Iparművészet!?

karesz49 témája a 'Képzőművészet' fórumban , 2007 November 23.

 1. bnejulika

  bnejulika Állandó Tag

  Szia Karesz!

  Meg próbálok szerezni neked 1 meghívót, de lehet, hogy több hétbe kerül. Azért megkérdem az ismerőseimet, hátha van felesleges nekik! Addig is írd meg az e-mail címedet, ahova elküldhetem a meghívót!
   
 2. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Kedves Julika! Hú, nagyon szépen dolgozol, nagyon ügyes vagy! Felénk esküvőkre szoktak ilyen tortákat készítettni, mifelénk ez divat.
  Csak "nagy tortában" gondolkozol, vagg szoktál készíteni kisebb "tortadísz" méretű grillázsokat is? Szívesen bejelölnélek iwiwen, ha megadod a hogy milyen néven keresselek. Kitennélek az üzenőfalamra is, hátha tőlünk is lenne megrendelésed.
   
 3. tbertha

  tbertha Állandó Tag

  Én még új tag vagyok és sajnos nem tudom megnézni a képeket, de emlékszem, hogy Egerben a Piacnál láttam ajtóüvegeket, amin tényleg szuper motívumok, minták voltak. Én akkor lakásvásárlás előtt álltam és nagyon érdekelt minden, amivel kicsit szebbé, érdekesebbé, otthonosabbá lehet tenni egy lakást. Mivel azonban a teljes vételár kölcsönből került kifizetésre, így csak álom maradt. És hosszú-hosszú évekig az is marad. Most nem akarok itt sírni, de valószínű, hogy én is csak kajára fogok költeni.
   
 4. bnejulika

  bnejulika Állandó Tag

  Helló Cathy222!

  Esküvőre, névnapra, születésnapra vagy bármilyen más családi eseményre szoktak ilyen tortákat rendelni. Csak nagy tortákat készítek, nem sokáig tarthatóak el (max 2-3 hét, száraz helyen) így nem igazán kombinálható más tésztafélékkel.Csak megrendelésre készítek tortát, és személyes átvételre, mivel nagyon törékeny.
  Az iwiw-en 2 profilom van: Baranyai Andrásné Püspökladány
  Grillázstorta
   
 5. karesz49

  karesz49 Állandó Tag

  Köszi, jólesik

  :p Szia cathy222, köszönöm a tanácsokat és a dícséretet, jól látod a problémát és igazad is van- reklámozni kellene, de hát röviden. Van egy vállalkozásom (Kft.) ami öblös üvegek, palackok savazásával foglalkozott- igen, múlt idő, mert teljesen padlót fogtunk, pedig ment a szekér rendesen de egy nagyobb hal megevett minket. A síküveg díszítés csak mellékes volt, hogy én is kiélhessem művészi ambícióimat, ezért nem is nagyon fejlesztettem. Most, hogy befuccsolt a másik próbálok talpraálni, de sajnos pénz nélkül semmit nem adnak, partnert- társat (rendeset) pedig nem találok. Ami pénzem havonta bejön az még a megélhetésre is kevés, nemhogy fejlesztésre. A másik dolog a reklám, sose szerettem dícsérni a saját munkáimat (dícsérje az akinek csinálom), rengeteg fotóm volt és ahogy illik azokat elkunyizták, jó üzlet reményében, a digitálisakat meg véletlenül letöröltem. Ha ezeket pótolni szeretném nagyon sokat kellene utánna járni, de- az autómnak lejárt a műszakija, nincs pénzem tankolni, nincs biztosításom, stb. Tehát elég kilátástalan a hejzetem, hacsak csoda nem történik (nem szokott). Na azt hiszem ennyi elég is a panaszkodásból, az minden esetre kicsit feldob, hogy tetszik a munkám.
  üdv.Karesz
   
 6. bnejulika

  bnejulika Állandó Tag

  Ma ezt a tortát ajánlottam fel a helyi televíziónak, ahol betelefonálós kvízműsort adnak. Kívánok nektek is eredményekben, sikerekben gazdag boldog uj évet!
   
