Hihetetlen és megdöbbentő halálesetek: Darwin Díjasok 1994-2014-ig

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A Darwin-díj 1994-ben jött létre a Stanford Egyetem webszerverén, ahol egy egész gyűjtemény alakult ki a rendszeresen érkező e-mailekből, amelyekben összegyűjtötték a szerintük legfurcsább haláleseteket. A weboldal folyamatosan növekvő népszerűsége következtében elérkezett az idő egy önálló oldal létrehozására, így született meg a www.darwinawards.com.

Amelyik eset a legjobb helyezést érte el a szavazáson, az kapta a díjat – persze posztumusz. Miért Darwin díj? Egyrészt, mert idétlen halálukkal biztosan igazolják, hogy a majmoktól származunk... másrészt, mert halálukkal nagy jót cselekedtek, ugyanis megszűnt a génállományuk terjedésének veszélye. A Darwin-díj egyfajta tisztelgés Charles Darwin, az evolúció atyja előtt, mely azoknak állít emléket, akik saját maguk megsemmisítésével nagyban hozzájárultak az emberi faj genetikai tökéletesedéséhez. Emellett rámutat arra a tényre is, hogy a józan ész nem is annyira magától értetődő dolog...

Az első nyertesnek 1994-ben ítélték oda a díjat.Egy amerikai férfi kapta, aki egy pohár ingyen szóda reményében addig rángatta a Coca-Cola automatát, míg az végül ráborult, és agyonnyomta.

1995
A győztes igazán vállalkozó kedvű férfiú lehetett, nyugodjék békében. A sebesség volt a mániája, ezért beszerzett egy gyorsító rakétát, ami a Jumbo Jet-ek felszállását segíti, ráerősítette az autójára, és a nevadai sivatagban kipróbálta. A halála előtti pillanatokban valószínűleg ráébredt, hogy a rakétát csak bekapcsolni lehet, ki már nem, emiatt aztán körülbelül 480 kilométeres sebességgel szétkenődött a Sziklás hegység oldalán.

1996
Január 1-én, Indiában egy tigris megölt egy embert, egy másikat pedig súlyosan megsebesített, mivel azok túl közel merészkedtek hozzá. A két meglehetősen részeg fiatal a bengáli tigris nyakába virágfüzért akart akasztani. A kalkuttai állatkertben történt esetet egy tanú, és a túlélő elmondása alapján a következőképp rekonstruálták: Két fiatalember, Prakesh Tiwari és Suresh Rai 1996 első éjszakáján virágfüzérrel a kezükben átmásztak a bengáli tigris élőhelyét elkerítő akadályokon, és megközelítették a pusztítás hindu istenéről elnevezett, 13 éves Shivát. Mikor a füzért az állat nyakába próbálták akasztani a tigris megtámadta Rai-t. Tiwari barátja segítségére sietett, és a tigris arcába rugott, melynek hatására az elengedte Rai-t, és másik támadójára vetette magát. A rémült szemtanú elmondása szerint Shiva egyetlen pillanat alatt elharapta Tiwari nyakát, aki azonnal meghalt.

1997
Alan Hall-t a bátyja fairfieldi otthona előtt találták meg egy december 5-i napon, 8 órával azután, hogy péniszét levágták. A nagy erőkkel keresett gyanúsított egy Brenda nevű nő volt, akivel a 48 éves férfi egy helyi benzinkútnál találkozott. A férfi, akkor még levágatlan testrészétől vezetve, a bátyja feljárójában álló lakókocsiba invitálta Brendát. A rendőrség első gyanúja szerint éjjel három körül a hölgy tisztázatlan okok miatt vadászkést ragadott és a Hallra támadva levágta annak legnemesebb szervét, majd elmenekült. A pórul járt Alant másnap találták meg a füvön fekve. Ezután rövidesen kórházba szállították ahol aztán visszavarrták a hiányzó “darabkát”. A dolog ezután kezd érdekes lenni: Miután kiengedték a kórházból, Hall egyből felszívódott, pedig a nyomozók égtek a vágytól, hogy kifaggassák az esetről, tekintve, hogy a múltját ellenőrizve igen érdekes adalékokra bukkantak: Hall a pszichológiai tesztek szerint maradandó sérüléseket szenvedett a hadseregben, a vietnámi háború során. 1970-ben letartóztatták drogbirtoklásért, és ittas vezetésért, 1982-ben pedig azért, mert fiatalkorú lányával elhagyta az államot. 1983-ban elítélték szándékos emberölésért, miután bevallotta, hogy egy parkolóban megölt egy 23 éves nőt, mivel az kigúnyolta erekciós problémáiért. 6 évre ítélték. Ezt megtudva a nyomozók egy 14 éves vérbosszúra gyanakodtak, ám mikor Alan Hall néhány nap múltán végre előkerült, kiderül, hogy az igazság még ennél is furcsább. A férfi ugyanis azt vallotta, hogy ő maga vágta le saját péniszét, amely kijelentésnek valódiságát a hazugságvizsgálat is megerősítette.Alan Hall tehát életben maradt, de története méltán nyerte el a Darwin-díjat 1997-ben.

1998
1998 februárjában történt, a nyüzsgő Buenos Airesben, hogy egy heves házastársi veszekedés során a 25 éves férfi annyira kijött a sodrából, hogy felkapta 20 éves feleségét és ledobta a nyolcadik emeleti lakás erkélyéről. Ez eddig tiszta ügy, megesik az ilyen. A probléma ott kezdődött, hogy a férfi legnagyobb rémületére az asszony fennakadt az ablak alatt futó távvezetéken. Az ezt követő események okát illetően csak találgatni tudunk, történt ugyanis, hogy a férfi azonnal hitvese után ugrott. Nem tudni miért, talán be akarta fejezni a félbehagyott munkát, vagy esetleg meggondolta magát és mégsem akart megözvegyülni. Ezt azonban már soha nem derül ki, mivel az ugrás balszerencsésre sikeredett, az indulatos férj elvétette a vezetéket és halálos erővel a földhöz csapódott.

1999
A világ legtöbb országában az órák átállítása a tél, illetve a nyár beköszöntével nem okoz különösebb problémát. Nem így volt ez 1999 szeptemberében, mikor is néhány megkavarodott palesztin terrorista önmagát robbantotta fel. A dolog úgy esett, hogy Izrael régóta ragaszkodik az órák korai átállításához, hogy az ne okozzon fennakadást a napkelte előtti imák menetében. A palesztinok viszont persze nem hajlandóak az úgymond “Cionista Idő” szerint élni, így aztán a két hetes ütemezés mindenkit megbolondít. Történt tehát, hogy egy vasárnap reggelen, izraeli idő szerint 5:30-kor két különböző városban, teljesen egy időben felrobbant két bomba, megölve három terroristát akik a helyszínre szállították azokat. A hatóságok eleinte azt hitték, hogy az idő előtti robbanás oka a bombák amatőr kivitelezése volt, ám az alaposabb vizsgálat fényt derített az igazságra. A bombákat palesztin területen készítették elő, ahol még a nyári időszámítás volt érvényben. A szerkezeteket szállító sofőrök órája már előre volt állítva, azt azonban elfelejtették megtudakolni, hogy a bombák időzítőjét kinek az órája szerint állították be. A feledékenységüknek nagy ára volt, még útközben felrobbant velük mindkét pokolgép. Megérdemelték az 1999-es Darwin-díjat.

