Hofi Géza- az ÖRÖK humorista emlékére.

Facélia

Állandó Tag
Állandó Tag
Hofi volt, Hofi van, a szivemben, és az emlékeimben. Hofi lesz.
a polcon könyv, bakelit lemez, CD, DVD.
Még a fiamnak is tetszik, pedig az ő korosztálya, nos nem ez a zsánerük.

Engedjétek meg, hogy csatlakozzam a megemlékezéshez egy kis ízelítővel, mert hiába volt kiélezve Hofi humora a Kádár-rendszerre, néhányan még emlékezünk és értjük az akkor aktuális humorát.
 

pappandras

Állandó Tag
Állandó Tag
A régi rendszerben könnyű dolga volt. Évekig mehetett egy műsora, mindig aktuális volt. A mai világban 10-15 előadást érne meg, és nem lenne már időszerű.

Viszont a mai időkből is messze a legjobb műsorokat állítaná elő. Össze sem hasonlítható a mai képernyőhustzárokkal, pl. Fábryval
 

Szélfogó

Új tag
Laci01-el tudok egyetérteni! A maga idejében valóban csúcs volt Hofi, de miután kiderült, hogy csak(!) neki engedték meg ezt a stílusú politikai humort, már másképp fest a dolog - számomra. Ez politika volt; tehát visszagondolva ebben a politikai köntösben... nem is tudom mit mondjak. Mindazonáltal tehetsége nem kissebbedik... csak azt nem hiszem el, hogy Magyarországon ebben a műfajban csak ő egyedül volt ennyire tehetséges... azt hiszem, nem erről van szó... inkább arról, hogy az akkori politikai vezetés másnak nem engedte meg a politikai humort, csak bizonyos "velük leszerződött" embereknek... és ha megfigyeljük a régi politikai humoristákat, (pl. Sas József), mind-mind a régi nómenklatúrához vonzódik azóta is (pl. a Hócipő humoristái, a Heti hetes "sztárjai" stb.)
Nekem most már, hogy kiviláglottak a kulisszák mögött lévő piszkos dolgok, nekem már rossz ízű a számban Hofi "szép" világa is.
 

Kinszi

Állandó Tag
Állandó Tag
Hofi: Szilveszter 98
hofigeza.jpg
 

tomeeeboy

Állandó Tag
Állandó Tag
Hofinak voltak olyan humoros mondásai, amik a mai életben is helytállóak rólunk magyarországi magyarokról.

Sőt ha belegondolunk akkor a mondások nagytöbbsége ilyen. Én mindíg a legnagyobb humoristának tartottam és tartom és tartani is fogom. Nyugodj békében Hofi Géza.
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Ne feledjük azt sem, hogy nagy művész volt. A maga területén zseniális. Tudott az emberi lélek húrjain játszani. Ráérzett hogy a rejtett poénok mikor és hogyan esnek le a közönség elméjében. Milyen hatást válthatnak ki, és hogyan kell tálalni mindezeket. Nem csak a drámai színész művész. A nagy nevettetők kevesebben vannak és bennük az isteni szikra éber. Ilyen volt Hofi Géza is. Szerettük. Pótolhatatlan veszteség. :p
 

florenz

Állandó Tag
Állandó Tag
albert! teljesen igazat adok neked.nem tudom emlekesztek e ra a dalra"ki oregedett vadaszkutya" csak ennyit akartam mondani. hianyzik.
 

Jani007

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocs! Azért én nagyon szerettem, mert nekem szólt. Én mint kisember úgy éreztem, hogy fonákságokat, amik engem is nagyon bántanak, és felháborítanak, én magam teszem szóvá.


11.jpg
 

ferry62

Állandó Tag
Állandó Tag
Ő sztár volt nem úgy mint a mai ismertebb emberek közül néhányan.
Ilyen Művészekből kellene sok.
Témái még ma is élőek.
Kár, hogy ennyi volt, de reméljük nevelődik az utánpótlás


hofi6.jpg
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
albert! teljesen igazat adok neked.nem tudom emlekesztek e ra a dalra"ki oregedett vadaszkutya" csak ennyit akartam mondani. hianyzik.
Hát hogyne emlékeznék rá!
:D

Hofi Géza

Egy kiöregedett vadászkutya dala

Amikor még fiatal voltam,
Erdőbe vittek ahol vígan kóboroltam.
Űztem én a nagy és kis vadat,
Jutott nekem mindig néhány apró kis falat.
Régen volt!

