Isten és más mesék - 2013

Frank-FHI témája a 'Kritikus szemmel' fórumban , 2013 Január 1.

 1. Burgundii

  Burgundii Állandó Tag

  Gondolatban mosolyt küldeni a Bolygóknak, hogyan tudjuk megoldani
   
 2. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag


  Kedves Ernő !

  Nekünk földi halandóknak hihetetlennek tűnik a feltámadás. Persze, ha jól belegondolunk, az is hihetetlennek tűnik, hogy egyáltalán létezünk. Nem tudjuk mi az élet, mi a célja, oka, stb. - a sok sok magyarázat ellenére sem. Ha véletlenül valaki - aki megtapasztal valamilyen különleges, a hétköznapi élettől eltérő élményt - olyat mond, amiben esetleg van valamilyen valóság csira, azt azonnal lehülyézzük, vagy egyszerűen rámondjuk, hogy biztosan nem járt általános iskolába...

  Viszont, aki kijárta az általánost, és talán magasabb szintű oktatást is kapott, az simán hiszi, hogy 1000-3000 fokos forróságban röpködnek a "tudomány" által hazudott nem létező űrhajók a légüres térben, 30 - 40 ezer kilométeres sebességgel. A sok ellentmondással ellenére, ami csak ebben a rövid mondatban van.

  Ehhez képest Isten Fia feltámadása egy alapvető emberi tulajdonság...

  "...A termoszférában erőteljesen emelkedni kezd a hőmérséklet és rövidesen megközelíti a +1000 °C-ot. Innét kapta nevét is (termosz = hő, meleg; görög). Ez a nagy hőmérséklet úgy magyarázható, hogy a Napból érkező rövidebb hullámhosszú sugarak (gamma, röntgen, ultraibolya) a légkör anyagait erőteljesen felmelegítik. A termoszféra 1000 °C-os átlagos hőmérséklete erős naptevékenység esetén 3000 °C-ig emelkedhet, mert ilyenkor a sugárzás mennyisége megnövekszik..."
   
 3. Hamp

  Hamp Állandó Tag


  • A román Jézus vagy Jóska nem akkor támadt fel és nem akkor ment a Menybe mint a többi !!! Nem baj ott majd találkoznak osztán megbeszélik !
   
  Ernoe kedveli ezt.
 4. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves Csillagözön, én úgy találom, hogy
  - tekintettel arra, hogy az emberiség még soha nem látott élő embert feltámadni, vagy szkafander nélkül a világűrbe emelkedni
  - a felhajtás amit az állítólagos Isten-fia érdekében teszünk, egy borzasztó nagy túlzás
  -
  [​IMG]
  -

  Ami pedig a termoszférában röpködő részecskék hőmérsékletet illeti.
  - Igen 1000 Kelvin az elég magas hőmérséklet, csak ne feledjük abban a magasságban nagyon kevés részecske található

  Összehasonlításul:
  - a tengerszinten literenként 10 milliószor több molekulával találkozunk mint 80 km magasan
  - egy részecskének az energiája 1000 Kelvin hőmérsékleten borzasztóan kevés. A piko- joule 100 milliomod része.
   
  Hamp kedveli ezt.
 5. Hamp

  Hamp Állandó Tag

  A bibliában mondja az Úr : Össze szedem az elszórt csontokat, húst rakok rája és inakat és élni fogtok ! Na most akkor : Mi van ha nincsenek csontok mert hamvasztás vót,vagy akit megettek a kanibálok és kiszarták ? Hát akkor se talál csontokat az Úr ! Miért is kéne meghalni ha úgyis feltámadunk ? Megosztán akkor nem is férünk el a földön,egymás fejére kéne állni vagy öt embernek !Lenne nagy kavarodás : Találkoznék mondjuk az anyámmal aki meghalt húsz évesen Én meg százévesen,mit mondanék ? Szevasz kislányom ?
   
