Hosszú Katinka lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást

Nem érti, hogy az Úszó Szövetség elnöke miért nyilatkozza azt, hogy javult a viszonyok, miközben csak rosszabbodott.

Nemrég írtunk róla, hogy Gyárfás Tamás szerint a Magyar Úszó Szövetség és Hosszú Katinka közötti viszony (a teljes vitát itt követheti végig) most csendes. Az úszónő egy terjedelmes Facebook-bejegyzésben, nyílt levél formájában mondta el, hogy ez egyáltalán nincs így.

A Szövetséggel való viszonyom továbbra is változatlan. Gyárfás Tamás volt az első, aki 2008-ban azt mondta, hagyjam abba az úszást és vonuljak vissza. Ha rajta múlik, Magyarország a riói olimpiáról 3 arany- és egy ezüstéremmel kevesebbel tért volna haza

– írta a többi közt Hosszú.

Az úszónő azzal folytatta, hogy a felkészülési lehetőség rosszak, ő például 0 fokban, sokszor zuhogó esőben, egy kültéri medencében készült. De nem ő az egyetlen, és például a Komjádi-uszodában másfél év alatt másodszor vannak felújítási munkálatok, de mind a mai napig vannak problémák.

„Az, hogy a magyar úszás soha nem élt jobb napokat, egyszerűen nem igaz. Rosszabb lett.”

Hosszú szerint elfogadhatatlan, hogy a sportolók eredményeivel, az ő munkájukkal a szövetség dicsekszik, és hogy ezek után „nehéz embereknek” nevezik őket, ha mikor felemelik a hangjukat az egyértelműen érdekek mentén működő rendszer ellen.

„Gyárfás Tamás kizárólag azért ülhet abban a pozícióban, ahol, mert mi hozzuk az eredményeket, és mert az úszóklubok többsége lehetetlen helyzetben van. A szavazások mellőznek mindenféle demokratikus jelleget, a tisztségekről nyílt, kézfeltartásos szavazással döntenek. Innentől kezdve nem nehéz elképzelni, hogy hányan mernek szembeszegülni a rendszerrel.”

Hosszú szerint nem csak magára, hanem úszótársaira is kell gondolnia. Nekik kell kiállniuk magukért, és a jövő generációkra is gondolniuk kell. Azt sem engedhetik meg maguknak, hogy egymás ellen hangolják őket.

Amennyiben Gyárfás Tamásnak valóban fontos a magyar úszás, és olyan elhivatottság van benne a sport iránt, mint ahogy azt állítja, önként távolítsa el a magyar úszásra legártalmasabb tényezőt, önmagát és mondjon le tisztségéről!

hosszu katinka.jpeg
 
Szerintem meg a puccsista úszóknak a hatalomátvétel a cél, de azért legalább a Verasztó családnak csendben kell maradnia, Brazíliában megmutatták mit tudnak.
 
Szerintem meg a puccsista úszóknak a hatalomátvétel a cél, de azért legalább a Verasztó családnak csendben kell maradnia, Brazíliában megmutatták mit tudnak.

? mit csinaltak? Kizart dolog a pucs mert csak el kene olvasnod a pontokat amikrol szo van. Egy sport se tud allami tamogatas nelkul mukodni foleg nem olyan ahol nemzetkozi eredmenyeket varnak el.
Gyarfas egy tulelo muvesz, ez igaz, es szamolatlanul all rendelkezesere milliardok. A tervezett 17 milliard lehet hogy 10szeres koltseg lesz a valosagba.
Az rendben van hogy te kedveled es orommel fizeted az adodat erre de van aki inkabb elobb szamol es utana eldonti hogy is all a helyzet.
Gyarfas a milliardokba uszik es nem a vizbe ezt azert ne felejtsd el,mert Katinkaeknak es a tobbi olimpikonnak kell majd hozni az eredmenyt.
 
Gyarfas a milliardokba uszik es nem a vizbe ezt azert ne felejtsd el,mert Katinkaeknak es a tobbi olimpikonnak kell majd hozni az eredmenyt.

ezzel nem is nagyon tudok vitatkozni...de a tisztánlátás végett jó lenne tudni mennyi állami pénzt invesztáltak ezekbe az elégedetlenkedő úszókba, mekkora életjáradékot kapnak az államtól.
 
Utoljára módosítva:
Szerintem meg a puccsista úszóknak a hatalomátvétel a cél, de azért legalább a Verasztó családnak csendben kell maradnia, Brazíliában megmutatták mit tudnak.
Milyen puccs?
Látom nem vetted észre hogy pl. a NOB funkcióit épp megnyirbálják és átkerül valami dilettáns kormányhivatalhoz.
Vajon a Magyar Úszószövetségben gáncs nélküli uriemberek vannak?
 
A négy éve elképesztő világcsúccsal nyerő kínai lánynál (aki azóta eltűnt, és szinte biztosan doppingolt) 2 másodperccel úszott jobbat Hosszú. Ez minimum gyanús. De a szíved joga, hogy higgyél a tündérmesékben. A mintákat sok évre elteszik, úgyhogy még érhet meglepetés.
Kinában állami szintü doppingolás folyik,ha még nem vetted volna észre.Még a WADA embereit is akadályozták a munkájukban,ha emlékszel
 
Kinában állami szintü doppingolás folyik,ha még nem vetted volna észre.Még a WADA embereit is akadályozták a munkájukban,ha emlékszel
Aha, szóval elismered, hogy az a kínai doppingolt, akinél Hosszú 2 másodperccel jobbat úszott... :rohog:

Bizonyíték kell, nem valószínűsíthetőség.
Csak idő kérdése... (egyébként itt jegyzem meg, hogy pl. Armstrong ellen sem volt bizonyíték mások szavain kívül, mert sose bukott meg a Touron).
 
Victor , már tudhatnád , dopingolni és állami irányitás alatt csak az Oroszok meg a Kinaiak teszik !! Azért nagyon is furcsa hogy a több a londoni és pekingi Olimpián megfogott dopingos sportolok neveit a WADA nem közli " személyiségi jogokra" hivatkozva csak az orosz és kinai sportolokét . Nekem ez nagyon furcsa mert ezzeknek a sportoloknak nincsenek személyes jogai ?? Hasonlóan a a lebukott Német Biatlonosnál is hallgatnak mint az a bizonyos a füben , csak Putyin sportoloit pellengérezik ki . Aztán mit is mondottt Egerszegi Krisztina ? Hogy az dopigol aki lebukik és kész !! nekem senki nemesélje el hogy "tiszteségesen" minden segitöszer nélkül érnek el ilyen erdményeket ! Hiszen majdnem minden bringás meg futó asztmás !!
 
ne is - te az NDK-s tapasztalatbol meritesz :cool2:
Ferika , tudom Ben Johson is NDK-s volt meg Amstrong is hogy tovább ne is soroljam a sok "vértlenül" lebukott sportolot! Nézzd már meg kérlek a WADA által megengedett gyógyszereket melyeket a sportolok "használhatnak" különbözö "betegségekre" . Nagyon furcsak , hogy amióta Jan Ulrich és Amstrong eltünt a bringa sportból azóta az teljesen tiszta , egy de egy doping eset nemtörtént , heeee ?! Aztán Paulo Nurmi nemtudna a hegyre olyan gyorsan felfuttni mint ezzek 200 km lehajtása után !:rohog::rohog:tudod kinek meséljék ezt el , aki harapofogoval vette fel ma a nadrágját !
 
Az iden KAtinka 40 szer adott mintat, ami rekod szamu es nem talaltak semmi doppingot.
A vadaskodokkal perbe all.
Ellenorzik itthon kulfoldon nemzetkozi dopping ellenorzok a Wada es ki tudja meg ki mindenki nagy versenyek elott utan .
Ami ma nincs a tiltott listan az nem szamit doppingnak.
 
Azért elgondolkodhatnál a következőkön.
Gyárfás Tamás 1993 óta a Magyar Úszó Szövetség elnöke, akkor Hosszú Katinka talán négyéves volt.
Ennek a ké

Hosszú Katinka
naiv, ha azt hiszi, hogy Gyárfás helyére ne pályázna tucatnyi hasonló seggfej, aki pont azt akarja csinálni mint Gyárfás.

Ennek ellenére nagyon pozitív példa lenne, ha sikerülne lemondatni, az egy országnak mutatná meg, hogy a nyálkás, fingszagú, megyéket-sportágakat-kórházakat-iskolákat leuraló faszfejektől igenis meg lehet szabadulni.

