Hungarikum ajándékok

befava

Állandó Tag
Állandó Tag
HA szereti a bort, akkor Tokaji borok közül választanék vagy a Szatmári pálinkák egyikéből , amennyiben nem fogyaszt alkoholt akkor nyakláncnak fűzött csípős paprikát, vagy hímzett kötényt.
 
D

dolphin3

Vendég
Én Szegedről írok és volt már pick szalámi,tájegységként a
dél-alföldön mint népművészet a kékfestő ruhadarabok,mint
kötény,edényfogó vagy asztalterítő.Vagy esetleg szegedi
papucs amit soha nem használ.De híres a HMV majolikagyár
termékei is.
 

Lemonka

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is mindig gondban vagyok. Otthon most legtöbb (nem turista látványosság) helyen zömével csak a Nagy-Magyarországos dolgokat lehet kapni.
De vettem már jellegzetes magyar porcelánt, Magyarország képekben könyvet, cimeres konyhai kötényt, férfiaknak tökéletes egy üveg magyar ital. Sőt ismét kapható a szerencsi csokoládégyár által gyártott "Magyar várak" csomagolású kis csokik. A reptéri tranzit kisboltban elég nagy választék volt apróbb magyaros ajándékokból egész elfogadható áron.
 

Anne Shirley

Állandó Tag
Állandó Tag
Na ez a téma jó! Egy 12 éves kínai kiscsajnak akartunk a férjemmel ajándékot venni (a főnökének a lánya), mivel ő is hozott nekünk eredeti kínai dolgokat ajándékba. Elindultunk a városban... miután x+1 üzletet körbejártunk, találtunk egy képet: Hortobágy, csikósok, lovak, minden amit akartok. Történetesen a kiscsaj szereti is a lovakat. Már majdnem fizettük, amikor megfordítottam, magyar nyelvű tájékoztató: származási ország: Kína.

Kapufa.

Vettünk neki mézest meg boci csokit. :) 1 évvel később azt mesélte, a suliban népünnepély keretein belül fogyott el a "magyar" ajándék. :D
 

ghelga

Állandó Tag
Állandó Tag
Mazsolabor etyekről tuti jó ajándék.

Vagy a vizsolyi Molnár Méhészet sárgabarack-pálinkás mézkülönlegessége nagyon finom.
 

v.pista

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy külföldinek érdemes adni például egy olyan CD-t, ami bemutatja Magyarország értékeit.

Természetesen a hungarikumok sem hiányozhatnak a csomagból.
 
Én például Magyarország gyönyörű tájait bemutató naptárt ajándékoztam francia barátainknak és egy DVD -t is kaptak mellé , ami bemutatja hazánkat . Egy év múlva már én fogadhattam őket itthon és személyesen kalauzolhattam őket Budapesten és Szentendrén. :)
 

Wednesday75

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Mi is sokat törtük a fejünket, hogy mit vigyen a Lányom ajándékba, mikor Hollandiába utazott.
Mi kis vegyes csomagot állítottunk össze:
Téliszalámi, Kalocsai csemege pirospaprika, gyerekkorom kakasos nyalókája, képeslapok a fővárosról, és az ország nevezetesebb helyeiről.
Ha valaki alkoholban gondolkozik, akkor 6 puttonyos tokai bort, Unicumot, Fütyülős szilva vagy barack pálinkát vigyen.
Szerintem jó ötlet még a magyar ételek szakácskönyve angol vagy más idegen nyelven, esetleg olyan póló melyen Budapest, Balaton vagy egyéb felirat és kép szerepel.
Továbbá az idős hölgyek örülhetnek egy hímzett népi terítőnek, esetleg Herendi vagy Zsolnay porcelán apróságnak.
Remélem, tudtam néhány jó ötletet nyújtani!
Üdvüzlettel:
Wednesday75 ;)
 

Hunbarbar

Állandó Tag
Állandó Tag
Én mindig, ha szomszédokról volt szó, akkor túrórudit de nagyon rá vannak kattanva így a tél alkalmával is a kürtős kalácsra is.
Nem ételben gondolkodva: hűtőmágnes, gömböc a magyar találmány pl.
 

-lilike74-

Állandó Tag
Állandó Tag
Mikor a férjem indult vissza Dániába ni is sokat gondolkodtunk hogy mit vigyen a főnökének ajándékba. Végül Fütyülős barack pálinkát és konyakosmeggy bonbont vitt és szaloncukrot. Még jó hogy nem Unicumot mert a munkatársa azt vitt és betegek lettek tőle:p
 

Lillly

Új tag
Mi ismerosunknek Hazi Aldast ajandekoztunk es melle leforditottuk az O sajat nyelvere. Igazi regi magyar hungarikum, nagyszuleink falarol nem hianyzhatott :) Remelem segitettem az otletelesben.
 
Oldal tetejére