Isten és más mesék - 2013

Frank-FHI témája a 'Kritikus szemmel' fórumban , 2013 Január 1.

 1. steve3

  steve3 Állandó Tag


  Elég viszont annyit tudni a Bibliából,hogy akár minden ember lehet hazug,de Isten sohasem.Ezért a Szentírás Hozzá irányít.Ha nem Ő vezet bennünket mindenképp eltévedünk,akár kilószámra fogadunk be légbőlkapott meséket.
  Ábrahám nem Isten barátja volt?
  Legyünk mi is Isten barátjává és nem tévedünk el.
  Mást ragad meg az Istent kereső,és mást ragad meg a Bibliából az Istent tagadó.Mindegyik kap lehetőséget a kibontakozásra.
  A szándékaink szinte tudat alatt gyökereznek,amelyek irányítják ezeket a cselekedeteinket is.
   
  Utoljára módosítva: 2015 Június 6
 2. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Válaszoljak őszintén? Nem. :)
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 3. steve3

  steve3 Állandó Tag

  Dehogynem.Ő nem tudott internetes oldalakról tájékozódni,neki feltétel volt az Élő Istennel való találkozás.
  És ki az az Isten?Nem egy kóbor űrhajós ördög,aki aranybányákban volt érdekelt az anyja!..nu..kik?-nál,hanem az Ég és Föld teremtője.
  Ergo:Mi is az Ég és Föld teremtőjéhez forduljunk.A Mindenség Urához,minden Seregek Urához.
  Téved-e az aki Az Ég és Föld teremtőjét hívja segítségül?
  Erre én is azt mondom őszintén,hogy: nem.

  Megjegyzés: anyja!..nu..kik?-a mai modern magyar nyelvben így hangzik?:Édesanyám!Ők kik??:)Egyébként a hagyományos válasz mindig is így hangzott:Én sem tudom gyermekem.
   
  Utoljára módosítva: 2015 Június 6
  Kyra_ kedveli ezt.
 4. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Akkor is volt internetes oldal, csak éppen lelki, ami mai napig is működik. Ez a közvetlen kapcsolat a szellemvilággal, és az Istennel, a hamisakkal is megvan, és az igazival is. Azok az aranybányász annanukik nem ilyen néven éltek itt a földön, és mai napig sem ilyen néven élnek közöttünk, hanem voltak-vannak földi neveik is. Akik erőszakosak, önzők, úrnak szólították-szólíttatják mai napig is magukat, vérengzőek, háborút szítanak, és utána játszák a jótékony háborút megszüntető jóságos istenkét, stb. Ha neked az édesanyád az annanukik, hát úgy kell neked. Nekem sem nem anyám, sem nem apám, sem nem istenem egyik sem, soha nem is voltak, és soha nem is lesznek. Az én anyám és apám az Atya-Anya Isten, az igazi, valódi, nem hamisítvány, a magyarok Istene. Aranyatyácska, Nagyboldogasszony Istenanya, és a fiuk Jézus Krisztus. A többi akik magukat úrnak, istennek szólíttatja azok hamis istenek. Az igazi magát Atyának-Anyának szólíttatja, így lehet a hamisat az is igazitól megkülönböztetni. De legyen mindenkinek a maga hite szerint. Szerencsére nagyon türelmes az igazi Isten, így lehet többször osztály-életet ismételni. Majdcsak elérnek a lelkek arra a szintre, hogy meg tudják különböztetni az igazit a hamistól.....
  Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
  Sok szeretettel Erzsi.
   
 5. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  [​IMG]

  Annyira szeretem, hogy nem húzod fel magad ilyenkor, hanem előbukkan a humoros Steve. :)
   