 6. Csillagözön

  Csillagözön Állandó Tag


  Azt gondolom, illik ide ez az írás:


  Feltámadás

  Tar Sándor 2019. december 24. 15:13


  Ebéd ideje volt már, de ez egyáltalán nem látszott a Potya törzsvendégein, Kopasz a pultosnak segített, aki apró égőkkel és kis zöld gezemicékkel tarkázott drótot igyekezett a plafonra rögzíteni, előtte gondosan eltávolítva a ragacsos légyfogókat. Mi a fene ez, kérdezte Habzsi, aki általában híján volt minden érzelmes romantikának, lakodalom lesz? Ember, szólta le Lövő, karácsony lesz percek múlva, nem láttad, mi van a főutcán?

  Habzsi bután nézett, nem akarta mindjárt elsőre beismerni, hogy ő ritkán fordul meg a Piac utcán, mióta olyan flancos lett, és eltűntek a kocsmák. Karácsony, mondta később, hát persze, teljesen kiment a fejemből, de hát én sem tarthatok számon minden nevezetes névnapot. Ez nem névnap, te lökött, mondta Báró, hanem születésnap! Jézus születésnapja, így már világos? Habzsi a homlokára ütött, ja, persze, mondta, mint aki mindent ért, az volt az a pap, aki olyan csúnya véget ért az akasztófán! Kereszten, már megbocsáss, szólt közbe Lövő, és nem pap volt, hanem próféta! A Megváltó! Isten fia!

  Vén Ede most sem folyt bele a vitába, várta, hogy vége legyen ennek a díszítési ceremóniának, és a csapos végre összeöntögessen neki egy kis sört. Ő tudott mindent Jézusról, amit az iskolában tanítottak, de tudta azt is, hogy vele együtt keresztre feszítették a jóságot, a szeretetet meg mindent, ami elviselhetővé tette volna ezt a nyomorult világot.

  Azóta már rehabilitálták, szobra is van, magyarázta Lövő, és az ő tanai szerint lett az egyház, a vallás. Igen, toldotta Báró, az ő tanai szerint egymást érik a háborúk, milliók éheznek, mások csak vegetálnak, akárcsak mi. Habzsinak nehézségei támadtak a vegetálás szó miatt, de nem szólt, úgy fordította le magának, hogy vegetál az az ember, aki nem olvas újságot, nem tagja egyik pártnak sem, nem megy el szavazni, és nincs kutyája. Igazat mondasz, vélte Lövő, csakhogy Jézus meghalt a kereszten, hogy megváltsa az emberiséget, és fel fogunk támadni.

  Na, én ezért nem hagytam volna magam megnyuvasztani, mondta Habzsi, elhúztam volna onnan, levágtam volna a szakállamat nullára, a hajamat is, felraktam volna egy sötét szemüveget, és elvegyültem volna. Vagy ki, külföldre. Aztán mindenki úgy támadjon fel, ahogy akar, ha le tudja hányni magáról a földet.

  Nem is vették észre, hogy időközben megjelent Niku, aki magyar, és Endre, de itt csak Niku, a román, és az ajtóban állva fülelt. Akkor figyeltek fel rá, mikor a csapos rászólt: Niku, annyi nincs! A csenevész férfi most csak egy cigarettát tarhált Habzsitól, aki kivette a szájából az övét, és odaadta neki. Niku nagyokat szívott belőle, majd Lövőhöz fordult, őt érdekli ez a feltámadás dolog, magyarázta, maga okos ember, azt mondja meg, ez a feltámadás hogyan lesz majd? Egyszerű, válaszolt Lövő mosolyogva, először meg kell halni, úgyhogy igyekezz, le ne késd. Niku sóvárogva nézte a sörösüvegeket az asztalon, Habzsi értette, az üvegére mutatott és azt mondta, ebből. Niku már nyúlt az üveg után, de Habzsi kivette a kezéből, ne! Hozzál egy poharat, mert ismerlek, te egy nyeletre az egészet kiiszod!

