:Swen
 
Oldal tetejére