Ilyen volt a Pride Budapesten - videók az eseményekről

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Július 7.

Melitta - 2019 Július 7, 10:27
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Elképesztő jelmezek, bulihangulat, 30 fok - ez jellemezte a Pride hónap záróeseményét.

  Van házasságkötő sátor, keresztény konzultáció, és rengeteg a külföldi. A megnyitó beszéset Karafiáth Orsolya írónő mondja el.

  Élő videónk az eseményről:  Máté Dezső a CEU és at MTA kutatója elsősorban roma meleg magyarként beszélt. Gyerekként hajléjtalan lett, aztán szegregált iskolába járt. Teher volt, mindig ezt éreztette vele a társadalom. Mintha nem akarna a társadalom továbblépni, további jogokért küzdeni, kérdéseket feltenni, választani. "Nem kérdezhetünk, mert akkor a Figyelő nagy testvér listázni fog", mondja Máté, aki felkerült a Figyelő hetilap hirhedt listájára. Szerinte a család fogalma sokkal tágabb, mint azt ahogy a kormány kirekesztően megfogalmazza. "Kik ők, hogy megmondják, kit szerethetek?"- kérdezte.

  Hozzon törvényt a kormány, hogy a transzneműek nevet és nemet változtathassanak. Legyen népszavazás az azonos neműek házassága ról és a kirekesztő családfelfogásról! "Egyenlőek vagyunk" - fejezte be beszédét.

  A Kossuth téren csókolózós flashmobot is tartottak:  Ezután Karafiáth Orsolya köszönetet mondott Kövér Lászlónak és Gajdics Ottónak, az ő homofób beszédeik után sikerült annyi pénzt összegyűjteni, amiből a vonulás nagy molinóját meg tudták venni.

  "Kipécéztek minket, nagyon dühös vagyok", mondta beszédében Peksa Kama, a Pride szervezője arra reagálva, hogy Alaptörvény-módosítás készül, hogy az LMBTQ emberek ne fogadhassanak örökbe. A Fidesz-kormány ki akar sajátítani mindent, ez felháborító. A transzneműek név és nemváltoztatási kérelmeit elsüllyesztik, tologatják, nem élhetnek jogukkal. A Pride addig fog politizálni, amíg ilyen a helyzet, addig több lesz az esemény egy szimpla bulinál - mondta Peksa Kama.

  [​IMG]
  © hvg.hu
  A szervezők ezután kinyitotottak egy nagy, Kövér lászlót és Gajdics Ottót ábrázoló molinót, mire a tömeg a "Köszi, Laci!"-t kezdte zúgni.

  Elindult a tömeg a Kossuth térről:  A menettel tartó tudósítóink szerint semmi sem zavarta meg a résztvevők vonulását, mindössze a Deák téren, a Budapest Eye-nál volt egy kisebb - nagyjából 50 fő - ellentüntetés, ahonnan "beteg állatok, disszidáljatok", "tiltsák be" és "liberálisparaziták" bekiabálásokat lehetett hallani sok más, nyomdafestéket nem tűrő véleménynyilvánítás mellett. A tiltakozók között ott volt Budaházy György is. Az ellentüntetők skandálását a tüntetők végül üdvrivalgással nyomták el.

  A menet nagy része megérkezett a végső helyszínre, ahol a legtöbben heverésznek, illetve dj-k szolgálják a talpalávalót.

  HVG

  [​IMG]
   
  Georgina Bojana és AmyCandy kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Július 7.

  1. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   ...és másnaptól mindenki visszatér a normál, hétköznapi tevékenységéhez...

   És, még valami:

   "Magyarország Alaptörvénye
   L) cikk
   (1) * Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony."

   Ez törvény.
   Ha pedig majd egyszer lesz elegendő erejű népakarat és vele népképviselet a Parlamentben, akkor talán majd ez is változni fog...
   Utoljára módosítva: 2019 Július 7
   setni kedveli ezt.
  2. tornando
   tornando
   Mennyi ez voks százalékban?
   Georgina Bojana és Jártó Róza kedveli ezt.
  3. grumbler0
   grumbler0
   Azért mert védjük az erdőket,attól még a hódokat nem kell kiirtani.
   Georgina Bojana, CasaLoma és gumelig kedveli ezt.
  4. Ernoe
   Ernoe
   Orbán azért szeretné ha "Ursula von der Leyen" lenne az EU-komisszió elnöke "mert hét gyereke van". :)
   -
   A honvédelmi miniszterin 2015-ben egy 16 éves sziriai fiúnak adott menedéket, söt a karácsonyt is a családdal töltötte. :cool:
   Lehet, hogy Orbán túl hamar örül.
   Georgina Bojana és grumbler0 kedveli ezt.
  5. grumbler0
   grumbler0
   És megszavazta a meleg házasságot illetve támogatja hogy a meleg párok is örökbe fogadhassanak gyermeket.
   Állítólag O.V. beszélt vele telefonon,és megígérte,hogy megadja a tiszteletet a közép-európai országoknak.
   Úgyhogy majd a legmélyebb tiszteletéről biztosítva,udvariasan felkéri O.V.-t hogyha nem szeretné betartani a játékszabályokat,akkor legyen szíves és szedje a sátorfáját.
   setni, Georgina Bojana és Ernoe kedveli ezt.
  6. Melitta
  7. m-o-n
   m-o-n
  8. ladysla
   ladysla
   Ezért nem kell Kanadáig menni. A magyar 1. osztályosok is kaptak olyan "tankönyvet", amitől égnek állt minden normális szülő haja.
   A beidézést nem bírtam végigolvasni. Nem tudom, mennyit kellene innom, hogy olyan részeg és ostoba legyek, hogy már ne zavarjanak a benne levő logikai bukfencek meg a kenetes álszent duma. Azért remélem, nem az van a végén, hogy kötelező lesz teljes szellemi sötétségben élni. Bár mostanában úgy jönnek a Hajnalok, hogy egyre sötétebbnek tűnik a nappal.
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  9. galeriy
   galeriy
   jartunk ovodaba kisiskolaba altalanos iskolaba
   kozep iskolaba
   es meg egy nagyhiru eszak amerikai egyetemet is kijartunk
   de mindazt az idiota okorseget amit ez az elmehaborodott
   szentfazek nember osszehordott a cikkben
   mi nem talalkoztunk vele
   DE jon majd Melitta O szinten vegigjarta ot gyerekkel a staciokat
   SOT most ket kisiskolas unokajaval sem kell egy felvideki vilagvegi sotetrengetegig futni
   es hallgatni a suletlensegeit
   egy Canadabol kideportalt sertett illegalis szemenszedett hazugsagait
   ametiszt99 kedveli ezt.
  10. galeriy
  11. gumelig
   gumelig
   Utoljára módosítva: 2019 Július 7
  12. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Az Alaptörvény (leánykori nevén Alkotmány) olyan törvény, amelynek a módosításához a képviselők 2/3-a szükséges.
   Az pedig, hogy ez mennyi % az mindig attól függ, hogy az országgyűlés honatyái és honanyái (jó, vagy rossz kedvükben, netán frakciófegyelem alapján) egy másik törvényben mennyi főben határozzák meg a parlamenti képviselők számát.
  13. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Azt nem is, mert védett faj. Azonban ha lecsapolják az élőhelyük természetes vizeit, elirányíthatóak máshová. Például elmennek Londonba.
  14. grumbler0
   grumbler0
   És ha a melegeket elüldözted ki lesz a következő?
   A kerékpárosok mert zavarnak a közlekedésben?
   Vagy a fogyatékkal élők,mert zavarban vagy mikor rájuk kell nézned?Különben is mi az,hogy nem születtek olyan tökéletesnek mint te.
   Melitta kedveli ezt.
  15. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Már megbocsáss te értetted is amit írtam, vagy csak elolvastad?
   setni kedveli ezt.
  16. grumbler0
   grumbler0
   Sajnos értettem.
  17. galeriy
   galeriy
   D9gCIVXXsAAZM7d.jpg
  18. CasaLoma
   CasaLoma
   A többség azt is tapsikolva megszavazza.
  19. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ezt nem hiszem el, ilyen dolgokat írni?! Melitta soha nem mondta, hogy ilyen dolgok előfordulhatnak ott, Canadában?! Képtelenség. Egyetértek a sértettel, az illegálissal és a szemen-szedett hazugság jelzővel, amit összehordtak ez a Katalin meg a Zsolt atya. No persze, az előadás végén, még "elismerő oklevelet" is adományoztak a rendszeres hallgatóknak. No éppen ők azok, akik megtévesztik a normális embereket. De egyáltalán ki az, akik rájuk hallgat?! Még ilyet? Kizárt dolognak tartom, hogy ilyen irányba vezessenek egy társadalmat.

Megosztás