Hosszú Katinka lemondásra szólította fel Gyárfás Tamást

Nem érti, hogy az Úszó Szövetség elnöke miért nyilatkozza azt, hogy javult a viszonyok, miközben csak rosszabbodott.

Nemrég írtunk róla, hogy Gyárfás Tamás szerint a Magyar Úszó Szövetség és Hosszú Katinka közötti viszony (a teljes vitát itt követheti végig) most csendes. Az úszónő egy terjedelmes Facebook-bejegyzésben, nyílt levél formájában mondta el, hogy ez egyáltalán nincs így.

A Szövetséggel való viszonyom továbbra is változatlan. Gyárfás Tamás volt az első, aki 2008-ban azt mondta, hagyjam abba az úszást és vonuljak vissza. Ha rajta múlik, Magyarország a riói olimpiáról 3 arany- és egy ezüstéremmel kevesebbel tért volna haza

– írta a többi közt Hosszú.

Az úszónő azzal folytatta, hogy a felkészülési lehetőség rosszak, ő például 0 fokban, sokszor zuhogó esőben, egy kültéri medencében készült. De nem ő az egyetlen, és például a Komjádi-uszodában másfél év alatt másodszor vannak felújítási munkálatok, de mind a mai napig vannak problémák.

„Az, hogy a magyar úszás soha nem élt jobb napokat, egyszerűen nem igaz. Rosszabb lett.”

Hosszú szerint elfogadhatatlan, hogy a sportolók eredményeivel, az ő munkájukkal a szövetség dicsekszik, és hogy ezek után „nehéz embereknek” nevezik őket, ha mikor felemelik a hangjukat az egyértelműen érdekek mentén működő rendszer ellen.

„Gyárfás Tamás kizárólag azért ülhet abban a pozícióban, ahol, mert mi hozzuk az eredményeket, és mert az úszóklubok többsége lehetetlen helyzetben van. A szavazások mellőznek mindenféle demokratikus jelleget, a tisztségekről nyílt, kézfeltartásos szavazással döntenek. Innentől kezdve nem nehéz elképzelni, hogy hányan mernek szembeszegülni a rendszerrel.”

Hosszú szerint nem csak magára, hanem úszótársaira is kell gondolnia. Nekik kell kiállniuk magukért, és a jövő generációkra is gondolniuk kell. Azt sem engedhetik meg maguknak, hogy egymás ellen hangolják őket.

Amennyiben Gyárfás Tamásnak valóban fontos a magyar úszás, és olyan elhivatottság van benne a sport iránt, mint ahogy azt állítja, önként távolítsa el a magyar úszásra legártalmasabb tényezőt, önmagát és mondjon le tisztségéről!

hosszu katinka.jpeg
 
Hosszú Katinka bombát robbantott

Hosszú elmondta, hogy karácsony előtti sajtótájékoztatója óta nem tapasztalt a Magyar Úszó Szövetség részéről semmilyen pozitív változást. Az úszónő kijelentette, hogy neki nem az számít, hogy
legyen még 12 millió forint a bankszámláján, hanem az, hogy megfelelően tudjon felkészülni.

Ezt a pénzt pedig fordítsák az elméleti és a technikai háttér fejlesztésére, amik segíthetik a magyar úszók folyamatos fejlődését. Hozzátette: nem pénzt kért, hanem azt, hogy a szövetség végezze a munkáját.

A karácsony előtti sajtótájékoztatója után Gyárfás Tamás hat nappal kereste meg a sportolót sms-ben, amit egy bulvárlap újságírójának is elküldött a szövetség vezetője. Hozzátette, hogy nem is öltözőt kért, hanem rekreációs helyiséget. Hosszúban fel sem merült, hogy amerikai színekben versenyezzen a jövőben,
"imádom Magyarországot, itthon akarok készülni," - mondta. A jövőben a szövetség támogatása nélkül a férjével, Shane Tusuppal fog felkészülni Hosszú a versenyekre.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,639
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére