Hosszú Katinka korábban még azt mondta, klubja havi kétmilliót fizet a Duna Aréna használatáért

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 November 6.

Melitta - 2019 November 6, 06:25
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Közben azonban kiderült, hogy az olimpikon klubja nem szerepel a Duna Arénát működtető állami cég szerződéslistáján.

  Hosszú Katinka márciusban azt nyilatkozta a 24.hu-nak, hogy van és volt is szerződése a bp2017 kft-vel. Az olimpiai bajnok sportoló azt mondta, úszóegyesülete több mint 2 millió forintot fizet havonta a Duna Aréna használatáért.

  Pető Péter, a 24.hu főszerkesztője azt mondta: a bp2017, amely akkoriban a Duna Arénát működtette, azt állította, hogy nem kötött más szerződést az Iron Corporation-el, azzal a céggel, amely akkor Hosszú Katinka és akkori férje, Shane Tusup tulajdonában volt, mint egy 25 millió forintos reklámszerződést.

  Ez azért érdekes, mert Hosszú Katinkáék egyesülete akkoriban használta a Duna Aréna tanmedencéjét, ám a 24.hu birtokába jutott dokumentumok alapján mindezt bérleti szerződés nélkül tette.

  Jandó Zoltán, a G7 újságírója az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott: egy versenysportoló megkapta azt a lehetőséget, hogy ott edzéseket tartson, használja ezt a létesítményt, miközben a nagyközönségnek, akik esetleg oda járnának úszni, sportolni, még most sincs erre lehetősége, csak korlátozottan.

  Híradónk stábja kért interjút és forgatási engedélyt is a Duna Arénától, de nem vállalták az interjút, és vágóképeket sem készíthettünk bent. A honlapon az látszik, hogy továbbra is korlátozottan használhatják az emberek a Duna Arénát, merthogy a bemelegítő medencét 10-től 13:45-ig használhatják, de ezt is korlátozottan, a versenymedence jelenleg nem működik, a tanmedence pedig csak déltől egy óráig van nyitva.

  upload_2019-11-6_0-25-57.jpeg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 November 6.