 7. Ainethil

  Ainethil Állandó Tag

  Nekem anyukám iparművész, pontosabban textiltervező. Sajnos nem engedheti meg magának, hogy ebből éljen, mert nagyon nehéz Magyarországon művészetből élni. Otthon készíti a munkáit, amelyeket ki is állít, de a végén szinte neki kerül többe az egész. Szóval van a "rendes", irodai munkája, és otthon az iparművészet. Nagyon szomorú, hogy Magyarországon nem lehet az ember főállású művész...kivéve talán, ha tanít vagy könyveket illusztrál.
   
 8. karesz49

  karesz49 Állandó Tag

  B.u.é.k.

  Elősször is köszönöm a meghívó miatt tett fáradozásodat, megkaptam, amit képet feltettél- ez is tetszik- kívánom Nektek, hogy legyen minden tekintetben sikeres új évetek.
  üdv.Karesz:)
   
 9. Yck Solein

  Yck Solein Új tag

  Sziasztok.

  Formatervezőnek tanulok, de egyre inkább azzal kell szembesüljek, hogy itthon se anyagilag, de ami elszomorítőbb, erkölcsileg sincs megbecsülése ezen szakmáknak. Nincs rápotenciális kereslet, mert az embereket nem érdekli. Tökéletesen hidegen tudja hagyni őket bármilyen művészet, esztétikum.
   
 10. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Na, oké, akkor küldök neked csodát. Én ahhoz értek. :D
   
 11. Evila

  Evila Állandó Tag

  Kedves cathy222!

  Csodát nekem is küldhetnél, mert én is olyan cipellőt hordok - ha jóval kisebb méretűt is, mint karesz49, csak én "gyöngyben utazom".
  Sajnos nem csak egyedül vagyok azzal, hogy csinálom, csinálom, minden fölös pénzem gyöngyre megy, a kollekció csak dagad, vevő meg sehol.:(
  Most bízom a karácsonyban, hátha kicsit meglódul a vásárlói kedv.
  Felteszek ide is egy-két képet a munkáimról, kérlek, bíráld el azokat is, örülnél-e pl. Te, ha valaki ilyesmit ajándékozna Neked?
  Amúgy végigolvastam a fórumot, karesz nagyon eltűnt, tudsz róla esetleg valamit, vagy végleg feladta? Kár lenne, mert a munkái nagyon szépek.
  Reklám nélkül sajnos nem megy, én is csináltam magamnak egy gportálos oldalt, csurran-cseppen onnan a vevő, de inkább csak cseppen sajna, mint csurran, de legalább megnézik páran, s már az is "hízlalja a májam"
  Ide is beírom, ha gondolod, nézz körül.
  Minden jót, Evila

  http://www.pearls4you.gportal.hu/

  És ha már barangolsz a neten, és netán tán szereted a Star Wars világát, nézd meg a párom oldalát is, aki egy rajongói filmet csinál, s a készítés mozzanatait nyomon lehet követni az oldalán.

  http://www.swthelastjedi.gportal.hu/

  Na, és akkor már tényleg szia:)
   
 12. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Szia Evila! Hát persze, hogy küldök neked Csodát! Vaterára nem próbáltad meg feltenni a nyakékeidet? Nagyon szépek. Köszönöm a linkeket, mindjárt megnézem őket.

  Nyaklánc ügyben nem vagyok kompetens, nem hordok ékszereket. Nekem tetszenek, látszik, hogy sok munka van velük, emiatt is értékesek. Gratulálok a tehetségedhez!

  Akkor Csoda indul! kiss
   
 13. Evila

  Evila Állandó Tag

  :)
  Kedves Cathy!

  Nem számítottam ilyen gyors reagálásra. Örülök, hogy tetszenek a munkáim. Jól látod, sok munka van velük, de én szeretem az ilyen molyolós dolgokat.
  A Vaterával még nem próbálkoztam, lehet, megérne egy misét. Köszönöm az ötletet, utána nézek.
  A csoda pedig remélem, hogy működni fog, mert holnap megmutatom valakinek, s bizony, nagyon jó lenne, ha ráharapna:)
  Kívánok neked minden jót, szia
   
 14. Evila

  Evila Állandó Tag

  Kedves Cathy!