Az évek jaj, szép lassan teltek,
Míg loholtam én, mások vígan pihentek.
A lábam szívem már nem fiatal,
Az ígéretekből maradt egy dal.

Egy kiöregedett vadászkutya,
Vonyítva ül a kátyúba.
A hűséget én nemcsak mutattam,
Emlékezz rá, érted mennyit ugattam.
Ti kiöregedett vadászebek,
Csont helyett jött a nyugdíj rendelet,
Értetek a szívem majdnem megszakad.

Hogy hittem én, én ifjú állat,
Jó lesz nekem majd mindenkor tenálad.
Hisz a gazda mindig úgy kényeztetett,
Csak gyomorrontáskor éheztetett.

Egy kiöregedett vadászkutya,
Vonyítva ül a kátyúba.
A hűséget én nemcsak mutattam,
Emlékezz rá, érted mennyit ugattam.
Ti kiöregedett vadászebek,
Csont helyett jött a kamatadó rendelet,
Értetek a szív majd megszakad.
De a rosszban jó, hogy ugatni már szabad,
Hogy ugatni már szabad,
Hogy ugatni még szabad!

Nem tudom én mit hozz a holnap,
Az új kutyák mind frissen csaholnak.
Nem tudok én mást vonyítani.
Az igazságból elveszett...
Az igazságból elveszett...
Az igazságból elveszett az "i"!
 

Gábor mester

Állandó Tag
Állandó Tag
Hofi a régi rendszerben sem ugyanazt mondta estéről estére! Híres volt gyors reagálásáról. Emlékezetes a gyáli temető ügye, amit területfejlesztési hozzájárulásból újítottak fel. Hofi poénja kb. 4 óra múlva: - A temető felirata nem "Feltámadunk", hanem "Fel, támadunk!" Ha már egyszer fejlődni kell... - A hülyeség egyrészt már szerinte sem rendszerfüggő, másrészt azért volt itt egy rendszervált(oz)ás. Hofi az "új rendszerben" is Hofi maradt, valahogy úgy, ahogy Sas Jóskának se kellett profilt váltania. Természetesen, tudjuk, hogy ki volt Hofinak Komlós János "elvtárs", de ne feledkezzünk meg "a" Markosnádasról se! ...Más: vesztemre belegyalogoltam a Rádiókabaré ismétlésébe, Fábry dr. magyarázott valamit egy idős hölgy "anyagcserezavaráról". Én meg nem tudtam elzárni, mert palacsintás volt a kezem (diós és lekváros volt, 60 db...).
 

Ymy

Állandó Tag
Állandó Tag
Hofi nagy vesztesége a magyar humor világának...
Sajnálom, hogy Győrben egy (szerintem) félreértés miatt nem akart fellépni...
 

ttt

Állandó Tag
Állandó Tag
2002ben a választások két fordulója közt hunyt el, és emlékszem, hogy pont arra gondoltam elötte egy pár nappal, hogy ebből a mostani választási cirkuszból milyen jót fog tudni alkotni (akkoriban játszották kis hazánkban is azt, amit az előtte való választáson az USA-ban, hogy tudni illik, számolják újra, nem számoljuk, na de mégis, na de mégsem).

Sajnos ezt a számát már csak a mennyei közönsége hallhatja.

Nyugodjék békében.
 

KAJMI

Állandó Tag
Állandó Tag
kajmi

Nem az a lényeg , hogy valaki melyik rendszerben alkotott (Pl. Nagy Endre, Salamon Béla), hiszen mindegyik valamilyen módon megköti a humorista és bármilyen alkotóművész kezét. Hanem azt kell felismerni hogy valaki abszolut tehetség-e vagy sem . És ez a Hofi esetében nem kérdés.:rolleyes:
A mai humorista generációban , nem tudnék senkit ilyen abszolut tehetségként említeni , pedig ma elvileg demokrácia van , és bármit ki lehet mondani.
 

ttt

Állandó Tag
Állandó Tag
Akinek kedve támadna magyar humort hallgatni netrádió fomájában (igen, van közte egy jópár órás Hofi blokk is, valamint elszórva még pár a többi közt. Mintegy harmadfél nap után ismétlődik, szóval el lehet lenni vele), akkor megteheti a

http://195.228.254.168:8080

címen. (Ezt mondjuk a WinAmp vagy az XMMS 'add url' pontjához kell beírni (illetve becopypaste-olni (ejj, be szép szó igaz? :))
 
Oldal tetejére