2000
Hogyan ne gyártsunk oktatófilmet? Teljesen nyilvánvaló, hogy az ember betart mindenféle biztonsági előírást, amikor éppen egy biztonságról szóló filmet forgat, de Peter, egy munkaképekkel, és felszerelésekkel kapcsolatos, perth-i kiképzőiskola 52 éves tulajdonosa, nem tartotta be a józanész eme szabályát, miközben épp a villástargonca biztonságos használatát bemutató oktatófilmet készítette. Miközben forogtak a kamerák, átkormányozta a targoncát az udvaron. Egy helyen laza, kavicsos talaj miatt elveszítette uralmát a jármű felett, kizuhant a kabinból és összezúzta magát. A lefolytatott vizsgálat megerősítette, hogy a halálos kimenetelű baleset a sofőr hibájából következett be, mivel túl nagy sebességgel hajtott az egyenetlen talajon. Mindezt csak tetézte az elővigyázatlan döntés, hogy nem közötte be a biztonsági övet. Peter utolsó bemutatója volt karrierjének legmeggyőzőbb mozzanata.

2001
Két autópályadíj-szedő egy barátságos hógolyócsatával szórakoztatta magát, míg egyikük az éppen áthaladó teherautóról próbált muníciót szerezni. A férfi azonban nem volt szerencsés, keze beakadt a ponyva kötélzetébe, és az autó, bódéjából kirántva, maga után vonszolta, éppen elég hosszan ahhoz, hogy belehaljon.

2002
Egy kezdő iraki terrorista, Khay Rahnajet nem fizetett elég postadíjat a feladott levélbombára. Ezért a küldemény "Vissza a feladónak" pecséttel visszaérkezett Rahnajet-hez. A botcsinálta terrorista teljesen elfeledkezett közben a bombáról, így felnyitotta a borítékot. Utolsó levele volt.

2003
David, a parti őrség figyelmeztetését figyelmen kívül hagyva, egy fagyos reggelen úgy döntött, hogy teherautójával ráhajt a befagyott Saginaw-öböl jegére. Ahogy az várható volt, a jég beszakadt a teherautó alatt, azonban a 41 éves férfinak sikerült még időben kiugornia a süllyedő teherautóból, és, bár átfagyott, sikerült túlélnie a balesetet - most még. Azonban a megrázó élmény nem vette el David kedvét! Annak ellenére, hogy egész nap sütött a nap, és napközben +10 fok volt a hőmérséklet, aznap este újból megpróbálkozott az öböl jegén való átkeléssel, ekkor egy terepjáróval. Erre az útra egy barátja is elkísérte, aki - Daviddel ellentétben - túlélte az ismételten bekövetkezett tragikus süllyedést.

2004
Egy osztrák férfit 2004 májusában apartmanja ablakában találtak meg, kevéssé élő állapotban. Az apartman tulajdonosa arra lett figyelmes, hogy a félig lehúzott konyha ablakon két láb lóg ki; közelebbi szemle után az is kiderült, hogy a buggyant bérlő feje a mosogatóba lógott, ebbe fulladt bele - illetve a forró vízbe. A vizsgálatok kiderítették, hogy a férfi egy alkohol-és drogfogyasztással tarkított tivornyáról tért haza, és a konyhaablakon szándékozott bejutni a hajlékba. Ő azonban nem volt elég hajlékony ahhoz, hogy a félig felhúzott ablakon bejusson, sőt, vergődésében a forró vizes csapot is kinyitotta véletlenül, amibe aztán belelógott a feje. A rendőrség a mai napig nem tudta kideríteni, hogy miért nem zárta el a csapot, húzta ki a dugót - vagy ment be az ajtón, hiszen kulcsai a farzsebében voltak.

2005
Ebben az évben az első helyezett három idióta fegyveres rabló lett. Hőseink több apróbb betörés és utcai rablás után egy igazi nagy "balhéra" készültek. Hogy miként pattant ki az a zseniális ötlet az agyukból, hogy egy vágóhidat raboljanak ki, az már az ő titkuk marad, mindenesetre a három bűnözőpalánta egy texasi kisváros mészárszékét szemelte ki célpontul. A három húszas évei elején járó fickó rugós késekkel felfegyverkezve rontott be a munkájukat végző hentesek közé, azt követelve, hogy a páncélszekrényt - a benne a remélt bevétellel - pakolják fel a kisteherautójukra. A hentesek semmi segítőkészséget nem mutattak, inkább kb. két perc leforgása alatt összeszurkáltak, majd hogy nem kicsontoztak két támadót, míg a harmadiknak sikerült a pick-up-al elmenekülni. Messzire ő sem jutott, ugyanis kiérve a forgalmas államközi sztrádára úgy döntött, hogy - mivel az autó is lopott volt - inkább gyalog menekül tovább. Azonban, bizonyára összezavarodva társai végzetét látva, nem a sivatag felé menekült, inkább megpróbált átvágni a négysávos úttesten. Természetesen az első arra száguldó autó elcsapta. Mindezt a nagy semmiért tették, mivel a mészárszék páncélszekrényében csak az üzem hivatalos papírjait tartották, egy árva dollár sem volt benne.

2006
2006 győztese az a pár lett, akik belemásztak egy héliummal töltött reklámballonba, és kénytelenek voltak saját bőrükön megtapasztalni, hogy az élethez bizony elengedhetetlen az oxigén. A 21 éves Jason és a szintén 21 éves Sara még azzal sem védekezhet, hogy tettüket alkohol vagy más kábítószer hatása alatt követték el júniusban. A rendőrségi jelentés szerint halálukat a hélium okozta. A Darwin-díjat kiosztó társaság a díjazottakat bemutató hírlevelében megjegyzi: az eutanázia támogatói leginkább a héliumot ajánlják, hogy a menthetetlen betegeket fájdalommentesen segítsék halálba.

2007
Sherry-beöntésért kapta meg a Darwin-díjat egy alkoholista. A texasi férfi azért "kényszerült" erre a megoldásra, mert súlyos torokbetegsége miatt meginni már nem tudta az alkohol. A 2007-es Darwin-díj második helyezettje egy dél-karolinai pár lett: a két 21 éves fiatalt meztelenül és holtan találták meg hajnalban az utcán. A rendőröknek először fogalmuk sem volt, mi történhetett velük, de aztán megtalálták szépen összehajtogatott ruhájukat egy közeli ház tetején - amelynek piramis alakú tetőszerkezete van.

