Hunok vagyunk

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Július 11.

Melitta - 2019 Július 11, 20:43
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Aki felismerte az idők szavát, az mostantól hun. Szerencsére az én szüleim korán felismerték, azért is neveztek Ildikónak. Igaz, csak beházasodás útján lettem hun, ez olyasmi, mint az „árja párja”. Pontosabban nem én lettem, hanem akiről a nevem kaptam: az Attila feleségeként elhíresült Ildikó.

  Attilánénak lenni, az se semmi. Mutatja a család hazafias orientációját. Ne jöjjenek azzal, hogy az a bizonyos Ildikó a nászéjszakájukon megölte férjét, az egyik legenda szerint olyan cseles módon, hogy mérget öntött a fülébe. Egy nászéjszakán ugyan sok minden megtörténhet, de ezt a fülbe öntést azért nem hiszem el. Maradjunk inkább az orrvérzésnél, az se túl hihető, de legalább nem vagyok belekeverve.

  Persze nem elég hunnak lenni, hunnak is kell látszani. Hunnak az látszik, aki az emberminiszterrel együtt a hun-magyar rokonság bizonyítását várja el az új Magyarságkutató Intézet százegynéhány munkatársától. (Az Akadémián a Magyar Őstörténeti Témacsoportnak csak három státusza van, de hát kinek mije van, annyit is ér. Jobb is, hogy nincsenek többen, a Ripost megírta, hogy ezek a mindenféle profok egész nap csak üzekednek vörös heverőkön, mint amilyen a SZTAKI-ban volt, ahol Palkovics miniszter is dolgozott. Hova gondolnak, ő nem az volt, aki üzekedett, ő az volt, aki nem vette észre! A nem-észrevevés közben azért egész szépen keresett, de a pénztár biztosan másik emeleten van.)

  Káslerék új intézetének rengeteg feladata van. Az őstörténet kutatása kapcsán fel kell állítaniuk egy Attila-szobrot - én a Szabadság teret javaslom, annak már úgyis mindegy. Konok Péter szerint „akkora feje lesz, mint egy Zeppelin, a kezében isten ostora, a fején isten kalapja”, a hátuljában nemzeti dohánybolt, világos, hogy ez a legméltóbb válasz az egészségügy és a közoktatás problémáira. Egy új sportközpontot is létesítenek majd a hagyományőrző sportok számára. (Most mondják meg őszintén, hát pont ez zavarja magukat a kismillió stadion mellett?!) Az ötlet a miniszterelnöktől eredhet, ő gyönyörködött el Kirgizisztánban a Nomád Világjátékokon, amikor megfigyelőként ellátogatott a török nyelvű államok együttműködési tanácsának ülésére.

  Sajnos a magyar csapat csak egyetlen ezüstérmet hozott haza. Ezért kell a nomád sportközpont, ahogy a magyar focin is az új stadionok segítenek majd. Egyszer. Az érmet a női balkezes szkanderezésben szereztük. Ha valami, akkor ez tényleg része a hagyományainknak: vezetőink sportot csinálnak a folytonos szkanderezésből. Csak kissé balkezesen művelik. Így fordulhatott pl. elő, hogy a visegrádiak élén addig-addig akartak lenyomni másokat az uniós posztokért folytatott küzdelemben, míg nem az egész régiónak egyetlen komoly hely sem jutott.

  De az színtiszta rágalom, hogy a mi kormányfőnket csak a sport hozza lázba. Kirgizisztánban a nyelvészetet is a feje tetejéről a talpára állította. Vagy fordítva, mindegy. Jórészt ezért kell az új intézet is. „Mi Magyarországon élünk, magyarok vagyunk” (eddig tudták követni?), „ez egy egyedülálló és különös nyelv, amely a türk nyelvekkel áll rokonságban” - mondta. 2013-ban Helsinkiben még akként nyilatkozott, hogy történelmi tény a finnugor nyelvrokonság. (Kicsit aggódtam is, amikor Kínában járt, mi fog még kiderülni.) Úgy lehet ez, mint amikor az örökbe fogadott gyerek rájön, hogy valójában máshol vannak a rokonai. A finnugorok valószínűleg kiskorunkban adoptáltak, de most megtudtuk, hogy igaziból türkök vagyunk. Nyelvileg.