  Niku, miután ivott is, cigarettázott is, akár mehetett volna dolgára, de nem ment. Továbbra is Lövőt környékezte, látszott rajta, hogy vívódik, valamit mondana, de nem tudja, hogyan, végül nekifogott, ő csak azt szeretné tudni, érdeklődte Lövőtől, hogy ez a feltámadás kötelező lesz? Mert ő ezt az életet még egyszer nem kívánja, inkább rohadjon meg a földben örökre.

  2004. december 26.
   
  Burgundii kedveli ezt.
 7. Burgundii

  Burgundii Állandó Tag

  NO-NO kezdesz hinni benne... :)
   
  Hamp kedveli ezt.
 8. Burgundii

  Burgundii Állandó Tag

  Látott, csak a hitetlenségedtől vezérelve nem tudsz mit kezdeni vele amikor számot adnak róla, nem a Jézusi forgatókönyvéről regélek..... közre adtam már a szóban forgó műt.....
   
 9. Hamp

  Hamp Állandó Tag

  Megint egy [​IMG] vagy szűzmajom kép !
   
 10. Burgundii

  Burgundii Állandó Tag

  alentina Mironova akadémikus cikke az Új Világ -ban Валентины Мироновой от 12.01.2020г.
  A koronavírus-világjárvány háttere előtt valahogy észrevétlen maradt egy fontos információ:
  kicsit korábban Földünk egy kozmikus méretű esemény részese volt, melynek időpontja egybeesett a járvány kínai kezdetével.
  Ám a dolgok mégis összefüggenek egymással.
  Az emberiség számára óriási, sorsdöntő jelentőségű volt ez az esemény, Földünk öt dimenziós valóságba való átlépése ez (korábban ezt úgy is nevezték, hogy a 2012-es év kvantumátmenete).
  És megtörtént! Írjon bárki bármit is az interneten, hogy még csak készülőben van a dolog, meg nem mindenki ment még át, stb. – AZ ÁTMENET IGENIS VÉGBEMENT, A RÉGI VILÁG ELTŰNT.
  2020. január 6-án a norvég Lofoten melletti Polarlightcenter tudósai az északi fény furcsa változásait észlelték Norvégia, Finnország és Izland területe felett. Műszereik a földáramok és a Föld mágneses terének VÁRATLAN változását rögzítették. A helyi média beszámolója szerint a
  „csapáshullám” előtt 15 perccel a NASA egyik műholdja jelezte, hogy a napszél sűrűsége több mint ötszörösére nőtt, a bolygóközi mágneses tér pedig a Föld közelében HIRTELEN 180 FOKOS
  FORDULATOT VETT. Tudósok bejelentése szerint Földünk mágneses tere hosszú órákra FELHASADT, s a hasadáson át napszél áramolt a Földre.
  180 fokkal megfordult a bolygóközi mágneses tér. Felszakadt a sarki ionszféra. Mindez nem csupán a véletlen műve.
  „2020. január 7-én feljegyezték, hogy az M87 szupermasszív fekete lyuk erőteljes relativisztikus anyagsugarakat (jet) lövellt a Föld felé. A Chandra obszervatóriumban végzett, négy éven át tartó megfigyelések eredményeként a csillagászoknak sikerült kimutatni, hogy a fekete
  lyukból kilövellő erős anyagsugarak pontosan a Földre irányultak.
  Az M87 elnevezésű objektumról van szó, ez egy óriási fekete lyuk a Messier 87 galaxis közepén, a Szűz csillagképben. Tömege mintegy 6 és fél milliárdszorosa a mi Napunk tömegének, s tőlünk kb. 55 millió fényévre található. A magja nagyon aktív, különböző frekvenciájú erős
  sugárzásokat bocsát ki, többek közt gammasugárzást is.”
  „Az eseménynek van egy másik fontos részlete is. Amíg bolygónk »hosszú órákon keresztül« nyitva volt az űr felé, a mágneses terek mágneses erővonalai külső kényszer hatására
  összekapcsolódtak. Legalább két erőtér volt jelen, a Föld mágneses tere és az M87 mágneses tere. Ideiglenesen ennek a gigantikus kozmikus objektumnak a NYÚLVÁNYA lettünk, mágneses teréhez kapcsolt minket. Az erővonalak összekapcsolódása a plazma alapvető fizikai folyamata, ez határozza meg a plazma tevékenységét.
  Az összekapcsolódásnak két fajtája van, kényszerített és spontán. A mi esetünkben a Föld mágneses erővonalai KÜLSŐ KÉNYSZER HATÁSÁRA kapcsolódtak más erővonalakhoz, s ez azzal járt, hogy a külső plazmaáramlás hatására átalakult a Föld mágneses konfigurációja.
  A kozmikus eseményben részt vett Napunk is, neki is megvolt a szerepe a Földünket átalakító műtétben. És ez már egy megújult Nap volt.
  2019. december 21-én erős mágneses robbanást észleltek a Nap felszínén.”
  A kitörés következtében a csillag mágneses terei szétszakadtak, majd újraegyesültek, ez okozta a példátlan erejű mágneses robbanást. Csillagunk egy napkitöréssel dobott ki magából anyagot.
  A kutatók már korábban is megfigyelték a Nap mágneses erővonalainak spontán átkapcsolódását; most tanúi lehettek a KÉNYSZERÍTETT átkapcsolódásnak is.

