Hungarikum ajándékok

gödipista

Állandó Tag
Állandó Tag
A Túró Rudinak csak a neve magyar, jószemű magyar vállalkozók "honosították - orosz eredetiből....
Egyébként néhány kedvenc "hugarikumom":
- Lovász Irén
- Sebestyén Márta
- Paja Bea
Ha az illetők fogékonyak a folklorra - vagy a világzenére (akkor a Makám is )
merem ajánlani!
 

szisusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Libamáj díszdobozban.

Ja, mennyire tartozik a magyar dolgokhoz a májkrém? Tudom, tudom nem ajándéknak való.
 

Minou

Állandó Tag
Állandó Tag
Az előttem szólók már nagyjából mindent említettek, amit érdemes ajándékozni. Ami talán még nem volt, de én szoktam ajándékozni: kékfestő terítőcskék (ez nem tudom, mennyire magyar, de itt Baranyában elég jellegzetes, a nagynyárádi kékfestő pl. híres, és nagyon szép). Aztán: pécsiként lehet, hogy elfogult vagyok egy kicsit :) de én hölgyeknek általában Zsolnay porcelán ékszertartót (tojást, szivecskét, stb.) szoktam adni.
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
szerintem az ajándék ha hungaricum a cél akkor majdnem bármi lehet, ami magyar termék ekkor valamilyen nem tömegtermékkel kedveskedjünk ...
jó ötlete it is lehet személyre szabottajándék , pl lehet szakácskönyv is ha magyarul is ért, film vs zene stb ezen ajándékok jellemzöje h megismerteti a másságunkat - egzotikum mint sokaknak kiderült az eu nyügökböl a mák és a szaloncukor beilgli is egozutikum ... de vannak dolgok pl a méz és a fokhagyma -hagyma az ország éghajtata és a fajta miatt különleges izvilágu ...

ha végképp nem tudnánk dönteni nagy segitség ha megnézzük mit vásásrolnak a külföldiek nálunk...
 

bave

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyerekeknek kiváló ajándék lehet a bűvös kocka. Német barátunk, aki rendkívül kedveli az erőset, például nyári időszakban rajong a magyar friss, zöld hegyes paprikáért. És ne feledkezzünk el a jó villányi vörös borról sem....
 

homofaber

Állandó Tag
Állandó Tag
Magyar anyanyelvűeknek magyar könyvet, idegen anyanyelvűeknek magyar zenét, művészeti albumot.
Mindig az éppen aktuális kedvenceimet.
 

zsolkov

Állandó Tag
Állandó Tag
amit a mi külföldi ismerőseink szeretnek a paprika-téliszalámi-tokaji körön kivül azok a Hélia-D közmetikumok. Szász Endrés tégelyekben kellően magyaros
 

sylwesternchen

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Jövő héten kezdek magyart tanitani és gondoltam, majd felteszem a kérdést, hogy szerintük mi tipikus magyar.......na itt sok dolgot találtam, amit még kifelejtettem a listámból.

Én otthon mindig Turó Rudit meg Dunakavicsot veszek először, meg a barátnőm is azt szokott hozni.

Üdv: Szilvi
 

karaffagye

Állandó Tag
Állandó Tag
Én legszívesebben nem tárgyat, (mert az halott lesz egy idő után) hanem élményt ajándékoznék külföldieknek. Például elvinném a vendégeimet mondjuk a Kétbodonyi Szilvaszombatra. Idén ott volt pl. a Magyar Dudazenekar a Tekerősökkel együtt. Az valami hatalmas élmény, és biztos vagyok benne, aki ezt hallotta,nem feledi el. Nézzétek meg!
Üdv, karaffagyé
 

Eline

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Hozzám évente érkeznek cserediákok Svájcból, és mindig találok valami ajándékot nekik. Általában saját fűszerpaprikát, háromnyelvű Magyarországról szóló könyvet, bort vagy paprikapálinkát szoktam venni nekik, de kaptak már a városomhoz kapcsolódó meglepetést is.
 

garlic

Állandó Tag
Állandó Tag
Most már a GÖMBÖC is elérhető, a Rubik kocka babérjaira tör. Számozva remek szuvenír lenne.
Szamos, konyakmeggy, nyamm!
A Dunakavics eszméletlen poén, nem gondoltam volna rá! :D
 

Korani

Állandó Tag
Állandó Tag
Termelő méz (az egyik barátunké például kelendő Írországban), vagy házi lekvár valamilyen népművészeti köcsögben, házi szörp esetleg kellő csomagolásban. S lényeg, hogy kiváló minőségű magyar termékből készüljön és ne gyári E-k-ből legyen összetákolva.
 

Korani

Állandó Tag
Állandó Tag
Kanadából lehetne adni juharszirupot. Bár Mo-n is lehet kapni - főként Bp-en - azért abban biztos vagyok, hogy lehetne újat mutatni ebben is.
 

Korani

Állandó Tag
Állandó Tag
Speciális, csak az adott helyre specializálódott termékeket, amiket máshol nem lehet kapni. (különféle sajtok pl.)
 
Oldal tetejére