2008
Az első helyen az a brazil pap végzett, aki több száz héliummal töltött lufival akart repülési rekordot dönteni, de az Atlanti-óceán felé sodródott, és mivel nem tudta használni a pont az ilyen esetre magával vitt GPS-készüléket, képtelen volt megmondani a mentőalakulatoknak, hogy hol van.
A második helyezett egy olasz férfi lett, aki júliusban saját testével próbálta védeni drága sportautóját egy felé tartó vonattól. A 68 éves férfi egy lámpa előtti sorban araszolva rágurult egy vasúti kereszteződés sínjeire, és ott ragadt, mivel előtte nem mozdultak az autók. Amikor autója elé és mögé leereszkedett a sorompó, a férfi kiugrott a kocsiból, és elkezdett szaladni - a vonat felé, karját lengetve, hogy megállásra bírja. Harminc métert repült, és már nem tudták újraéleszteni.
Őt egy csehországi fémtolvaj követi, aki márciusban halt meg, miközben egy használaton kívüli épület liftaknájában fémkábelt akart lopni. A férfi a liftakna alján állva egy fémfűrésszel, izzadságos munkával vágta el a látszólag a semmibe vesző feszes kábelt, így már semmi nem tartotta az akna tetején lévő ellensúlyt, ami engedve a gravitációnak, egyre gyorsulva csapódott a tolvajra.

2009
Két belga bankrabló egy ATM-et akart kifosztani robbantásos módszerrel. Azonban hülyeségük miatt nemcsak a kiszemelt széfet robbantották fel, hanem az egész bankot, így önmagukkal is végeztek (ugyanis picit túlméretezték a robbanószer mennyiségét). A rendőrök egyiküket ugyan élve találták, és kórházba szállíttatták, ám hamarosan belehalt fejsérüléseibe a férfi. Társáról előbb azt hitték a rendőrök, hogy meglépett, ám később előkerült holtteste a törmelék alól.
A második helyezett egy férfi, aki barátaival egy autóban utazva forgalmi dugóba került Floridában. Unatkoztak, hát jobb híján sörözni kezdtek. Hősünknek beindult a veséje és – dobok egy sárgát kijelentéssel – kiszállt, majd átugrott az út korlátján, hogy könnyítsen magán. A probléma az volt, hogy felüljárón álltak és a korlát másik oldalán 65 láb mélység volt. Azonnal leadta a szerelést szerencsére, bár arról nem szól a fáma, hogy génjeit már tovább örökítette-e. Reméljük nem.
A harmadik helyre egy nő került, amire még nem volt példa, ugyanis most először fordult elő, hogy a szebbik nemből is akadt jelölt a Darwin-díjra. A nő robogójával a fegyelmeztető táblák ellenére belehajtott egy megáradt folyóba az Egyesült Államokban. A rendőröknek sikerült kimenteniük, ám a nő visszaugrott a vízbe, hogy kimentse motorját. Másodjára már a rendőrök nem tudták megmenteni, mindketten odavesztek. Mármint a hölgy és a motor.

2010
Egy dél-koreai kerekes székes férfi dühbe gurult, amikor a lift nélküle indult el. Miközben az ajtót döngölte, lezuhant az aknába és szörnyet halt.
Csak kevéssel csúszott le a második helyre az a fiatal pár akik az autópályán egy benzinkút parkolója helyett a sűrű köd ellenére a leállósávban kezdett szexuális tevékenységben. Szerencsétlenségükre egy kamion szállítmánya épp rájuk csapódott.2011
Philip A. Contos elveszítette uralmát motorja felett, elesett, beütötte a fejét a járdába és a kórházba szállítás közben életét vesztette. Az 55 éves férfi egyike annak az 50 ezer motorosnak, aki évente balesetet szenved az Egyesült Államokban, esete mégis tanulságosabb a többinél. Contos nem viselt bukósisakot, mert éppen a sisak viselését előíró szabály elleni felvonuláson vett részt. A legtöbb balesetben fej és mellkasi sérülés miatt veszítik életüket a motorosok, Contos példája pedig egy tragikus érv a bukósisak mellett.

2012
A 43 éves Gary Allen Banning barátjánál töltötte az éjszakát. Amikor reggel egyedül felébredt szomjas volt, és a mosogató felett észrevett egy sárga színű folyadékkal teli üveget. Azt hitte bor, és ráhúzott. Pechjére barátja benzines üvegét szemelte ki, amit az az autószerelések utáni kéztisztításra használt. A benzin ivásba azonban még nem halt volna bele. A nagy hibát ezután követte el, hisz a nagy ijedségre rágyújtott. A tűzoltók egy elégett szőnyeg közepén találták meg ülő helyzetben porrá égett holttestét.

2013
A 2013-as szavazás élén áll az az oknyomozó újságíró, aki eldöntötte, hogy csatlakozni fog a hajléktalanokhoz, és 3 napig az Ő életüket éli majd Newcastle utcáin. Az eset 2013 március közepén történt. Az újságíró azonban nem számított a hirtelen beköszöntő fagyos télre, ami kora tavasszal váratlanul bejelentkezett. Rögtön az első éjszaka halálra fagyott.
Felettébb esélyes lehet még a 2013-as díjra egy kínai friss jogosítvánnyal rendelkező nő. A női sofőr éppen a parkolást gyakorolta, amelynek borzalmas baleset lett a vége, amelyben ő és férje is életét veszítették. A baleset egyetlen túlélője a hatéves lányuk, aki a hátsó ülésen ült, amikor a baleset bekövetkezett. A nőt férje próbálta irányítani a parkolás közben. Az édesanya napokkal azelőtt kapta meg jogosítványát, ezért szerette volna gyakorolni a parkolást. A kislány végignézte, ahogy szülei meghalnak a bizarr balesetben. A nő véletlenül a falnak nyomta saját férjét, aki kívülről irányította a manővert. A nő, amikor meghallotta a sikolyt, kihajolt az ablakon, majd újra benyomta a gázpedált, hogy félre húzódjon, azonban elfelejtette, hogy a sebváltó még mindig rükvercben van. A nő azért halt meg, mert a feje beleütközött a közeli oszlopba.Néhány további híres eset:

Az Apának mindig igaza van
Egy apa azzal vádolta a 10 éves kisfiát, hogy megette a tortabevonó-csokikrémet. Anyjuk kiküldte a veszekedőket a garázsba. A vita fokozódott, mindketten egyre dühösebbek lettek. Az apa odaadott egy nagy kést a kisfiúnak, hogyha ennyire utálja õt, akkor szúrja le. A gyerek letette a kést. De az apa másodszor is a kezébe nyomta. Erre a gyerek szíven szúrta. Nem sokkal később az apa meghalt a kórházban.

Orosz rulett
Egy fiatalember baráti körben orosz rulettezett. Csak azt nem vette számításba, hogy a játékos fegyver nem hagyományos revolver volt, melybe 1 töltényt raknak a 6 töltény helyére, tehát 16,6 % esélye van, hogy sikerül az akció, hanem egyszerű, modern, félautomata pisztoly, mely minden egyes elsütés után újratölti magát. Tehát 100%-os eséllyel nyerhetett a ruletten is. Meg is halt azonnal.