 6. steve3

  steve3 Állandó Tag

  Rendben,bocsásd meg nekem,hogy kifiguráztam a hited elemeit.Én sem akarok az ördöghöz tartozni elégvolt már a befolyásából.Tisztelem azt,hogy a Jó és igaz Istenhez kívánsz tartozni,példamutató a ragaszkodásod.
  De olvasd el ezt az ézsaiási részletet,milyen nemességről tanúskodik Isten személyét illetően.Már itt is Atyának szólítják az Örökkévalót,jóllehet Úrnak is.Hogy számodra a kettő kizárja egymást,az azért lehet,mert másképp képzeled el Isten Úr minőségét,talán nem veszed figyelembe,hogy a különféle szinten lévő lelkek másképp ismerik az Atyát akit teljességében Jézus mutatott be.A Biblia korábbi szakaszaiban nem volt meg ez a világos ismeret,csak a fejlettségnek megfelelő.De ezeket az Isteni tulajdonságokat,már egyre inkább helyesen tükrözte Ézsaiás próféta.A szigor a mi elfordulásunk megtapasztalása.A harag,a felgerjedés Isteni minőségben,ha hagyja Isten,hogy elfordult állapotunkban rossz tapasztalatokat gyűjtsünk.Te is elismered gondolom,hogy csak szóval nem vagyunk a jóra rábírhatók..
  Gondoljunk az Ézs.53. fejezetére,amely az önmagát odaadó jó szolgálóról,tehát Jézusról szól-aki az Atya természetét pontosan bemutatta.A végső lényegben azt hiszem m teljesen egyetértünk,csak a hozzávezető részletekben vannak nagy ellentmondások,felfogásbeli különbségek.
  "
  16Hiszen Te vagy Atyánk, hiszen Ábrahám nem tud minket, és Izráel nem ismer minket, Te, Uram, vagy a mi Atyánk, megváltónk, ez neved öröktől fogva. (Ésa 64,7; Jób 14,21) 17Miért engedél eltévelyedni minket útaidról, oh Uram! miért keményítéd meg szívünket, hogy ne féljünk tégedet? Térj meg szolgáidért, örökséged nemzetségeiért! (Zsolt 81,13) 19Olyanok lettünk, mint a kiken eleitől fogva nem uralkodtál, a kik felett nem neveztetett neved. (5Móz 24,1-4) 2Hogy cselekednél rettenetes dolgokat, a miket nem vártunk; leszállnál és előtted a hegyek elolvadnának. (Ésa 65,11;2Kir 21,6-16) 3Hiszen öröktől fogva nem hallottak és fülökbe sem jutott, szem nem látott más Istent te kívüled, a ki így cselekszik azzal, a ki Őt várja. (Ésa 7,31) 4Elébe mégy annak, a ki örvend és igazságot cselekszik, a kik útaidban rólad emlékeznek! Ímé, Te felgerjedtél, és mi vétkezénk; régóta így vagyunk; megtartatunk-é? 5És mi mindnyájan olyanok voltunk, mint a tisztátalan, és mint megfertéztetett ruha minden mi igazságaink, és elhervadánk, mint a falomb mindnyájan, és álnokságaink, mint a szél, hordának el bennünket! (Ésa 1,4.10.28.30;57,13;59,12.13;17,6; Jób 27,21) 6S nem volt, a ki segítségül hívta volna nevedet, a ki felserkenne és beléd fogóznék, mert orczádat elrejtéd tőlünk, és álnokságainkban minket megolvasztál. (2Kir 17,8-19) 7Most pedig, Uram, Atyánk vagy Te, mi sár vagyunk és Te a mi alkotónk, és kezed munkája vagyunk mi mindnyájan. (Ésa 29,16;45,9)"
  Szeretettel:István
   
 7. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Akkor sem Ábrahámban lehetett a hiba, hanem abban, aki utólag leírta a történetét kb. 1500 évvel később. Biztos történt valakivel valami különös, amit elmondott, majd továbbadták generációról generációra, jött Mózes, az egyiptomi, abból az időből, amikor a fáraók még istennek szólíttatták magukat, szakállt ragasztottak, hogy hasonlítsanak az istenekhez. Mózes (akinek a története párhuzamos Sarukkin történetével, aki 200 évvel azelőtt élt, hogy megírták az Ótestamentumot, azaz még elég élénken emlékeztek rá), de Romulus és Rémus is kosárban ringatózott a folyón, de ennek van ősi sumér változata is.

