Isten és más mesék - 2013

steve3

Állandó Tag
P7idxmRRHtt-_1S53yLF1HkW1q0KxumR_TtJy4P-SmkPmHaRvFUGMVS_LoHjVNPAUr8WPRPp3vznWJwPYj-BNy6HKepXJLes4gd7tFiI4RAhxxT4VlowsCOHutsVO3IHf6k5QFk0rNfUYGt1dA


A kereszténység egy abszurd gondolat, mi szerint
- valami neked meglesz bocsájtva, amit nem tettél,
- mert valakit megöltek, aki ezt ugyancsak nem követte el :oops:

Ne kérdezd, hogy miért vagyok ateista. :)
Ha csak eddig gondoljuk végig, és más eshetőséggel nem számolunk, akkor igazad van.
De azt is tudni kell, hogy a végig ki nem nyilatkoztatott titkok, hit által fogadhatók el, az intúició révén, amit Isten indít el. Pl. A laptop áramköreinek működését nem ismerem, talán fel sem tudom fogni a félvezetők működését, de pár egyszerű gombbal mégis használni tudom. Így egy olyan igazsággal tudok élni, amit nem ismerek mélységében. Pál megmondta, hogy tükör által látunk homályosan. Bronztükörben.. A valóságot tükrözi, de homályosan.
Jó a probléma felvetés: hogyan vettem részt az első ember, (emberiség) eltévelyedésében. Vagy az első földi emberek teremtését megelőzte egy szellemi világban történt félresiklás, aminek részese lehettem? Ennek a múltnak a hozzáadásával (belegyúrásával) teremtetett a földi ember?
A második felvetésre könnyebb ráközelíteni: Az eredendően el nem bukott - részünk - szeretetben maradt. Az pedig ha maximumon létezik, önmagát feláldozza a félresiklottakért. Az ölést, pedig maga a bűn végzi el, a sötétség, a vakság, a félreismerés, ami a bukás folyománya.
 

Hamp

Állandó Tag
Mózes I. 3. 5.
Mert tudja az Isten,hogy amely napon esztek arról,megnyilnak szemeitek és lesztek mint az istenek.
Akkor minek tette oda és milyen istenek ? Hát az Isten szerint se egy Isten van ?
A Bibliában :
Gedeon úgy bizonyitotta Isten létét hogy kitett a szabadba egy marék gyapjut és kérte az Istent hogy ha létezik akkor a gyapju reggelre legyen vizes de körülötte legyen száraz a föld
Na mit ád Isten reggel a gyapjuból egy vödör vizet csavart ki Gedeon, a föld pedig porzott körülötte.Tehát Isten valóban létezik mondta Gedeon.
Azonban,hogy semmi kétsége ne legyen Isten léte felől most megin kitette a gyapjut és arra kérte Istent,hogy most a gyapju legyen száraz és körülötte a föld meg legyen vizes.
Na mit ád Isten: reggel a nagy vizes sár közepette porzott a gyapjú.
Igy tehát a Biblia szerin bizonyitva van Isten létezése GEDEON GYAPJA cimen.
Van aki az első kisérletre azt mondta,hogy valaki biztosan lepisilte a gyapjut de a második kisérlet az más ott már komolyabb a bizonyiték !?De hol a felesége ?
 

Hamp

Állandó Tag
Azis te nfas zát ! Nem hagy nyugodni a kérdés, hogy steve3 istene miért teremtette eztet a mostani koronavírust ? Meg régebben a tetveket, poloskákat ,bélpoklosságot stb. ?Szerintem piszok egy istenféle ez !
 

Hamp

Állandó Tag
A Vatikán a tudomány és így a fejlődés kerékkötőjeként olyan lángelméket emésztett fel, mint például Giordano Bruno, akinek szörnyű máglyahalált kellett halnia azért, mert felismerte, hogy nem a Föld a világegyetem központja, illetve olyan nézeteket hirdetett, miszerint Jézus nem Isten fia volt, csupán egy rafinált varázsló, akit ráadásul nem feszítettek meg, hanem egész egyszerűen csak felakasztották…
 

Hamp

Állandó Tag
Az egyházban többezer meleg pap van, becslések szerint az Egyesült Államokban a katolikus papok 30-40%-a
A papokat miért hajtja az állati ösztön amitől jobb híján buzi
vagy pedofilok lesznek? Esetleg perverz és híveket vagy azok feleségeit gyaktató álszentek.
(3Móz 18. 22), illetve „ha egy férfi másik férfival hál, ahogy asszonnyal szokás, mindketten utálatosságot követnek el, halálnak halálával haljanak, vérük saját kezükön szárad” (3Móz 20 ...
 

Hamp

Állandó Tag
Ószövetségből: „Jajgassatok, mert közeledik az ÚR napja, a Mindenható pusztításaként jön el". (Ézs 13,6) Ez félelmetes fenyegetés: jajgassatok! Féljetek, mert jön az Isten !
 
Oldal tetejére