Házi ejtőernyő
Egy Manila felé tartó repülőt próbált eltéríteni egy utas. A kapitány meggyőzte őt, hogy az üzemanyag alacsony állása miatt mégis jobb ha folytatják az utat. Ekkor szépen körberabolta az utasokat (kb 25ezer dollár értéket sikerült összeszednie), majd megpróbálta elhagyni a gépet 6500 láb magasságban (több mint 2 km). A nagy szélben ez nehezen ment, de egy segítőkész stewardess kilökte. Az amatőr terrorista házikészítésű, tesztetlen ejtőernyője azonban nem nyílt ki. Amikor megtalálták a holttestet csak a két alkarja ért ki a földből, olyan erővel csapódott be.

A vakond irtó
Díjazták azt a kelet-német férfit is, akit agyoncsapott az áram, amikor úgy próbálta kiirtani a vakondokat a kertjéből, hogy fémből készült cövekeket szúrt a földbe, majd rákötötte azokat a magasfeszültségű vezetékre.

Pajta bontás
Ugyancsak értékelték annak a nyugat-virginiai férfinak a próbálkozását, akit bontás közben agyonnyomott a pajta. A láncfűrésszel ugyanis alulról vágta szét a tartógerendát, így az egész építmény a nyakába dőlt.

A csikre vagy én
Díjazták azt az illinoisi férfit is, aki egy csirkével versenyzett azon, melyikük ugrik el később a közeledő vonat elől. A csikre vesztett.

Laptoppal vezetve
Közel járt a győzelemhez az a 29 éves számítógép-kezelést oktató férfi is, aki vezetés közben dolgozott a laptopján. Halálos autóbaleset érte Kaliforniában.

Hat ember egy csirkéért
Hat ember halt meg 1995 augusztusában Dél-Egyiptomban, amikor megkíséreltek egy kútba esett csirkét megmenteni. Egy 18 éves farmerfiú volt az első, aki leereszkedett a 60 láb mély kútba, ám egy áramlat lehúzta a mélybe és megfulladt. Nővére és két bátyja a segítségére sietett, ám egyikőjük sem tudott jól úszni, mindhárman megfulladtak. Ezután két idősebb farmer akart segíteni, de őket is lehúzta az áramlat. Két holttestet később a Nazlat Imara-i kútban találtak meg, a csirkével együtt. A jószág életben maradt…

halal.jpg

 

almamag78

Kitiltott (BANned)
A legjobban a
1995-ös rakétás
2000-es oktatófilmes,
2002-es terroista levél bombás,
2003-as jeges kaland,
2006-os héliumgömb,
2009-es sörös felüljárós korláton átugrálós,
2011-es bukósisakos
tetszett a legjobban. Talán azért, mert minimum ennyi észnek azért csak kellene lennie... a többire azt mondanám, hogy az azért nem annyira "ciki", meg hogy "baleset"...

Megdöbbentett a sors kegyetlen fintora amikor arról olvastam, hogy +10C-ban ráment a jégre a pasas és hogy előszörre mgúszta, másodszorra már nem...

De ezekről készült egy film is, nem?
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
Apropó: ezt az utolsó csirkés sztorit nem értem: kútat ír, de a kútban hogy lehet áramlat, meg a kútban hogy lehet egyáltalán úszni?
:eek::confused:
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
És hogy maradt életben a csirke?

Lehet vízityúk volt? :D

Vagy lehet azzal volt elfoglalva, hogy mit szerencsétlenkednek körülötte és és lehet észre sem vette, hogy vízben van... vagy lehet nem tudott arról, hogy a csirkék nem tudnak úszni :D

a csirke ebben a történetben egy anti-darwinista jelölt :D

Mondjuk megérdemelt volna egy olyan szalagcímet, hogy "a csirke, aki hat ember halálát okozta"

 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Vagy "a csirke, aki hat embert túlélt egy kútban."

(Juj de érzéketlenek vagyunk... de biztos, hogy igaz ez a hír?)

A videó döbbenet, véletlenül se gondoltam, hogy a tyúk tud úszni, mint egy kacsa! Az hittem, elmerül, mint a nyeletlen balta.
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
Jaszladany! Igazad van! Amit írtál az mégiscsak nagyobb arculcsapás az emberiségnek :D

Én sem tudtam, csak gondoltam hülyeségből beírom a yt-ra...bár múltkor az egyik ismerősöm mutatott egy olyan videófelvételt, amin a tóba beugrott a galamb és elkezdett úszni :eek::eek::eek:o_Oo_Oo_O és nem egy sekély tó volt...
yt-on találtam egy hasonlót:
pillangóúszás 10 méteren :D:cool2: A végére már elég jól bele jött szegényke
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Apropó: ezt az utolsó csirkés sztorit nem értem: kútat ír, de a kútban hogy lehet áramlat, meg a kútban hogy lehet egyáltalán úszni?
:eek::confused:
Nem minden kút 80 cm átmérőjű. Az arab világban főleg ásott kutak vannak, 3-4 m átmérővel. Ott akár áramlás, meg úszni nem tudás is előfordulhat.
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Volt egy tiszteletbeli Darwin-díj is. Egy régebbi tudósításban olvastam, se az év, se a név nem ugrik be.
Kaliforniában egy férfi beleült egy kerti műanyag székbe, amire sok héliummal töltött lufit kötözött. Vitt magával egy láda sört és egy sörétes puskát. Ez előzőt az élvezet fokozása okából, a puskával pedig a repülés magasságát akarta szabályozni. Azzal akarta kilődözni a lufikat, hogy le tudjon szállni.
A probléma az volt, hogy 1-2 km magasan a parti szél kifújta a Csendes óceán fölé, ahol nem merte használni a puskát. Így sodródott, míg a repülőszolgálat radarja fel nem fedezte. Kiküldtek egy vadászrepülőt, aki felfedezte a repülő széket. Namármost az egyedet nem lehetett menteni repülővel a körülmények miatt, ezért kiküldtek egy helikoptert. Amikor a helikopter megközelítette, a rotorszél szétfújta a lufikat és emiatt nem tudtak fölötte lebegni. Ezért kiküldtek egy másik helikoptert egy hosszú drótkötéllel felszerelve, aminek a végén lógott a mentő ember a rotorszélen kívül. Ezzel - képzeljetek el, egy helikopteren lógó 500 m-es ingát - úgy fél órás vadászattal sikerült a mentés. A két-három órára tervezett repülés így fél napos rémálommá vált.
A díj azért tiszteletbeli, mert a pasas túlélte a leleményes mentőknek és a szerencsének hála.
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Megpróbáltam megkeresni a tiszteletbeli Darwin díjat és közben ráakadtam a top történetre:

Előfordult az is, hogy valaki egymaga próbálta meg a disznóját áttessékelni az örök vadászmezőkre. Felült hát az állat hátára és úgy próbálta meg leszúrni. Ez azonban nem sikerült, és az illető tökönszúrta saját magát, majd a vérveszteségtől jobblétre szenderült.
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
"Tudok arról is, hogy egyesek a Trabantjuk kipufogócsövére szereltek egy csövet és a kipufogó gázt vezették be a vakond friss járatába."(forrás:http://www.balintgazda.hu/aktualis-kert/majus/vakond-elleni-modszerek.html

Soha nem értettem ezt a vakond mizériát :(:mad2:
A vakond azért ássa fel a kertet, hogy ne neked kelljen :) meg ráadásul összeszedi az összes pajort és rovart is... ha vakond van, akkor azért van mert annak oka van... jah, benzines rongy, meg wc-s szagosító... hát így igaz! őket is jelölhetnénk a díjra, hisz ha abba a földbe vetnek és termesztenek növényeket, amit előzőleg megmérgeztek(?), mindezt csak azért mert a kertjükbe ne legyen vakondjárat ....hát gratula... meg gratula annak, aki a fenti linken olyanokat ír, hogy a vakond eszi a répáját... :rohog: max a pajort eszi, ami előzőleg a répát ette... (fejfogós smile miért nincs?? olyan jól passzolna ide :D)

Pár sztori:
1996-ban egy ügyvéd, aki egy irodaház 24. emeletén próbálta megmutatni az ifjú ügyvédeknek a panoráma üvegablak törésbiztonságát – amiért a készítők garanciát vállalnak – és ezért nagy lendülettel nekirohant az üvegnek. Az üveg nem tört be, viszont kiesett a keretéből, így a férfi lezuhant és szörnyet halt.