  A nagy gond az, hogy amikor felfedezték a még meglévő könyvekben, könyvtárakban a Biblia alapjait, rájöttek, hogy Ezsdrás rendesen átpaszírozta őket az "eredeti" történetével. Nem volt mit tenni, az összes könyvtárat felgyújtották. Innen kezdődött aztán, hogy mindent elfelejtettek. Jött a "tudás" a lapos földdel, nem tudták, hogy vannak más kontinensek is, fel kellett "fedezni" Amerikát. Égés volt, mert amikor a papok a lábukat betették az "indiánok" földjére olyan jeleket tapasztaltak, hogy azok többet tudtak, mint ők, sőt kereszténységet is ismerték. Gyorsan azt is el kellett pusztítani.

  Mit gondolsz miért kellett most elpusztítani Irakban és Szíriában az összes Nimródra utaló régészeti emléket?

  upload_2015-6-6_10-43-10.jpeg

  "Alakítják" a történelmet az Új Világrendhez. :(
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 8. steve3

  steve3 Állandó Tag

  Nem tudom biztosan,hogy jó-e.
  De akkor biztos hasznos,ha arra készülünk,hogy felhúzzuk magunkat:) ,és ez megakadályoz bennünket.
   
 9. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Szia Kyra!
  Én is pont erre gondoltam, hogy mai napig is itt tevékenykednek az annanukik háttérben. Még mindig vannak, akik az ő interneteiket fogják, és puszítanak. Nagyon jó lenne ha már hazamennének a lantcsillagképben lévő otthonaikba, és nem rombolnának, nem puszítanának, és nem hülyítenék más civilizáció értelmes lényeit. Nem rabolnák el a kincseiket, magzatjaikat, és nem csinálnának belőlük biorobotokat, modern rabszolgákat. Én éppen ezért nem tekintem őket sem a múltban, sem a jelenben isteneknek, mert soha nem voltak azok, és mai napig sem azok. Ők gyilkos, romboló, 3 éves gyerek szinten lévő hisztis, akaratos lények, hiába vannak nekik szuper mütyürkéik, attól még mentálisan egy cseppet sem lettek fejlettebbek.
  Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
  Sok szeretettel Erzsi.
   
 10. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Szerintem remekül berendezkedtek már itt, szívják a vérünket és mi hagyjuk. :D
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 11. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Nem az idő halad: Mi változunk,
  Egy század, egy nap szinte egyre megy.
  Ne félj, betöltöd célodat te is,
  Csak azt ne hidd, hogy e sártestbe van
  Szorítva az ember egyénisége.

  Látád a hangyát és a méherajt:
  Ezer munkás jár dőrén összevissza,
  Vakon cselekszik, téved, elbukik,
  De az egész, mint állandó egyén,
  Együttleges szellemben él, cselekszik,
  Kitűzött tervét bizton létesíti,
  Mig eljön a vég, s az egész eláll. -
  Portested is széthulland így, igaz,
  De száz alakban újolag felélsz,
  És nem kell újra semmit kezdened:
  Ha vétkeztél, fiadban bűnhödöl,
  Köszvényedet őbenne folytatod,
  Amit tapasztalsz, érzesz és tanulsz,
  Évmilliókra lesz tulajdonod.
  :)

   
  Hamp, Kicsi Fecske és steve3 kedveli ezt.
 12. steve3

  steve3 Állandó Tag

  12.A ki győz, oszloppá teszem azt az én Istenemnek templomában, és többé onnét ki nem jő; és felírom ő reá az én Istenemnek nevét, és az én Istenem városának nevét, az új Jeruzsálemét, a mely az égből száll alá az én Istenemtől, és az én új nevemet.(Jel.3)
   
 13. Hamp

  Hamp Állandó Tag

  Hogyan győz aki győz ?Mit győz le vagy meg?
   
 14. steve3

  steve3 Állandó Tag

  Krisztust követve győzi le az élet ellenségét.
  De ezzel a háborúval-harccal kapcsolatban tudok neked ajánlani még egy remek könyvet,amely kíméletlen alapossággal bocsátkozik bele a részletek taglalásába.A csábítással,megtévesztéssel az árulással,a rosszindulat terveivel,a bekövetkező nyomorral.....a felismeréssel,a visszatérés folyamatával a nagy Királyhoz.Ezekkel az életünkben is beazonosítható szereplőkkel,mind-mind alaposan,és gyakorlatilag használható módon foglalkozik.
  -
  [​IMG]
  "A könyv az ember lelkéért folyó örök küzdelem témájához tér vissza: az emberi lélek szép városát Diabolos, az ördög kerítette hatalmába, a várost Immánuel (a Fiú) foglalja vissza, de újból lázadás tör ki az ördög híveinek ösztönzésére, míg végül a Fiú (Jézus Krisztus) győzedelmesen visszatér. A könyv 1682-ben jelent meg először.
  A szépirodalomban Bunyan életműve Miltoné mellett foglal helyet, mint a puritán szemlélet költői képzeletben fogant, művészi kifejezése."
  -
  Amíg van időnk.
   
