Hofi Géza- az ÖRÖK humorista emlékére.

ttibor

Állandó Tag
HOFI egy ígaz ember mindig azt mondta amit gondolt és így tudta a napi hiányosságot tükörként megmutatni azok számára akik meg is értették Öt.
Sajnos akik tehettek volna érdemben az ország vezetői közül, a magyarságért és az életünk szabadságáért igen kevest fogadtak meg tanácsaiból.
 

kozeput

Állandó Tag
Kevés akkora humorista van jelenleg, mint Ő volt!
Sok szlogenje még a mai napok világában is aktuális, és megállná a helyét. Mellesleg, ahogy a Berecz János Kádárról írt könyvében említette: az akkori pártvezér támogatását is "élvezte" a poéngyáros!

 

geras

Új tag
Én is nagyon szerettem Hofit és a mai napig kijön a könny a szememböl pedig nem vagyok egy érzékeny lélek,söt nagyon sokszor azon kapom magam hogy Hofit idézek valahogy aktuális az amit ö annak idején mondott még most is,söt talán most mégjobban.Föleg aki látta a Tiszta Örültek háza cimü elöadását,sim sem sam sem nincs egy vasam sem,meg alejtön hogyan megy lefelé a biciklistb.
 

apaa

Állandó TagHofi egy kor embere volt nem a szocializmussal volt baja,hanem akik csinálták.
Ma sem a kapitalizmussal van baj hanem,akik majmolják.
Ma egy hozzá hasonló szókimondót meglincselné a rengeteg "nemzeti"érzelmü.

Aki a helyére esélyes volt, gusztustalan ripacsá vált.
 

szilvi135

Állandó Tag
Hofit nagyon szerettem, én a bohóckodáson túl igy láttam őt
Nagy ember, jellem és nagy gondolkodó volt. Kimondta a kényes őszintét is, bátorsága értünk volt. Ráadásul még a keserű igazságot és keszekusza valóságot is oly könnyű humorral tálalta, hogy szórakoztatva láttatta meg velünk az összefüggéseket. Magas intelligenciáját bohóc álruhába öltöztetve észrevétlenül tanitott és boldogitott miközben szerényen háttérben maradt . Karikatúrája mindig pontos volt.
Nem hagyott örömtelennek senkit maga mellett. Emberségével és bölcsességével ő valóban az embertársaiért volt képességével. Valós hatalma volt az embereken amivel sosem élt. Ember maradt .
Légy hű önmagadhoz mint napra éj, s hogy ál máshoz sem lész...

Hiányzik az őszintesége....
 

szittya

Állandó Tag
majd minden műsora megvan:) nem szeretném kicsinyíteni a mai művészek tehetségét,de Hofit nem pótolhatja senki.
Egyszeri,megismételhetetlen.........és szürkébb nélküle a humor.!


 

csaimi

Új tag
Kiegészítés

Végig olvastam a témában írt összes hozzászólást, amelyek méltatásai közül kicsit hiányolom, hogy Hofi Géza rendkívüli muzikalitásáról nem igazán esett szó. Gondoljunk csak az Utcaseprők című számára, amelyben bizonyította hogy kitűnő blues-énekes is lehetne.
De ahogyan egyes korai paródiáiban hangszerek szólamait utánozta pl. nagybőgőt, trombitát, az zenészeknek is hasznos stílus gyakorlat lehetne.
Ezek magas színvonala hangszeres tudással rendelkezőknek tűnik fel igazán.

 

secimaci

Állandó Tag
Végig olvastam a témában írt összes hozzászólást, amelyek méltatásai közül kicsit hiányolom, hogy Hofi Géza rendkívüli muzikalitásáról nem igazán esett szó. Gondoljunk csak az Utcaseprők című számára, amelyben bizonyította hogy kitűnő blues-énekes is lehetne. De ahogyan egyes korai paródiáiban hangszerek szólamait utánozta pl. nagybőgőt, trombitát, az zenészeknek is hasznos stílus gyakorlat lehetne. Ezek magas színvonala hangszeres tudással rendelkezőknek tűnik fel igazán.
Hozzatennem meg a Koossal egyutt keszitett Macskaduett rajzfilmet!
Nincs ez meg veletlenul valakinek? Szivesen "birtokolnam".