Az a férfi is pályázhatott volna a címre, aki működő kézigránátokkal kezdett el zsonglőrködni –balszerencséjére

Egy Marino Malerba nevű orvvadász lelőtt egy, a feje fölött kiálló sziklán lévő szarvast. Pechjére az állat rázuhant, és a vadász belehalt

Egy 23 éves, számos piercinggel rendelkező férfi unatkozott a munkahelyén, és kitalálta: kipróbálja, milyen érzés mellpiercingjeihez csatlakoztatni az elektronikus tesztelőt. Több munkatársa is megpróbálta lebeszélni az ötletről, ám sikertelenül. A tesztelő két csipeszét két mellpiercingjére csíptette, és megnyomta a gombot. A kollégáknak nem sikerült újraéleszteni.
Darren úgy vélte, hogy a 100 százalékban mákvirág-magot tartalmazó madáreledelnek biztosan van valami köze az ópiumhoz. Úgyhogy fekete pasztát főzött egy zacskó eledel tartalmából, és egy injekcióstűvel a vénájába juttatta. Mivel elsőre nem érzett semmit, megismételte a műveletet. Nemsokára eszméletlen állapotban vitték be a sürgősségre: egy röntgennel apró fekete magvak ezreit fedezték fel a tüdejében. Két héttel azután, hogy felépült az életveszélyes vérmérgezésből, Darren meghalt drogtúladagolásban.

Túlpumpálta magát sűrített levegővel
Bangkok, Thaiföld - A kormánynak le kell törni a "Pumpálás" néven elharapódzott undorító őrületet - jelentette ki a bangkoki Nakhon Ratchasima Kórház szóvivője. Hozzátette: ha ez a perverz szokás nem tűnik el a színről, Thaiföld ifjúságának krémje elpusztul. A szóvivő mindezt azok után hangoztatta, hogy a 13 éves Charnchai Puanmuangpak darabjait rohammentő szállította be a kórházba. A szóvivő ismertetése szerint a legtöbb "Pumpáló" egyszerű biciklipumpát használ. Mélyen beillesztik a fúvókát a végbélnyílásba, majd hirtelen megnyomják, ezzel okozva pillanatnyi élvezetet. Az ifjú Charnchai-nak, aki kéthengeres lábpumpával "nyomta", ez nem volt elég. Eldicsekedett barátainak, hogy kipróbálja a sűrített gázos tömlőt a közeli benzinkútnál. Még aznap éjszaka a tettek mezejére léptek, és meglátogatták a helyszínt, ahol a srác behelyezte a csövet, és bedobta a légpumpát működésbe hozó érmét. A közelben tankoló asszony a rettenetes hangra odanézet, és először tapsolt, mert azt hitte, hogy tüzijátékot rendezett valaki. A helyi hatóságok még órákkal az esemény után is szedegették szerencsétlen srác belső részeit. Mint mondták: ahogyan a nagymennyiségű gáz benyomult a bélrendszerbe, azonnal robbant.

Egy svájci szálloda séfje véletlenül ledarálta egyik ujját a húsdarálón, majd bement a városba, és bejelentkezett biztosítójánál, ahol előadta a munkahelyi balesetet. A biztosító azonban valamiféle csalásra, még inkább munkahelyi figyelmetlenségre gyanakodott, ezért kiküldte ellenőrét a tényállás felülvizsgálására. Az ellenőr is kipróbálta a darálót, és ő is ledarálta egyik ujját. Ezt követően a biztosító a séfnek is fizetett.

Emberünk bement egy louisianai bárba, letett a pénztáros elé egy húszdollárost, és kérte, hogy váltsa föl. Amikor az kinyitotta a pénztárgépet, a jövevény előkapott egy revolvert és követelte a kassza tartalmát. Vita nélkül megkapta, el is húzott vele, még a húszdollárost is otthagyta. A pénztáros elmondta, hogy a kasszában összesen 15 dollár volt. (A helyi rendőrségen azóta is törik a fejüket, hogy ha valaki fegyverrel fenyeget egy pénztárost, majd pénzt ad neki, bűntettnek minősül-e...?)

Darwin díj magyar módra:
http://gepnarancs.hu/2011/08/darwin-dij-hungary/
http://elegemvan.blog.hu/2014/01/05/elegem_van_a_darwindij-varomanyosokbol
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Ide illik. Ma talátam ...
A címe magyarul: Motoron ne légy ideges!
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Inimma

Állandó Tag
Állandó Tag
"A 2007-es Darwin-díj második helyezettje egy dél-karolinai pár lett: a két 21 éves fiatalt meztelenül és holtan találták meg hajnalban az utcán. A rendőröknek először fogalmuk sem volt, mi történhetett velük, de aztán megtalálták szépen összehajtogatott ruhájukat egy közeli ház tetején - amelynek piramis alakú tetőszerkezete van."

Mégis, mi történt velük?
 

Inimma

Állandó Tag
Állandó Tag
DARWIN DÍJASOK ({http://www.vicckiraly.hu} 2003-03-05)

A rendőrség közleménye szerint egy Olathe-i férfi szörnyethalt, miután egy vonat elütötte. Az áldozat autója lerobbant a 35-ös főúton és mivel nem sikerült megjavítania a helyszínen a járművet, telefonon akart segítséget hívni. A mozdonyvezető ekkor vette észre a férfit, amint az a sínek között állt. A mozdonyvezető elmondta, hogy látta, amint a férfi egyik kezében telefonnal állt a síneken, míg a másik kezét a fülére tapasztotta, hogy a közeledő vonat által keltett zaj ne zavarja a telefonhívás lebonyolításában.


------------------------------------
Nyolc elsőéves egyetemi hallgató egészen késő éjszakáig az egyetemi könyvtárban töltötte az idejét, amikor is arra a következtetésre jutottak, hogy nagy buli lesz lecsúszni az általuk szennyesruha-ledobónyílásnak vélt lyukon.

Talán pár év egyetemen eltöltött idő után rájöttek volna, hogy könyvtárakban nem túl gyakran lehet szennyesledobókkal találkozni. A nyílás valójában szemétledobó volt és egyenesen egy automata présgépbe vezetett. A 19 éves Wesley ugrott elsőként és egy üdítő háromemeletes zuhanást követően a gép halálra zúzta.