  Utoljára módosítva: 2015 Június 8
 15. vandorcsillag

  vandorcsillag Állandó Tag

 16. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  [​IMG] [​IMG]

  A fenti képet balra, Vörös Győző fedezte fel Egyiptomban és nyilvánosságra is hozta. Azóta a M.T.A-nál nem szabad a nevét kiejteni...:D

  A Pantokrátor-kép megtalálási helye valószínűleg egy proto-keresztény templom, mely 1600 éves, így a benne lévő feliratok és képek is ebből a korból valók. Kiderült közben az is, hogy ezek a ma koptnak mondott keresztényeket akkor anakorétáknak nevezték, akik - számtalan vélemény szerint - az eredeti Krisztus-hit követői voltak. Ezeknek a vezetője volt a thébai Szent Pál, aki az ottani fehér-szerzetesek rendjét megalapította. Aligha véletlen viszont az, hogy a fehér csuhás magyar Pálos rend megalapítója, Boldog Özséb éppen róla nevezte el a magyar pálos (pilisi) rendet.

  A képen a Pantokrátor (Kör-Is-Ten, eből lett a keresztény kifejezés) felemelt pártus kéztartással van ábrázolva és feltűnően hasonlít a Szent Koronán látható Pantokrátorra. Már régóta tudjuk, hogy a magyarok nem voltak sem finnugorok, sem sámándobbal esőcsináló varázslók, hanem keresztények voltak. Ezt bizonyítja a rengeteg mellkereszt is, amit a "honfoglalás" előtti sírokban is találtak és még sok minden más is... http://canadahun.com/temak/minden-ami-régészet.31090/page-24

  Az egyiptomi anakorétákat másként manicheusoknak nevezték. Ők ugyanis a Mani-kus vallásnak, az egyistenhitnek a képviselői voltak, akik az Apa-Anya-Fiú háromszentségét hirdették. Tagadták viszont a római zsidó-keresztény egyház paulinus tanait és az ősi napisteni erkölcsöket vallották. Éppen ezért eretneknek minősültek, akiket a katolikus egyház V. századi győzelme után Ázsia- és Európa-szerte üldöztek és gyilkoltak. Ez volt az oka annak, hogy Egyiptomban is a föld alá kényszerültek. (Ne feledjük, hogy ez idő tájt égettek fel az ősi könyvtárakat, így az alexandriait is, hogy megsemmisítsék az ősi napisteni vallási iratokat, és a Krisztus tevékenységével kapcsolatos egyiptomi és arameus okmányokat.)
   
  vandorcsillag és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 17. Hamp

  Hamp Állandó Tag

  Szent háború? Hát nem egy piszok istenfigura aki vagy ami háborút akar ?
  ".A Mindenség Urához,minden Seregek Urához."A seregek ura?A háború a lételeme,kegyetlen szadista figura a te istened.Mindig mondom, szerencse,hogy a valóságban nem létezik,csak a papok hatalmas üzletében és a beteges agyak képzeletében.Na meg a papok által félrevezetett hiszékeny bárányok hiedelmeiben.
   
  yeti108 kedveli ezt.
 18. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Szudán és Etiópia északi részét Núbiának hívták az ókorban.

  [​IMG]
  Illusztráció

  [​IMG]

  [​IMG]

  Ennek a kosnak a szobra Amun isten temploma előtt állt.

  Az ókori Núbia – Kusita királyságként is ismeretes – de történelme régebbre nyúlik vissza. 5000 évvel ezelőtt a királyság volt az afrikai kontinens kulturális és katonai központja. Az ókori Núbiát az Ószövetség is említi „Kus” vagy „Cush” név alatt. Az ótestamentum szerint Kus Hám legidősebb fia volt, Kánaán testvére és Nimród édesapja.