  És itt kezd zavarossá válni a történet. Hogy mi a nyelvrokonság, és mi a genetikai. Mert miniszter úr azt jelentette be diadallal, hogy az Árpád-háziaknak nem is finnugor vér kering az ereiben. Amit eddig sem mondott senki, hiszen csak a nyelvek rokonságáról volt szó. De Kásler szerint az ő intézetének kell igazságot tennie a „régi türk-finnugor vitában”. Talán ezért nevezte ki az élére egy társasházkezelő cég tulajdonosát, bizonyára ért ehhez is. „Minden egészséges nemzetnek fontos a saját identitása. A skótoknak pl. a skótság” - így a miniszter. Szerencsére az intézmény körül skótságnak nyoma sincs: csak idén eddig 1,2 milliárdból gazdálkodhat, és készülnek megdobni még párszáz millióval.


  Mint szinte mindent a Fidesz ideológiájában, ezt is a Jobbiktól lopták. Először Vona Gábor jelentette ki 2010-ben: „Nem vagyok finnugor!” (Nem is, csak a nyelve, de ilyen apróságokkal ő sem szőrözött.) Még a választási programjukba is beleírták, hogy az „elavult finnugor elméletek” helyett „keleti nyitás” kell. Akkor még kinevették, de ma ez zene a Fidesz füleinek. Az új bálvány keleti, harcias ellenfele a hanyatló nyugati birodalomnak, még Leó pápa sem tudta megfékezni. Hunok vagyunk, Attila leszármazottai, a vak is látja. Keresztények is, ha már ezt ígértük a bocsoknak, de amolyan szittyakeresztények. Szaporodnak is a településeken az Attila-emlékmű tervek, mint egykor a Wass Albert-szobrok.
  Hogy mit szól a tudomány? Kit érdekel. A Magyar Idők tavaly megírta: „a nemzet magasabb szempontjaiból nézve” nem jogos „ezen makacskodás” a finnugor nyelvrokonság körül. Egy pöccintés, és az egész Akadémia hun volt, hun nem volt.

  Lendvai Ildiko
  N
  upload_2019-7-11_14-42-55.jpeg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Július 11.

