Hogyan iktassuk ki az egónkat?!

Tavaszi Kikelet

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Tobb eve mar, hogy nem jartam az oldalon, sem ebben a topicban. Igazabol segitseget jottem kerni toletek, hatha akik jartasabbak az elme es a gondolkodas mukodeseben, tudnanak adni hasznalhato tanacsokat egy specialis temaban. Arra probalok megoldasokat keresni, kutakodni, hogy a kenyszerbetegseget es a vele jaro sok negativ gondolkodast es forgatokonyveket hogyan lehet megszuntetni, csokkenteni olyan emberek eseteben, akik egyaltalan nem nyitottak a spiritualis gondolkodasra es a lelekben, onvaloban sem hisznek. Van par kenyszerbetegsegben szenvedo ismerosom ( OCD betegseg) es emiatt kerdezem. Tanacs, otlet? Ugy nez ki ujra el kell kezdenem foglalkozni az elme es gondolkodas mukodesevel kapcsolatban. Itt az agyban valamilyen biokemiai vegyulet megy tonkre ami felelos a kenyszerbetegsegekert. Engem ami "zavar" az a folyamatos multban vagy jovoben elek es barmi tortenik, amit elgondolok es kivetitem, azok negativ forgatokonyvek lehetnek kizarolag. Koszi elore is a tanacsokat, segitseget.
Tudom, ami benn az kinn es ha valtozast akarok, en kell megvaltoztassam a belso vilagom, amire a kulvilag reagal majd es "rend" lesz.
 

ReikisZsolt

Állandó Tag
Állandó Tag
Van par kenyszerbetegsegben szenvedo ismerosom ( OCD betegseg) es emiatt kerdezem. Tanacs, otlet? Ugy nez ki ujra el kell kezdenem foglalkozni az elme es gondolkodas mukodesevel kapcsolatban. Itt az agyban valamilyen biokemiai vegyulet megy tonkre ami felelos a kenyszerbetegsegekert.
Ez nem meglepő... Ebben az évben(Covid-19), sokunknak lett, sok ilyen ismerőse...

"Az obszesszív-kompulzív zavar (más néven: kényszerbetegség; angolul: obsessive-compulsive disorder, OCD) pszichiátriai rendellenesség; olyan elmeállapot, amelyben újra és újra jelentkező kellemetlen képzetek vagy gondolatok (kényszergondolatok) mellett állandóan újra jelentkező késztetések vagy cselekedetek (kényszercselekedetek) vannak jelen. Meghatározó jelentőségű, hogy ezek a gondolatok a beteg számára is idegenek, riasztóak, fenyegetőek, a cselekedetek pedig értelmetlenek, de a szorongás csökkentése érdekében muszáj folytatnia azokat."

Az utolsó mondatban van a lényeg... A beteg számára is idegenek ezek a dolgok...
Igen...! Mivel nem saját lényéből fakad, az ezekre inspiráló gondolatmag...
 
Oldal tetejére