  1. hegiv
   hegiv
   Oké, ez ment le az ATV-n. De mi az igazság?
  2. Melitta
   Melitta
   Oknyomozo ujsagirok 2 eve probaljak megkapni az infokat, az Arena adta ki vegul a szerzodo felek nevsorat ahol Katinka cege nem szerepel.
   Az Atv ben nyilatkoztak es annak a leirata olvashato a cikkben.
   A felhaborito hogy a kozpenz nem nyilvanos. NEm hiszem hogy Katinka teljesitmenye utan azt kifogasolja valaki hogy esetleg ingyen hasznalhatja az uszodat, csak a masik olimpikont meg elhajtottak............es a milliardos kozpenzbol a koznep nem igen hasznalhatja.
   NEm beszelve sok hir van ami kiveri a biztositekot, a felmillios tagsagi dij aki uszkalni akar mindenaron milliardokert koznek epult uszodaba..
   Az en velemenyem hogy a tomegsportot legyen az barmelyik spotag komolyan tamgatni kell akar 24 oras nyitvatartassal hogy a milliardos koltsegek valaha megteruljenek ,masik ok hogy az uszosport eleg sikeres es ezt csak fokozni lehet ha minnel tobb lehetoseget biztositanak a sportolni vagyoknak.
   setni kedveli ezt.
  3. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Az igazság odaát van.
   De, ha ezzel kapcsolatban kérdezed, két eset lehetséges: vagy Katinka lódított vagy átverték.
   Az első esetben elég szomorú, hogy egy idol idáig süllyed + visszaél a helyzetével és tisztességtelen üzleti előnyt kovácsol belőle.
   A másik, ha átverték sem jobb, mert valakik ugyanazt követték el, mint az előbbi pontban, csak Katinka ellenében.
   Ami igazán visszataszító, hogy mindezt a közpénzen (méregdrágán) épített uszoda bázisán követték el. Talán nem véletlen, hogy a fideszkormány közbeiktatott egy céget, így kerülve el, hogy a pályáztatás és más közintézmények számára előírt törvények vonatkozzanak az intézményre. Na ez meg végképp erkölcstelen. (Emlékezzünk csak Molnár rendőr alezredesre, akit egy tolltartó és pár süti miatt meghurcoltak, itt meg tíz-száz milliók "vesztik el közpénz jellegüket".)
   setni és Melitta kedveli ezt.
  4. hegiv
   hegiv
   Hosszú Katinka egy profi sportoló, aki nem ült a tehetségén, és várta, hogy elküldjék egy-egy versenyre, hanem felépítette a saját imázsát, menedzseli saját magát. Én a körülötte régebb óta is zajló dolgokból azt látom, hogy ez egyesek szemét szúrja, és ezért megpróbálják mocskolni, nincs annyi eszük, hogy örülnének, hogy van egy világszintű úszónk, aki pedig már simán más nemzet színeiben is nyerhetné a babérokat. Pont a mocskolódás miatt vannak kételyeim a Duna Arénások nyilatkozatának hitelességét illetően. Katinka profi, és nem ebben a mutyivilágban szocializálódott, kötve hiszem, hogy eszébe jutna ingyen használni az uszodát. Ha esetleg mégsem fizetett, adott érte valami mást. De mivel azt mondta, ő fizetett, én elhiszem neki. Csak nagyon szomorú vagyok, hogy az irigység ide vezetett.
   Ami azt a kérdést illeti, hogy van egy uszoda, ahova a "mezei" úszni vágyók nehezen jutnak be: ez szerintem nem pesti jelenség. A sportuszodák pályáinak nagy része napi szinten tele van az iskolásokkal, és az edzéseket tartó amatőr és kevéssé amatőr sportolókkal, "mezei" úszónak kevés lehetőség van, úszhat a maradék 1-2 pályán, szorosan 3 másik nyomában. Nyilván sokkal több uszodára, stb. volna szükség a tömegek számára, a köz jobb testi (és lelki...) állapotának javítására. A Duna Aréna pedig egy olimpiai szintű intézmény, nem gondolom, hogy ne lehetne akár kizárólag a honi profi úszósport fellegvára, csak legyen mellette elég másik, más célokra.
   vasoxid kedveli ezt.
  5. Melitta
   Melitta
   Nem hiszem hogy van magyar aki irigykedne Katinkara, de azert mert valaki a legeklege meg nem jelenti azt hogy az arena vezetoi politkusok tamogatasaval a kozpenzt eltitkoljak. Igy mindenkinek folt esik a hitelessegen.
   Az a franya net mindent megoriz es utana lehet keresni.
   Ha engem vadolnanak meg ugy hogy fizettem es allitanak hogy nem, akkor azonnal viritanam a szamlat, hisz ezek koltsegek az adobevallasnal, minden orszagba.
   Miert tagadna el ha fizetett az arena vezetosege?
   VAgy annak a penznek is labakelt amit KAtinka befizetett?
   NEm kerek ez a tortenet sehogy. Ahol penzrol van szo ott atlatszonak kell lenni foleg ha kozpenzrol van szo.
  6. vasoxid
   vasoxid
   Na az már biztos, hogy az uszodák tömve vannak , de még vidéken is. Pedig már sok helyen épült új létesítmény. Az okok: délelőtt az iskolások járnak úszásórára meg az ovisok vízhezszoktatásra. Délután az úszóklubok elfoglalják a pályatükör nyolcvan százalékát. Ahová mi járunk, a helyi úszók, búvárok, vízilabdásokon kívül ! még ott vannak a külföldi csapatok is edzésen. Románok, izraeliek, oroszok, csehek, törökök, de még arabok is jönnek Katarból. Nem csoda, hogy kell a protekció egy klubnak . Legalább kétszer ennyi uszoda kéne, de az is tele lenne szerintem.
   hegiv kedveli ezt.
  7. Melitta
   Melitta
   HAjra irjal Orbannak es maris teljesul kivansagod. Lehet nem azonnal mert ha foci palyara vagynal az valoszinu gyorsabban tejesulne kivansagod.
   setni kedveli ezt.
  8. victorvacendak
   victorvacendak
   Majd, ha 10 év múlva is tisztának találtatnak a leadott mintái, akkor visszatérünk rá, hogy mekkora úszó...

Megosztás