  1. tornando
   tornando
   Lehet hogy nem fogná fel, de épp az irónia miatt élvezetes olvasmány
   Például ez is az írásának éke:
  2. tornando
   tornando
   Érdekes amit írsz de lehetetlen.
   Például ne nézze le Őket.Pedig ha akkora tömegben vagy arányban lettek hülyék mint a Hitler náci Németországa.
   Mert azt tette az ügyes politikus velük.
   Akkor, ugyan ha lehülyézzük és butítottnak mondjuk, mondja, mondták Őket.
   Attól még megkapták a hatalmat.
   És nem is vette észre a nép nem volt már rá szeme és füle.
   De ma már tudjuk mekkora tragédiát tett a világra.
   Ennek felismerése ma, azt észrevenni hogy károkozása az országra.
   Közel akkora mint a többi tömeg-bódított országban.
   Hatalom féken tartása nélküli eszközök hiányában.
   Állítsátok meg Arturo Uit! Helyzet áll elő
   Brecht a német már 1934 ben látta figyelmeztette országát.1941 ben tette véglegessé De csak 1959-ben került bemutatásra
   Látta mi történik.Nem ismerték fel Ő emigrációba kényszerült.
   Nos ez csak arra írom nem észlelheti mindenki a hatalmas veszélyt korán felismerni nem képes
   Aki pedig felismeri és felszólal ellene
   Azt a személyi kultuszban lévő ország el akarja hallgattatni
   Itthon ezt teszik filozófusainkkal megszólaló művészeinkkel.
   Az MTA ügy is részben erről is szól.
   A Heller Ágnes ügy is sima üldöztetés egy formája.
   Persze mással fedték le.
   A CEU ügy vajon mi?(érzek benne szellemi műhely elhallgattatást)
   Volt már lopakodóan: sok gondolkodó elhallgattatása(mint anno Brecht idejében.)
   Az oroszok Szolzsenyicin eseten tettek hasonlókat
   A z Alföldi vegzálása előadói helyeinek korlátozása is az elhallgattatás része.
   Utoljára módosítva: 2019 Július 15
  3. setni
   setni
   Miért lennének hülyék?
   Azért mert ők úgy élik meg a fidesz kormányzást hogy csak sikert sikerre halmozó hatalmát látnak, láttatnak?
   Azt nehezen győzöd meg aki mert van 2-3 családja ennek hatására nem kell adót fizetnie így majd 100 000 ft-al több marad nála.
   Van még a rezsi csökkentés ott van a számlán hogy mennyit NEM kell fizetni mert az állam rezsit csökkent.
   Melyik kormány tett ilyet hogy folyamatosan siker diplomáciát folytat.?
   Az eddigi kormányoktól csak azt lehetett hallanai hogy sikertelenek vagyunk elvagyunk adósodva, emelni kell az árakat.
   Elég megnézni a külföldi rombolásokat a kormány ezt is bemutatja hogy így is lehet....nyugalom van.
   Ceu?
   MTA? 3
   heller Ágnes?
   Kit is érdekel ez?
   Hogy a kormány jó úton halad vagy sem ...de. ez az emberek többségének még tetszik.
   Ja hogy a hunok se maradjanak ki:
   a magyar történelem természettudományos (antropológiai és genetikai) tényeken alapuló megismerésére - például annak vizsgálatára, hogy kimutatható-e a hunok, a honfoglaló magyarok és az Árpád-ház között genetikai kapcsolat - fokozódó igény figyelhető meg a társadalomban”.
   A Kurultájon is fellépő, illetve az áltudományos Magyarságkutató Intézet környékén is feltűnt Bernert pályázata ezt is tartalmazza.
  4. ladysla
  5. setni
   setni
  6. tornando
   tornando
   Igen azért!
   Az a megtévesztettség.Mondjuk nem hülye az aki elhiszi a mesét hanem megtévesztett.Aki például a kukoricásban migránst kerget egyik polgárőr csapat a másikat holott sehol senki. az olyan mértékig lett le hiszterizálva hogy ez már butaság.
   És tartósan elhiszi hogy nem létező ellenségek ellen harcolhat.
   Aztán vagy győztek vagy nem majd azt kommunikálják neki megszűnt az államadósság
   És ezt is tartósan elhiszi, mi lenne a megtévesztettségen kívül hiszékeny vagy föld buta?
   Nos döntse el mindenki a mindent elhívő többször becsapott meglopott az mi?
  7. tornando
   tornando
   Vedd észre nem játszótér hanem kormányzási módszer.
   És nem fáj mert élvezed, hisz nem a mi országunk ugye?
  8. setni
   setni
   De, játszótérnek nézik kiraknak sok embert és aki ügyes az tovább játszhat csak az ovóbácsit nem játszhatják túl.
  9. tornando
   tornando
   Mi ez az eufeminista élet tompító fogalmazás?
   Nem játszótér az élet akik elvesztik munkájukat az nem érzi játéknak
   Akit te ügyesnek nevezel az nem ügyes hanem jellemtelen hatalom kiszolgáló.Sőt intrikus és másokat letaposó.Az ilyen nem lehet becsületes és általad ügyesnek nevezendő
   Hisz minden jellemtelenséget a sima ügyes vagy ügyeskedő szóval elintéznéd a kor divatja szerint esetleg lúzernak neveznéd az akiben maradt még tartás
   Ezeket csak így érdemes nevén nevezni kemény szókimondó szavakkal.Nem ügyes szerintem az aki hatalmat minden tisztességet mellőzve kiszolgál.akinek nincsen gerince aki lapít és hallgat.
   Ezek a lapítók miatt vannak borzalmas rendszerek fenn.
   „Mert vétkesek közt cinkos aki néma
   Aki még fenn is tartja a rendszert az bűnös.
  10. setni
   setni
   De, játszótérnek használják nem sejtik hogy ott nem véges az idejük kiélik magukat és a mór mehet tovább....
   Ezzel a szkíta baromsággal is azt hiszik hogy most kormányzati szintre emelték a magyar őstörtének kitudja milyen szálát.
   Pedig csak arról szól hogy mivel most nagyon megy a téma így felkarolják.
   Ismét egy választó réteg aki NEM fog a baloldali ellenzékre szavazni az nem baj ha jobb oldalra szavaz hisz a fidesz tábor töretlen.
   Az hogy kit milyen jelzővel illetünk az nézőpont kérdése.
   Aki a hatalmat szolgálja illetve kiszolgálja az úgy is meggyőzi magát az igazáról, ez a munkám kell a családnak a pénz, a gyerek így fog boldogulni..stb...
  11. tornando
   tornando
   Üzeneted többi részét elfogadom de ott is volna még a hatalomról mit beszélni hisz szerintem a cikk is a hatalomról és az új ember jelleméről szólt
   Ám attól hogy valaki ma hisz vagy meggyőzte magát igazáról az az nem tekinti bűnnek ami bűn.
   Attól még gaz ember marad
   És a cinkos aki néma mások által tett magyarázatát is ideteszem a gyakori kérdésekről.
   Hisz a gyáva is képes meggyőzni magát Ő nem gyáva