A többiek valamiért nem követték a példáját...


------------------------------------
Kerry Bingham iszogatott néhány barátjával, amikor egyikük megemlítette, hogy ismer valakit, aki kötélen leugrott a Tacoma Narrows Hídról. A társalgás egyre hevesebb lett, és kb. tízen összesereglettek a hídon hajnali 4.30-kor. A híd közepéhez érve eszükbe jutott, hogy senki nem hozott kötelet. Az önként jelentkező Bingham - aki folytatta az ivást - felfedezte, hogy egy kábelköteget otthagytak a korlátnál. Bingham lábát odarögzítették a hídhoz. 40 lábnyit zuhant, mielőtt a kábel megfeszült, és leszakította a lábfejét. Csodával határos módon túlélte a jeges vízbe zuhanást, és két arra járó halász kimentette.

"Csak annyit mondhatok, hogy a Jóisten velem volt aznap éjjel." - mondta Bingham. "Nincs semmi más hozzáfűznivalóm."

Bingham lába soha nem került elő.


------------------------------------
Észak-Ghanában mindennaposak a törzsi összecsapások, és az emberek gyakran folyamodnak boszorkánysághoz, annak reményében, hogy fegyver által sebezhetetlenné válnak. A 23 éves Aleobiga csatlakozott 15 férfihez, akik varázsszert kerestek, hogy golyóállóvá válhassanak. Miután két hétig kenegette magát bizonyos mágikus növényekkel, vállalkozott, hogy átlöveti a mellkasát tesztelés céljából. Az első golyótól azonnal meghalt. A varázslót, aki rossz varázsszert adott, büntetésül elfogták és megverték.


------------------------------------
Joseph, a Stevens Point Börtön húszéves lakója, körülményes módját választotta a szabadulásnak. Őrültnek akarta tettetni magát, hogy átszállítsák a kevésbé őrzött elmegyógyintézetbe, ahonnan könnyebb megszökni. Mit tenne egy őrült, ha börtönbe zárják? Joseph átgondolta a lehetőségeket, és úgy döntött, hogy felakasztja magát egy lepedővel, amíg el nem veszti az eszméletét, aztán a cellatársa szól az őröknek, akik majd levágják, és remélhetőleg elviszik a bolondok házába. Joseph szökési terve gyorsabban megvalósult, mint remélte. Felakasztotta magát, majd "szabadlábra helyezték" már másnap a temetőben.


------------------------------------
Egy Indiana állambeli (USA) fiú egy kerti pankrátor viadalban vesztette életét, szülei házának hátsó kertjében.

A 14 éves Mark Carlson nyakát törte, amikor a szülői ház második (!) emeletéről kiugorva a fején landolt. Richard Kransonely, a viadal másik résztvevője így emlékszik a részletekre:

"A második emeletről akart rám ugrani egy olyan fogással, amit előtte még egyszer sem próbáltunk ki. A földön feküdtem, és láttam, ahogy ugrik, majd a következő hang, amit hallottam, a nyaka roppanása volt. Ez volt a legszörnyűbb hang, amit valaha is hallottam. Én is hibásnak érzem magam, mert azt gondoltam, hogy csak hülyéskedik, ahogy mindig is szokott, ezért felkaptam egy vasláncot, és hátba vágtam vele. Amikor nem reagált, gondoltam, hogy ennek a csávónak valami baja eshetett. Igazam is volt, meghalt."

Mark Carlson szüleit letartóztatták kiskorú veszélyeztetése miatt. Az apa a következőket nyilatkozta:

"Mark egy szerencsés fiú volt, aki biztos nem minket okolna a haláláért, mint ahogy azt Indiana állam teszi. Tudatában volt a kockázatoknak, és biztos vagyok benne, hogy nem szándékosan tette. Élt-halt a pankrációért. Csak akkor nem gyakorolt, amikor a kocsikat mosta, vagy bezárkózott a barátnőjével a szobájába. Igaz, egy ugrása nem sikerült, de volt egy csomó, ami remek volt. Ha egyetlen rossz ugrás miatt letartóztattak minket, akkor a többi jól sikerült ugrásért miért nem kaptunk kitüntetést?"

Az esetből látszik, hogy a pankráció veszélyes dolog. Ennél már csak az veszélyesebb, amikor ezt a kertben teszed, idióta szülők felügyelete mellett.


------------------------------------
A "minden idők legnagyobb marhája" címre komoly esélyekkel indulhat az a japán férfi, aki rátámadt a lakástüzét éppen eloltani készülő tűzoltókra, mivel azok nem vették le a cipőjüket belépés előtt.


------------------------------------
Az állatvédők bizonyára kárörvendően hallják annak a kaliforniai vadásznak az esetét, aki lelőtte a felette lévő sziklán álló szarvast. Az pedig pont ráesett és agyonütötte, bosszút állva "gyilkosán".


------------------------------------
Diétázni veszélyes dolog, könnyen végzetessé válhat. De a Darwin-díjra jelölt bloomburgi férfi önként fogta magát diétára: módszere szerint csak babot és káposztát fogyasztott. Ez még nem lett volna baj, de egy kétszer két méteres helyiségben aludt, és éjszakára becsukta az ablakot. Reggelre gázmérgezésben meghalt.


------------------------------------
Az 1995-ös győztes viszont igazán vállalkozó kedvű férfiú lehetett, nyugodjék békében. A sebesség volt a mániája, ezért beszerzett egy gyorsítórakétát, ami a Jumbo Jetek felszállását segíti, ráerősítette az autójára, és a nevadai sivatagban kipróbálta. A halála előtti pillanatokban valószínűleg ráébredt, hogy a rakétát csak bekapcsolni lehet, ki már nem, emiatt aztán körülbelül 480 kilométeres sebességgel szétkenődött a Sziklás hegység oldalán...


------------------------------------
Hadd mutassam be történetünk hősét, akit barátai nemes egyszerűséggel Halálvágynak hívtak. A 23 éves szobafestő, akit a rendőrségi szakértő "jó szellemi egészségben lévő, de alacsony intelligencájú" emberként jellemzett, mindent megtett azért, hogy ezt a nevet kiérdemelje. Poharakat tört össze a homlokán, kulcsot és üveget nyelt, egyebek. Kedvenc mutatványa mégis az volt, amikor a szájába vett és "lenyelt" egy biliárdgolyót, majd felöklendezte azt. A feltűnési viszketegség ezen megnyilvánulása során az egységes méretre készült golyók valamelyikét bekapta, majd a garatnál tartotta egy darabig, hogy aztán onnan "elővarázsolja". Ezt a kissé fura szokását jódarabig büntetlenül gyakorolta, míg végül egy langyos skóciai estén férfias hevében nem valamelyik teli vagy csíkos billiárdgolyót, hanem a fehéret ragadta fel az asztalról. Nem tudta ugyanis (vagy ha tudta is, látható, hogy a gondolkodás nem volt erős oldala), hogy a fehér golyó átmérője (5,03 cm) eltér a többi biliárdgolyóétól (4,75 cm). A méretbeli különbségnek köszönhetően a bekapott golyó megakadt a torkán, elzárva a levegő útját. Barátai talán segíthettek volna rajta, ám ő kirohant a kocsmából, és jóval távolabb, az utcán esett össze, teljesen elkékülve.