  A csoda működött, ráharapott, köszönöm:):)
   
 15. manka49

  manka49 Állandó Tag

  Kedves Julika!!!!!!!Gyönyörűek a munkáid!!!!Utoljára gyermek koromban láttam ilyen szép grillázs tortákat.Nem hiszem el,hogy nincs kereslet ilyen műalkotásokra....
   
 16. lóspaci

  lóspaci Új tag

  üdv. bár én nem látom még a fotót, de a sztori ismerős. szobrászok vagyunk és próbálunk megélni. most épp feleségem "eladható" mikroszobrokat csinál,(4-7 cm) mert a 25 cm-es kisplasztikákat sem tudják megvenni... de tele a fejünk elképesztően attraktiv szobrokkal ezerféle anyagból,de az idő a megélhetésre megy és a pénz is. odakinn valahogy máshogy megy... hogy miért?????? vajh...
   
 17. prominor

  prominor Állandó Tag

  Talán változnak a dolgok..

  Eltelt némi idő mióta a fentiek íródtak, s a hozzászólókat olvasva úgy gondolom talán lenne érdeklődés a téma felmelegítésére... Egyébként nem a produktumtól lesz művész valaki, hanem a gondolkodásmódjától... Tkp. nem kell feltétlenül tudnia kivitelezni az elképzeléseit. Szerintem viszont semmivel sem kevesebb értékű egy profi iparos, aki az üvegmivesség minden csínját-bínját ösmeri és magas szinten műveli. Jómagam a kemencés-vegyes technikákat művelem, saját gyönyörűségemre, s nehány barátoméra, de leginkább tervezek.(tárgyat, technológiát, eszközt, kemencét is) Úgy gondolom manapság szegénység ide, gazdasági válság oda az üveg egyre fontosabb szerepet kap az építészetben, lakberendezésben, csomagolástechnikában. S ha valaki magas szinten egyedi tárgyakat hoz létre, különösen az internet segítségével megtalálja a lehetőségeket.... Azt gondolom mindez igaz a gyöngyre, mikroszoborra, képre, söt talán minden egyedi tárgyra.....
   
 18. PiciNoli

  PiciNoli Állandó Tag

  Sajnos igen kevés a kézműves munkára a kereslet itt, én is tapasztalom. Én drótékszer készítéssel foglalkozom, és habár "kezdő" vagyok ezen a téren, eléggé meglepődtem hogy habár szinte mindenkinek tetszik, de a munkát nem szívesen fizetik meg.
  Pedig ha az ember túl olcsón adja a munkáit, az épp olyan degradáló, nem csak magunkra, hanem az összes többi mesterre nézve is.

  Kár hogy az igénytelen, tömeggyártó kézművesek, fillérekért el tudják adni a munkájukat, míg az, aki egy darabbal hosszan dolgozik, hogy az tényleg szép legyen, meg csücsülhet a munkáin.

  Vatera nem tudom mennyire megoldás, én a Meskára szavaznék, de ott meg mostanság sokat razziázik az APEH, és mivel nem vagyok számlaképes, nem nagyon merek oda felpakolni.

  De nézzétek meg ti is az alkotásaim, kíváncsi lennék a véleményetekre: http://wirednoli.blogspot.com/
   
 19. Fritschi

  Fritschi Állandó Tag

  PiciNolinak válasz

  Egyediek a munkáid csodálatosak látszik, hogy szeretettel készíted őket. Művészetettel foglalkozom én is. Nagyon egyet értek, hogy a tömeg cikkek után van kereslet. Mivel azok olcsóbbak gondolom ezért van.
  De nem szabad feladni. Minden jót és szépet megtalálnak egyszer.
  Sok erőt és egészséget kívánok a további munkáidhoz (alkotásaidhoz)
  Üdv.
   
 20. Faragogep

  Faragogep Állandó Tag

  Ad astra per aspera!
  Feladni sohasem szabad, ha az ember elkezdett valamit, én ezt vallom.
  Én ugyan nem üveggel és ne gyönggyel foglalkozom, hanem fával.
  pl. ilyesmivel

  [​IMG]

  Igaz.... az anyaországi piac most kicsit lapos, de itt az internet.
  A sokmilliárd emberből csak lesz néhány aki meg is látja tettszik is neki és meg is engedheti magának. Nem igaz?
   

Megosztás