  „AZ ESET KÖVETKEZMÉNYEI
  A helyzet az, hogy EDDIG MÉG NEM VOLT PÉLDA ARRA, HOGY VÁRATLANUL FELSZAKAD FÖLDÜNK MÁGNESES BURKA. Nincs mihez hasonlítani. ÉLŐBEN MEGY MINDEN.
  Óriási erejű GAMMA-SUGARAK kozmikus esőjében fürdettek meg bennünket. MÉGPEDIG NEM VÉLETLENÜL: csak úgy véletlenül nem szoktak célkeresztbe kerülni a bolygók.”
  AZ EMBER
  Bolygónkkal egységes egészet alkotunk mindannyian. A Föld sarki ionoszférájának felhasadásával járó hatás már elérte húsunkat és vérünket. Jó lenne tudni, hogyan és hová vezet mindez. Ha belegondolunk, milyen tökéletesen ellenőrzött, kiszámított és másolt eseményről van szó, kétségünk sem lehet afelől, hogy a forgatókönyv a LEGFŐBB ÉRTELEM s az Ő Legfőbb Céljainak jegyeit hordozza.
  Ez az átmeneti szakasz: A KORÁBBI ENERGIASÍK KOMPLEX ÉS GLOBÁLIS TÖRLÉSE ÉS ÚJRATEREMTÉSE.
  Aki nem ocsúdott fel idejében… nos, az elkésett. A Világtudat nem várhat mindenkire, míg mindenki megváltozik, felkészül az új valóságra és új energiákra. Az adott esetben a közösség érdekei a magánérdekek elébe valók. Főleg, amikor nem az egyik civilizációról van szó, hanem a kozmikus evolúcióról, melynek most hatása alá került a mi bolygónk is, a Föld.
  A fejlődés gépezetét olyan kombájnhoz hasonlíthatjuk, mely megállás nélkül járja a mezőt és teszi a dolgát, s nem hibáztatható azért, hogy időnként élőlények (kisemlősök, rovarok) is útjába kerülnek és sérüléseket szenvednek, ha nem sikerül idejében félreugraniuk a kombájn útjából.”
  „A GAMMA-SUGÁRZÁS MUTAGÉN HATÁSA, avagy a génmutáció új mechanizmusa
  A végtelen űrből érkező elemi részecskeáram hatására megváltozik a DNS molekuláris összetétele.
  A nukleotid rövid életű, ideiglenes kötést képez, mely dinamikus resector (szétválasztó) szerepet játszik. Az elemi részecske hatására „mikrorobbanás” megy végbe az ötszögű gyűrűben.
  A kozmikus eseményben részt vett Napunk is, neki is megvolt a szerepe a Földünket átalakító műtétben. És ez már egy megújult Nap volt.
  2019. december 21-én erős mágneses robbanást észleltek a Nap felszínén.”
  A kitörés következtében a csillag mágneses terei szétszakadtak, majd újraegyesültek, ez okozta a példátlan erejű mágneses robbanást. Csillagunk egy napkitöréssel dobott ki magából anyagot.
  A kutatók már korábban is megfigyelték a Nap mágneses erővonalainak spontán átkapcsolódását; most tanúi lehettek a KÉNYSZERÍTETT átkapcsolódásnak is.

