Ilyen volt a Pride Budapesten - videók az eseményekről

Elképesztő jelmezek, bulihangulat, 30 fok - ez jellemezte a Pride hónap záróeseményét.

Van házasságkötő sátor, keresztény konzultáció, és rengeteg a külföldi. A megnyitó beszéset Karafiáth Orsolya írónő mondja el.

Élő videónk az eseményről:



Máté Dezső a CEU és at MTA kutatója elsősorban roma meleg magyarként beszélt. Gyerekként hajléjtalan lett, aztán szegregált iskolába járt. Teher volt, mindig ezt éreztette vele a társadalom. Mintha nem akarna a társadalom továbblépni, további jogokért küzdeni, kérdéseket feltenni, választani. "Nem kérdezhetünk, mert akkor a Figyelő nagy testvér listázni fog", mondja Máté, aki felkerült a Figyelő hetilap hirhedt listájára. Szerinte a család fogalma sokkal tágabb, mint azt ahogy a kormány kirekesztően megfogalmazza. "Kik ők, hogy megmondják, kit szerethetek?"- kérdezte.

Hozzon törvényt a kormány, hogy a transzneműek nevet és nemet változtathassanak. Legyen népszavazás az azonos neműek házassága ról és a kirekesztő családfelfogásról! "Egyenlőek vagyunk" - fejezte be beszédét.

A Kossuth téren csókolózós flashmobot is tartottak:



Ezután Karafiáth Orsolya köszönetet mondott Kövér Lászlónak és Gajdics Ottónak, az ő homofób beszédeik után sikerült annyi pénzt összegyűjteni, amiből a vonulás nagy molinóját meg tudták venni.

"Kipécéztek minket, nagyon dühös vagyok", mondta beszédében Peksa Kama, a Pride szervezője arra reagálva, hogy Alaptörvény-módosítás készül, hogy az LMBTQ emberek ne fogadhassanak örökbe. A Fidesz-kormány ki akar sajátítani mindent, ez felháborító. A transzneműek név és nemváltoztatási kérelmeit elsüllyesztik, tologatják, nem élhetnek jogukkal. A Pride addig fog politizálni, amíg ilyen a helyzet, addig több lesz az esemény egy szimpla bulinál - mondta Peksa Kama.

image.aspx

© hvg.hu
A szervezők ezután kinyitotottak egy nagy, Kövér lászlót és Gajdics Ottót ábrázoló molinót, mire a tömeg a "Köszi, Laci!"-t kezdte zúgni.

Elindult a tömeg a Kossuth térről:



A menettel tartó tudósítóink szerint semmi sem zavarta meg a résztvevők vonulását, mindössze a Deák téren, a Budapest Eye-nál volt egy kisebb - nagyjából 50 fő - ellentüntetés, ahonnan "beteg állatok, disszidáljatok", "tiltsák be" és "liberálisparaziták" bekiabálásokat lehetett hallani sok más, nyomdafestéket nem tűrő véleménynyilvánítás mellett. A tiltakozók között ott volt Budaházy György is. Az ellentüntetők skandálását a tüntetők végül üdvrivalgással nyomták el.

A menet nagy része megérkezett a végső helyszínre, ahol a legtöbben heverésznek, illetve dj-k szolgálják a talpalávalót.

HVG

image.aspx
 
Mennyi ez voks százalékban?
Mert az alkotmány kérdése a legmaximálisabb állampolgári egyetértést kell kifejeznie.A megvalósíthatatlan de igen maximális a 90%feletti voks.
A többi alkotmány nem közös egyetértés.
Még a 4/5 is sokkal konszenzusosabb

Magyarország Alaptörvénye
S) cikk
(2) Alaptörvény elfogadásához vagy az Alaptörvény módosításához az országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.
 
Akkor, elmagyarázom.
Ha a Hód-villanyszerelő, -kőműves, -víz-gázszerelő (nem Mészáros Lőrincre gondolok), stb. -kisvállalkozó természetes életfeltételei megváltoznak, vagyis csak nehezen tudja fenntartani önmagát és a családját, akkor ingázik Ausztriába, mert ott az életfeltételek fenntartásához szükséges vízhez, értsd fizetéshez könnyebben hozzájut.
A többiek, a Hód-orvosok és Hód-egyetemisták, vagy más olyan Hód, akik szintén vízhez akarnak jutni, de arra a következtetésre jutnak, hogy csak egy még távolabbi víz adhatja meg, elmennek például Londonba.
És mindez jó részben azoknak köszönhetők, akik azt nyilatkozzák, hogy az a jó, ha a magyar fizetések alacsonyak (mert az alacsony bérszínvonalú munkavégzőkkel olcsóbban is lehet a munkát elvégeztetni).
Vagyis:
Ha nem adom meg az egyenlőséget a meleg pároknak, mert a család az csak férfi-nő kapcsolat lehet (tehát elváltak, vagy árvák sem számítanak annak?), a kerékpárutakat a repedezett, feltört útszélre "fejlesztem", vagy az új bringautat néhány héttel később már felnyomja az alatta növekvő növényzet, a mozgáskorlátozott, az útkiépítettség hiányában nem tudja intézni a saját ügyeit, mert még a zebrára sem tud a roki-kocsijával lehajtani és az út másik oldalán a járdára felmenni, akkor ez azt jelenti, hogy a Hód vizét lecsapolták, mehet máshová, hogy élni legyen képes. :)
Valóban félre értettelek.
Az elnézésedet kérem.
 
Nem értem miért keresztény tanokra hivatkoznak a Gender-elméleteket tagadni akarók?
-
A Bibliában az áll, hogy Éva a-szexuális (vegetatív) úton lett Ádám bordájából kreálva, mert a "mindenható istennek" elfogyott az emberhez szükséges alapanyaga.
-
Magyarország "Nagyasszonya", a "Boldogságos Szeplőtelen Szüz-anya", onnan kapta a nevét, hogy nem hált férfival, csak úgy mint a pulykáknál vagy halaknál ismerjük, teherbe esett és megszülte Jézust. Igy jött létre Józseffel az első Patchwork-család.
 
Nem szokásom mitológiai ügyekbe beleszólni, mert az mindenkinek a saját dolga.
Azonban a Gender-elmélet kapcsán amelyet sokan a Bibliához kötnek szükségesnek vélek néhány gondolatot kifejteni.
Az ismert, hogy van az Ó-szövetség és van az Új-szövetség írásos megjelenése.
Azt azonban már csak kevesek előtt ismert, hogy az Ó-szövetség hagyománya szerint Isten első két emberi lénye Ádám és Lillith voltak.
Mindkettőjüket egyenlő feleknek kreálta és amelynek az lett a következménye, hogy Lillith néhány összeveszést követően Ádámot otthagyta és a pusztába ment a démonok közé. Satöbbi, satöbbi.
Ez az Ó-testamentum szerint így történt és azt gondolom, hogy Mózes követői számára ez világos.
Ádám azonban borzasztóan unta az egyedüllétet és ez irányú morgását Isten meghallgatván az oldalbordájából kivett darabból elkészítette Évát azzal, hogy őt már Ádám alá rendelte.
És innen származik az, hogy a nő a férjét urának mondja, kedvére próbál tenni és a többi és a többi. És így alakult ki az Új-szövetség szerinti Biblia amelyet mint tudjuk Krisztus után kb 400 évvel kezdtek csak papírra vetni....
Ez aztán jól meg is alapozta a Római-katolikus keresztény világban a férfi-nő, illetve nő-férfi viszonyt. Így alakultak szép sorjában a dolgok, amíg a szüfrazsettek el nem kezdték a maguk mozgalmát az egyenjogúság elérése céljából, amely mint ismeretes nem felel meg a Biblia tanításának és az évszázadok során kialakított keresztényi hagyományokon alapuló társadalmak bizonyos rétegeinek.
Ez pedig egyenesen hozta magával, hogy a Genderizmust többen előszeretettel akarják a bibliai tanítások alá beszorítani.

Szerintem.
De ez csak, és kizárólag az én külön elméletem. :D
 
Utoljára módosítva:
Én imádom, hogy a világ színes, Orbán még a bör-szint is parancsba adja. :)
-

-
Ha úgy belegondolunk, hogy
- inter-szexualitás, biológiai és szociális nemek diverzitása nem egy "divat", hanem mindig is létezett realitás
- akkor felmerül a kérdés milyen körülmények között élték le az emberek az életüket korábban?
- Az emberek nem voltak tisztába a szexualitással, még a nemi szervüket sem látták talán soha.
- Az elmúlt generációk többsége teljesen analfabéta volt ezen a téren,
- Ki tudja ki kivel volt kénytelen együtt élni mert a ruha alapján lettek az emberek összeházasítva. :rolleyes:
-
 
"Magyarország védi a házasság intézményét mint férfi és nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszonyt".

Ja, de férfi meg a nő nem akar gyereket csinálni ebben a tetű országban, úgyhogy hiába habzik a szája sok szerencsétlen szittyamagyarnak, egyre kevesebben vagyunk. Ellenben van 25 ezer állami gondozott gyerek, akire nincs pénz (nem adják családokhoz sem őket - pedig valami törvény van a 12 éven aluliakról), iszonyú körülmények között élnek, viszont a melegek, akik örökbefogadóként szülőkké válhatnak nem nagyon rúgnak labdába az örökbefogadási procedúránál (a különböző nemű párokat preferálják), és ha jól tudom csak a meleg pár egyik tagja lehet törvényesen az örökbefogadott gyerek szülője.

Én megértem a zajos ellenérzéskinyilatkoztatást, amit Pride képvisel, mert még mindig betegségként kezelik a másságot és ahol lehet negatívan megkülönböztetik őket. Ez az egy figyelemfelkeltő fórumuk van igazán.
 
Én megértem a zajos ellenérzéskinyilatkoztatást, amit Pride képvisel, mert még mindig betegségként kezelik a másságot és ahol lehet negatívan megkülönböztetik őket. Ez az egy figyelemfelkeltő fórumuk van igazán.

Engem nem érdekel a szexuális orientációjuk.
Rengeteg ember kimehetne az utcára ilyen-olyan sérelmek miatt.

Nem vetem meg őket, de nem is értek egyet a pride-dal.
Személy szerint nem különböztetem meg őket, nem fikázom, de én jobban szeretném, ha a 4fal között maradna mindez.
 
Engem nem érdekel a szexuális orientációjuk.
Rengeteg ember kimehetne az utcára ilyen-olyan sérelmek miatt.

Nem vetem meg őket, de nem is értek egyet a pride-dal.
Személy szerint nem különböztetem meg őket, nem fikázom, de én jobban szeretném, ha a 4fal között maradna mindez.
Csakhogy az nem megoldás a problémára,ha eltussoljuk,vagy nem veszünk tudomást róla.
Ha az emberek nem vonultak volna az utcára,hogy hallassák a hangjukat,még mindig napi 12 órát dolgoznánk a hét minden napján.Vagy éppen a nőknek nem volna szavazati joga.
 
Engem nem érdekel a szexuális orientációjuk.
Rengeteg ember kimehetne az utcára ilyen-olyan sérelmek miatt.

Nem vetem meg őket, de nem is értek egyet a pride-dal.
Személy szerint nem különböztetem meg őket, nem fikázom, de én jobban szeretném, ha a 4fal között maradna mindez.
Sorold a rengeteg embert, légyszíves. Mely másik embercsoport van ennyire semmibe véve, degradálva, megalázva (és nem tüntet sosem)? Mesélj, kérlek!
 
Semmibe véve????? Dicsőitve vannak, szentek és sérthetetlenek.
Azért ez nem teljesen igaz. Nem köthetnek házasságot és ha jól tudom párként nem fogadhatnak örökbe.

Emellett azért:

".. még maguk a melegek sem szokták tudni, hogy nálunk jelenleg is teljesen legálisan fogadhat örökbe gyereket homoszexuális. A félreértést az okozza, hogy meleg pár nem jelentkezhet gyerekért, egyedülálló állampolgár viszont igen, függetlenül attól, hogy mi a szexuális orientációja."
interjú egy meleg apukával:
https://vilagfigyelo.com/tudtad-ma-is-fogadhatnak-orokbe-melegek-gyereket-magyarorszagon-interju-egy-meleg-apukaval/
"Megváltoztatta korábbi elutasító álláspontját Budapest Főváros Kormányhivatala, amely immár elismeri, hogy mivel a bejegyzett élettársi kapcsolatra is alkalmazni kell a házasságra vonatkozó szabályokat, így az örökbefogadó meleg pároknak is jár a GYED."
https://444.hu/2018/06/27/az-orokbefogado-meleg-paroknak-is-jar-a-gyed
 
Semmibe véve????? Dicsőitve vannak, szentek és sérthetetlenek.
Ja, automatikusan pedofiloknak bélyegzi őket a kurmány, és nincsenek azonos jogaik. Egyébként inkább legyen zenés felvonulás tüntetés címszó alatt, mint macskakődobálós, autófelgyújtós, székházostromlós randalírozás. Szerintem. Persze kinek a papné, kinek a paplan.
 
Miről beszélnek?
Arról hogy az élvezetért szexelnek és nem a gyermekáldásért?
Dehogy
Erre indultál:
ahogy vonultak nekem nem tetszik, pucéron,...
és ezt látják a gyermekeink az utcán, erről beszélnek...
A homoszexualitás propagálására gondolt és írta
És ez mind a meztelenségben megnyilvánul, mind a "miről beszélnek " az azonos neműek ágykapcsolatáról
És ez így együtt nem tetszik neki.
Ezt így együtt tartja károsnak saját gyerekei számára.
 
Ja, automatikusan pedofiloknak bélyegzi őket a kurmány, és nincsenek azonos jogaik. Egyébként inkább legyen zenés felvonulás tüntetés címszó alatt, mint macskakődobálós, autófelgyújtós, székházostromlós randalírozás. Szerintem. Persze kinek a papné, kinek a paplan.
Színvonalas hasonlat, színvonalas válasz.....
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,739
Tagok
615,332
Legújabb tagunk
Kecskés Loretta
Oldal tetejére