Ide minden madarat,ami repül vagy fut.

atapata témája a 'Állatok' fórumban , 2009 Február 16.

 1. cicus12

  cicus12 Állandó Tag

  [​IMG]
   
 2. cicus12

  cicus12 Állandó Tag

 3. cicus12

  cicus12 Állandó Tag

  Szerelmes pár.

  [​IMG]
   
 4. Eryka94

  Eryka94 Állandó Tag

  Hazai madarak

  Madarász ként feltöltök egy pár képet hazai madarainkról, amelyek igazán figyelemre méltóak.

  A képeken látható madarak:
  1. Jeges búvár (Gavia immer)
  2. Bakcsó (Nycticorax nycticorax)
  3. Füles vöcsök (Podiceps auritus)
  4.
  Törpegém (Ixobrychus minutus)
   
 5. cicus12

  cicus12 Állandó Tag

  Ez mi lehet?

  [​IMG]
   
 6. cedy

  cedy Állandó Tag

  Ők is madarak:))
   

  Csatolt fájlok:

 7. bbry

  bbry Állandó Tag

 8. TH6777

  TH6777 Vendég

  <object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" width="460" height="384" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0"><param name="quality" value="high" /><param name="allowScriptAccess" value="always"/><param name="allowFullScreen" value="true"/><param name="flashvars" value="vID=721c59afaf&autostart=false" /><param name="name" value="guPlayer-721c59afaf" /><param name="src" value="http://files.indavideo.hu/player/gup.swf?b=1009" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="bgcolor" value="#666666" /><embed flashvars="vID=721c59afaf&autostart=false" src="http://files.indavideo.hu/player/gup.swf?b=1009" quality="high" wmode="transparent" bgcolor="#666666" width="460" height="384" name="guPlayer-721c59afaf" align="middle" allowScriptAccess="always" allowFullScreen="true" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" ></embed></object>
   
 9. AndiC

  AndiC Kormányos Fórumvezető Kormányos

 10. TH6777

  TH6777 Vendég

 11. TH6777

  TH6777 Vendég

 12. TH6777

  TH6777 Vendég

  A flamingók 1 lábon ácsorgásáról

  "Rengeteg teória létezik arra, hogy a flamingók miért kedvelik az egy lábon ácsorgást. Többek szerint így pihentetik a másik lábukat, mások viszont úgy vélekednek, hogy egy lábról könnyebben elmenekülhetnek a ragadozók elől, mivel így kevesebb időbe telik a felszállás, de az is szerepel a feltevések között, hogy így javul a vérkeringésük.

  A Philadelphiai Egyetem két kutatója elhatározta, hogy végére jár az ügynek és kideríti, mi az igazság. A helyi állatkert karibi flamingóit figyelték meg, és azt találták, hogy a kecses madarak leginkább a vízben állnak egy lábra, aminek az lehet az oka, hogy így szabályozzák a testük hőmérsékletét.

  A Zoo Biology című szaklapban megjelent tanulmányukban a kutatók azt írják: a flamingók a vízben sokkal többször állnak fél lábon, mint a földön. Ez azért van, mert a vízben így próbálják konzerválni a testhőmérsékletüket: ha mindkét lábukat beraknák a vízbe, akkor több hőt veszítenének. Cserélgetik is a lábaikat, nehogy az egyik túlságosan kihűljön.

  A kutatók azt a feltételezést sem zárták ki, hogy az egy lábon állással a vízben csökken a gombás fertőzés és a paraziták elterjedésének a veszélye. Más madarak, mint például a gémek, a gólyák vagy a kacsák is kedvelik az egy lábon árcsorgást - a szakértők szerint hasonló megfontolásból, mint a flamingók."
   
 13. ogustus

  ogustus Állandó Tag

  varjak

  Szolnok-Szandaszőlősön onnan lehet tudni hogy vége van a nyárnak, jön a lehűlés hogy a varjak elözönlik a házunk előtt lévő nyárfákat megpihennek majd tovább repüljenek élelmet keresni, minden reggel 7 óra körül érkeznek visszafelé pedig 16 óra körül jönnek és mennek Újszász felé, rengetegen vannak több százan van amikor a kertet is ellepik 50-en 60-an főleg a diófák környékét és almafák alját, én nem bánom mert rengeteg férget összeszednek
   
 14. TH6777

  TH6777 Vendég

 15. Roselouis

  Roselouis Állandó Tag

 16. Jutka66

  Jutka66 Új tag

  emu

  Sziasztok!
  Jutka vagyok és Magyarországon élek. 4 gyermekemmel és férjemmel költöztünk a zajos nagyvárosból falura. Azóta rengeteg állatot tartunk, nyulat, csirkék, kacsák, vietnámi csüngőhasu malacok, kecskék, és remélem mostmár emu-t is.
  Nagyon sok mindent hallottam róluk.
  Az a baj, hogy nálunk az emu még mindig veszélyes állatnak minősül és a tartásához engedélyt kell/lene/ kérni.
  Van egy pár ismerősöm, akiknél már vannak emu-k ők mesélték, hogy mennyire tud hizelegni ez a hatalmas madár és egyáltalán nem veszélyes. A területét természetesen védi, de ha pici korától neveled, veled van, akkor semmi gond.
  Én most kezdtem el keltetni emu-tojásokat. Jövő hónap végén kiderül, hogy mennyi kismadaram lesz. Egyenlőre 6 tojás van a keltetőben de igéretet kaptam rá, hogy még kapok.
  Sajnos nálunk még nem nagyon ismerik ezt a fajtát, mindenki azt kérdezi, hogy milyen állat, még nem is hallottak róla, pedig minden része felhasználható, a tojásától a zsirján keresztül a tolláig.
  Egyébként nálunk 15 ezer Ft-ba kerül egy emu-csibe naposan. A keltethető tojás ára 2.500-3.000 Ft-ba kerül.
  Mi a családommal nem kifejezetten anyagi haszonszerzés miatt tartjuk az állatokat. Vannak köztük kedvencek és vannak olyanok is, amelyek a családi kasszát bővitik azzal, ha a husát, tojását, tejét mi fogyasztjuk el és nem kell a boltban megvenni a drága és még csak izében nem is hasonló termékeket. Igy legalább tudjuk mit eszünk.
  Bocs, hogy ennyit beszéltem, és örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra.
   
 17. Jutka66

  Jutka66 Új tag

  nandu

  Szeretnék ilyen madarat tartani, de sajnos nálunk Magyarországon /tudomásom szerint csak egy embernek van/, nem hogy madarat, de még tojást sem lehet kapni, amit ki tudnék keltetni.
   
 18. TH6777

  TH6777 Vendég

  Itt a tavasz...

  [​IMG]
   
 19. Onogundur

  Onogundur Állandó Tag

 20. cicus12

  cicus12 Állandó Tag

  Ezen a tavaszon sok olyan fészek látható ahol 3 fióka van.:)
  Sok a breki,van mit enni.

  [​IMG]
   
  Melitta kedveli ezt.

Megosztás