Mert a rendszer lényege ez. Ezért védik meg Rogán Antalt, akkor is, ha naponta tízmilliókat lop el. Ezért védik meg Habony Árpádot, Mengyi Voldemortot. Ezért nem tudnak rendesen vádat emelni szoci gazemberek ellen sem.

Senki sem bukhat meg.

Senki sem bukhat meg, mert akkor kiderülne, hogy valójában nem a körülmények, nem a zsidók, nem Brüsszel, nem a nemzetközi pénztőke, nem az oroszok, az amerikaiak, a németek, a bergengócok tehetnek arról, hogy szar van.

Hanem az, hogy nálunk egy seggfej sem bukhat meg.

Egyetlen döntőben sem drukkoltam úgy Hosszú Katinkának, mint most.

(Sandor Laszlo Esik)
Igazad van. Mi tehetünk róla. Mi is változtathatjuk meg. Katinka tesz is ezért. Drukkolok neki.
 
ott csak uberidota ul ?????
senkinek nincs annyi a fejeben ,hogy ennek a lanykanak ott lapul a zsebeben egy zodkartya ???
addig szarakodnak vele mig eccccer csak a csillagos srafos lobot huzzak fol mogotte
És akkor majd mindenki elkezdi árulózni, és senki sem foglalkozik azzal, hogy miért tette ezt. Senki sincs acélból, még ha Iron Lady is a neve.
 
Minden orszag boldogan fizet mindenfele alurokert aki ilyen eredmenyeket hoz.
A fociba hiaba tesznek milliardokat es minden kivansagukat teljesitik utaztatjak oket ha nincs eredmeny.
A tehetseg korul sundorognek az edzok es a sok slep. MAgyar szinekbe indult es maradt is pedig indulhatott volna amerikai szinekbe es ott legalabb starkent kezeltek volna.
NAlunk mindneki maga fizeti a sportolasat es me gnem er el eredmenyt addig sajat zsebbol utazgat versenyekre.Az elso versenyek utan kap egy kis kaloria penzt es ahoz hogy fizesenek mindent mar nagyon jol kell usznia. Legalabb egy olimpiai keretbe bekerulni.
Sztart magabol csinalt a ferjevel egyutt . A tobbi uszonak miert nem csinalt ilyen karriert Gyarfas? nagy nevek es eredmenyek voltak.
Talán mert nem Gyárfás a kullcs az eredményekhez, hanem Katinka. :) Ebből is látszik melyikük nélkülözhető.
 
Ennyit kaszál az úszószövetség Hosszú érmein

Gyárfás a londoni olimpia után sem vett fel jutalmat, s a hírek szerint mos sem fog /Fotó: MTI / Marjai János

Budapest — Habár harcban áll Hosszú Katinkával (27) a Magyar Úszószövetség (MÚSZ), mégis rengeteg pénzt kaszál a sportoló olimpiai eredményeinek köszönhetően.

A sportolónő 136,4 millió forintot kap az államtól három riói aranya és egy ezüstje után, a szabály szerint viszont a testület is megkapja a versenyzője jutalmának 60 százalékát. A magyar úszók összesen 239,8 milliót kerestek az olimpián, így a MÚSZ 143,88 millió forint jutalomban részesül. Ebből 81,84 milliót az a Hosszú „keresett”, aki lemondásra szólította fel Gyárfás Tamás (67) elnököt...

A 143,88 milliót a szövetség osztja szét. Vajon kik kapnak belőle? Netán az úszónővel harcban állók is részesülnek belőle?

aUqktkqTURBXy9lOGQxZTAxNDM1YjA0ZDMyZWEyMmZjNTc1NzJiOTEwOS5qcGVnkZUCzQJsAMLD
Hosszú 136,4 milliót keresett Rióban. A szövetség 81,84 milliót kap utána az állami jutalomból /Fotó: Fuszek Gábor

„Idén januártól teljes mértékben egyedül, az Úszószövetség segítsége nélkül edzettem. Állíthatom, hogy megkönnyebbültem, teljes erőbedobással a felkészülésemre koncentrálhattam. ...Én magam vagyok az élő példa arra, hogy van élet a Magyar Úszószövetség után, sőt, akkor van csak igazán” – írta Hosszú Katinka első nyílt levelében, majd több hazai sztárúszó is kiállt mellette, mindannyian a szervezet megújulását, átláthatóságát követelve.