  A szudáni piramisok sokkal kisebbek és később is építették őket, mint az egyiptomiakét és ezek valóban a királyok temetkezési helyei voltak. Kus Birodalma nagyjából Kr.u. 300 körül szűnt meg.

  A régészek próbálják menteni a menthetőt, mert a Níluson épülő vízierőmű mindent örökre el fog temetni.

  Nefertiti is núbiai volt és az eredeti szobrok az ismert, hosszított koponyával ábrázolták. Nefertiti és férje Ehnaton volt az első egyiptomi fáraó, aki egy istenben hitt. Ők voltak az elsők akik bevezették a monoteizmust. A papság természetesen ellenállt és haláluk után mindent lerombolt, ami Atonra emlékeztetett.

  [​IMG]

  Valaki említette, (talán Step?) - hogy mi volt másutt a világban, amikor Jahve népe azon a zsebkendőnyi területen lett vezetgetve. Hát itt a jó példa, hiszen Núbia igazán nem volt messze, de számukra az sem létezett... :)

  Érdemes elolvasni erről Kuliffay Hanna írását, aki az USÁ-ban él és nagyon őszintén, elfogulatlanul beszél mindenről, vallásról, politikáról és mindenféle társadalmi kérdésről. Ez a cikke, amelynek beszédes címe "Minden más sötétség" itt található és érdemes elolvasni. Attól, hogy van az embernek hite, még nem tilos tudni, igaz? http://www.empiriamagazin.com/jelenido/minden más sötétség.htm
  A másik nagyon érdekes cikke Kuliffay Hannának A Mária Magdolna rejtély http://empiriamagazin.com/Jelenido/A%20F%C3%A9ny%20%C3%96r%C3%B6k%C3%B6se.htm
  Kedvcsinálónak egy részlet Andrew Harvey Az ember fiaMisztikus ösvény Krisztushoz című könyvéből:

  “Jézus forradalmi jellegűnek ítélhető tisztelete a nők iránt hagyománnyá vált a korai egyházi gyülekezetekben. A kezdeti gnosztikus egyházakban a nők taníthattak, gyógyíthattak, proféciálhattak, keresztelhettek és fontos pozíciókat tölthettek be. A jelenlegi keresztény egyházpolitikának, amely kitiltja a nőket az eklézsiából, és amely általánosságban degradálja a nők státuszát és lehetőségeit, semmi köze magához Jézushoz, és eredeti üzenetének a legkárosabb és legszomorúbb megcsúfolása. . . . Tragikus módon ebben is, mint számos más kérdésben Pál elképzelése és nem Krisztus példaadása irányította az egyházi élet két milleniumát.”
  És egy másik Hannától:
  "Az i.e. VI. században a politeista zsidóság még elszántan ragaszkodott a pogány istennőhöz, az Ég Királynőjéhez, akit (Baáltól elcsábítottan) Jahve asszonyának tekintett. A vallási vezetők minden tiltása ellenére újra és újra visszatért hozzá hagyományos áldozatokat mutatva be neki, ahogy "atyái, királyai és hercegei tették mindig is Júda városaiban és Jeruzsálem utcáin" a régi szép időkben. "

  :)


  Kuliffay írásainak gyűjteménye: http://empiriamagazin.com/
   
  Kicsi Fecske és Hamp kedveli ezt.
 19. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  "Hanem csak azt cselekesszük, a mit mi a mi szánkkal fogadtunk, hogy füstölő áldozatot viszünk az ég királynéjának, és néki italáldozattal áldozunk, miképen cselekedtünk mi és a mi atyáink és a mi királyaink és a mi fejedelmeink Júda városaiban + és Jeruzsálemnek utczáin, mert akkor beteltünk kenyérrel, és jó dolgunk volt, és semmi rosszat nem láttunk."

  Jeremiás próféta könyve 44. 17.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 20. steve3

  steve3 Állandó Tag

  Hogy aki háborút akar piszok egy figura?
  Várd ki a végét,és egyszer meggyőződsz róla ,hogy ki vagy mi az.Az eddigi véleményed alapján meg fogsz lepődni.
  Addig még lehet ködösíteni.
   
  Kyra_ kedveli ezt.

Megosztás