Sem a barátai, sem az odaérkező mentősök nem tudtak segíteni rajta.


------------------------------------
Az első nyertesnek 1994-ben ítélték oda a díjat. Egy amerikai férfi kapta, aki egy pohár ingyen szóda reményében addig rángatta a Coca-Cola automatát, míg az végül ráborult és agyonütötte. És ez még a jobbik eset, mert itt ő lett saját hülyesége áldozata. Nálunk az ólomgyűjtők Pörölybödön addig rángatták a fénysorompót működtető akkumulátort, míg vonatszerencsétlenség lett belőle.


------------------------------------
Valódi horror bontakozott ki a helyi Vidámpark Szellemvasútján, amikor Sean Jackson (19), szerződtetett "szellem" lepelje beakadt az éppen arra tartó kocsiba, ami elrántotta és levágta a lábát. Több mint egy tucat látogató háta borsódzott Jackson utolsó sikolyától, amely élethűbbre sikeredett, mint eddig bármikor. A szemtanúk csak annyit láttak, hogy a szellem előugrik az egyik sötét zugból, felborul és visít. Csak később döbbentek rá, hogy ez a jelenet nem a műsor része volt.


------------------------------------
Egy híd lekaszálta annak a dán szurkolónak a fejét, aki kihajolva utazott egy emeletes buszon vasárnap este Dániában. A férfi fej nélküli teste visszahullott a járműbe, amelyen az FC Köbenhaven dán élvonalbeli labdarúgó csapat 40 szurkolója utazott hazafelé a Viborg elleni 0:0-ás döntetlennel végződött mérkőzés után. A rendőrség vizsgálata szerint a 30 éves férfi a busz tetején lévő, vészkijáratnak használt nyílásában állt, amit nem szabad haladás közben kinyitni.


------------------------------------
A háború sok fel nem robbant muníciót hagyott Kambodzsában. A hivatalok állandóan figyelmeztetik a lakosságot, hogy ne manipuláljanak ilyen fegyverekkel, de... Három barát közösen iszogattak, mulatták az időt egy dél-kambodzsai falu egy bizonyos Svay Rieng kocsmájában. A közös beszélgetés már 2 órája folyt, mikor az egyikük egy 25 éves tankelhárító üteget húzott elő. Azt mondta, hogy a kertjükben találta. Az asztal alá dobta és orosz rulettet kezdtek mindhárman játszani - mindegyik ivott egy rövidet, majd egyenként ráugrottak a bombára. A többi falubeliek azonnal menekültek a kocsmából. Pár perc múlva egy hatalmas robbanás hallatszott, ami megölte a három fiatalt... Ahogy azt a Kapuchea Rasmei újság írta:

"Semmi nem maradt belőlük."


------------------------------------
Átállás a nyári időszámításról a standardra okozott kavarodást terrorista csoportok között. Pontosan 5:30-kor izraeli idő szerint két bomba robbant két autóban azonos időben, két különböző helyen, és megölték a bombát szállító terroristákat. Eleinte azt gondolták, hogy a bombákat idő előtt robbantották fel amatőr terroristák. Az ügyet jobban átvizsgálva kiderült, hogy a robbanás előtt három nappal Izrael áttért a nyári időszámításról a standardra, így akarták az imádkozást előtérbe helyezni a napfelkelte előtt. A palesztinok nem akartak élni "szionista idő"-ben. Már két héttel az időátállás előtt készek voltak a bombák a Palesztinok által ellenőrzés alatt lévő területen, persze nyári időszámítás szerint. A sofőröknek, akiknek a bombákat kellett szállítaniuk a színhelyre, izraeli standard idejük volt. Az eredmény az volt, hogy a robbanás idejében a bombák még mindig úton voltak, így a terroristák akaratlanul utaztak el ebből a világból.


------------------------------------
Egy 25 éves férfi halt meg, ahogy a ház 3. emeleti balkonából kiesett. A balasetet az okozta, hogy a fickó nagyobbat akart a balkonról köpni, mint a barátja. Ezt úgy szerette volna elérni, hogy összegyűjti a nyálát, nekifut, megkapaszkodik a korlátban, és lendületből egy nagyot köp. Kicsit elszámította magát, a korláton átfordult, majd 8 méter magasból a betonra esett, ahol sorsa bevégzett.


------------------------------------
Hazai történet még a nyolcvanas évek közepéről:

Éjszakai közúti ellenőrzés. Közeledik az ellenőrizendő gépjármű, a rend bátor őre kiáll az út közepére és elkezd körözni az elemlámpával. Csattanás, hősünket mentő viszi a kórházba (túlélte). Elfelejtette bekapcsolni az elemlámpát...


------------------------------------
1996 március 23-án az orvosi szakértő megtekintette Roland Opus tetemét, és megállapította, hogy a halál oka puskából származó fejlövés. Az áldozat egy 10 emelet magas épület tetejérol ugrott le ÖNGYILKOSSÁGI szándékkal (hagyott ugyanis egy erre utaló búcsúlevelet).

Esés közben a 9. emelet magasságában életét egy az ablakon kilott puskagolyó azonnal kioltotta. Se a lövést leadó sem pedig az öngyilkosságot elköveto nem tudott a 8. emelet szintjében elhelyezett biztonsági hálóról, amelyet az ablakmosók védelmére helyeztek el. Opus nem tudta volna kivitelezni az öngyilkosságát emiatt a háló miatt.

Általában aki öngyilkosságot akar elkövetni, sikerrel jár, még ha nem is olyan módon hal meg, ahogy eltervezte. Attól, hogy Opust lelotték a 9. emeletnél miközben a biztos halál felé esett még nem változik halálának oka öngyilkosságról gyilkossággá...

De a tény, hogy az öngyilkossági kísérlet nem járt volna sikerrel az orvosi szakértőt GYILKOSSÁG kivizsgálására késztette. A 9. emeleti szobában, ahonnan a lövés jött, egy idős ember és a felesége lakott. Éppen veszekedtek, és a férfi a puskával fenyegette feleségét. Elkeseredésében amikor meghúzta a ravaszt, teljesen mellé talált, és a lövedék az ablakon keresztül Opust találta el.

Ha valaki "A"-t próbálja meggyilkolni, de véletlenül "B"-t gyilkolja meg, akkor az "B" ellen elkövetett emberölésért büntethető. Amikor szembesítették ezzel a váddal, az öreg ember és a felesége mindketten hangoztatták, hogy egyikük sem tudta, hogy a puska töltve volt. Az ember azt állította, hogy hosszú ideje szokása, hogy feleségét a töltetlen puskával fenyegesse. Nem állt szándékában, hogy megölje.

Opus meggyilkolása VÉLETLEN BALESETNEK tűnik, ugyanis a fegyver véletlenül volt megtöltve. A kivizsgálás folytatódott, és előkerült egy szemtanú, aki azt állította, hogy látta, amint az idős házaspár fia megtöltötte apja fegyverét, körülbelül hat héttel a halálos balesetet megelőzően.