Úgy tudjuk, más szövetségekkel ellentétben, a MÚSZ apparátusa egyáltalán nem részesül majd a jutalomból, azt csak az edzők, a gyúrók és az orvosok között osztják szét. Ezt bizonyítja egy 2012-es dokumentum: a londoni játékokat követően Gyárfás nem szerepelt a „prémiumot” kapók között.

Nem úgy az akkori szövetségi kapitány, Kiss László (75), aki az egy arany- és egy bronzérmet hozó esemény után 3 664 000 forintot kapott.

Kiss áprilisban kirobbant nemierőszakbotránya után Hargitay András (60) került a pozícióba. Biztosan kap jutalmat, így ő lehet Hosszú(ék) remeklésének az egyik nagy nyertese, holott nincs sok köze a sikerekhez, hiszen nem is kommunikálnak egymással. Persze, Hargitay jutalmát a többiek eredményei után járó pénzből is elkülöníthetik, ám a tény tény marad: Hosszú biztosan keresett 81,84 milliót a szövetségnek!

Még várják a pénzt

Nem kapták meg az állami jutalmakat az arra jogosultak, így a sportolók sem, ezt több forrásunk megerősítette. Hosszú Katinkának például 136,4 millió forintot kellene kifizetniük. A csúszás azért is fura, mert négy évvel ezelőtt már szeptemberre kifizettek mindent. Megkerestük az EMMI-t, válaszukban azt írták, hogy november közepén kapták meg az olimpiai bizottságtól a jutalmazottak listáját, ezen a héten írják alá a szerződéseket, majd a MOB kifizetheti a jutalmakat.
 
Gyarfas lemondott.

Köszönöm. 1993-ban lettem az úszószövetség elnöke. Megtiszteltetés, hogy együttműködhettem nagyszerű edzőkkel, szakvezetőkkel és csodálatos versenyzőkkel. Nagy élmény, hogy részese lehettem öt hazai rendezésű Európa-bajnokságnak, boldogság, hogy ott lehettem, amikor sikerült elnyerni a FINA világbajnokság megrendezése jogát. A legeslegnagyobb öröm pedig az, hogy már látom az újonnan épülő úszókomplexumot. Kívánom, hogy a legeredményesebb sportág mielőbbi közgyűlése a legalkalmasabb elnököt válassza meg. Ezennel lemondok, mert úgy érzem, hogy most ezzel segíthetek a legjobban.
 
Gyárfás Tamás marad a pozíciójában

X_SktkqTURBXy9lOGNjYWQyMjQzMDBjNjExYWVjZGUyNmFkZDJhOTAyYS5qcGVnkpUDAGvNEvPNCqiTBc0DFM0BvA

Gyárfás Tamás bizottságban betöltött pozícióját nem befolyásolja, hogy januártól már nem ő a MÚSZ-elnöke /Fotó: Gy. Balázs Béla
Seszták Miklós megerősítette a 2017-es vizes-vb szervezőbizottságának alelnöki pozíciójában Gyárfás Tamást.


A jövő évi, Budapesten rendezett vizes-vb szervezőbizottságának elnöke, Seszták Miklós kormánybiztos a BP2017 Nkft. székhelyén tett látogatása során beszélt az elmúlt időszak történéseiről és természetesen Gyárfás Tamás neve is szóba került. Korábban ugyanis felvetődött, hogy a lemondását nemrég benyújtó MÚSZ-elnök a szervezőbizottságban is elveszítheti alelnöki pozícióját – írja a 24.hu oldala.

„Elejét szeretném venni a mendemondáknak, a világbajnokság szervezését ez a csapat fogja végig vinni, illetve ezúton is megerősítem, hogy Gyárfás Tamás továbbra is a szervező-bizottság társelnöke, függetlenül attól, hogy megválik a Magyar Úszó Szövetségben betöltött tisztségétől” – mondta Seszták. „Amikor felállítottuk ezt a csapatot, nem a pozíciók, hanem a tudás alapján neveztük ki a tisztviselőket, márpedig Tamás tapasztalatai, kapcsolatrendszere, FINA-alelnöki posztja teljesen mértékben predesztinálta erre a tisztségre, és e tekintetben a mai napig nincs változás.”

A nemzeti fejlesztési miniszter által elmondottak tehát azt jelentik, a bizottságban továbbra is töretlen a bizalom Gyárfás munkáját illetően, így az esemény lebonyolításáért felelős csapat tagjaként, januártól ő is részt vesz majd a júliusig tartó, kemény munkában.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,622
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére