IMMUNITÁS A RÁKKAL SZEMBEN

Tothzoltan44 témája a 'Tudomány,Technika' fórumban , 2014 Május 17.

 1. Tothzoltan44

  Tothzoltan44 Állandó Tag

  A Rochesteri Egyetem június 19-én kiadott egy tanulmányt, amely egy olyan mechanizmusra hívja fel a figyelmet, amely immunitást biztosít a csupasz földikutya számára. Ezeket a csúszó-mászó földalatti rágcsálókat sok kritika éri a kinézetük miatt, mégis úgy tűnik, hogy övék az utolsó szó, amikor a rákkal szembeni immunitás kerül terítékre.

  A hialuronanként ismert ragacsos cukrot találtak a csupasz földikutya sejtjei közötti térben, amely – úgy tűnik – megakadályozza, hogy azok összenőjenek a daganatokkal vagy tumort formáljanak. Az anyag, mivel úgy viselkedik, mint egy szülői gardedám a középiskolás táncon, idejekorán kapcsolati tilalmat idéz elő, amely egy olyan folyamat, mely meggátolja a sejtek szaporodását, mihelyt elértek egy bizonyos sűrűséget. Annak a két enzimnek a dupla mutációjáról, amelyek elősegítik a HA növekedését és csökkentik a meghibásodását, azt gondolják, hogy ez az anyag megnövekedett mennyiségének a kiváltó oka. A tudósok azzal tesztelték le ezt az elméletet, hogy olyan bőrsejteket fertőztek meg rákkal, amelyek egyaránt tartalmaztak magas és alacsony mennyiségű HA-t.

  Kiderült, hogy az alacsony HA-szintű sejtekben a rák gyorsan sokszorozódott, míg a magas HA-tartalmú sejtekben a daganatoknak nem sikerült képződniük. A tudósok remélik, hogy kissé át tudnak alakítani laboratóriumi patkányokat úgy, hogy azok nagy mennyiségű HA-t állítsanak elő egy kísérlet során, ami immunissá teszi az egereket a rákkal szemben.
   
 2. markeva

  markeva Állandó Tag

  Van olyan állat, hogy "földikutya"? Vagy ez a kifejezés a kopasz kutyát fedi? De akkor milyenek lehetnek "égikutyák" :)
   
 3. seherezade

  seherezade Állandó Tag

 4. C. Tamás

  C. Tamás Új tag

  Azon gondolkodok, hogy mi lenne, ha a kiváltó okot tudná megszüntetni az ember, akkor a következményt meg lehet szüntetni.
   
 5. Kaqun fürdőt nagyon dicsérik. Amerikából utaznak ide, hogy meggyógyuljanak. Magyar találmány!
  Ajánlani tudom!
   
 6. Gagul

  Gagul Kitiltott (BANned)

  A rák/tumor/daganatos elváltozás egy megjelenési forma. Valaminek az okaként, mint következmény. Azaz, okozat s nem ok.

  Mindenkiben minden idöben keletkezik s létezik un. tumoros sejt. Ez szakirodalmi tény immáron. Amit a szervezet 3-s védekezö mechanizmusa, immunvédelme eliminál.Normál körülmények közt. Ez is szakirodalmi tény.

  Ugy vettem észere, ha - a kiváltó ok következtében - ez a normalitás felborul akkor az mindig a leggyengébb láncszemnél jelentkezik.

  Azaz: valakinek gondja van a nöiességével. Az emlönél jelentkezik a probléma, a gond után az életkor kb. 15-20 %-val. Ez szakmai tapasztalat csak. Ha a tumoros elváltozás miatt azután pl. a konventionalis kezelés totális emlöeltávolitást javasol s hajt végre, de az alapgond megmarad, akkor a tumor a késöbbiekben (megintcsak az életkor 15-20 %-a után) máshol, pl. petefészek, endometrium, etc jelentkezik. Ez megintcsak szakmai tapasztalat.
   
 7. több természetgyógyász szerint is a rák nem betegség, hanem épp ellenkezőleg védelmi mechanizmus, és a tünet már csak a gyógyulási fázisban jelentkezik
   
 8. BogecMester

  BogecMester Új tag

  eszt nemigazán értem.
  Ha a tünet, a gyógyulási fázisban jelentkezik,akkor többnyire miért hal bele az alany?
   
 9. Kolombo7

  Kolombo7 Új tag

  Akár lehet is az elméletben valami, mert tudomásom szerint nagyon sok esetben előzi meg gyulladásos folyamat vagy vírusfertőzés a tumor megjelenését. Azaz lehetséges hogy a gyógyulási folyamat siklik félre, illetve a legyengült szervezet veszíti el a kontrollt az események felett. A tumor egyébként is egy kontrollálatlan sejt szaporodás, mely végül lehetetlenné teszi az egyébként egészséges szervek működését.
  A tumor nem olyan, mint egy rosszakaró idegen ügynök, hanem olyan, mint egy túlbuzgó "túl okos" honpolgár, aki önteltségében és hatalmas szorgalmában ártalmasabb bárkinél.
   

Megosztás