Mint kiderült az idős hölgy megszakította fia pénzügyi támogatását. Ezért fia, ismerve apja fegyveres fenyegetőzési szokását, megtöltötte a puskát, arra számítva, hogy így apja majd megöli anyját. Így az ügy ismét GYILKOSSÁGI üggyé alakult, ahol a fiú tűnt ki, mint Roland Opus gyilkosa.

Volt még azonban egy különlegesen szép csavarás az esetben: További kivizsgálás kimutatta, hogy a sértődött fiú (név szerint Roland Opus!) egyre jobban elkeseredett, hogy nem sikerült az anyja elleni gyilkosság.

Ez az elkeseredés arra vitte, hogy március 23-án leugorjon egy 10 emeletes épület tetejéről, hogy végül egy puskalövés végezzen vele, melyet egy 9. emeleti ablakon lőnek ki.

Az orvosi szakértő ÖNGYILKOSSÁG címen zárta le az ügyet.


------------------------------------
Egy figura elhatározta, hogy teljesen tutira öngyilkos lesz. A terve a következő volt: kimegy egy tengerparti szakadékhoz, hosszú kötelet köt a nyakára a kötél végét pedig egy szikához köti, leönti magát benzinnel, mérget iszik, meggyújtja magát, egy pisztollyal a kezében leugrik, és mielőtt a megfeszült kötél letépné a fejét főbelövi magát.

Mindenben a terv szerint cselekedett. Megmérgezve, kötéllel a nyakán fáklyaként zuhant lefelé, csak zuhanás közben elvétette a lövést és véletlenül ellőtte a kötelet. A tengerbe zuhant. A viz eloltotta a tüzet és annyi sós vizet nyelt, hogy rögtön kihányta a mérget, a mentők összeszedték és kórházba szállították, ahol hypothermiába (kihűlésben) hunyt el.


------------------------------------
Hat ember halt meg 1995 augusztusában Dél-Egyiptomban, amikor megkiséreltek egy kútba esett csirkét megmenteni. Egy 18 éves farmerfiú volt az első, aki leereszkedett a 60 láb mély kútba, ám egy áramlat lehúzta a mélybe és megfulladt. Nővére és két bátyja a segítségére sietett, ám egyikőjük sem tudott jól úszni, mindhárman megfulladtak. Ezután két idősebb farmer akart segíteni, de őket is lehúzta az áramlat.

Két holttestet később a Nazlat Imara-i kútban találtak meg, a csirkével együtt. A jószág életben maradt...


------------------------------------
Larry gyermekkori álma a repülés volt. Mikor befejezte a középiskolát, a légierőhöz csatlakozott abban a reményben, hogy pilóta lehet belőle. Sajnos rövidlátó volt, így nem sikerült álmát valóra váltania. Elbocsátották, és kénytelen volt megelégedni azzal, hogy a kertből figyeli a fent elhúzó gépeket.

Egy napon Larrynek pompás ötlete támadt. Elhatározta, hogy mégis repülni fog. Elment hát a helyi katonai boltba és vásárolt 45 meteorológiai léggömböt és több kanna héliumot. A helyesen felfújt ballonok több mint egy méter átmérőjűek.

Otthon Larry szorosan odakötözte a léggömböket vaskos napozószékéhez. A széket dzsipje ütközőjéhez erősítette, a léggömböket pedig héliummal felfújta. Beült, hogy kipróbálja, a szék a dzsiphez kötve lebegett. Larry elégedett volt, hogy a szerkezet működik, így becsomagolt magának pár szendvicset, némi üdítőt, majd magához vette sörétes puskáját - gondolván néhány léggömböt majd kilő, ha le akar jönni - és felkészült a repülésre. Az volt a terve, hogy lassan fellebeg olyan tíz méteres magasságba a kert fölött, és ha megunja szépen leereszkedik.

A dolgok végül nem egészen így sültek el.

Amikor elvágta a kötelet, ami a széket a dzsiphez erősítette, nemhogy szép lassan felemelkedett pár méteres magasságba, hanem ágyúgolyóként lőtt ki a los angelesi égboltba, csak emelkedett, emelkedett, egészen 3300 méteres magasságig. Ilyen magasan már nem merte megkockáztatni, hogy kilőjje a léggömböket. Ezért hát fönnmaradt, félt és fázott 14 órán keresztül.

Aztán tényleg bajba került.

A légáramlatok a Los Angelesi Nemzetközi Repülőtér fő légifolyosójába terelték őt. Először egy pilóta vette észre, aki jelezte a toronynak, hogy látott egy embert napozószékben, puskával repülni. A radar is megerősítette, hogy egy tárgy lebeg 3300 méter magasan a reptér fölött.

Riadóztatták a különleges alakulatokat, akik egy helikoptert küldtek ki, hogy nézze meg miről is van szó. Közben sötétedni kezdett és a légáramlatok tovább vitték Larryt ki az óceán fölé, a helikopter a nyomában.

Az óceán fölött a helikopter utólérte Larryt. Amint a személyzet meggyőződött róla, hogy Larry nem veszélyes, megpróbáltak közelebb menni, hogy kimentsék, de akárhányszor közelítettek, a propellerek keltette szél mindig odébb fújta a léggömböket. Végül is a helikopter magasan Larry fölé emelkedett és egy kötelet lógattak le neki, amin sikerült felhúzniuk. A nehéz manővert ügyesen végrehajtották.

Amint földetértek, Larryt letartóztatta a rendőrség a légtér megsértéséért. Amint elvezették egy újságíró megkérdezte, miért csinálta, mire Larry közömbösen azt felelte:

- Az ember nem ülhet otthon tétlenül.


------------------------------------
Egy rokonait meglátogató hölgy megállt egy szupermarketnél, hogy virágot vegyen. Az egyik parkoló autóban észrevett egy nőt, aki csukott szemmel, feje mögött összekulcsolt kezekkel ült, mintha aludna. Amikor a hölgy a boltból visszafelé a kocsijához igyekezett megint észrevette a kocsiban ülő nőt, ugyanúgy ült, kivéve hogy a szemei már nyitva voltak. A tekintete fátyolosnak tűnt, ezért a látogató hölgy bekopogott az ablakon és bekiabált:

- Jól van?

A kocsiban ülő nő azt válaszolta:

- Fejbe lőttek és most a kezemmel tartom az agyamat, nehogy kifolyjon.

A hölgy visszarohant a boltba, ahol hívták a mentőket. Fel kellett törniük a kocsit, mert az ajtó be volt zárva. Bent észrevették, hogy a nő fején és kezén nyers kenyértészta van. Egy Pillsbury márkájú dobozos kenyértészta a nagy melegtől hangos durranással felrobbant a kocsi hátuljában, és a doboz pont fejbe találta a nőt. Az a fejéhez kapott és amikor megérezte a meleg tésztát, azt hitte hátulról fejbe lőtték és folyik ki az agya. A rémülettől elájult, majd mikor magához tért, megpróbálta az "agyát" a kezével benntartani.
 
Oldal tetejére