Es talan meg annyit Hofirol, hogy maig ervenyes szinte az osszes politikai gondolata/kritikaja, pedig azota ugye eltelt egy par evtized.
-seci
 

abdullah

Állandó Tag
Üdv!
Hogy a zenéről keveset írnak az igaz!
Viszont vitathatatlan érdemei vannak, kevés olyan ritmikai érzékkel megáldott embert ismerek mint Ő volt!
Pedig van néhány dobos ismerősöm!
Én jómagam gyakran adok elő darabokat melyeket énekelt!
(Gondolj apádra,Felmegyek hozzád, Féldeci rum,Lazítani,stb.),hogy csak a legismertebb dalait nézzük!
Tapasztalatom,hogy mindenki szereti ezeket a darabokat hallani!
Talán nem véletlen,hiszen sokunk életének része volt és nyújtott némi felüdülést abban az időben amit "átkos"-nak neveznek!
Jónéhány előadását láttam, mindig naprakész volt az Élelem bére c. műsor!
Zenész lévén csak a legnagyobb tisztelettel tudok róla nyilatkozni, véleményem szerint a legnagyobb magyar ELŐADÓ-t veszítettük el vele!
 

Gabriello

Állandó Tag
Hofi utolérhetetlen és egyedi . Legenda. Hatalmas agy és előadói képesség. Kicsit néha durva és nagyon hiú ember volt, de volt neki mire. Géniusz volt, aki teljesen pótolhatatlan.
Haláláig nem engedte kiadni régi video felvételeit, pedig nem volt miért szégyenkeznie. Amit az akkori rendszerben jónak látott , az valóban az volt. És persze kritizált is rendesen.
 

zoltcsas

Állandó Tag
örökké idézhető

Hofit nem az tette naggyá, hogy milyen viszonyban volt azzal a rendszerrel, amit kigúnyolt, hanem az, hogy mind a mai napig élvezet hallgatni, nézni, és az élet rengeteg helyzetében eszembe jut, hogy ide illene egy Hofi poén.

A mai híradót hallgatva a következő jutott tőle eszembe, ez a "Te figyelj, haver" albumon volt:

"Az ágy alatt (kórházi ágy, nem mindegy :)) találkoztam két kacsával, az egyik az volt, hogy jól élünk. Aztán tele lett az is..."

Már gyerekként nevettem ezeken, pedig akkor még nem is értettem, miről beszél...
 

nyikolka

Állandó Tag
Szerencsére halála előtt sikerült még megnéznem élőbe a Madách Kamarában.
Tényleg nagyon jó volt!
Gyerekkoromban kívülről tudtam a kabaréit, ugyanis rongyosra hallgattam a bakeliteket!

 

Julo

Állandó Tag
Hofi ma megint aktuálisabb, mint volt! Ha bele hallgattok bármelyik műsorába, olyan, mintha a jelenlegi helyzetről beszélne, pedig szegény már rég nincs köztünk...

 

molly baby

Állandó Tag
Sajnos hiányzik a mai humor palettájáról egy ilyen ember.
Ő kimerte mondani a valóságot és nem kimélte azokat akik nem az ország sorsát tartották elsődlegesnek.
Nincs ki pótolhatná!


 

joscsaba

Állandó Tag
Eljárt Hofi felett az idő?

Nem hinném, hogy Hofi (Hoffman) Géza fölött valaha is eljár az idő, hiszen több volt mint humorista, őt már csak intézménynek lehet tekinteni.
Véleményem szerint mindig friss lesz és élvezhető az humora, olyan ő mint a zenében a Stones vagy a Beatles. 

Blaszlo10

Új tag
Hofi Géza az az ember volt aki a maga módján és a saját világán keresztül ostorozta azt amit rossznak tartott és mások is szerettek volna elmondani - csak ezt ő úgy tudta előadni ahogy más nem. Valójában egy időben a politika egyfajta szócsöve volt, mert mondhatott olyasmit amit más nem igazát tehetett meg. Ezzel próbálták az emberek gondolatait lehűteni a problémák mellett, hogy humorba lehetett csomagolni azt ami véresen igaz és komoly volt.
A mondásai mai napig is állják a sarat csak egy egyszerű mondása ami szerintem örök.

" Odase nézz! majd megmagyarázzák neked azt, hogy mért jó neked az, ha neked rossz ! " Hát nem tökéletesen IGAZ!?
 
Oldal tetejére