  „AZ ESET KÖVETKEZMÉNYEI
  A helyzet az, hogy EDDIG MÉG NEM VOLT PÉLDA ARRA, HOGY VÁRATLANUL FELSZAKAD FÖLDÜNK MÁGNESES BURKA. Nincs mihez hasonlítani. ÉLŐBEN MEGY MINDEN.
  Óriási erejű GAMMA-SUGARAK kozmikus esőjében fürdettek meg bennünket. MÉGPEDIG NEM VÉLETLENÜL: csak úgy véletlenül nem szoktak célkeresztbe kerülni a bolygók.”
  AZ EMBER
  Bolygónkkal egységes egészet alkotunk mindannyian. A Föld sarki ionoszférájának felhasadásával járó hatás már elérte húsunkat és vérünket. Jó lenne tudni, hogyan és hová vezet mindez. Ha belegondolunk, milyen tökéletesen ellenőrzött, kiszámított és másolt eseményről van szó, kétségünk sem lehet afelől, hogy a forgatókönyv a LEGFŐBB ÉRTELEM s az Ő Legfőbb Céljainak jegyeit hordozza.
  Ez az átmeneti szakasz: A KORÁBBI ENERGIASÍK KOMPLEX ÉS GLOBÁLIS TÖRLÉSE ÉS ÚJRATEREMTÉSE.
  Aki nem ocsúdott fel idejében… nos, az elkésett. A Világtudat nem várhat mindenkire, míg mindenki megváltozik, felkészül az új valóságra és új energiákra. Az adott esetben a közösség érdekei a magánérdekek elébe valók. Főleg, amikor nem az egyik civilizációról van szó, hanem a kozmikus evolúcióról, melynek most hatása alá került a mi bolygónk is, a Föld.
  A fejlődés gépezetét olyan kombájnhoz hasonlíthatjuk, mely megállás nélkül járja a mezőt és teszi a dolgát, s nem hibáztatható azért, hogy időnként élőlények (kisemlősök, rovarok) is útjába kerülnek és sérüléseket szenvednek, ha nem sikerül idejében félreugraniuk a kombájn útjából.”
  „A GAMMA-SUGÁRZÁS MUTAGÉN HATÁSA, avagy a génmutáció új mechanizmusa
  A végtelen űrből érkező elemi részecskeáram hatására megváltozik a DNS molekuláris összetétele.
  A nukleotid rövid életű, ideiglenes kötést képez, mely dinamikus resector (szétválasztó) szerepet játszik. Az elemi részecske hatására „mikrorobbanás” megy végbe az ötszögű gyűrűben.
   
 11. Burgundii

  Burgundii Állandó Tag

  Térhajó...

  Gyermekeknek szoktam mondani szükségem lesz űrhajó első tisztjeire, de fogalmam sincs miért jöttek a szavak. Minap beszélgettem valakivel és ott mondtam ki az űrhajók vagyunk szavakat, de gondolkodva átírom térhajóvá.

  Szinte minden tanítás tanban benne vannak a gondolataim amikre szert tettem de egyben "elkülönülök" mindegyiktől kivéve a magyar népmesék fény átváltozásai.

  Gondolataink fénygömbökben tarolódnak , és ilyen fénygömbökből kapjuk a tudásokat is, így amire szert tettünk tudás, soha nem vész el hisz ara érdemesnek kinyílnak és használatba tudja venni mindazon dolgokat amiket ilyen fénygömbökbe tettek bárkik is legyenek ők.