   https://www.gyakorikerdesek.hu/kult...-jelent-az-hogy-vetkesek-kozt-cinkos-aki-nema
  12. tornando
   tornando
   Ez a kell a pénz nem emlékeztet téged a 30 ezüst pénzre?
   Vagy sima eladta a lelkét az ördögnek?
   Faust
   Mindez az egyetemes erkölcshöz tartozik.
   Rémlik még hogy van ilyen?
   diktátorok megalkuvók és passzívok nélkül nem is léteznének.
   A kollaborálás is egy aljas tulajdonság.
   Azt is pénzért tették többen.
   Utoljára módosítva: 2019 Július 16
   setni kedveli ezt.
  13. tornando
   tornando
   Értelmetlen baromságnak nevezed a szkíta őstörténetet?
   És emlegetsz egy választóréteget aki elhiszi
   Ebben világosan látszik párhuzamot állítasz a baromság és a rászavazó között.
   Bár így kimondva tagadni fogod.
   És valóban nem is ilyen karakteres a dolog.
   De mégis csak igaz valahol akinek szemét ki lehet tolni ilyen dolgokkal és más történésekre nem képes odafigyelni.
   az mégis csak hályogszeműbb és könnyen falnak vezethető.
   Én vakhívőnek is imádónak nevezem.
   Akik teljesen tájékozatlanok a saját országukban is.
   Valóban felmerül sokszor a kérdés kik emelnek hatalomra egy szélhámost?
   szellemileg érettek-e?
   És ez nem választójogi kérdés.
   Hanem gyakorlott demokrácia tudó polgárok kérdése.
   Akik annyira érettek hogy leváltják azt a kormányt aki néphülyítést csinál.
   Bár Hitler pont úgy jutott hatalomra hogy hülyítette a népet.
   A legfőbb adu volt a német fensőbb-rendűségi hülyítés
   A nacionalizmus a vérvalóság stb az Ős germán hit a germán hősmítoszhoz.
   Nos ezeket én kicsit párhuzamos módszereknek hasonló hülyítéseknek látom
   A kísérteties hasonlóság a populizmusban és azok témáiban
   Én sokkal károsabbnak tartom e miatt az Orbáni szélhámosságot a politikai kalandorságot
   Mint Te
   És nem az a mondat a jó:"NEM fog a baloldali ellenzékre szavazni"
   Akár igaz a mondat akár nem: de a baj sokkal nagyobb mint hogy melyik párt.
   Sőt ha a populizmusa olyan nagy hogy 80%-t szerez akkor is meghalt az ország.Kell látni mire visz a szélhámosság
   Ne legyen már nemzet-vég és nyomor és ellopott ország csak mert több hülyét tud megszólítani.
   Miként állítják helyre gyerekeink a romokból
   A kiürülő ország bűntettéből.
   Én és Ernő látjuk csak mekkora kár ez az ember?Még esetleg gagamail de Ő is csak egy ember és legfeljebb itt szólunk mert politikai eszköz nincs elég
   Nem az ellenzék a gyenge setni
   Hanem a lakosság azon része aki nem áll az ellenzék mögé mert nem látja a bajt
   Nélkülük tehetetlen 30 politikus.Utcán lehet talán megváltoztatni,talán de ott a TEK ami megint nem erre jött létre, de akkor is tudtuk páran hazudik és erővel is akár ha másképp nem megy már.
   (ahol lőnek) akkor szokott nagy balhé lenni.Dőlnek a kormányok.
   Hisz az ellenzék az mindég csak pár darab politikus.
   A lakosság meg tömeg talán az az erő az ami hat a diktátorra?
   A csehek képesek voltak ma is felkelni és a milliárdos kormányfő, Andrej Babis ellen
   100-120 ezren tiltakoztak a cseh miniszterelnök tevékenysége ellen.
   Lemondatni nem tudták egyelőre de legalább bátrak.
   Kelet Európában így mennek a dolgok.
   A korrupció miatt már balkáni országokra hasonlít
   Igaz van jobb is: a románok letartóztatják a bűnöst.
   A korrupció ellenes ügyészség működik
   Megint viszik börtönbe Liviu Dragneát az egyik kormánypárt elnökét
   https://444.hu/2019/06/17/sorra-buk...ere-magyarorszag-hatarai-megallitjak-a-lopast
   Utoljára módosítva: 2019 Július 16

Megosztás