  Térhajó a testünk, de hogy azzá is tudjon válni önmagunkat megkel ismernünk, rengeteg lehetőségünk van rá, de néha álmainkban próbára tesznek bennünket, tudjátok álmában is tudnia kel mondást..

  Sokan várják hogy bizonyos űrhajók majd őket elviszik bárhová ha a föld lakhatatlanná válik, magadra várj te vagy a térhajó.

  Fénylényed mindezeket tudja, de mi a fizikai testünkben vagyunk elsődlegesen...... Ki mikor ismeri fel mindezeket...
   
 12. steve3

  steve3 Állandó Tag

  Meg hála Istennek! Miután kifogytam a lehetőségeimből. Te még tartod magad?
  "Az ateisták nem Istennel, hanem önmagukkal hadakoznak: saját lelkiismeretük belső tanúskodását, a természet bizonyítékait és a Szent Szellem meggyőzését utasítják el." DANIEL KOLENDA
   
 13. steve3

  steve3 Állandó Tag

  Lackfi János:
  Ha úgy tűnik, épp szétverik a világot,
  és biztonságunk végleg összeomlik,
  az jó, mert kezdjük már belátni,
  mennyire illúzió minden biztonság,
  mely nem rajtad és hűségeden alapszik.
  Ha úgy látom, hogy semminek nincs értelme,
  eljutottam értelmem határvidékeire,
  ahonnan már a te értelmed kezdődik.
  Ha úgy érzem, a futó gyönyör vonz,
  lassan-lassan megérlelődöm
  a veled-lét tartós gyönyörére.
  Ha hiábavalónak tűnik minden,
  kezdek rájönni, csak benned,
  egyedül veled lenni érdemes.
  Ha minden ismétlődik unásig,
  tudjam, te vagy, ki megújítasz mindent,
  és nem teremtesz két egyforma pillanatot.
  Ha fárasztja szememet a látás,
  kapisgálom, hogy valójában csak te
  nyithatod meg szemem.
  Ha szemlátomást győzött az aljasság,
  s minden jószándék halálra ítélve,
  ideje belenéznem a te távcsövedbe,
  hol látszik győzelmed a gonoszság felett.
  Ha gyanús, hogy bármit elhitethet
  a világgal pár futótűz-szerűen
  terjedő tetszetős elmélet,
  gondoljak arra, hogy szentlelkedet
  egy szemvillanás alatt átmásolhatod
  minden halandó memóriába.
  Ha üres vagyok belül, kongó üresség,
  készen állok, hogy betölts engemet.
  #joejtpuszi
  [​IMG]
   
  Jártó Róza kedveli ezt.
 14. Hamp

  Hamp Állandó Tag

  [​IMG]
   
  Ernoe és Jártó Róza kedveli ezt.
 15. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  [​IMG]
  - Már évek óta csak nap-fénnyel táplálkozik
  - Ideje lenne, hogy egy kicsit az árnyékba menjen
   
  Hamp kedveli ezt.
 16. steve3

  steve3 Állandó Tag

  A származás kérem fontos dolog.. :)
   
 17. Hamp

  Hamp Állandó Tag

  [​IMG]
   
 18. Hamp

  Hamp Állandó Tag

  Jön hát mint a koronavírus !
   
 19. Hamp

  Hamp Állandó Tag

  Na ha nem az állatvilágból származol,hanem valami istenféle teremtett. Akkor miért vagy szőrös és szaros miért olyan a húsod mint a disznóé? Miért úgy szexelsz és szaporodsz mint az állatok ? Miért szégyelled, hogy rokonod a majom ? Nem az állatvilágból kifejlődött némileg értelmes ember vagy aki az értelem kezdetén isteneket teremtett magának képzeletben ?
   
  Ernoe kedveli ezt.
 20. Hamp

  Hamp Állandó Tag

  steve3 ! Nem az állatvilágból származol ? Nem az állatvilágból kifejlődött némileg értelmes ember vagy ?
   

Megosztás